O le togalaau

Ata ma le faʻamatalaga o ituaiga ma ituaiga o laufanua lapopoa

E leai se manogi e sili atu le vevela i le fale mafanafana nai lo le basil, o ana ata eseese o loʻo lauiloa i lanu violē, lanu violē ma le violē. E leai se manogi manogi o fualaau fou. E faalagolago i le eseesega, o le manogi o laʻau e pei o le manogi o le pepa ma le vanilla, o lenamon, camphor, lemon ma cloves, caramel ma ituaiga ituaiga uma o nei tusitusiga.

E i ai le anoanoai o ituaiga o basilini i le lalolagi, ae na o nai vaega e faʻaaogaina mo le filifilia ma le faʻatoʻaga e pei o se togalaau ma fualaau toto e manaʻomia.

Ituaiga o le basil, ata ma faamatalaga pupuu

O suavai suamalie, malualii poo masani masani ma se manogi manogi ma le tofo vevela na avea ma faavae mo le totoina o laau ma lanu lamolemole, lapoa ma masani ai. Faʻafetai i le galuega a le au faifaatoʻaga, o ituaiga na maua i luga o lenei ituaiga basil ua maua ai le manogi o lemoni, menthol, vanilla.

O laʻau, mea e tutupu mai ma fatuga o ituaiga camphor poʻo ituaiga laumei, e le pei o le palapala manogi, o loʻo ufiufi i lauulu laʻitiiti, o nisi o ia mea e aofia ai le suauʻu manogi mataʻutia o loʻo faʻamalamalamaina ai se manogi iloga. O le alofa-alofa, pei o isi ituaiga ma ituaiga o basil, ua leva ona talisapaia e le fomai nifo, mea manogi. Aʻo leʻi oʻo i le Taua Lona II o le Lalolagi, o laau vao o le basil na faʻaalia i le ata i le itu i saute o le atunuʻu sa ola mo le gaosiga o fale gaosiga o camphor.

I totonu o le Crimea, i le Kuban ma le Caucasus i le itu i Matu, ua tupu le basilini o Eugenolian, lea e toetoe lua faalua ona telē ma o ona itu, ma, ona o le maualuga o mea o le Eugenol, o loo i ai se manogi pupula. O le laau e sili ona taua o se mea e manaʻomia ai le suauʻu ma e avea o se mea e faʻaaogaina mo le gaosia o le vanillin e suitulaga i mea manogi ma vali.

I Initia, mai le tele o ituaiga o ituaiga ma ituaiga o basil, matou te faʻaaloalo faapitoa lava i le tapu poʻo le faʻaleʻeleʻele eleele. I se mafanafana o le tau, o le mea e pei ona taʻua o lenei laau, e foliga mai o se laau laʻau, e manaia malosi, ma o laulaau e mafai ona lanumeamata pe lanu viole.

O le manogi o le basil ua fuafuaina e le tuufaatasiga o suauu taua o loo i ai i laau afu.

O ituaiga o nei aso ei ai le manaia o mea manogi, e le o avanoa i soʻo se aga masani-meaʻai.

I le taimi lava e tasi, o ituaiga uma o le basil e tutupu i totonu o togalaau, e pei o le ata, e vevela ma e mafai ona gase lemu e tusa lava pe leai se vevela. Ae e le taofia ai e le au fai togalaau le totōina o laau totō ma le totoina o le basil i le amataga o le taumafanafana, pe a uma le taimi o le malulu ma le malulu.

Faʻamatalaga ma ata o vailaʻau o le faʻaaogaina o le eleele

O le amataga o le gaosiga o pisinisi o le basil i le USSR sa faataatia i le 20 o le seneturi mulimuli. Ona fautuaina lea o le aganuu mo na o le itu i saute, e aofia ai le Crimea ma le Caucasus. O le itu i matu o le itumalo o le mafanafana sa taua mulimuli ane o Voronezh. I aso nei, o ituaiga matagofie o lanu lanumeamata ma le lanu violē e avanoa mo tagata o le taumafanafana o loʻo nonofo i isi eria.

O le ituaiga o leisisi Anisovy Aroma i se manogi manogi e masani ona suamalie, e faigofie ona iloa e le gata i lona manogi, ae faapea foi i le tuufaatasiga o lanu meamata, lanu laititi ma lanu mumu-lanu meamata-lanu violē. O le tele o le tele o lala vao ma le taimi o le mafanafana e maua ai le cottager ma ni laʻau matagofie.

O le tele o le basiliti, i le ata, O le manogi o lemoni mo le kukaina o se masina ma le afa i le maea ai o le germination e maua ai le manogi susulu matagofie ma se manogi malosi o lemoni. O le ituaiga e aofia ai ituaiga lapoa ma lapisi, ma o se mea e foliga mai e foliga mai o lapisi laulaʻau, ma e iloga foi i se maualuga maualuga o suauu taua e maua ai lau lanu lanumeamata le gafatia e faamalulu ai le tale, faamafanafana le manava o le tino, ma faafaigofie togafitiga o faamai ma manuʻa.

Fafaga faapitoa mo e alolofa i le lauti vevela, Lemon Aroma e fai ai se tamai vao e oo atu i le 35 cm le maualuga ma lanu lanumeamata ma lanu papaʻe-lanumeamata.

O le vaega atoa o lenei vaalele o lemonati muamua e aofia ai le tele o suauu taua ma e mafai ona faʻaaogaina fou ma mo le seleselega o le taumalulu, mago ma le malulu.

E le o ese le fiafia a Basil Vanilla i ni lapoa tetele. O le togavao e ola na o le 35 - 40 senitimita, ae o le ituaiga ma lanu violisi ma lalac fugalaau e matua fiafia lava i tagata fai togalaau. O le mafuaʻaga e le masani ai mo laau vevela, o le manogi manogi o le vanilla, lea e taua ai le taua o le basilini i meaʻai ma fualaau aina suamalie, ma le suamalie suamalie. O se laʻau e iai lona tofo vailaʻau o le a tuʻuina atu ai se uiga faʻasalalau i lauti.

Eseesega ma lenei paolo o laulaau e masani ona taʻua o le lanu violē poʻo le lanu mumu. Ae i lenei tulaga, e le tatau ona e fenumiai le palasi i le fagu, o se mea e le lauiloa lanu meamata, lanumeamata po o lanu lanu viole o se foliga e pei o le fatu-foliga po o le lanu.

Basil Green aromatic pe a uma ona toto le toto, vave ona tupu, ma fai ai se ogalaau lelei ma le maualuga e 40 i le 50 senitimita. Laʻau lapoa e valiina i lanu lanu meamata, o loʻo i ai se laʻau lelei e seleseleina ma se mea manogi manogi. O le ituaiga o basilini, i le ata, e lelei lelei ma tomato fou, cheese cheese ma sisi, e mafai ona faʻaaogaina i aano o aano o manu ma marinade.

Eseese o le Basil O le aso ofoofogia o le a fiafia i le fai togalaau ma se manogi fou ma le vevela, manaia manaia. O laulaau o lenei ituaiga e laiti, ma o lanu violē mafiafia. O aʻa e maua ai le natura anthocyanin, faʻapitoa lala ma oʻo atu i le maualuga 40-50 cm.

O le manogi manogi manogi ma ona lanu lanu-lalac lanumoana na faia ai le tasi ituaiga o taitai i le vaitau o le mafanafana o Rusia. O se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i fualaau aina, meaʻai, mea vevela ma le malulu o le a fiafia i tagata matutua ma tamaʻaiga laiti.

Eseesega Caramel e faatatau i le vaeluaga o vaitau. I le tasi ma le afa po o le lua masina talu ona lūlūina, o le laau e fai se togavao 40-50 cm le maualuga ma lau lanu lanumeamata lanumoana. O le vaega taua o le aganuu o loʻo faʻaalia i le igoa o le ituaiga. Greens ei ai se manogi manaia o karmulu, lea o le a le taumate e tuʻuina atu se faʻamatalaga piquanti i meaʻai, paluga, fuamoa fualaau aina ma sauniuniga i fale.

Salu manogi - o se faʻaopoopoga faʻapitoa i meaʻai falai ma tao, salata fou ma marinades. O se togavao o le basil ma laʻau lanu viole, o laʻau e tasi ma le lanu piniki ma le paʻepaʻe i le tafaʻi e oʻo atu i le 230 kalama o guga sili ona manogi ma vave lala pe a togi luga.

Basil O viole violē ma lanu violē-lanu mumu ma le fusi poʻo le lanu violē ua i ai se manogi malosi o le pepa. Ina ia puipuia le manogi, e fautuaina laʻau e faʻaopopo i le fou, ma faʻaaoga foi i vaʻavaʻa, faʻasao fale, mo le sauniuniga o meaʻai fualaʻau manogi ma le vinika.

O le ituaiga e masani ona i ai i le ogatotonu o ituaiga o ituaiga muamua, ma i luga o le taumafanafana e mafai ona e oʻo atu i le 250 kalama o laʻau fou mai se laau.

O le tele o le Basil Smuglyanka o le a fiafia i tagata fiafia i lanu violisi vevela ma se manogi manogi ma le manaia o le manogi, e tatau ai i marinades ma salati i tamato matua po o spaghetti.

O se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa ma sili ona fiafia i ai le basil, i le ata, ua saʻo le mafaufau o Ararat i fuga lanu violē, lanu violē-violet ma lau lanu meamata, e teuteu ma le lima i le lilac, pulupulu lanu viole ma veins. O le lauusiusi o le Arala Basil ei ai lona manogi manogi, manaia lelei, ma o laau toto e sili ona aoga mo le gaosiga, vave tuputupu ae ma le tofo lelei.

O fuga o laau ola i luga o le windowsill o le a faʻaaogaina le basilisk o loʻo faʻaalia i le ata ma laʻau lanu meamata ma le togavao e na o le 20 centimita le maualuga. I le fale, o le lanu ma le mano-manogi le manogi e tupu e aunoa ma ni faʻafitauli i le gasologa o le tausaga. E mafai ona e faʻapipiʻi i totonu o se fagu e oʻo lava i se tagata totō tupu ola aʻe mo moega.

O le Basil Taste o le Cinnamon o le a avatu ai ni fualaau vevela i le taumafanafana. O laulaau o lenei ituaiga e le gata e iai le manogi o le kinnamon e le masani ai mo le aganuu, ae teuteu ai foi se ipu faafetai i le lanu violē po o le viole e tipi ai le laulau laulau uma.

Vaitausaga o le laulaula lanumeamata O le Gourmet Clove o se mea moni i le atulaulau, o lona laʻau matagofie e tutusa lelei ma fualaau 'aina ma aano o manufasi, sisi ma iʻa. O le tuputupu aʻe tele o lauulu e talafeagai mo le taumafa fou ma e le aveesea le manogi o le manogi pe a uma le faʻamamago. I le gasologa o le vaitau, o se togavao e oo atu i le 60 cm le maualuga e tusa ma le 800 kalama o laʻau lauolaola suamalie.

Ua lauiloa i le faatoaga Rusia, o le lanu violē o le ituaiga o Yerevan e vave lava ona fausia ai se vavao, faaleleia atoatoa o le vao e oo i le 60 inisi le maualuga. O laulaau o lenei ituaiga o loʻo i ai le manogi o le pepa ma le malulu o lauti ma e le faʻaumatia a latou meatotino e ala i le faʻamamago poʻo le faʻamaisa.

Tuuina atu o se manogi manogi manogi ma se tofo o le basiliti puipuia o fale O le fualaau aina o se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa i le va o tagata nonofo i le taumafanafana, na mafua ona o le maualuga o lona gaosiga ma le vevela pupula o le lanu. I le gasologa o le vaitau, o le vave ona tutupu o laau afu i sikuea mita e tuʻuina atu i le tolu kilokalama o laʻau vevela mo le faʻaaogaina lautele.

E oʻo lava i le ata o le vailaʻau Thai Thai Queen Basilica, e mafai ona e vaʻavaʻai manino pe faʻapefea le muamua ma le susulu o lenei laau. I le taumatau, o le ituaiga lea na maua ai le pule tautupu e le gata e faagaeetia ai i ni tulaga le masani ai o se mama-lilac hue ma lau lanu lanumeamata. O le lanumeamata o lenei ituaiga o loʻo i ai se manogi manogi masani ma le tofo vailaʻau. O i latou e pele i laau teuteu, faapea foi i latou o loo i ai pusa o laau i le fale, i luga o le windowsill po o le faapaleo, o le a talisapaia lenei ituaiga o basiliti e fuga mo le lua masina.