O le togalaau

E faʻapefea ona taofi le sukini ma le pauka mo le taumalulu i le fale?

I le lautele, e ui lava o squash, e pei o le 'akalo, e aofia ai le aiga pumpkin, o latou tulaga e teu ai e tele mea taua masani, e pei foi o le tele o eseesega.

I le auala, o le zucchini ma le pumpkin e mafai ona teuina faʻatasi pe a lelei fualaʻau, e aunoa ma se mea e faaleagaina, e aunoa ma ni faailoga o le pala ma aoina i le taimi: latou te le faalavelaveina le tasi ma le isi i le taimi o le teuina ma o le a leai se lamatiaga o le a salalau le maʻi mai le pumpkin i le zucchini ma le isi itu. Ae peitai, ua maitauina e masani ona taoto umi le mamafa o pikaini nai lo le zucchini, lea e taua le amanaia pe a teuina fua o nei fualaau faisua faatasi ma siaki nofoaga e teuina ai ia le itiiti ifo i le tasi i vaiaso uma, aua afai o le sukcini e amata ona pala, ona mafai lea ona salalau le pala i paluka.

Teuina o le zucchini i le fale.

E le gata i lea, e mafai ona iloa e mafai ona teuina paluka i se maualuga maualuga atu o le vevela nai lo zucchini.

E masani lava, e mafai ona faʻamautinoa le umi o le faʻasaoina o pamu ma zucchini pe afai o le tekonolosi o le seleselega, o ana tapenapenaga mo le teuina, ma tulaga e teu ai, faapitoa i fua o nei mea totō, e matau lelei.

Taua! Aua e te "toso" fualaau aina i le teuina, taumafai e vave faaaoga i meaai. O le umi e teuina ai paluka ma zucchini, o le mea e sili atu ai, o nisi o meaʻai e leiloa, ma e mafai ona amata ona pagatia i soʻo se taimi, ona oʻo ai lea i lau smarka uma, aua le galo.

O lea, seʻi o tatou amata i le auala e teuina lelei ai le zucini i le fale, ona talanoa lea e uiga i le pauka.

Sapalai Zucchini i le fale

E pei ona uma ona tatou matauina, o le ki i se umi umi o le teuina o le zucchini o le seleselega tatau ma talafeagai. O le mea lea, e pei o le zucini, ona tatau lea ona ave muamua aʻo leʻi amataina le kiona (tusa lava pe laiti).

Afai o le fua o le zucchini e malolo, ona mafai loa lea ona vevesi le vaega atoa, ma o le a le toe talafeagai mo le teuina. I aso muamua talu ona tuʻuina mo le teuina, o le zucchini e maua i le malulu e mafai ona amata ona pala, ma o le a le mafai ona taofi lenei faiga.

Ia manatua o na zucini e sili ona lelei lona paʻu o le a sili ona lelei teuina, ma afai e te tuʻituʻiina, o le ae lagona se leo lemu. E le tatau ona atinaʻe atoatoa fatu (tulaga faʻapitoa), o le tele o le zucchini e tatau ona fai ma ala. I luga o le zucchini e le tatau ona i ai se mea e faaleagaina, o fualaau aina e afaina ai le atinae e tatau foi ona vavae ese mai le pati, ua faamoemoe mo le teuina mo le teuina i le fale. Faʻalogo i le "ata" i luga o le paʻu: tuʻuina atu le faʻamatalaga o le ituaiga, o le ae malamalama pe ua sauni lenei mea mo le seleseleina.

Aua nei galo i le taimi o le teuina, o le zucchini e mafai ona fua, ma o le taimi lava e tupu ai lenei mea, o le a lafoaʻi lo latou fausaga. Aua e te maofa e ala i le tipiina o le zucini (aveeseina mai le teuina), o fatu o loo i ai o le a tupu ae - e tupu lenei mea ae le o se mea masani.

Aʻo tuʻuina se mea e teu ai, e tatau ona tipiina fualaau faisua ina ia tumau ai se vaega tele (ono pe fitu inisi le umi) mai le meaʻai. I le taimi lava e tasi, o le tipi e tatau ona manino, e pei o le tipi, e le mafai ona 'aina le fua e ala i le fesuiaʻiina o le aʻa: o nei fua e ono le mafai ona teuina mo se taimi umi.

O se lamolemole lamolemole i luga o le fatu o le fualaʻau fua ma o lona umi umi o le a maua ai le puipuiga mausali mai le gauaiina o meaola ninii i totonu o le fualaʻau fualaau aina, lea e mafai ona oo atu ai i foliga vaaia o totonu o le pala. E le gata i lea, e mafai e se tasi ona faʻamasinoina le tulaga o le fetus i lona atoaga: afai e soifua maloloina pe a maeʻa se taimi o le teuina, ona ono maua ai lea o le soifua maloloina o le fomaʻi. O suiga le lelei ma le pou o loʻo fautua mai ai o le fomaʻi ua suia foi mo le leaga. I le tulaga e oo lava i le pito o le aʻa ua amata ona pala, e sili atu le lelei o le maua o lenei fualaau aina ma faaaoga mo lona faamoemoega faamoemoeina, ma tuu ai e teuina atili o se lamatiaga tele.

Ina ia puipuia ia mea na tutupu, ia aoina pea fua o le zucchini i le matutu, vevela o le tau, faia ma le filemu, e le afaina ai le (paʻu) o le fua.

Taua! E le mafai ona fufulu le Zucchini mo le teuina, o le a le pine ae amata ona pala. Ina ia laveaʻiina i latou mai le efuefu ma palapala palapala na fufuluina i latou i se ie mago ma susu.

E le tatau ona teuina ni fualaau faisua, muamua e tatau ona faʻamagoina e ala i le tuʻuina i totonu o se vaega e vaʻaia. Lava mo lenei mea na o ni nai itula, e manaʻomia ona tuʻuina atu i le laina e tasi ma aua nei faʻapipiʻi i luga o le tasi.

Teuina o zucchini i pusa.

Tulafono faavae mo le teuina o le zucini

O le tulafono muamua lava, e faaopoopo atu i mea faʻapitoa o loʻo taʻua i luga, o le filifiliga sao lea o le ituaiga zucchini. Mo se faʻataʻitaʻiga, o ituaiga o zucchini o le medium ma le oʻo i le matua (mai le 50 aso pe sili atu) e sili ona lelei teuina. O le mea lea, o ituaiga nei o loʻo faaalia ai le lelei o mea e teu ai: Festival, Golden Cup, Gribovsky, Arlik (i totonu o le 50-60 aso, e iai le laulaula, fualaʻau lanumeamata ma le pulupulu suamalie, e oʻo atu i le 700 g ma le lelei lelei, lelei teuina), Aseta, Aeronaut (ripens in 50 days, o le fua e sili atu nai lo le kilo kilokalama, o le mamanu o ni togitogi laiti, o le lanu o le fua o le lanu lanumeamata, o le tino e vaivai, lelei teuina) ma Yellow-fruited (o le faamaumauga o le ola, ola i le 50-60 aso, fua o fuainumera eletise, masini muamua ma le afa kilokalama ma le laualuga lamolemole ma se grid moli i luga o se talaaga samasama, o creamy le pulp, matagofie i le tofo).

E ui i lea, e ui i le eseesega, e sili atu le le teuina o fualaau aina e tusa lava pe maualuga le umi o le ola nai lo le amataga o Mati, ae ia 'ai muamua i lena taimi.

Taua! A maeʻa le gaosia o le zucchini pe a uma ona teu, ia mautinoa e aveese fatu ma se vaega itiiti o le palu faataamilo ia i latou, aua o le fatu o le a oona i le taimi o le teuina ma mafai ona tuʻuina le paluga o loʻo latou malolo ai, faʻapea foʻi le tofo oona.

Filifiliga mo le teuina o le zucini i le fale

O le Zucchini e sili ona teuina i se malūlū e 80 i le 85% ma i le vevela e oo i le lima tikeri Celsius ae le o lalo ifo o le zero. Afai e maualuga le vevela, ona faʻaitiitia lea ole ola ile ola (zucchini just rot). E le talafeagai le teuina o zucini i potu malulu atoa, e tatau ona taoto i le mea e leai se ata. Ae ui i lea, o le ea e leai foi se aoga ia i latou, o le potu e tatau ona faʻaalu i lea taimi ma lea taimi, ia le itiiti ifo i le tasi i aso uma.

O se tulaga taua mo le teuina umi o squash o le mea lea e le tatau ona latou paʻi i le tasi. Aua nei teuina le zucchini i tafatafa o isi fualaau aina ma fualaau faisua, e le aofia ai le pauka.

O le masani lava, i le fale, o le zucchini e teuina i totonu o le eleele, ma afai o se fale mautotogi, ona vevela lea, pe a vevela, pe, i se isi itu, o le zucchini o loʻo faʻapalapala, pe afai e le vevela le faapaologa, ufiufi i palanikeke mafanafana ma tuu i totonu o fafie laupapa .

E mafai ona e taumafai e taofi le zucini i le faleoloa, tuʻu i fafo i luga o fatalaʻe na muaʻi fuafuaina, pe faʻapipiʻi pei o kāpeti, ae na o le tuʻuina o mea taʻitasi i se isi tuʻuga (faʻataʻitaʻiga, mai lalo o le aniani, e oo lava i toega o le sipisi, e mafai ona avea ma se mea faʻapitoa).

E mafai ona teuina le Zucchini i totonu o se atigi pusa i luga o le faapaologa i le alalego malogo po o le oneone oneone, ae mo lenei mea e le tatau ona tuu, ae tuu saʻo, tuu ina ia "tilotilo" ia tulaga. E manaʻomia le tuʻuina o le vaomago poʻo le uila i le pito i lalo o le atigipusa, o se 'apa i totonu o le lua sikimita.

Afai o le faapaologa e malulu tele, o lona uiga, e faaopoopo atu i palanikeke, lea e mafai ona faʻaaoga e nana ai pusa i le zucchini mai luga, e mafai ona afifiina i pepa, nusipepa masani poʻo soʻo se isi lavalava ae leʻi tuʻuina i totonu o se atigi pusa.

I le mea e te maua ai le avanoa e faatumauina ai le maualalo o le vevela i luga o le faapaologa po o le pito i lalo, o loʻo i ai pusa ma e mafai ona e tu ai le sukini (ia aua neʻi paʻi le tasi i le isi), ona tuʻu lea o kraft pepa poʻo se kata pepa masani masani.

E faʻatagaina le teuina o zucini e pei o se mea e faʻamaʻaʻaina, o le mea lea pe a leai se nofoaga e teu ai ma e le mafai ona tuʻuina atu tulaga talafeagai. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona tipi i totonu o ni mama poʻo ni kopa ma faʻagogo, solo, pe, sili atu foi, o le pusi e faʻafefe.

Taua! Aua e te taumafai e teuina atoa le zucini i totonu o le pusaaisa, o iina o le a latou taoto ai mo le sili atu i le 12-15 aso ma o le a amata ona pala vave.

Palu le teuina i le fale

Ou te fia iloa le mea moni o le pauka o se fualaau matagofie ma tulaga ese lea e toatele tatou te manatu faatauvaa i ai. E aofia ai, i le mea moni, mea uma e manaʻomia e le tino. E le gata i lea, e lagona le lelei pe a tupu i luga o ituaiga eseese o eleele, o nisi taimi e pei lava o pulu, i vaega eseese eseese o le tau. Pumpkins e mafai ona faia i ni eseesega tetele ma foliga - mai mea tetele e le mafai ona siitia e le tasi tagata i nai mea laiti.

Faʻatoʻaga o le teuina o palu.

Sei o tatou agai atu i le teuina - e pei o le zucchini, o le ki i le lelei o le teuina o le paukisa o le seleselega tatau ma taimi saʻo mo le faʻaleleia atili. E faʻapefea ona e malamalama ua oʻo i le taimi e aoina ai le pauka?

E faigofie tele - e ala i le aʻa: afai na amata ona vego, sui lona lanu mai le lanumeamata ma le lanu, ona oʻo loa lea i le taimi e aveese ai le uka mai le fasi fanua ma tuu i le teuina.

Taua! E leai se tulaga e le faatagaina ai le tagata e vavae ese mai le fua o le uka. O lea o le ae faʻaitiitia faʻaitiitia ai le ola o lenei fua taua.

Ina ia mafai ona aveese le elekeni mai le saite, e tatau ona e sii maualuga luga o le eleele, ma tatala ai luga o tumutumu ma (e pei o le zucchini), tipiina le fua ma se vaega o le fatu e lima pe ono inisi le umi, ma aua nei sasaaina.

E tatau ona faʻamago le uku: i itu uma e le tatau ona i ai se faʻaaliga o le susu. O sina vaega itiiti o le susu na e le amanaiaina, e mafai mulimuli ane ona avea ma foci o le pala ma le pulupulu, lea o loʻo matua galue malosi i taimi o teuina.

Pe a faʻamago le paukena, e aunoa ma le faaleagaina, selesele i le taimi ma le 'au atoa, ona mafai lea ona faigofie ona taofi i luma o le seleselega fou.

Palu le teuina i le fale.

Tulaga o le teuina mo palukaini i le fale

E manaia le mafai ona teuina le uka i lalo o tulaga e lelei mo i tatou foi: o lona uiga, i se faʻamamafana o le 80-85% ma le vevela e oʻo atu i le 22 tikeri Celsius. O le mea autu o le potu lea e teuina ai le uka, o le vevela e le pa'ū i lalo ifo o le lua tikeri o le vevela ma e le mafai ona faʻafefeina le kiona.

O le mea taua lona lua o le taumafai lea e tuʻuina atu le pauka i se vevela tumau e aunoa ma ni fesuiaiga mataʻutia. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le fale, tuʻu i totonu o se meaʻai po o luga o le vevela vevela, pe a fai o se fale mautotogi.

O le ukiniki e mafai ona teu faʻapitoa i luga o se fagu (plywood, soʻo se laupapa, soʻo se ie mafiafia poʻo se ituaiga o nusipepa), ma i totonu o se mea e ufiufi (tutusa uma lava); e le gata i le tele (faʻapipiʻi i totonu o se pusi), ma pusa po o pusa pepa, o lona telē e fetaui ma le tele o fua o le uka.

E manaia pe afai o le pauka e mafai ona puipuia mai le susulu o le la ma e le na o le saʻo, ae masani lava, o lona uiga, teuina i le pouliuli.

I le taimi o le teuina, pe a ma le tasi i le vaiaso, siaki le saogalemu o le uka. Afai o se fualaau faapitoa e amata ona pala, ona tatau loa lea ona aveese ma tuu i le gaosiga, vavae lelei i se mea maloloina ma aveese le ogatotonu ole pala.

E masani ona mataʻituina le susu i totonu o le potu e teu ai paluka, e le tatau ona mamago. O lenei mea e ono mafua ai ona latou faʻamago. Afai e pa'ū ifo le humidity i lalo ifo o le 80%, ona mafai lea ona e fufuluina le ea mai le pamu moli pe tuu le kulimi i totonu o se potu malulu, ae sili atu i le vevela lava e tasi pe o le vaeluaga o le vevela o le nofoaga na teu ai muamua.

E pei o le zucchini, afai e leai se nofoaga e teuina ai le urokini, ona mafai lea ona e kuka se mea e leʻi maeʻa. I le faia o lenei mea, muamua e te manaʻomia le fufuluina atoatoa o le uka, ona tipi ese lea o le peel atoa, ona tipi lea i ni vaega se lua, tolu pe fa, ia mautinoa e aveese fatu faatasi ma le pulupulu na fatuina ma fusifusia lelei, afifiina i le fusifusi ata. A maeʻa lena mea, e tatau ona tuʻu le pamu i totonu o le pusaaisa o se faleoloa masani. I ia tulaga, o le a taoto le pauka mo se taimi umi ma o le a talafeagai mo le tele o ituaiga o gaioiga (sei vagana ai le gaosia o le sua).

I le auala, o le pikiakini fatu, pe a faʻamamaina, e aoga tele mo le manava ma le gaogao ma e aofia ai le tele o vitamini. Afai e te le manaʻo e kuka, e mafai ona e tuʻuina i totonu o se fagu uʻamea ma tuʻu i luga o le pamu afi mo ni nai aso, o iina o le a latou faʻamago ai i le taimi lea ma e mafai foi ona 'aina, pei o mea faʻavela.

Taua! E le mafai ona e fufuluina fatulaki fatu, o lea o le ae fasiotia ai le tele o uiga lelei o fatu. Ua lava lea e falai ai na o le 1-2 minute i totonu o se ogaumu vevela, leai.

Pau lava le mea na matou mananao e taʻu atu ia te oe e uiga i le teuina o le zucini ma kulukini. Afai ei ai a oe lava mealilo o le teuina o nei fualaʻau, ona faʻasoa atu lea i latou i manatu, matou te manatu o le a sili ona aoga i tagata uma!