Fugalaau

Le faʻaleleia lelei o le hydrangea mai fatu i le fale

E masani lava ona tupu aʻe le 'hydrangea' e pei o se faʻatoʻaga i totonu.. O le faʻaaogaina o nisi o faʻalaʻau faʻatoʻaga e mafai ai ona manuia lau fatu mai fatu i le fale.

E mafai ona ola le hydrangea mai fatu i le fale

O le totoina o fatu, e ui lava o le tele o taimi e faʻaaogaina ai le taimi lenei o le faʻaleleia o lenei laau, e masani ona faʻaaogaina e le au fai togalaau.

Taofia i le taumalulu, Ianuari poʻo Fepuari, o nisi o tagata e fiafia i ai e fautuaina e faia lenei mea ia Tesema. O le taumafa vevela i le taumafanafana e maua ai vao o vine.

Tuputupuina o meaola i totonu o ipu:

Mata e fuga mai?

Hydrangea e tupu mai fatu, ma faʻamalo lelei lelei le tausiga mo ni nai masina i tausaga uma.

E tatau ona manatuaina lena mea e le tatau ona tuu le fugalaau i totonu o se fagu tele. I totonu o se pusa saoloto, o le a amata ona tupu le olaola o le laau ile fualaau lanumeamata, e le tupu le tupu.

O Hydrangea e ola mai fatu, ma le tausiga lelei, e fuga lelei

Tulaga lelei mo le tuputupu ae

Le faia o se mea ofoofogia o le faʻaleleia o se fale teuteu, e tatau ona fatuina ni tulaga mafanafana mo ia.

O le laau e valea, ae le mafai ona faapalepale le susu i aʻa. Ole vai e faʻafefe pei ona taua:

  • i le tautotogo, faasolosolo malie le faateleina o le maualuga o le faamamaina;
  • faʻafeinu ma le agaalofa ma masani i le taumafanafana;
  • i le tautoulu, faʻafefeteina faʻaitiitia le suavai;
  • i le taumalulu, i masina malolo, o le palapala e teu sina susu.

E mafai ona faʻaleleia le eleʻele i le palapala pe faʻapipiʻi faʻapipiʻi le ipu i le vai, pe a uma le faʻatinoga, e tatau ona faʻafefe le susu.

Mo le faʻaleleia o le vai, e tatau ona e faʻaaogaina vai inu, kuka pe faʻafefe. E faʻaaogaina le suavai ma le timu, e mafai ona e faʻapipiʻiina le aisa i le kisaisa. E tatau ona manatua e tatau ona mafanafana le vai, i le vevela o le potu.

E tatau foi ona faʻamaualalo le vaʻa i totonu.. Mo le tumau o le susu, o le fugalaau e liliuina i aso taitasi ma se fagu moli, o se fagu vai e tuu i autafa o le laau, pe faʻaaogaina se mea e faʻaalu ai le ea.

Aua le tuʻuina le laau i tafatafa o masini afi ma vevela.

O le malamalama o se vaega e iloa ai le manuia o le tuputupu ae o se lalelei susulu. Manaomia le malamalama e faʻasalalauina.

O le susulu o le la e mafua ai le mu i luga o laulaau, o le le lava o le malamalama e tau atu i le faalauteleina o pupu, o laulaau e paʻu, e le tupu. Le nofoaga sili mo hydrangea e le mamao mai le faamalama i saute.

O Hydrangea o se laau e mamago, e fiafia i le susulu malamalama, e fefe i pepa

I le vaitau o le galue malosi - mai le amataga o le tautotogo e oo i le iuga o le fugalaau - o loʻo tumau pea le malūlū malulu mai +19 i le22. E le faʻatagaina faʻataʻitaʻiga ma faʻafefe o le vevela.

Mo le taumalulu, o se fale ile laʻau e momoli atu i se potu malulu ma sili atu ona pogisa, maua ai le vevela o +3 i le +8 tikeri.

Faʻasalaga saʻo o le malologa i le taimi o loʻo taoto ai e taua tele mo le fugalaau: afai e le o matauina, o le a tupu le fugalaau i le tausaga e sosoo ai.

I le tautotogo ma le taumafanafana, e faalua ona fafagaina le fale i le masina. Faʻaaogā faʻalavelave faʻasaina faʻapitoa (Nitroammofoska, 2 g i le 1 lita o le vai) poʻo se ofu pito i luga faapitoa mo le fugalaau i totonu.

I le taimi o le fugalaau, e masani ona faʻaaogaina le faʻavaitaimi o le kulimi pati i le taimi faʻapitoa mo le faʻavaivai. I le tautoulu, o le pito i luga o le laei e faaitiitia, ao faia le taotoga e le o faia.

E manaʻomia e le fugalaau le faʻafetuia masani e ala i le gafa.. Fai saʻo i tausaga taʻitasi pe a uma ona tupu. Faʻafei i totonu o se ulo, lautele atu nai lo le muamua i le 30-50%. Ia mautinoa o loʻo aʻafia le aʻa aʻa i luga ole palapala.

O le aʻa o lenei laau e faʻatapulaʻaina, ma e maualalo tele ipu e filifilia mo lenei fugalaau.

E pei o togalaau, Ua teuteuina le fale hydrangea i le faaiuga o le tautotogo ma amataga o le tautotogo. A uma ona totogo, e aveese uma aʻa vaivai, o lala malolosi e vaeluaina.

O Hydrangea ei ai le maualuga gafatia e faʻaleleia, o lea o lenei teuteuga e aoga mo le fausiaina o se togavao. I le taimi o le tautotogo, ua aveeseina ai aʻa vaivai vaivai.

Fale teuteu hydrangea:

E faapefea ona filifili fatu?

Mo le lulu i le fale mai le tele o ituaiga o hydrangea filifili Broadleaf (Telefoni). O fatu lelei e lautele, enaena, e lanu, e aunoa ma le faaleagaina.

Faʻamasinoga faʻalelei

O le taimi sili e toto ai fatu o le iuga lea o le taumalulu. Faʻaaoga se fagu paʻu. O le meaʻai e fai i lau laʻau ma eleele palapala, faʻaopopo le tasi vaega o le oneone ma le peat. E le faʻaaogaina le Humus.

Toto i luga o le eleele, e aunoa ma le teuteuina, pe fai sina "fetogi" le eleele. Moisturize e ala i le pulupulu mai se fagu moli, faʻapipiʻi i se ata tifaga poʻo se tioata. I le lumanaʻi, latou te mautinoa o le palapala e le mago.

O vao e masani ona faʻasalaina. A oʻo mai pula, ua aveese le fale. Fatuga ma ni laʻau moni se lua e tofu i vaega i totonu o se vaa telē.

Ua totogo laau totō tasi i ipu e 6-7 cm le lautele. Faatasi ai ma togi, o le palapala o le mea lava lea e tasi e saunia e pei o le luluina. O le palapala i totonu o ipu e mulimulitaʻi.

O le taimi sili e toto ai hydrangea o le iuga o le taumalulu

E faʻapefea ona tausia se laau talavou?

Mo weni laʻititi, o le maualuga o le vevela e mai le +14 i le +20 tikeri. O le malamalama e faʻasalalau, malosi.

E taua le mataʻituina o le susu o le eleele, e puipuia ai mai le mago, ona o lea mea ua faʻafeinuina e ala i le pulumu ma mulch.

O laau toto e tatau ona tausia mama ma aveese vao i se taimi tatau. Ole laʻei pito i luga i lenei vaitau e faʻaaogaina e na o mea faʻapitoa na maua i kamupani faʻapitoa.

Hydrangea i le fale e ola 4-5 tausaga. A maeʻa, ona sui lea o le laau.

I le fale, o le laau toto e ola i le maualuga o le 1 mita, e faia ai ni polotini fugalaau ma le lautele o le 20-30 cm.

O le tuputupu aʻe o se fugalaau e mamafatu e manaʻomia ai le tausisia o tulafono o tausiga. Blue, lanu piniki ma paʻepaʻe papaʻe o tagata matutua matutua o se taui agalelei mo le gauai ma le faʻaaloalo.