Fugalaau

Masina Sili o Fugalaau - Venus slipper

O ai e le malilie e faʻapea o kulisi o se tasi o fugalaau e le masani ai i le lalolagi. Ae maise lava o le faamemelo o le slipper. O le mea e malie ai, seʻia oʻo ina fuga le laau, e le o tosina atu ai le mafaufau. Ae pe a amata ona matala mata, e foliga mai o le aulelei sili ona matagofie i tua o lanu lanumeamata. I totonu oi latou taitoatasi, o le atamai ma le fatufatuga o le Foafoa e atagia mai ma le matagofie.

A e tilotilo atu i le slipper's venous, e te vaʻaia ma le faʻaaloalo le uluai tuufaatasiga o le faʻamaoni ma le alofa tunoa. O le faauuga le tumau o lanu malie e pasi tasi i le isi. O nisi ituaiga o meaola e teuteu i laupega mataʻutia ma mea e foliga mai e pei o se tusitusi faʻamalosi. E masani lava e te manaʻo e ave ma avatu i se tasi se fugalaau matagofie mai le Atua.

Se vaaiga o le laau mai le itu

O le masiofo alofilima mai le vaomatua o le lalolagi na maua i le itu i saute o Asia. Sa ia teuteuina le tumutumu o mauga maualuga o Initia. Sa maua o ia i luga o papa o papa i Filipaina. O fasi uʻamea faʻamalosi ua tuʻuina atu i Thai beauties. O le mea e leaga ai, o le tele o ituaiga o fugalaau fugalaau ua leva ona mou atu, ma o nisi e faigata ona maua.

Faafetai i galuega mamafa a tagata fiafia o se fugalaau ese, i aso nei o loo i ai le tele o ona ituaiga. O le i ai i lalo o le malosi o faifaatoaga fugalaau, o loʻo amata lelei ona vaʻaia e le ochids lo latou nuʻu. I nai tausaga ua tuanaʻi, o le tele o ituaiga o ituaiga o le vao ua fafagaina e le itiiti ifo i le matagofie io latou aiga anamua.

O se fugalaau mananaia - o se suspper venu, o se ata ma se faʻamatalaga po o le a le mea e taʻitaʻia ai tagata i le fiafia tele, e matua matagofie lava. O loʻo i ai sona foliga foliga ese e pei o se seevae mananaia. Mo se foliga e le masani ai, e masani ona taʻua o le orchid o seevae cuckoo, o le mutia a Adam, poʻo seevae o Maria. I le natura, o le fugalaau e tupu i luga o atumotu o Asia i saute, i atunuu Europa ma e oo lava i Siberia. O le matagofie o le matagofie o le fugalaau na mafua ai le tele o togalaau o le taimi ua tuanai e eli ese mai le natura natura e ola ai i luma o togalaau. O lenei mea na mafua ai le pa'ū o le laau. Ina ia faʻasaoina mea o loʻo totoe, o le slipper venereus slipper na lisiina i le Tusi Ulaula.

O le fugalaau ua manatu o se mea taua. Mo laulaau, o ia lanu e foliga mai:

  • moli malamalama;
  • pogisa;
  • grayish pe maoaʻe filifiliga.

O le umi o le laulau laʻau e oʻo atu i le 30 cm. I le lautele, e foliga tutusa ma le lili o lau o laʻau, ae e sili atu ona mamafa ma tino. E masani lava, e tasi le tamaitusi e maua ai le limasini e tusa ma le 40 cm le maualuga. E mafai ona tasi-faʻafetaui pe tele-faʻafetaui. Buds e mafai ona oʻo i le 12cm le lautele ma e iloga i ni lanu eseese. E faigata tele ona faʻamatala i upu pe faʻapefea foliga o le slipper, e sili atu ona faigofie le vaʻaia i le ata.

I le tulaga lautele, o le laau e saʻo lona 60 cm le maualuga. 3 po o le 4 laupepa lafoaʻi e alu ese mai ai. O tumutumu o petals ma sepals eo mai faatasi e fai ai se tamai pou. E pei o se seevae tamaʻitaʻi. I luga aʻe na te tautau pei o lipine, faʻamau muamua.

Faʻalagolago i le ituaiga ma le nofoaga o loʻo ola ai le velile venereum, e suia le taimi o le fugalaau. O le laau e fiafia i se malamalama susulu o se natura faʻafefeteina po o se paolo faʻalelei. O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu aʻe ola e mai le 8 i le 30 tikeri.

Afai e te totoina se seevae seevae i le togalaau i luga o le eleele, o le a totogo pe a uma le 15 tausaga uumi. E ui lava o loʻo tumau pea ana meatotino mo le tusa ma le 30 tausaga.

O le mealilo o se igoa e le masani ai e tatala

A e tilotilo atu i nai mea matagofie o se togi, o oe e te mafaufau i ai: o fea e sau ai se igoa faapena mai - slipper venuspper. O mea moni fiafia e faaalia ai o le mealilo o loo taoto i tala anamua.

O le taimi lava na o ai le atua fafine Roma o Venus ma lana pele o Adonis e tulimanu. Na faafuasei ona amata timuga. Ina ia lafi mai ia te ia, sa latou o atu i le ana, i le mea na vego ma mafanafana ai. Na lafo e le atua fafine ni seevae susu i le faitotoa ma sa ave ese e ala i fesootaiga ma Adonis. I le taimi lea, o se tagata mativa mativa na pasia. I le vaaia o seevae matagofie, na ia manao e pikiina mo ia lava. Ae, o le taimi lava na ia paʻi atu ai ia i latou, na liua ai i latou i fugalaau matagofie. Sa ia iloa na lalafi atua i totonu o se ana. Togi i lalo o le ana, tataʻi, na alu ese. Talu mai lena taimi, o seevae aloese o lanu ma lanu eseese ua ola i luga o le fogaeleele. O le mea moni, o lenei tala na faia e tagata, ae o le igoa matagofie e tutusa ma uluai lanu.

Faʻatoʻa faʻavaeina ituaiga laau totō

E matua faigata lava le mafaufau i le lalolagi o le Lalolagi e aunoa ma ni lanu eseese. O le olaga o le a le manaia ma e le manaia pe a na le o ni manulele matagofie. O le mea lea, o ituaiga fou o le fugalaau paia e aliali mai. O nisi nei.

Venus slipper moni

O le uluai laau toto e oʻo i le afa mita le maualuga. O loʻo i ai se mea faʻapuupuu ma malosi, e aofia ai le 2 internodes. O aʻa e sili atu i le 30 cm le umi e ola ai i luga. O lauulu pupuu o le natura o le natura e vaaia i fugalaau. Pepa pepa i foliga o se sosolo, isi. I tafatafa ane o le pito e fai si laʻititi ma lauulu. Latou te ola i le 18 cm le umi.

Avea e Venus ni ata fou eseese. O lau Perianth o loo valiina i lanu mumu po o le lanu enaena, lea e soofaatasi ma se lipine samasama samasama.

Le ituaiga o slipper e leai se mea

O lenei ituaiga meaola e iloga i lau o le eleele ma ni laʻau e lua e tusa ma le 20 cm le umi. O le togi o loʻo i luga o se pedicel e maualuga lona 35 cm. E masani lava e lapoa tele ma e manaia le manogi. E fuga i le tautotogo po o le amataga o Iuni.

California venus slipper

O le fugalaau e tupu i le 80 cm le maualuga. I luga o se mea malosi e 4 laulau 10 cm le umi. O le taamilosaga e fai i nai fugalaau laiti. I le tulaga lautele, latou te foliga malie.

Vaʻaiga faʻapitoa

O le ituaiga o loʻo faʻaalia i se vaʻaiga puupuu, mafiafia, lea e tupu ai aʻa aʻa. O seevae Brown o loʻo i lalo ole 45 cm o le ogaumu. O laʻau e masani ona oʻo i le 15 cm le umi ma e tusa ma le 8 si lautele. O le slipper o loʻo i ai se lanu masei faʻafetai i lanu eseese o lanu viole.

O mealilo o le fugaina o se seevae seevae - vitio

Tuputupu ae se fugalaau paia i lou lava fale

Talu ai nei, o le tele o tagata malamalama o fugalaau i fafo e ola i le fale. Na amata ona latou aliali mai i soo se mea i luga o pupuni o fale tutoʻatasi ma fale mautotogi, ma tafe mai ai lo latou matagofie. E ui lava i lo latou uiga mataga, latou te aʻafia i totonu. Ma i le agaga faʻafetai mo le tausiga totoʻa i le fale, o le kulupu o le slipper o le a maua ai se fugalaau matagofie.

Ina ia mafai e le laau ona galue malosi, e taua le filifilia o le nofoaga sao mo ia. O le tulaga autu o le mimita masani. I le faʻamuamua, i luga o soʻo se faamalama e mafai ona e ausia lenei sini.

E pei ona faaalia i le faatinoga, e manaʻomia e le laau se malamalama mo le itiiti ifo i le 14 itula i le aso. O le mea lea, i le taumalulu, e fautuaina le faʻaaogaina o moli uila.

O le slipper o le Orchid venus e manaʻomia ai le faʻasusu masani. E tatau ona tutusa i le gasologa o le tausaga. Aʻo leʻi faʻamamaina le laau, o le vai e puipuia ma faʻafefe. E sili atu le mafanafanaina ina ia aua le afaina ai le fugalaau. Liligi lemu le suavai i totonu o le aʻa o le orchid, taumafai e aloese mai le maua o vai i lau. Afai e tupu lenei mea, o le a taitai atu ai i latou i le oti.

O nisi tagata lanu lanu e faʻamamaina le eleele o le fugalaau i se auala ese. Latou te faatofuina le fagu i se fagu vai vai mafana mo sina taimi. A pala le eleele i le susu, ona ave lea i fafo ma tuu i luga o se pale. A maeʻa sina taimi, faʻamalo le tele o vai. A faʻaleleia le mago o le eleele, e mafai ona e toe faia lenei faiga.

Faʻalagolago i le ituaiga o palapala i totonu o le ulo, o le taimi o le faʻaleleia o le a eseese. Faatasi ai ma le peat, e 15 minute e lava e fafaga atoa ai le eleele. Afai o le meaʻai e aofia ai le tele o paʻu, e sili ona lelei le uuina o le fugalaau ile vai mo le 40 minute.

Talu ai ona o le suspper oona e fiafia i le maualuga o le maualuga, e fautuaina e fatuina i se auala. Mo lenei mea, e tuʻuina se tagata e faʻamaualalo i tafatafa o le fugalaau. E mafai foi ona e tuʻuina se vaega o masi susu ma faʻalautele le eleele i luga o le paleti o loʻo tu ai le togi. Ua tuʻuina le suavai mama mo le seevae.

E pei o so o se laau ola, e manaʻomia ona fafaga se fugalaau paia. Mo lenei, e sili atu le faʻaaogaina o fomaʻi faapitoa. Ua faʻafefeteina i latou i le vai, e tusa ai ma faatonuga ma le masina faʻafefe.

E manaia ai o nei ituaiga o kulimi e pei foi o le malulu. Latou te maua lelei aʻa i moega fugalaau. O loʻo totōina i totonu o nofoaga malulu, e oʻo lava ile lalo o laau toto. E faʻapipiʻi le alavai i foliga o iliili poʻo piliki piliki i le palapala. Vaʻaia se laau toto tele. E ala i le mulimuli i nei tulafono faigofie mo le tausiga o le masiofo alofilima o fugalaau, e mafai ona e siosiomia oe lava i se togalaau o le orchid.

Vitio e uiga i le tausiga o le vavalalata o le siva