Fugalaau

Balsam tausi i le fale

O Balsam e matagofie, e tele ma susulu foliga, e le manaʻomia se togalaau faʻapitoa e teuteuina, lea na taunuu mai ia i matou mai motu o Zanzibar. O loʻo iai foʻi togafitiga o Aferika ma atunuu o Asia Tutotonu o lona atunuʻu. I le CIS, e sili atu ona lauiloa lenei fale ile igoa i lalo o isi igoa: "Wet Vanka", "Twinkle" ma le "Touchless." O le aiga balsamic e tusa ma le 500 ituaiga o laau totino o loʻo i ai le tele o uiga o meaola - o le alofa o le susu ma le susulu o le la. Ina ia mafai ona susulu ma susulu le palsama, ia tausia i le fale le amanaia masani ma le talafeagai lelei o le faasusu, faapea foi ma le totonugalemu o totonu. O a mea e tatau ona e iloa e uiga i le fausiaina o lenei laau? O a ni vaaiga e tatau ona mafaufau i ai?

Vaʻai foi: pe faʻapefea ona tausia le palsam togalaau?

Foliga vaaia o le balsamic: ata o totonu o fale ma faʻamatalaga

O fugalaau fugalaau e mafai ona faʻatau i le faleoloa e masani lava o laʻau faʻamalosi ma se mea lamolemole ma le lamolemole, o laʻau paʻu o se lauulu lanumeamata mafiafia po o le lanu uliuli lanu uliuli ma le lanu violē. O le aʻa e mafai ona oʻo atu i le 35-50 cm, ma o laʻau e latalata i le aʻa e mafai ona faʻalautele i totonu o le oval ma lona lautele e oo i le 7-11 cm. O le ituaiga palsamic foi ei ai sui faaletausaga.

O le mea lea e foliga mai ai le paʻu o le potu - Na pueina ata i le vaitau o le tele o fuālaau.

O sui taʻitasi tausaga ua faʻalauteleina i le avanoa tatala. O manaoga tau tausiga o le a tutusa.

O ituaiga uma o laau e mafai ona fuga uma ia fugalaau ma fugalaau e tasi, o ona paluga o loo i ai se lanu matagofie: lanu-kiona, paʻu piniki, mumu, moli lanumeamata (afi) ma le isi.

Le matagofie o fugalaau i le foliga le masani ai o petals:

  • saoloto fua;
  • fusi i paiga;
  • o le i ai i totonu o le tulaga e tasi o se tasi o petalini i totonu o le toto;
  • lanu lanu moana lanu moana: lanu piniki, samasama-lanu violē, paʻepaʻe-paauli ma isi lanu;
  • tamai paʻe papaʻe e faʻaalia ai lapoa lapoa, susulu ma tumu.

O foliga matagofie e fesuisuiai lelei i le tausaga atoa. Ae naʻo le tausiga o le balsam e saʻo i le fale - o le ata o loʻo faʻaalia ai togafitiga lelei mai faʻasologa uma. Afai o le sui faaletausaga o le aiga ua tupu aʻe i totonu o le ulo, ona fiafia lea o ia i fugalaau tetele i le taumafanafana. Faʻasoa lelei le taimi o le vavalalata e 1-1.5.

Auala e filifili ai le nofoaga sao mo palsam totonu: ata ma tulafono

O sui auai uma o le aiga balsamic e aofia ai laau totō lauolaola. Afai ei ai se faamalama e feagai ma saute, o lo latou nofoaga lea. Ae pe a tuu le ipu i luga o le windowsill, e aoga le mafaufau o le susulu o le la, susulu i totonu o le tioata, e mafai ona susunuina ni laʻau manogi ma susulu. Ina ia mautinoa le tausiga lelei o palsam i totonu o le vevela o le taumafanafana, e tatau ona tuu le puipuiga pe filifili i luga o le windowsill le vaega lea e tolopoina ai ave o le la mo sina taimi puupuu. I le oʻo mai o le tau malulu, e tatau ona aveese le puipuiga ma tuʻu le fagu i totonu o le nofoaga sili ona susulu.

Balsamic foi:

  • fiafia i le ea fou;
  • aua le taliaina ni pepa malosi;
  • latou te le fiafia i le malulu ma le malulu - i le taumalulu e sili atu le alu ese o le pusa ma le laau mai le tioata, latalata i le pito o le faamalama sill, lea e lagona ai le vevela mai le pulu;
  • ao lele i luga o le potu i le taumalulu, e sili atu le tuua o le laau mai le faamalama.

Afai e le lelei le tuʻuina o le fagu, o le lanu e leiloa lona pale - faʻapenaina, o le mea o loʻo matalaina, o laʻau pito i lalo e paʻu ese, ma e seasea tupu. E tosoina e le laau ia pulupulu i luga o le tumutumu.

O le ata o loʻo faʻaalia le tausiga o le balsam i le fale lea sa faia sese.

O le faʻaleleia tatau o se vaega taua o le tausiga o le palsam.

O se laau faʻalauiloa ma taʻitasi o le a tuʻuina atu fugalaau manaia pe a fai o le palapala poʻo le palapala o loʻo latou nonofo ai o loʻo susu ile susu. I le taumafanafana, o le fugalaau e sili atu ona susu, ma i le taumalulu, o le tele o le vai e faʻaititia e le 1/3. I lenei tulaga, e tatau ona e inu i vai mama e aunoa ma ni mea le mama. E fautuaina e puipui le vai tapuni mo le itiiti ifo i le 2-3 aso.

E masani ona talafeagai le inu ma masani ai. E le mafai ona e faʻatumu le fale. I lenei tulaga, o aʻa e amata ona pala ma fufulu fugalaau. Ina ia aloese mai lenei, e sili atu le lelei o le faʻaleleia lelei o alavai.

Afai e siaki lelei le palsam i le fale, ona maeʻa ai lea ona faʻafefeteina ni tamai pata o susu i lau o le laau. I ni nai itula mulimuli ane, o le a suaina i latou. O lenei vaega o le fugalaau e faʻaalia i le taumafanafana.

O le a le vevela ma le susu e tatau ona ou i ai?

O le laau o le a lelei i le mea e mafanafana ai. Ua uma ona faʻapipiʻiina le faʻaaogaina o laau i totonu o o tatou tulaga, ae e faigata tele ona faʻafefe le malulu. O le mea lea, i le taumalulu e tatau ona le itiiti ifo i le 13-16 le potuC, ma i le taumafanafana - 20-24C.

Balsamic pei o le vevela, o lea pe a oʻo i le 22 le nila o le vevelaC, e tatau i le potu ona faateleina le vevela. A leai, o le a malogo fugalaau. E fautuaina e tuʻu se pusa vai i autafa o le ulo.

Laʻei pito i luga ma palapala

O se vaega taua o le tausiga o le palsam tausiga o le totoina o le laau i totonu o se eleele filifilia lelei ma luga o laei. O le totoina o le tipi i totonu o se ipu (faʻapipiina le palsamic i le fale e ala ile tipi) poʻo le toe totoina o se laau e faia i le amataga o le tautotogo aʻo lei tupu aʻe pe i le autumn ina ua maeʻa. Matou te ave le eleele:

  • 1 vaega o le fanua ma le humus,
  • ½ vaega o peat ma 1 le oneone.

E totoina Balsam i totonu o se tamai fagu. E le fiafia o ia i le tele o koneteina, talu ai o ona aʻa e tatau ona faʻamalosi uma lava le palapala. O le saoasaoa na te faia, o le saoasaoa o le a ia amata ona ola ma aumai fugalaau. I totonu o se ulo tele, o le tuputupu aʻe lemu.

Afai e leai se gafatia laʻititi, ona 2-3 togiina lea e mafai ona totoina i totonu o le ipu e tasi i se mamao pe a ma le 5-6 cm. O laau e nonofo faʻatasi ma le tasi.

E fafagaina le Balsam i le taimi lava e alu ese mai ai le laau i fafo atu o le fale. I le avea ai o se faʻamalaʻau, o se paluga o le potassium-phosphorus e sili ona lelei. E faʻaopopo i le ipu 1 taimi i le 2 vaiaso o le fugalaau. I le taumalulu, e mafai ona e tuʻuina atu i luga le vevela. O le a latou faateleina le tele o lauusiusi i luga o le meaʻai, naʻo le faʻamafanafanaina o ni vaega laiti ma e le masani ai.

Balsam e mafai ona faʻalauteleina ma fatu. Ua totoina i le faaiuga o Fepuari i totonu o se pusa. O le laau lava ia o le a tuʻuina atu i lē e ona le aofaiga talafeagai o fatu. E naʻo le aoina mai o mea e manaʻomia ona e faʻaeteete. "Touchy" i sina mea itiiti lava (paina o le matagi) i se pusa pusa ua lafoina i fafo.