Fugalaau

Snowballs i le fanua ...

E le afaina, o se kiona o le kiona, se kiona pe o se kiona. Ae afai e te manaʻo e faʻaalia Farani, ona - benezane. E na o le pau lava lenei mea o le viburnum masani. E sili atu, o lona ituaiga teuteu.

E le mafai ona e iloa Kalina Buldenezh: e lapoa lona lautele, e oo i le 10 cm le lautele, e tutusa lelei ma le va. I le faaiuga o Me, o le togavao e faigofie lava ona lalagaina i ni paʻepaʻe sinasina tetele. Ae o fuifui vine i luga o le benenje o le a le aliali. E le fua mai o ia. O lenei ituaiga e taʻua foi o le 'Roseum', 'Sterile', 'Roseum'. O le ituaiga masani lenei o Viburnum vulgaris (Viburnum opulus). Na maua i Farani e le faʻatoʻaga o Lemoine.

Kalina Buldenezh poʻo Kalina Sterilnaya (Viburnum opulus 'Roseum') e le o se mea taua o le fausiaina o aso nei. O le ituaiga e matua - o le mea sili ia Catherine II na masani ai o ia.

Na talisapaia e le faatoaga tupu le laau toto mo le tuputupu aʻe maualuga (e oo atu i le 3 mita) ma, ioe, mo ni mea e le masani ai, e umi lava le umi - toetoe o le masina.

Common viburnum "Buldenezh" © Krzysztof Ziarnek

O se nofoaga e latalata i se vaituloto, se vaieli poʻo se mea malulu o mea uma ia e manaʻomia. O le vao o le manaia o le susu, o le a sili atu le malie o le suavai ile lamala. Ma i luga o eleele matutu o le a tatau ona fafagaina i taimi uma, ma o iinei o le a le faaalia ai i lona mamalu. E fautuaina le filifilia o se nofoaga mo le tulaʻi mai o le la, i tulaga ogaoga - o le paolo malulu malamalama. Latou te fafaga faalua: i le tautotogo ma aʻo lei amata le pala. O le puipuia o faʻamaʻi e pei o le miti ma le paʻu palapala, e togafitia le togavao i le tapaa, kelati poʻo le sipuni o le sipuni i le gasologa o le vaitau. Ae afai o maʻi le togavao, o le a le fesoasoani tupe a matua matua, faʻatau sauniuniga faʻapitoa. O le viburnum faʻapitoa e sili ona lelei. I le masina o Iuni, e tatau ona e tipiina le paʻu o le tau mafanafana (7-8 cm le umi) ma totoina i eleele lauusiusi i le loloto o le 2-3 cm. I le tautotogo, e mafai ona faʻalauteleina e le taoto - fai se pu ma punou le fana i ai, faʻatumu, ma vali le palapala. A o le autumn, o le a totogo aʻa ma mafai ona vavae ese mai le togavao.

E le pei o masani viburnum, o le oneone e le o le malulu. I ogaoga ogaoga, e mafai ona malolo, ae ui i lea, e vave ona toe malosi. Kalina e matua tali mai i le faʻaofiina o organics, ae e le tatau ona faʻaleagaina lenei mea: o le gasegase e fesoasoani i le osofaia o laʻau.

Viburnum vulgaris "Buldenez" © 4028mdk09

Mo le lelei o viburnum vao, na ou tipiina le 15-20 cm mai le eleele, ae ou te le faia i le tautotogo, ae ia Iuni-Iulai, a leai o le a leai se tele o fua. Ma mo le lelei atili o le fugalaau, ou te togiina le vao, ae na o le faaiuga o Iulai - vave ia Aokuso ma na o ni nai lala laiti.

O le mea moni e faapea, o fugalaau fuga o kenare o loʻo tuʻuina i lala o le tausaga talu ai, o lea e le mafai ona paʻi atu i latou! Ou te fiafia i le aʻoga ona e mafai ona e tuʻuina atu soo se foliga - e matua oti lava!