Fugalaau

Dahlias - totoina, fugalaau, faʻavaeina

Initaneti:

  • Filifiliga o le Nofoaga mo le Dahlia
  • Fertilizer dahlia
  • Totoina le dahlias i le avanoa tatala ma tausi laau
  • Faiga o togavao Dahlia

Filifiliga o le Nofoaga mo le Dahlia

O le filifiliga o le nofoaga mo le dahlia e faalagolago lea i le tau o lo latou totoina. E tasi le auala e manaʻomia i le filifilia o se nofoaga mo le faʻapipiʻiina o se meaʻai i se paka tele ma se eseʻesega eseʻese - mo le totoina o dahlias i se fugalaau fugalaau mo le toe gaosia ma le faʻatau atu o fatu aʻa.

O le a tatou mafaufau i le filifiliga o se nofoaga mo le totoina o dahlias ina ia mafai ai ona maua le malosi aupito sili ona teuteu i luga o togalaau o fugalaau.

Dahlia, vasega "Jive".

O a matou fautuaga e fesoʻotaʻi tonu lava i le ogatotonu o le USSR, faʻapea foi i nofoaga e latalata i tulaga tau i le vaeluagalemu (mo se faʻataʻitaʻiga, o le Middle and Southern Urals, o le itu i saute o Siberia i Sisifo, Altai, Khabarovsk (itu i saute), ma Primorsky Krai, Belarus, o le Baltic Republic, north-west part of Ukraine, etc. Mo le itu i saute ma teritori o Rusia, Iukureini, Transcaucasia, ae maise lava i le Malo Tutotonu o Asia, e tatau ona faia ni teuteuga talafeagai mo le totoina ma le seleseleina aso, ma le tekinolosi tau faatoʻaga. Ina ia totoina se vao, e taua le amanaia o nisi o latou uiga masani: o se vaitau puupuu e tuputupu ae, o se manaoga tele mo le susu i nei laau totő, lea e faateleina ai le faateleina o le vevela o le vevela, ma le tele o le vaivai o latou laʻau oona e manaomia ai le puipuia i siteki (po o isi lagolago).

E tatau ona filifili se nofoaga mo le totoina o dahlias i se auala e mautinoa ai le microclimate sili ona talafeagai mo i latou. Mo le saoasaoa o le ola o laau, e tatau ona vevela le palapala ma totō totō laau ina ia mafai ai ona sili atu le faʻaogaina o le vaitau puupuu e ola ai. O le mea lea, e tatau ona puipuia mai le matagi mai le matagi, ae sili atu i luga uma mai matagi malolosi i le eria ma aemaise ai le "afaina" i le tahlia. I le vaeluagalemu ma le itu i sasae o le USSR muamua, o matagi ia, muamua, i matu, north-west and north-east, ma mo le itu i saute ma saute-sasae o le atunuu - i matu-sasae, sasaʻe ma saute sasaʻe (pe a. matagi matagogo). O le malosi i matu, matu-sisifo poʻo matagi i matu-sasaʻe, aemaise lava i le maualalo o le vevela (+1 - -4 °), e masani ona taʻitaʻia ai le totoina o laau, aemaise lava le totoina i le eleele mai greenhouses ma greenhouses ma le leai o se taimi e faʻamaʻa ai. I le itu i saute ma saute sisifo, matagi malolosi, ave le vevela ma le vevela, vevela laau ma palapala ma e mafai ona tafe ai (susunuina) o laulaau laiti ma le pito i luga o le maihlia stems.

Dahlia, vasega "Osaka".

E tatau ona malupuipuia le nofoaga tulata mai lehlia mai itu uma poʻo mai matagi malolosi e ala i laau, fale, pa puipui, fasi puipuiga poʻo laau fua. Afai e mafai, e tatau ona faʻamafola pe i ai foi se itu i saute poʻo saute sasaʻe (mo le itu i saute ma sautesasae, i le isi itu, o le itu i matu ma matu sisifo e itiiti ifo i ai le sun e sili ona lelei). Nofoaga e le talafeagai i depressions, i vanu ma ogaoga, pe a iai se faaputuga o le ea malulu ma tafe mai i taimi uma.

Na totoina e Dahlias i paka tetele i vaega o laau ma laau afu, faapea foi i fale ma pa ma laau aina i totonu o le togalaau, pe a susulu le la mo le itiiti ifo i le afa aso, ola matagofie ma foliga teuteu. I le taimi lava e tasi, o le totoina o dahlias latalata (i le eria o le aʻa) ma i lalo o le puipui o laau tetele e le taliaina, talu ai i lenei tulaga ua totogo vaivai ai dahlias ma e le fausia ni fatu aʻa. I le nofoaga ua fuafuaina mo le totoina o dahlias, e le tatau ona i ai se vai maualuga maualuga (e le tatau i luga o le eleele ona sili atu i le 60-70 cm mai le eleele). Faatasi ai ma se tulaga maualuga atu o le eleele, o le rabatki, fugalaau po o pusi ma dahlias e tatau ona tausia e ala i le faalauteleina o auala, alavai ma le vaega lata ane. I isi tulaga, e le talafeagai le faia o olo, moega po o luga o mauga i luga atu o le nofoaga lata ane.

I le itu i saute ma le vevela o le tau, e masani lava ona fuafua le dahlias mo le totoina o dahlias, o loʻo siʻosiʻoina i luga o uʻamea i itu uma i se auala e mafai ai ona faʻatumu le vai i le vai, vai vai poʻo le lelei i le po.

Dahlia, vasega "Natal".

O le eleele i totonu o le nofoaga ua fuafuaina mo le totoina o le dahlias e tatau ona avea ma faavae, susū-malosi ma i le taimi e tasi e mafai ona fano. O se vaega tele o le toilalo na feagai ma le togavao o le taunuuga o le le lelei o sauniuniga eleele.

Ua faʻaleleia le fausaga o le eleele e ala i le faʻaopopoina o vailaau faʻasaina i lea mea. O nei faʻaopoopoga e mafai ona faʻamalosi (fou pe pala), humus (laulaʻau po o le otaota), faʻamalaupapa o mea eseese, peʻa, eleele vavave, faʻamaina o vaomago ma isi mea faʻalaʻau e faigofie ona faʻapala i le eleele. O le faateleina o le gafatia o le mamafa o le eleele, oneone (aemaise lava le gaosiga), laumei, paʻu, peʻa ma le koale ma e tusa lava pe laiti (muaʻi filifilia ma fufuluina) le koale, ma isi mea e le mautonu e faaleleia atili ai le vai, e mafai ona faʻaopopoina.

I oneone loloto oneone, e tusa lava pe masani ona mamafa ma le mamafa e le taofia ai le susu i le pito i luga o le palapala, e fautuaina e faaopoopo ai le peat, clay, vermiculite ma isi masini eletise. I le pasia, e tatau ona maitauina o le i ai o kalave ma tamai pebbles i le eleele e masani lava e le faʻalavelaveina ai le atinaʻe masani o dahlias.

Dahlia, "Prince Valiant" ituaiga eseese.

Afai o le eleele lea e totoina ai dahlias e le o se fausaga ma e le lava le aofaiga o meaola ninii e faaleleia ai le fausaga i lenei taimi, o se faaleleia le tumau o le fausaga i totonu o lua e faia.

E masani lava ona feagai le aufaatoaga ma le aufaifaatoʻaga ma faʻafitauli i le sauniuni o le eleele mo le totoina o dahlias pe a faʻapipiʻiina poloka fou i togalaau tuʻufaʻatasi. O ia nofoaga ua atofaina, e pei o se tulafono, i luga o le fanua, laufanua poo fanua vaomatua. I vaega faapena, o le palapala laugatasi e masani lava ona vevela, pe o le eleele o le eleele taupou (poʻo le fallow) ma se mea lamolemole o le humus ma le podzolic poo le omea i le loloto o le 10-15 cm. O ia eleele e tele lava ina malosi pe malosi malosi (pH 5-4 ) Dahlias, e ui lava latou te onosaia le sili atu ma le leai o le eletise i le palapala, latou te ola ma fuga sili ona lelei ile eleele eleʻele ma le le mautonu. E taofia ai le atinaʻe o dahlias ma eleele malosi. O le mea sili ona moni mo le amataina o fai togalaau o le suʻeina o le palapala mo le malosi. I le pH 4-5, e tatau ona faaopoopo i luga ole lime ole aofaiga e 30 i le 100 kilokalama ile 100 m2 o le eria. O eleele e sili atu le mamafa ma se pH e sili atu nai lo le 8.5 e manaʻomia ai le faʻamalolo. E sili ona lelei le faʻaopopo o le peat mo lenei faʻamoemoe.

Mo vaomatua ma laufanua o le eleele, o le a maua ai ni mea lelei pe a oʻo mai se laulaʻau i totonu o le palapala i le taimi o le toinaina o le autumn ma le lime i le taimi e eli ai le tautotogo. E tatau ona maitauina i le taimi lava lea, o le folasaga faʻapena fou o le laʻau fou poʻo le laʻau ma le lime e le manaomia, talu ai o le lime fou faʻafefe na faʻalavelaveina le gaioiga o siama palapala ma puipuia ai le vave faʻalavelave o le manua poʻo le laulaau. O le nofoaga na fuafuaina mo le totoina o dahlias e loloto ona suatia pe eli loloto i le tautotogo (30-35 cm). I le tautotogo, 2-3 vaiaso aʻo lumanai le aso o le totoina, o le tuatusi o le fanua e suatia pe eliina pea lava pea ma le faʻaleleia lelei o meaʻai ma le vevesi.

Dahlia, vasega "Fabel".

Fertilizer dahlia

O le manaʻomia o dahlias mo mea faʻaleʻeleʻele ma mineral fertilizers i se tulaga sili atu e faʻalagolago i le a le eleele e tatau ona totōina. Ina ia fuafuaina le manaʻoga a lehhlia mo fugalaʻau oona, e tatau ona faia se suʻesuʻega kemikisi o le palapala ia le itiiti ifo i le tasi i le lua i le tolu tausaga. O le suʻesuʻeina o le eleele o loʻo faʻatinoina i totonu o suʻesuʻega faʻatekonolosi ile eleele i matagaluega faʻaitulagi o mea taufaatoaga poʻo lala o le Nature Conservation Society, faʻapitoa foi i faatoaga a le setete ma faatoaga tuʻufaʻatasi pe a iai fale faʻataʻaga taufaatoaga. E tusa ai ma le auʻiliʻiliga, e manaʻomia e le eleele i luga o le saite mo vailaʻau faʻasaina ma mea faʻasaina mo tausaga o le a oʻo mai. O suauʻu na maua mai ai faʻasalalaʻau faʻasaina e maualalo i le humus mo le tele o tausaga i se laasaga, e manaʻomia nei fugalaʻau i se mea e itiiti ifo nai lo eleele ua leva ona atiaʻe ma e leʻi mauaina muamua ni fomaʻi faʻasaina.

I lalo o dahlias, e faʻaaogaina le faʻamaʻiina i auala autu e tolu:

  • pe a lūlū (eli) se 'upega tafaʻilagi
  • pe a toto laau i ni pupu
  • aʻa ma laei pito i luga.

Dahlia, se ituaiga o "Karen".

Fertilizers e mafai ona galue i luga o laau totino i auala eseese: lelei, leai se aoga, ma oʻo ai foi ile afaina. E faʻalagolago lava i le le lava po o le sili atu foi o se mea faapitoa i le palapala (e pei ona fuafuaina e suʻesuʻega vailaʻau), o lona malosi, o le i ai o elemene talafeagai i le palapala, poʻo le faʻaofiina o elemene talafeagai, le atinaʻeina o siama aoga o le eleele ma le taimi o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina. I le taimi o le autumn e suaina (eli), meaola, aemaise lava le le lava le tosoina, fugalaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, manu, peʻa, feces, ma faapalaga eseese o loʻo faʻafeiloaʻi muamua i mea uma; i le taimi o le tautotogo e suaina ai - fafie laau, peat (matua), superphosphate. O nisi taimi, aemaise lava i le le lava o le faʻamaʻiina o le fugalaʻau, faʻafefiloi fugalaau poʻo isi mea faʻafefiloi. Manua ma paluga e fesoasoani i se aofaiga e tusa ma le 3 i le 6 kilokalama i le 1 m2, paʻu ma manulele manu - mai le 1 i le 2 kilokalama. O le faapipiiina o le eleele ma le amonia ma isi palapala, carbamide (alumini oona), masima tiso, potassium chloride ma mea faapena ma vailaau faʻasaina vave i le taimi o le eliina (suōina) e le talafeagai, talu ai e faigofie lava ona fufulu ese mai le papala ma e le faʻaaogaina e dahlias. Ae ui i lea, ua fautuaina e faaopoopo atu le masima i eleele palapala.

I le tulaga o le palapala ua saunia mo le totoina o le vao, e lelei tele, e fautuaina e faʻaaoga fomaʻi e le o luga o le vaega atoa, ae naʻo totonu o lua i le taimi o le totoina. O le mea sili ona fetaui lelei mo lenei faamoemoe o le manulele poʻo le humus leaf and compost ua faʻafefiloi ma le fafie po o le ogaumu aisa. 3-4 laulau sipuni o le pefu o loʻo faaopoopo i se pakete o le humus poʻo le faapalaga, faʻafefiloi lelei ma pe tusa ma le 1/4 le pakete o le faʻafefiloi ua sasaa i totonu o pu taʻitasi, faʻafefiloi ma eleele ma dahlias ua totoina. O nisi faifaʻailoga e tuʻuina le manoa fou solofanua i totonu o le lua pe a toto le dahlias e pei o le faʻamala. E faia lenei mea e pei ona taua i luga: i luga o se nofoaga ua uma ona folasia i nofoaga ua atofaina mo le totoina, ua faapipiiina siteki, 40X40X40 cm le lua eli i siteki taitasi, 1/3 o se pakete fagu solofanua ua tuu i le pito i lalo o le lua, ua faapipii i le eleele ma ua lelei ona faapipii ma se vae. Ua sasaaina le eleele mama i le tumutumu o lenei lalolagi (mai le laʻau ma le humus humus faatasi ai ma le faaopoopo i le 20 g o le superphosphate ma le sipuni tele o le paʻu i pu taitasi). O lenei paluga o loʻo faʻafefiloi lelei, o se pu ua faia i totonu o le loloto o le 15 cm ma ua tumu i le vai. Pe a faʻafefe uma le vai i totonu o le lua, latou te totō le dahlias muamua.

Dahlia, "ituaiga Kennemerland".

Totoina le dahlias i le avanoa tatala ma tausi laau

O le taimi o le totoina o dahlias i nofoaga tatala e faalagolago lea i tulaga tau fesuiaiga o le eria. I le ogatotonu o le laina, ua totoina ai dahlias i le eleele tatala ina ua mavae le aso 1 o Iuni, faatasi ai ma laau ola. E mafai ona totō muamua Dahlias, i le taimi lava e mafanafana ai le eleele, mai le aso 15-20 o Me, e le faʻamagaloina fatu ma mata matala. E tusa ma le lua vaiaso mulimuli ane, o aʻa e tupu mai i le lalolagi. E tatau ona mataʻituina le vevela o le ea ma ufiufi laau i le tulaga o se taufaamatau o le kiona.

O nisi faifaatoaga e vave maua le dahlias na totoina dahlias na ola aʻe i le eleele i luma atu o le taimi faatulagaina. I lenei tulaga, ia saunia ni fale mai le malulu

O le totōina o laau (faʻapipiʻi uma ma i latou ua tupu mai i fatuvae vaevaeina) e faʻatinoina i vaega na saunia muamua ma ni avanoa vavalalata ma lua eli faataamilo ia i latou. O le va o le vaomatua e faʻatulagaina i le afa o le maualuga o le tagata matua (mai le 60 i le 100 cm i le laina), o le mamao i le va o laina e 100 cm le maualuga. E tatau ona malolosi ia siteki, 160-180 cm le maualuga. Mo le umi o la latou puipuiga, e tatau ai ona faʻaaogaina le vaega pito i lalo o siteki faʻatasi ai ma mea faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, 7% o le sulfate omea, ma e tatau ona valiina i luga o siteki le vali lanumeamata. Faʻasologa uʻamea umi ma faʻalelei. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga vailaau tuai tuai poʻo ni vaega o le faʻamalosia o le uamea ma le lautele o le 12-20 mm. E tulia ia peʻa i le loloto o le 40 cm. A maeʻa lena, e totō se laau latalata i le siteki (faʻapipiʻi le vai i le pu) ina ia mafai ai e le ua o le tuber 4-5 cm i lalo o le eleele.

Dahlia, ituaiga "Mary Eveline".

O le tipiina o laau toto ma laau toto e masani lava ona totō loloto, e oʻo atu i le 8-10 cm. O le tipiina o laau totō e sili ona totoina i laau e lua mo siteki taʻitasi. I lenei tulaga, o le tuputupu ae o laau toto e tatau ona amanaia. Pe a totoina dahlias i luga o ni faʻamau i ni laina se lua pe tolu, latou te taumafai e filifili laau i le maualuga. I le laina muamua, laʻititi, i le maualuga lona lua, i le tolu - maualuga ma maualuga tele ituaiga o loʻo totōina, ae o le foliga, lanu ma le tele o lehichal inflorescences ua tuʻuina atu foi.

O le totōina e fautuaina i le timu po o le afiafi. O le tipiina o laau totō poʻo laau totō e tupu mai i le vaeluaina o fatu e muamua faʻamaligiina i le vai aʻo le i totoina, ona faʻaeteete lea ma se paluga o le eleele, e taumafai e le faʻaleagaina laau ma aua le faʻamavaeina le mea totino, ua totoina i totonu o se pu ua saunia. Aʻo le mea na totōina e totōina ai ni pu faʻapitoa poʻo le tuʻuina foi o lua e le atoatoa ina ia mautinoa ai le faigofie o le suāsusu. Mulimuli ane, i le taimi o le eleele e totoina ai, o le pu e faasolosolo malie lava, ma ua faguina mo le faʻavaivai. O laau totō ua vave ona nonoa i luga o siteki (fuafua i le maualuga o le laau i 2-3 nofoaga poʻo sili atu). A o tutupu laau, e faaauau pea le togafitiga. I le taimi lava e totoina ai, o se igoa e iai le igoa (po o le numera) o le laau o loʻo faʻapipiʻiina i le pito i luga o le siteki.

Dahlia, vasega "Sieckemanns Feuerball".

I aso na sosoo ai pe a uma ona totō, e tatau ona masani ona faʻasusu vai. O le tele o le faʻaleleia o vai e faʻatulagaina e fuafua i le vevela ma le faʻamafanafana. I le vevela ma le vevela o le tau, faʻafefe i le vaiaso muamua pe a uma ona totoina i aso taʻitasi, ona faʻaitiitia ai lea, ae i se auala e tumau pea le susu o le eleele i lalo o dahlias. O le leai o se susu, aemaise lava i le vevela, vevela o le tau, e oʻo atu ai i le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe, faʻamaina o le meaʻai, faʻaitiitia o le fuga ma le leiloa o le tihlia teuteu, lea e masani lava ona vave faʻafuaseʻi ona o le amataga o le mālūlū ma timuga.

O le eleele i lalo o dahlias e tatau ona tausia i taimi uma i se tulaga mataga, mama o vao. E masani lava, o le tatalaina o le tino e fai pe a uma ona faʻafeinu poʻo luga o lavalava (suavai pe faʻagogo). A maeʻa le faʻapipiʻiina o pulupulu ma le tapunia o le laumei lanumeamata o laau totő, faʻasaʻo taofi. E fautuaina ina ua maeʻa le faʻatoaina o le eleele, faʻapipiʻi le palapala ile humus poʻo le peat. Ole puipuiga e puipuia ai le eleele mai le fausia o meaʻai, faatuai le atinaeina o vao, ma faaitiitia ai le numera o vai.

I le amataga o Setema, ao le i amataina le afu o le autumn, e fautuaina e siaki le maua o igoa ma le igoa sao o ituaiga dahlia, ia aofia ai se faamatalaga puupuu o le eseesega i totonu o le tusi talaaga (pe afai e te leʻi faia muamua muamua).Faatasi ai ma le amataina o le tau malulu, e tatau ona faʻaigisa le dahlias. Faatasi ai ma se faʻalauteleina o le faʻaleleia, e mafai ona faʻateʻaina le eleele. Hilling puipuia le dahlias mai le afu muamua o le autumn. O le maualuga o le mauga e tatau ona 15-20 minute le umi.

Dahlia, ituaiga "Karma Amanda".

Faiga o togavao Dahlia

Mo dahlias e tupu mai i fatu, e fautuaina e le sili atu i le lua wana, o le mea sili ona malosi, o mea uma o loʻo totoe o le a faʻaumatia vave. I le vavae, e pei o le tulafono, e tasi le mea e totoe, ae o nisi taimi, e avatu ai le matagofie o le togavao, tui le pito i luga o le laau i luga ae o le pona lona tolu, aʻo tupu aʻe le laau i ni pu se lua.

I ituaiga eseese o lehlia, e faʻalauteleina ai le tele o aʻafiaga, o laulaau uma e foliga mai mai axils o lau, o laasaga e taʻua o laasaga, ua aveesea. Afai e te tuua uma laasaga o loʻo atiaʻe i luga o le aʻa, aemaise lava i lona vaega pito i lalo, ona faʻalosolo malie ma faʻaitiitia le fua, e faʻaititia le tele o inflorescences. O le mea lea, e tatau ona aveeseina i le amataga o le faʻaali mai ma atonu e latalata i le ala. E le gata i lea, e masani lava ona vavae ese le tele o pine i lalo o le ogaumu, lea e mafai ai ona maua mai ni meaʻai i le mea e afaina, ma e mafai ona oo atu ai le oti o le vaega atoa o le eleele, aemaise ile susu, timuga. Dahlias e tatau ona taofiofia e le aunoa, e amata mai i le taimi o le totoina i le eleele avanoa ma seia oʻo ina foliga mai i totonu o laulaau laulaau o ogalaau autu. I le avea ai o se tulafono, e ave uma laasaga i luma o le internodes muamua i le faapipii faatasi ma pulupulu.

Dahlia, ituaiga "Seattle".

O pompoms, collars, dwarfs ma ituaiga eseese uma o le george e le o se laasaga.

I le tele o ituaiga o dahlias, ona o le tulaga faapitoa o lo latou fugalaau, e tatau ona aveeseina e le gata o laulaau taalaelae, ae faapena foi i isi oso, aemaise lava pe a tupu aʻe dahlias mo le tipi po o le faatinoga i faaaliga. E masani lava, dahlias i luga o fugalaau fugalaau e fai ma fugalaau i vaega o le tolu, ma o le ogatotonu o le tuputupu aʻe e vave ona tupu, ae e masani lava ona i ai se ponaivi pupuu, o nisi taimi e le fetaui lelei mo le tipi. O le ogatotonu totonugalemu o ia ituaiga mataupu e tatau ona aveeseina, ona sili atu ai lea o lau fugalaau ma lauolaola lauolaola i luga o tafao. I le dahlias o le atinaʻe malosi, e tusa lava po o le a le maualuga, e faaopoopo atu i laasaga, o se vaega o laulaau maualalo e aveese pe afai latou te tapunia le ua. E mafua ai lenei mea i le sili atu o le fua o le fatu ma e le mafai ai ona faʻamalosi malosi le ogalaau.

O le fausiaina o le togavao e amata i le maea o foliga mai o le fanau laiti pe togi pito i luga pe a uma le fa fa o lau.

Ina ia maua mai le vao vao, o tubers, vaevaeina i ni vaega, ua totoina i totonu o ipu ma le eleele paleni i le faaiuga o Fepuari ma tuu i se nofoaga susulu ma le vevela o le 15-20 °. A oʻo mai pine, e sili atu le malosi (tasi pe lua), o isi o loʻo malepe i luga o le tipi. A oʻo mai le fa fa o laʻau, faʻapipiʻi le ape, e lua fatu e tupu, ma luga atu o le lua paʻu o laʻau, toe faʻapaʻi le ape, e fa poʻo le valu o uluaʻi fuʻa ua amata ona atiaʻe. Faatasi ai ma lenei tulaga, o le maualuga o le vao e masani lava e le sili atu i le 1 m, e ui lava o lona uiga varietal o se maualuga e sili atu i le 160 cm. I le auala lava e tasi, o laau e faia mo faaaliga. O le laasaga e faia i le auala masani, pei o isi laau.

I le faagasologa o le fuga, o le dahlias i luga o le vao e foliga mai ua mou atu, ma le leiloa o latou mea teuteu teuteu. Latou te faʻaleagaina le matagofie o le vao. O ia mea e tatau ona aveesea i aso uma.

Dahlia, grade "Pink Giraffe".

Mea e faaaogaina: Dahlias. Faʻasoaina e Polofesa N.A. Bazilevskaya. Fale Lomiga o le Iunivesite o Moscow. 1984 g