Laʻau

Faia----------------------system mo vaomatua

Pe a manaʻomia e le au fai togalaau ona alu mo sina taimi mai le fale, latou te popole tele i le taimi latou te toesea ai, e leai se tasi e tausia a latou fagafao. E ui lava e iai ni au uo lelei poʻo ni tuaoi, e mafai ona e fai atu ia i latou e tausi fugalaau aʻo e aluese. Ae peitai, e le na o le pau lea o tali i lenei tulaga. O se auala sili ona talafeagai mo le tausiga o laau toto o le faʻaaogaina lea o le faʻamautuina faʻamalosi o laau i totonu.

Tuuina atu o le vai i fugalaau

O le filifiliga pito sili ona faigofie e tuʻuina atu ai laau i lou taimi e leai se susu - tuʻu ni atigipusa i fugalaau i totonu o se pesini i vai, ona mafai lea ona e mautinoa o le a le itiiti ifo ma le vaiaso, ma atonu o le lua, o au laau toto o le a lava le vai. O lenei metotia e aoga mo lē e ana le mea e leai sana tupe faʻaalu. Ae ui i lea, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le faiga o le faʻamautuina faʻavaveina o laau i totonu, aua e mafai ona faatumauina le faʻafefe lelei o fugalaau mo se vaitaimi uumi.

E faapefea ona saunia fugalaau mo lou toesea?

Soo se tagata e teu vine, e tusa lava po o le a le poto masani, e iloa afai e te faʻaleleia lelei ia laau, ona latou lava ai lea o le susu mo le lua vaiaso. O le mea lea, afai ua e fuafua e aluese, ona tatau ai lea ona e faia e tusa ai ma au e fiafia i ai gaoioiga sauniuni faapitoa:

  • aveese fugalaau mai le windowsill ma piki se nofoaga e le o malamalama, aua o lenei auala e mafai ona faʻaititia ai le aofaʻi o le susu mai le eleele;
  • Ae e te leʻi alu, e tatau ona e teuteuina fugalaau ma tumutumu, e pei foi o le vevelaina o lau laau;
  • taumafai e tuu pusa i luga o se faaputuga ina ia tumau ai le maualuga o le susu i lenei nofoaga. I le avea ai ma fagu mo fagu fugalaau, e mafai ona e faʻaaoga se fata po o se pesini, o lona pito i lalo e tatau ona muamua faʻatumu i se vaega o le susu susu. O fugalaau latou te faʻapipiʻiina i luga, pe a maeʻa e tatau ona faʻaopopo se lua sene o le vai i le fagu;
  • ina ia i ai i le taumafanafana o lau fugalaau e toʻa i le taimi e te toesea ai, tuu se pupuni uila manino i luga ia i latou, ma maua ai le aafiaga o se tamai falemafa. Ae ui i lea, o le filifili e faʻaaoga lenei metotia, ia manatua o le tulaga lea o le a fai e le vaʻaia tulaga faigata. O le mea lea, afai o le ae toesea mo le le itiiti ifo ma le vaiaso, e fautuaina e sauni le vavaeina o au fagafao ma tuu i totonu o se fagu vai.

Faatulagaga o le susulu o le tagata lava ia

O le aoga tele o le faʻaleleia o le faʻaleleia o meaʻai i totonu ole fale o le latou aʻa e masani ona maua i le susu i le aofaiga manaomia. Afai e te filifili e fai le fale tiʻetiʻe fale ua faʻamatalaina i luga, ona mafai lea ona e faʻaleleia le lelei o ana galuega e ala i le faʻaopoopoga i se puna vai, faʻafetai i au peti o le a maua le susu mo le tele o vaiaso.

O le faʻatulagaina o se fausaga faʻanatura faʻamafanafana mo totonu o le fale ma o latou lava lima ei ai ona lava uiga. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se filifiliga faigofie e faʻaaoga. O le a manaʻomia ai fagu paʻu palasitika masani, lea e te manaʻomia e fai ai ni pu laiti i totonu o le faʻavaa. I le isi itu, ua tumu fagu i vai mautu, liliu agai i lalo, ona tuu lea i le va o fagu fugalaau.

I le gasologa o le aso, o le a susulu atu le susulu i lalo o potua i tamai mataua, ma faatumauina le malūlū o le faʻalautele o le omea, lea e tu ai fugalaau. Ae manaʻomia saʻo le fuaina o le lautele o le puina ia tafe le vai i le aofaiga manaomia. E mafai ona e suʻeina le pito sili ona lelei o le togi. A maeʻa lena mea, e tatau lava ona e filifili pe fia le fagu o le a lava mo au laau toto e maua ai pea le susu o le ola.

Pe a fuafua le tele o le fagu, e tatau ona alu ese mai le tele o le otaota i totonu o le ulo. Fai atu, afai ei ai ni ipu lapoa i totonu o lou potu, ona tuʻuina lea o ni fagu vai tetele i le va oi latou. Afai o lau mini-togalaau e aofia ai ni fafie laiti, ona sili lea mo i latou.

Faʻataʻituina le faʻaaogaina o masini faʻatau

Afai e lava au punaoa tautupe, e mafai ona e foia le faafitauli o le saunia o laau totő ma le susu e ala i le faapipiiina o se masini faʻaauau faʻafefe vai mo le gaosiga o fale gaosi oloa.

  • O se tasi o mea masani e faʻaaoga mo nei faamoemoega o le Aqua Globs system. I lana mamanu, ua saunia se pusa tioata, lea e fesoʻotaʻi atu i se kesi. O le vaega mulimuli i le galuega galue e tatau ona faatofuina i le mea e fai, o le a mautinoa ai le tutusa o le susu. O le pusa lava ia e faia i mea paila, e ala i le tele o vai e alu i le meaʻai i tamai mata. Afai o le ae tausia le faʻamamafana mo laau toto e ola i se potopotoga lelei, e mafai ona e faʻapipiʻiina nisi o masini. Suavai e tafe atu i nei paiga faafetai i se faʻapipiʻi faʻapitoa faʻapipiʻi;
  • E masani foi ona faʻaaogaina le togafitiga o Gardena e faʻatautaia ai le fafaga i le fale. O ana galuega autu o se pamu, o se taimi ma ni masini. O lona gafatia e mafai ai ona e tuʻuina atu le susu i le 36 laau i le taimi.

Isi metotia o le faʻaaogaina o vai

Faatasi ai ma isi faiga e masani ona faʻaaogaina mo le faʻavelaina faʻamaʻiina o laau i totonu, e mafai e se tasi ona iloa se metotia e fesoʻotaʻi ai fugalaau i totonu o se koneteina ua tumu i le vai e ala i uila. E pei o le maea mulimuli o maea, maea poʻo fulufulu o filo. E le gata i lea, o nei mea e mafai ona avea ma fusi masani e manaʻomia ona feliuliuaʻi, ma tuʻuina atu ia i latou foliga o se maea.

Aʻo sauni le uila, o le tasi pito o loʻo faʻatofu i totonu o se pesini poʻo se isi atigipusa vai, ao le isi o loʻo faʻapipiʻiina i le ulo, faʻapipiʻi i le meaʻai ma se pine poʻo se clothespin. O lenei mamanu o le a maua ai se eseʻesega i le mamafa o le mamafa, o se taunuuga o le a taialaina ai le vai e ala i wicks mai le pesini i le ulo. O le faiga o le faʻamaina faʻavaveina o laau i totonu, e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o wicks, e mafai ai ona faʻaauau pea le tuʻuina atu o laau ma le susu ile tau.

Saogalēmū o le faʻamautuina vave o vailaau i totonu

Afai e taua mo oe le lelei o au fagafao i le taimi e te toesea ai, ona faʻateleina lea o le mautinoa o le ae le popole siaki galuega filifilia le otometi faʻaleleia. O le mea lea, e tatau ona e mautinoa o le susu e alu lelei i totonu o fagu e ala i se manoa mumu, ma pe na e faia se mea sese i le tuʻuina atu o vai i totonu o le pesini.

E ono mafai pe a uma le aso e leai se vai e tumau i totonu o le pesini, ma o lenei mea e sili ona matautia mo au fugalaau, lea e mafai ona mago ma mate. O le mea muamua, muamua lava, e tatau ona e suʻe ni fagu e fetaui lelei ina ia le maua ai e lau laau le paʻu o le susu i lou taimi e te le oi ai. E tatau foi ona faʻatusatusa saʻo le maualuga o le pesini i le vai, ina ia oʻo atu le susu i totonu o le paʻu i le aofaiga manaomia.

Capillary mats

E mafai ona e foia le faafitauli o le tuʻuina atu o lau susu i le masini paʻu. E foliga masani lava fala o loʻo faia i mea faʻapitoa. O nei oloa e tuʻuina atu i ni numera tele i nofoaga faʻatau pisinisi faapitoa, ae eseese i le tau taugofie.

E masani lava ona faʻapipiʻi fala mo luga o soʻo se mea e mafai ona maua, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona avea ma laulau tele poʻo le faamalama sill. Ae peitai, mo le faʻaaoga lelei, e tasi le pito e tatau ona tautau i se fagu vai. Aʻo leʻi tuʻuina le moega, ia mautinoa e tuʻuina le uʻamea, a faʻapea o le susu o le susu e mafai ona faʻaleagaina ai le laulau.

O nisi taimi o le tele o le mat e le faatagaina oe e faatofuina lona pito i totonu o se pusa vai. I lenei tulaga, o vaega faapitoa e manaʻomia le susu i le vai e mafai ona oʻo mai i le laveaʻiina, ona tuʻuina lea o le isi pito i lalo o le moega, ma le isi o loʻo faʻafefiloi i totonu o se fagu. O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o nei fasi pepa o le a foliga tutusa ma wicks fai fale e maua ai le susu. E le gata i lea, o le faʻamautuina o le faʻaleleia o le faʻaleleia o vai i le fale, e mafai ona e faʻaogaina paleni faʻapitoa, lea e faʻavae i luga o le mataupu o capillary mats.

I la latou mamanu o loʻo i ai:

  • loloto apa;
  • tamai siva i totonu;
  • matai matai.

O se apa lapoa e faʻaaogaina mo le vai, e tuʻuina ai i totonu se tamaʻi ipu, o loʻo i ai se fala i lalo. Ona tuu ai lea i luga o se fugalaau. O aso uma lava, e ala atu i lenei fala, o le susu o le a alu atu i fagu fugalaau. O le faʻaaogaina o lenei metotia o le faʻavaeina o se faʻavaivai o le faʻafefe lea o le pala o aʻa o aʻa.

O le mea lea, i aso nei e tele auala o le faʻaleleia faʻamaina o meaʻai i totonu, o ia mea uma ei ai ona lava uiga. O le mea lea, afai o le ae alu mo sina taimi ma e te manaʻo ia mautinoa o le a tuʻuina atu lau susu i le susu, e mafai ona e filifilia soʻo se faiga e sili ona lelei e fetaui ma oe. E le gata i lea, afai e le lava lau tupe e faʻatau ai se fale gaosiga o fale gaosi oloa, pe afai e te manaʻo ai mafai ona faia se faiga faigofie faʻapitoa o le automatering taʻitasi. E le gata i lea, o le a faʻaalia ai le tulaga tutusa o le faʻatinoga e pei o le fausiaina o fale.

Faaiuga

O le tagata e ana le fale, na tupu aʻe lona fale i le falemaʻi e le faʻafefe, o le a taumafai e faia mea uma e mafaia e faia ai tulaga lelei i le taimi o lona i ai ma i na taimi o le a ia tuua ai le fale mo sina taimi. O ia tulaga e le masani ai, o lea e tatau ai ona e faia se fuafuaga, e pei ona i ai i lenei tulaga, fesoasoani i laau ola i lenei vaitau.

Afai e le maua e le tagata fugalaau faifeau le avanoa e saili ai tagata e mafai ona tausia i lona leai o ni fugalaau e sili ona fiafia i ai, ona mafai lea ona sili atu ona faigofie - faatulaga se faiga o le faʻamautuina faʻamalosi o fale i ona lava lima. O loʻo i ai nei tele filifiliga mo ia faiga, e le gata i le tau, ae faʻapea foʻi i galuega. O le mea lea, e mafai e lē e ana ona faʻafesoʻotaʻi ma foliga o filifiliga taʻitasi o le faʻavaivai ina ia mafai ai ona fuafua po o le a le mea e sili ona talafeagai mo ia.