Fugalaau

Le auala e tupu ai Sakura Bonsai i le fale

O le Sakura bonsai i tulaga masani e mafai ona oʻo i ni lapoa tetele. Faʻasalaga lelei, o le a tuʻuina i totonu o se tamai ipu, ao tumau pea le kopi tonu o le likeli Iapani. O Sakura o se faailoga iloga o Asia i Sasae, o lona fugalaau e o faatasi ma aso malolo faaleatunuu. Faʻaitiitia le toe gaosia o sea laau e mafai ona ola i le fale, ae o lenei faagasologa e umi ma tiga.

Faailoga o le vasega

Bonsai Japanese sakura o se laau teuteu e faigofie ona aʻafia i le fale. E teteʻe i le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le potu, ae manaʻomia le faʻamalamalama lelei ma faasusu i aso uma.

E taua tele le Sakura mo fugalaau e le masani ai, i le talo e oʻo i le 1 cm le lautele. I le natura, o lanu piniki enaena, ae e mafai ona e faʻatau ituaiga o meaʻai e lanu mumu, lanumeamata, lanu viole ma isi lanu. O fugalaau taʻitasi e aoina i faʻaletonu.

Auala e ola ai se laau mai fatu

O le tuputupu aʻe o bonsai sakura mai fatu i le fale e faigata, ae mafai. E manaʻomia lou sauniuni mo le faʻagasologa muamua ma ia e onosaʻi. O le taimi o le fausiaina o talofa e le o lalo ifo o laau masani, ma e mafai ona e maua se togalaau i totonu o le fale i le 10-20 tausaga, e tatau ona tausia i aso taitasi.

E mafai ona faʻatau fatu fatu a Sakura i faleoloa faapitoa. E sili atu le faʻaaoga atili o fatu, aua o le pasene o la latou siama ma le ola e maualalo. E tatau ona e saunia mo le mea moni e na o le 1-2 fatu mai totonu o le 10 o le a liu i totonu o ni laau ua sologa lelei. O loʻo i ai se tasi algorithm mo le sauniuni ma le totoina o bonsai sakura i le fale:

  1. E afaina ai fatu (injected) e faatelevave ai le faagasologa o le germination. O le aso ao le i lulu, e tatau ona tuu i totonu o le vai i le vevela o le potu.
  2. Ma le isi, o fatu o loʻo tuʻuina ile susu ile eleele, faʻalautele ile 0.5 - 1 cm.
  3. Ina ia tupu, e tatau ona i ai ni fatuga o fatu fatu fatu o le fatu o le sakura ma o le a foliga mai o le tau masani o le taumalulu. Ua ufiufi le atigipusa i se ata tifaga ma auina atu mo le 2 masina i le pusaaisa.
  4. A maeʻa le taimi lenei, e faʻapupula pea fatu i le vevela o le vevela ma le malamalama lelei, faʻamautu pea le susu o le palapala.

Pe a amata ona ola le fatu, e tatau ona ola - totoina i eleele fou. Afai e tuʻuina ia laau i totonu o se pusa masani, o le mamao i le va oi latou e le tatau ona sili atu i le 10 cm. E sili ona lelei le totōina o laau i totonu ole vaomatua eseese - potopoto faʻapitoa faapitoa.

E taua le feutagai ma le tagata faatau pe faapefea ona tupu le bonsai sakura mai fatu. Eseese ituaiga ei ai o latou lava manaoga e uiga i le eleele, laʻei pito i luga poʻo le faʻavaivai. Faatasi ai ma fatu, e tatau ona e faʻatau mea uma e manaʻomia ma ia vave aʻoaʻo e uiga i tulafono mo le tausia o laau.

Bonsai Care Rules

O i latou na mafai ona ola aʻe i le fale i le fale, talia - o le laau e matua lofituina ma e manaʻomia le tausiga i aso taitasi. O le taulaiga faapitoa e totogi i le vai inu. I le tau mafanafana, e manaʻomia e se bone se afa tioata o le vai i le aso, a leai o le a vave ona oti mai le lamala. I le taumalulu, e mafai ona e faʻafefeteina e le aunoa. Leai se mea e sili atu ona taua le faʻamalamalamaina i totonu o le potu. Bonsaynitsy o loʻo i totonu o nofoaga sili ona susulu, puipuia mai faʻataʻitaʻiga.

O le Bonsai o loʻo ola aʻe i ipu mafolafola ma e oʻo i le 20 cm, e le maua ai e le aʻa aʻafia le avanoa e ola ai. O le totoina o togalaau e faʻatinoina i tausaga taʻitasi, pe a manaʻomia, faʻapuʻupuʻu aʻa. O le filifilia o le palapala e tatau ona ave ma le tatau - e tupu lelei le sakura ile eleele ma maualuga le taua o le nitrogen, humus ma le potassium. E faʻaaogaina fugalaʻau ile eleele pe a ma le masina ae lei totoina, e faʻapipiʻi faʻamalosi faʻamalosi i fualaʻau.

A oʻo ina tuputupu aʻe le bonsai sakura, e mafai ona e faia se pale paleni, e faʻaaoga ai avanoa. O le ogalaau o se laau laititi e faʻamau i se uaea poʻo se fuʻa. A oʻo i le 25-30 cm le maualuga o le laau, e vavae ese le ata tele ina ia tupu le pale i le lautele. A uma ona fuga, e mafai ona e tipi le itu itu, ma suia ai le itu o lo latou alualu i luma. E faapuupuuina le rhizome i gaioiga taitasi e puipuia ai le laau mai le tuputupu ae.

O le isi auala e taofia ai le tuputupu ae o le laau o le faʻaaogaina lea o ni taʻaloga i luga o le paʻu. O meaʻai o le a tulaʻi mai ia i latou, lea o le a faʻavaivaia ai le faletua ma tuʻu ai.

E tele ituaiga o pale i le bonsai sakura. E mafai ona e tuʻua le ogalaau saʻo, pe mafai foi ona e faia ni paʻu e le masani ai. Afai e te tausia lelei le tekinolosi ma tuʻuina atu i le laau se taimi itiiti i aso uma - o le a totogo i taimi uma o tautotogo ma fugalaau teuteu.