Laʻau

Hatiora saliferous - sophisticated cactus

Hatiora e pei o le masima, poʻo Hatiora e tutusa le masima, poʻo Hatiora e tutusa le masima (Hatiora salicornioides) - o se mea e le masani ai ma le pupuvao. O le Epiphytic plant native to the tropics of Brazil ua avea ma tagata taʻutaʻua i fualaau faifaatoaga ona o le tulaga e le masani ai o laʻau ma matagofie tele, tele fualaau.

Hatiora o le masima, po o Hatiora e tutusa le masima, poo Hatiora e tutusa le masima

O siaki pito i lalo o le tele o vaega, e le sili atu i le 3 millimita ma le umi e na o le 2-2.5 centimita. I lalo o aiaiga i totonu, o lenei cactus e faʻaaogaina i le ampel plantings, e pei o ni 'ie mafiafia e le sili atu ma le 40 inisi le umi o le a faasolosolo lava ona lalo ifo i lalo o le mamafa o le mamafa o latou lava mamafa, ma fai ai se vaomatua. O fugalaau laiti lanu samasama-lanu moli po o le samasama e aliali mai i masina o le tautotogo i le pito i luga o lau o laau mamago. O sui matutua i le vaitau o le vavalalata e faʻaalia i se mea teuteu faapitoa ma avea ma faamaualuga o lē e ona. A maeʻa le 2-3 masina, e aliali mai ni tamai laulaau i luga o le mea e leʻo ai le pulupulu.

Tausia le saline faʻamalolo-pei o le fale

Malamalama

O Hatiora e lagona le manaia i le malamalama, ae e tatau ona puipuia mai le la susulu. O nofoaga lelei o le a avea ma faamalama i sasae. Mo le manuia o le galueaina i faamalama i saute ma sisifo e tatau ona puipuia le cactus mai le la e ala i le ufiufi. E le fautuaina le tuu i luga o faamalama i matu, aua o le fugalaau e ono itiiti le teuteuina, e iloa e se numera itiiti o fugalaau pe leai foi.

Lafana, susu ma faasusu

Ina ia mafai ai e Hatiora ona atinaʻe ma fuga i taimi uma, e tatau ona toe faʻaleleia tulaga tutusa ma masani masani. I le taumafanafana, o le vevela sili ona lelei e 20-22 ° C. I le autumn ma le taumalulu e sili atu ona lelei le tausia ile 12-15 ° C. Afai e le mafai ona tuʻuina atu le laʻau vevela manaʻomia, ona aoga lea ile tausia o le faʻaleleia o le manogi i le potu. I le le lava o le susu, atonu o le a amata ona faʻavaivaia le laau ma vaega o tanu.

E le pei o le tele o cacti, e manaomia e Hatior le maualuga o le maualuga o le ea ma le eleele. Aua le aumaia le otaota i totonu o le fagu e faʻamago atoa, faʻapala le laau i le 2-3 aso. E matua talafeagai lava le taua i lenei taimi vevela.

Ole vaʻaia o se cactus tropical e sili ona faia i le timu. E mafai foi ona e faʻaaogaina le vai faʻavaivai ma se paleni le lelei poʻo le lelei PH. I le taimi o le tuputupu aʻe o le vao ma le tupu aʻe o Hatior e manaʻomia ai le inu malosi. I le taimi lava e tasi, e taua tele le faʻamautinoa o le vai e le paʻu i totonu o le ulo. O lenei mea e mafua ai le pala. Afai o le palapala e matua matutu, o le a amata ona mou le fugalaau. O le a faigata ona faʻasaoina o ia pe a maeʻa le leai o se susu.

Hatiora o le masima, po o Hatiora e tutusa le masima, poo Hatiora e tutusa le masima

A maeʻa ona fuga, ona amata loa lea o le taoto. I le taimi lea, e tatau ona faʻaitiitia le vevela o mea o loʻo i ai ma faʻaitiitia le tele o le fafaga. O le faʻamalosiina o le fugālaʻau e sosoo ai e faigofie. E naʻo le tatau ona faʻaleleia le vevela o le vevela, faʻaauau le faʻasaina ma faʻasusu.

Hatiora saline-top shape dressing

A maeʻa ona malolo, e tatau ona fafagaina Hatiora. E sili ona lelei le faʻaaogaina o falalaʻau ma mea maualuga o le potassium ma le phosphorus. E fesoasoani le fuʻu vaʻalele i le fausia o se kulimi lanumeamata, ma faʻalauteleina le faʻaleleia o le paluka ma tuʻuina atu le malosi. O laei sili e tatau ona faia i le 2 vaiaso uma. A filifilia se faluga, ia mautinoa o loʻo i ai se tulaga maualalo o le nitrogen. O lenei elemene elemene ei ai lona aʻafiaga i aʻa o le cactus ma mafai ai ona afaina tele.

Sola ma le totoina

E faʻamalieina le eleele paʻu mo le totoina o Hatiora. I lalo o le natura masani, e tupu ai i le eleele, o le autu autu o le humus o lau, peʻa, oneone ma le eleʻele. Afai e mafai ona saunia na o se tuufaatasiga, o le a lagona e le laau le lelei tele, atiina ae le malosi ma fiafia i le fuga. I le tele o eleele o lenei ituaiga o cactus o le a le tupu. O le faʻaaogaina o se mea mamafa mamafa ma le maualuga o le eleʻele ma le le lelei o le vai e le taliaina mo le totoina o cactus maaleale.

I le taimi lava e tupu ai, e totoina ai laau laiti. E tatau ona fai lenei mea i tausaga taʻitasi mo le 3-4 tausaga. Faatasi ai ma le matua, o le aʻa e amata ona tuputupu ae le malosi. Ona mafai lea ona toe totoina le laau 1 le taimi i le 2-4 tausaga pe a manaʻomia e sui ai le eleele.

Faʻapenaina o le saliora o le masima

Hatiora o loʻo faʻalauiloaina, e fai ma tulafono, e ala i le tipi. E lava le vavae ese o se fasi laau e tusa ma le 5 inisi le umi mai le tagata matua, tuu i totonu o se vaifofo ma se mea e faʻaleleia mo aʻafiaga mo le tele o itula, totōina i lalo o se fagu poo totonu o se tamai fale. A mavae 2-3 vaiaso, o le a amata ona tupu le fatu. O lenei mea e taʻu mai ai na ia maua aʻa ma e mafai ona atiaʻe taʻitoʻatasi.

Hatiora o le masima, po o Hatiora e tutusa le masima, poo Hatiora e tutusa le masima

Laʻau faʻatasi

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o cacti, o Hatior e tu i fafo mo lona foliga vaaia faapitoa. O le a vaʻavaʻai lelei i totonu o le kamupani ma ferns, lea e manaʻomia ai le maualuga o le susu.

Laititi faʻatau

Ina ia maua le mea sili e mafai ona maua pe a tuputupu ae Hatiora i masina o le taumafanafana, e mafai ona tautau le laau i fafo. E tatau ona e filifilia nofoaga e le mafai ona faʻaalia ai le cactus ile susulu o le la. O le manaia o le natura ma le eseesega o le vevela i aso taitasi e sili ona aoga mo le tulaga masani o se fale tifipisi. O le tutusa tutusa o le natura masani e fesoasoani i le totoina vave o laʻau, o le fausia o le tele o vine.