O pi (Phaseolus) o se masani masani o le aiga legume. E tuʻufaʻatasi pe tusa ma le 90 ituaiga o meaola o loʻo maua i le natura i totonu o nofoaga mafanafana o itu uma e lua. O le igoa Greek igoa phaseolus i le faaliliuga o lona uiga o le "vaa, vaa", atonu e mafua mai i le mea moni o fatu o lenei laau e foliga tutusa lava i foliga vaaia o le vaa. Bernardino de Sahagun, o se faifeautalai ma se tagata Sipaniolo, Franciscan, sa nofo ma galue i Mekisiko i le 16 seneturi, i le vaega "The General History of the Affairs of New Spain", na faamatalaina ai le faamaoniga a le au Aztec e uiga i ituaiga laau eseese ma mea totino o pi. O lenei laau e masani lava i Amerika Latina. O lenei aganuu na oo mai i le teritori o Rusia mai Turkey ma Farani i le seneturi lona 16, i le taimi muamua sa ola na o se laau teuteu. I le taimi nei, o mumu mūmū po o le tele-faʻaleleia (Phaseolus coccineus) pi e sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga. Ua teuteuina ia pasi i fugalaau o se lanu vevela. O lenei laau e taua foi o "Turkish turkeys". I le avea o se togalaau togalaau, o fatu pi na amata ona tupu i le 18 senituri. I aso nei, o pi masani (Phaseolus vulgaris) e taatele i totonu o faifaatoaga, o lenei meaola e tele ituaiga ma ituaiga, ua tupu aʻe e pei o fatu ma fua. O pi o le sui o le 10 pito i sili ona aoga fualaʻau. E le lelei, o le tuputupu ae i le eleele lafoaia e faigofie lava. Ae peitai, ina ia maua se seleselega tele, o le a manaʻomia ona e iloa nisi o mea.

Faamatala puupuu o le tuputupu ae

  1. Faʻamasinoga. O le totoina o eleele ile palapala e faia ia Me i le maeʻa ai o le palapala i le loloto e 10 centimita i le 12-15 tikeri.
  2. Malamalama. O le saite e tatau ona malamalama lelei.
  3. Soo. E tatau ona avea le lalolagi ma malamalama maloloina ma mafai ona pala, ao lona pH e 6-7.
  4. Faʻasa. Aʻo le i faia le pupuʻu, e tatau ona faʻafeinuina le vao, ae seasea lava (e le silia le 1 le taimi i le 7 aso). I le taimi o le fausiaina o laupepa 4 po o le 5, e tatau ona tapunia atoa le vai, ma e tatau ona toe amata pe a uma ona totogo le vao, ae o le tele o le vai e tatau ona faasolo ina faateleina.
  5. Totoina ma totoina. A maeʻa le maualuga o laau toto e tusa ma le 7 simita, e manaʻomia le tatalaina o le moega mo le taimi muamua, o le taimi lona lua - pe a maeʻa le afa masina pe a maeʻa le muamua, ae manaʻomia le totoina o vao. Ma aʻo leʻi tapunia ia laina, o le pito i luga o le moega e tatalaina mo le taimi lona tolu, ae o le vao e toe ola foi.
  6. Garter. O lea aganuu e manaʻomia fesoasoani, o le maualuga e tatau ona tusa ma le tasi ma le afa mita. E tatau ona toso i luga o latou ie. E faʻapipiʻi fatu o pi i taʻiala e manaʻomia ona e faʻaaogaina ai se maea poʻo se twine. E le gata i lea, faʻataʻamilo i laau taʻitasi e mafai ona e setiina se siteki, ma o le a oso i ai luga o pu o lenei laau.
  7. Fertilizer. I le taimi o le fausiaina o le laupepa muamua, o le laau e tatau ona fafagaina i le superphosphate, i le taimi o le fatuina o pulumu - ma le masima. I le taimi o le fatuina o pi, e manaʻomia ona faʻamaʻaina le vao i fafie. O ia fualaau toto e le manaʻomia ni fomaʻi oona e aofia ai fomaʻi, aua e maua mai ai lenei elemene na o ia lava.
  8. Tofiga. O fatu.
  9. Iniseti leaga. Peni vine, anufe o le togalaau ma le kate.
  10. Maʻi. Anthracnose, bacteriosis, mosaic viral.

Peʻa Faʻapitoa

O le aganuʻu o le laʻau o se mea faʻamalosi pe faʻafefeteina le laʻau faʻapitoa poʻo le faʻalapotopotoga taʻitasi. O pepa o le Cirrus o loʻo i totonu o lobe taʻitasi. Fugalaau o se vaega o le racemose inflorescences, latou te faia i le sinuses. O fua o fatu pi, o loʻo i ai fatu tetele, e vavaeʻesea mai le tasi i le isi e ala i vailaʻau e le maeʻa. O pi taʻitasi e tusa ma le 1 gram. O tagata faʻapitoa e valaʻau i lenei laau "aano o tagata ola maloloina", ona e lelei ma e aofia ai le tele o porotini, ma o le pi foi e aoga tele. O lenei togalaau o se togalaau puupuu, o le a le sili atu i le 12 itula o le malamalama i le aso ina ia mafai ai ona fua le fua i le taimi ma le fua e maualuga. O le lelei o pi o lona faʻavasegaina o ia lava. I se tasi itu, e mafai ona e tupuina ituaiga eseese o pi, ae o le a le faaleagaina.

Totoina pi i luga o le eleele

O le taimi e toto ai pi i totonu o le eleele

O le totoina o pini i fafo o le eleele e amata ia Me, ae o le eleele i le loloto o le 10 simita e tatau ona mafanafana i le 12-15 tikeri. E le gata i lea, e tatau ona tuʻuina i tua. I le avea ai o se tulafono, o lenei aganuu e amata ona totoina i le taimi o le fuga o le chestnut. O le totoina o ituaiga totoga eseese e tatau ona faia i le 7 aso muamua atu nai lo le lūlūina o ituaiga pi. E mafai ona ola fatu pi i le lua o fualaau aina pe a maeʻa le seleseleina o fualaau faisua, lea e tupu i aso muamua o Iulai. O le luluina o pi e tatau ona faia i ni vaega: 1 taimi i le 1.5 vaiaso mai le afa lona lua o Me i aso muamua o Iulai. E tele taimi e ola tupu ma pi i tafatafa ane o apu, talu ai o lenei laau e mafai ona puipuia ai leki mai gusts o le matagi malulu.

Ae e te leʻi totoina, e tatau ona e saunia muamua fatu ma palapala. Ina ia faia lenei mea, aʻo le i totoina, e tatau ona faʻavasegaina fatu, ona faʻatumu lea i le vai mo le fula i le po. Ma o le taeao, ao lei totoina, e tatau ona faatofuina le fatu mo le lima minute i se vaifofo o le apocone (1 gram o se mea mo le afa o le vai), o lenei togafitiga o le a puipuia ai fatu mai le tele o faamai ma meaola faalafua.

Laʻau talafeagai

O lenei aganuu e le fautuaina ina ia totoina i luga o le eleele eleele, aʻo faasolosolo malie le tafe o le vai, ma o le galo o le vai i totonu o le palapala e afaina ai lenei aganuu. O lea ituaiga gaioiga e gaosia lelei le eleele, lea e aofia ai le tele o le eletise, talu ai e mafai ona aveese mai lenei mea mai le ea.

Mo le totoina o lenei vaomatua, o nofoaga e malamalama lelei lava ia o loʻo i ai puipuiga lelei mai matagi matagi e sili ona talafeagai. O le eleele e tatau ona lelei, malamalama ma mafai ona faʻafelelei, aʻo le vai e tatau ona loloto le loloto, ma o le pH o le palapala e tatau ona 6-7. E fautuaina foi ia tupu lenei faatoaga i nofoaga e le lelei le eleele, lea e le o toe fugaina mo se taimi umi, talu ai e pei o laumei uma, o se itu itu ma se mea lelei mo le tele o fualaau faisua.

Sauniuniga o le 'upega tafaʻilagi e tatau ona faia i le tautoulu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e eli le palapala i le loloto o le bayonet o se suo, ae 2 tbsp. l falala falale, 1 tbsp. l lua superphosphate, 4 kilokalama o compost poʻo humus, 1 tbsp. l ammonium nitrate, ½ tbsp. l suauu paluga po o le potassium chloride i le 1 sikuea sikuea o palapala. Pe tusa ma le 30 kalama o le superphosphate, e mafai ona faaopoopo i ai le pakete o le faapalaga poo le humus, ma le 20 kalama o le fafie i le 1 sikuea sikuea o le fanua. O muamua lelei o lenei aganuu o: kapisi, tamato, pateta, isalaʻelu, pepa ma kukama. E le fautuaina ia pi ina ia tupu aʻe i na eria na tupu aʻe muamua ai sui o le legume aiga, mo se faataitaiga: pi, lentils, soya, tianati, pi ma pi. O ia saite e mafai ona faʻaaogaina mo le totoina o pi pe a uma le 3 poʻo le 4 tausaga. O pi, tamato, kapisi, kāloti, aniani ma kukama e mafai ona ola i le vaiaai o pi.

Tulafono faʻavae

E lūlūina fatu laʻau i le loloto e 50 i le 60 mm, ae o le mamao i le va o vao e tatau ona mai le 20 i le 25 centimita, ma le mamao i le va o laina e tusa ma le 0.4 mita. Pe a lūlūina le lūlūina o ituaiga eseese, o le mamao i le va o laau e tatau ona mai le 25 i le 30 senitimita, ma le mamao i le va o laina e tusa ma le 0.5 m. E 5 pe 6 fatu ua totōina i le tasi le lua. A maeʻa ona toto, ona naʻo le 3 o le malosi e tatau ona tuʻuina i le tasi le lua, ae o le isi mea e tatau ona toe totoina. E tatau ona faʻafeinu fualaau, ona faʻamaʻaina lea o le palapala i tua o le fagu. Afai ei ai se tulaga lamatia o le toe foʻi mai o le tautotogo, ona tatau loa lea ona ufiufi luga o le moega se ata tifaga.

Bean Care

Ina ia mafai ai ona ola maloloina le totogo o pi pi, e manaʻomia ona vaʻaia. Ona manaʻomia lea o le faʻavaveina o le suavaia, vela, spud, fafaga, faʻamalo le palapala, nonoa faʻamau i lagolago. Ina ia faʻalauteleina le vao, ma o le pi e vave ona tupu, e tatau ona fusi le moto o le tipu.

E faʻafefea vai

Aʻo lei amataina le amataina o pepe, e tatau ona faʻaaogaina le vai pe a manaʻomia (leai se sili atu ma le 1 le taimi i le 7 aso). E tatau ona tele le sua, peitaʻi, o le aofaiga tonu o le vai e faʻatatau tonu i le palapala ma le tau. O le palapala e tatau ona faʻaleleia lelei.

A maeʻa ona totoina le 4 poʻo le 5 laupepa moni, e tatau ona taofi le tafe. A latou fuga, e tatau ona toe faʻafeinu. Ona siitia ai lea o le numera o le faʻavaivai ma le vai o loʻo faʻaaogaina, o se taunuuga e manaʻomia ona faʻatupulaʻia e le 2 taimi. Ole vai timu e sili ona talafeagai mo le faʻaleleia o vai, ae mafai foi ona e faʻaaogā vai vai mo lenei mea, ae e tatau ona sasaa muamua i totonu o se koneteina telē e tatau ona tumau mo le itiiti ifo ma le 24 itula, o le a mafai ai ona tu lelei. A faʻamalūina le moega, aveese le vao ma vavalo le palapala i le va o laina e sili atu ona faigofie.

O le taimi muamua o le palapala ile luga o le moega e loloto lona matala pe a uma le maualuga o le laau toto e 70 mm. A mavae le lua vaiaso, o le eleele e le toe loloto le vavalalata, ae o laau e manaʻomia ona totogo. Aʻo leʻi tapunia laina o pi, e tatau ona tatalaina le eleele mo le taimi lona tolu, aʻo toe gaogao vao.

Peʻa pito i luga

A oʻo ina amataina muamua le laulau laʻau moni, e manaʻomia ona fafagaina le vao i le superphosphate (i le 1 mita sikuea o le saite mai le 30 i le 40 kalama). Ma i le taimi o le amataina o pulumu, e tatau ona faʻafefiloi le masima masima i totonu o le palapala (i le 1 mita sikuea o le fanua mai le 10 i le 15 kalama). Aʻo vevela pi, e tatau ona faʻapipiʻi le pefu laupapa i le palapala. E sili atu le lelei le faʻaaogaina o fomaʻi faʻasaina mo le fafagaina o lenei fua. O le mea moni, o fatu pi e mafai ona maua fua mai le eletise mai le ea, ma afai ei ai le tele o lenei elemene i le palapala, o le a faʻaosofia ai le tuputupu aʻe malosi o lauusiusi, lea o le a aʻafia ai le aʻafiaga.

Garter

Pe a totoina ni meaʻai pipi e lata ile vao, e tatau ona faʻapipiʻi se lagolago, o le maualuga e tatau ona tusa ma le 150 simita. I luga o le faʻapipiʻi e lagolago e manaʻomia le tosoina o se maea poʻo le uaea, ae manaʻomia ona faʻatulagaina i luga. I luga o nei maea ma o le a tatau ai ona taitaia le au o le vao.

E mafai ona e totoina lenei aganuu i ni mea e nonofo ai, ona o lea, pe a uma ona tutupu mai laau, e le tatau ona faanenefuina, o le a latou ola i se vaomatua. I tafatafa o le togavao e tatau ona e faʻapipiʻiina se siteki o fafie, o loʻo i ai luga o vaʻai fetolofi o le a sosolo. Ona faataamilo ai lea o le togavao e teu ai le 3 po o le 4 laina o le lua mita le maualuga, ona sosoo ai lea o latou pito i luga, ae o le mamanu e tatau ona foliga foliga tutusa i se Indian wigwam. O le lagolago e le tatau ona faia i le uʻamea po o le palasitika, talu ai e le mafai e pamu ona aʻe i luga.

Paʻa ma Pests

Iniseti leaga

O le tele o taimi, o manua pipi e manua i se togalaau ma se kapisi, ma e faʻapea foi i se fatu pi pi. E faʻatulaga e Scoops o latou tulaga i luga o vaega eletise o le vao, ma pe a mavae sina taimi, e foliga mai o mea e 'ai, fugalaau ma fua.

O le fatu pi pi o se pusa lea e ulu i le eleele faatasi ai ma fatu. O sea pusa e faʻaumatia fua mai totonu.

Maʻi

Afai o le a le mulimulitaia lelei ia togalaau pe ua le mulimulitaia ia tulafono o faatoaga, ona mafai lea ona aafia i le bacteriosis, anthracnose poo le mosaic viral.

O le lamatiaga o le bacteriosis o le mafai lea ona faʻaumatia vao vao, aʻo loʻo faʻaauau pea lona faʻaleleia mo le tele o tausaga, ma latou atinaʻe i le eleele ma otaota.

Afai e aʻafia le vao i le anthracnose, ona maua ai lea o foliga o le lanu enaena i luga o le fogaeleele, o latou foliga e mafai ona lapotopoto pe faaletonu, ae o veins i luga o pusi laulaau e maua ai se lanu enaena, o le lau o le a lanu samasama, I luga o le pito o le fualaau aina e foliga mai o le lanu mumu, lanu mumu po o le lanu enaena, o le a oo ina latou pala.

Pe a faʻaleagaina le mosaic, e iai ni mea e faʻaogaina i luga o le laupepa, ao vevela vevela.

Faʻasologa o pi

Afai ua maʻi fatu pi i le mosaic viral, o lona uiga ua le mafai ona fofo, talu ai o lenei maʻi ua manatu e le mafai ona faʻaleleia. Ina ia mafai ona puipuia, e tatau ona e tausia lelei pi, aʻoe manaʻomia le tausisi i tulafono o le seleselega o le seleselega ma ia le amanaiaina le sauniuni muamua o fatu.

O le faʻatoʻilaloina o siama po o fatu o anthracnose e mafai foi ona aloese mai le saunia o le aganuu ma le tausiga lelei. Ae afai, e ui i lea, e maʻi le vao, o vaega ua afaina pe o le laau atoa ua aveese mai le saite ma faaleagaina. Ona tatau lea ona lueina le vao ma le moega i se vaifofo o le paluga Bordeaux (1%). Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau e sili atu le lelei o le togafitia o togavao ma moega mai maʻi faʻamaʻi i se taimi talafeagai nai lo le pipiina o pi ma fualaau. E tatau ona fufuluina laau ma le eleele i luga o latou faʻataʻitaʻiga ma le solution a Fitosporin, e tatau ona faia i le tautotogo pe a uma le maualuga o le fualaau mai le 12 i le 15 senitimita, o lenei faiga e toe faia pe a uma le seleselega. Afai e te tausisi i ni puipuiga, e pei foi ona mulimuli i tulafono o le seleselega o fua o faatoaga ma le tekinolosi mea taufaatoaga, ona e faafetai ai lea i lenei laau o le ai ai se tetee malosi i faamaʻi uma.

O lea la e le o iai ni togi i luga o le laupepa, i le autumn, o le eleele e tatau ona loloto le loloto. Ae peitaʻi, afai o le tautotogo e aliali mai i luga o le moega, ona manaʻomia lea ona suʻeina le vao i se vaifofo o le Gomelin (0.5%) poʻo le Bitoxibacillin (1%), o nei vailaʻau e aʻafia. O le puipuia o fatu pi mai le faʻaalia i totonu o le togalaau, aʻo lei luluina, e tatau ona faʻapipiʻi le fatu, ona tatau lea ona faʻamaluluina mo le fulafula, ona togafitia lea o fatu i le boric acid.

Seleseleina ma le teuina o pi

Afai e te manaʻomia ni pi pi mo meaai, ona mafai lea ona amataina le afa o le masina pe a maeʻa foliga mai o fugalaau pe a maeʻa fua o fua, ma o le a sili ona lelei. Ina ia tipi le pulu, e manaʻomia lou faʻaogaina o seleulu, faʻatino lenei faiga 1 le taimi i aso e lua i le taeao, ao tatau ona tumu i le malulu ma le susu. O pi laiti e faʻaaogaina mo le kukaina o kuka, fuamoa ma soupisi, ma e faʻaaogaina foi e pei o se falaoa pito i luga mo iʻa ma aano o manufasi. E tatau ona maitauina e le mafai ona teuina ni fatu pi fou mo se taimi umi. I le faʻalauteleina o le ola o ia ituaiga pi, e tatau ona puipuia pe faʻamaʻa.

I le tulaga pe a tupu lenei fua mo le saito, o le seleselega e faia i le na o le 1 le taimi pe a uma ona fua le fua ma fuʻu mama. E tatau ona vavae ese laʻau i luga o le eleele, ma mulimuli ane o loʻo noatia i fusi, ona tautau ifo lea i lalo i totonu o se potu malulu ma malulu, mo se faataitaiga, i totonu o se fale vevela po o le fale. A maeʻa le afa masina pe a uma ona vevela ma mamago fatu, ona faʻafefeteina lea mai pusi, ona tuʻuina lea o pi i totonu o se koneteina tioata, lea ua tapuni i se tapuni uʻamea. Ona fufulu lea o pusa i totonu o se nofoaga malulu.

O aʻa o le vao e tatau ona tuu i totonu o le eleele, otaota, o le a latou satuina le eleele i le eletise. O le aoina o fatu, faʻaaoga le tele o pamu e ola i le pito i lalo o le togavao. Latou te manaomia le fuʻu mamago, ona maua mai lea o pini mai ia mea, ma teuina i totonu o se pusaaisa i luga o se fagu fualaau, lea e tatau ona maualuga le maualuga o le ea i le 5-6 tikeri.E tumau pea le aoga o fatu mo le 10 tausaga.

Ituaiga ma ituaiga o pi

O ituaiga uma o pini na fuafuaina mo le galueaina i eleele tatala ua vavaeina e tusa ai ma tulaga eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua vaevaeina e matua:

  • vave - faʻamafanafana pe a mavae le 65 aso;
  • vave vave - faʻatoʻa i le 65-75 aso;
  • matua matua - matua i le 75-85 aso;
  • ogatotonu o le matua - faʻalautele i le 85-100 aso;
  • ua tuai ona matua - ua latou fuaina le 100 aso pe sili atu foi.

Vaevaega e fevaevaeaʻi e tusa ma le foliga o vaega eletise i le vavao ma le vao. E vaevaeina foi i latou i ni vaega se tolu e tusa ai ma o latou faamoemoega ma tofo mo cereals (peeling), asparagus (suka) ma le suka-suka.

Peeling po o fatu fatu

O fualaau aina e ola ai ina ia mafai ona maua mai fatu, talu ai ona o le pulu na i ai le palapala palapala i totonu, o lea e le mafai ai ona 'aina faatasi ma le atigi. I totonu o latitudes, o ituaiga eseese e le totoina, talu ai latou te le maua le taimi e fua ai, ma e le mafai ona 'ai fualaau mama. I totonu o laufanua mafanafana, o ia ituaiga eseese o loʻo faʻaleleia lelei. O ituaiga sili ona lauiloa:

  1. Gribovskaya 92. O lenei vaitau o le vaitau o le vaitau e masani ona faʻafefiloi, e oʻo i le 90 aso. O lanu lanumeamata o le foliga o le xiphoid e umi pe tusa ma le 12 inisi le umi.
  2. Selati teine. Laʻau vavalaʻau o lauolaola lauolaola, totoga o le maualuga e tusa ma le 0.6 m. O pulu sao o le lanu enaena ei ai le umi, e puipuia i le faʻamaligi.
  3. Le miti a le fafine. O le vaeluaga o le togavao e umi ona lanu samasama ma o le lautele laulaʻau, o totonu o fatu papaʻe ia, o loʻo i ai le tele o porotini.
  4. Ballad. O le ituaiga o vaeluagalemu o le vaitau, o le lauʻeleʻele toleni, o le vao e le maualuga tele. I lanumeamata lanumeamata o fatu beige, i luga o le fogaeleele o loʻo iai fasi 'ie viole, latou te iai le tele o porotini.
  5. Auro. O le maualuga o le vao e tusa ma le 0.4 mita, i totonu o auro auro o foliga faavaa e matua manaia fatu fatu samasama, latou te aofia ai se aofaiga tele o polotini.
  6. Ruby. O le va o le vaomatua o le vaomatua o loʻo i ai pupuʻu vaiti, i totonu o ia laau o loʻo i ai ni fatu lalelei e sili ona suamalie.

O ituaiga nei e masani ona lauiloa i le au faifaatoaga: Oran, Varvara, Lilac, Nerussa, Generous, Yin-Yang, Pervomayskaya, Heliada, Svetly, Belozernaya, Ufa ma Pale-motley.

Suga, po o asparagus, po o fualaau faisua

I ituaiga asparagus (suka poʻo fualaau faisua), e leai se paʻu palapala i totonu o le pipi. I lenei itu, afai e manaʻo ai, e mafai ona 'aina faʻatoʻa fatu. Pe a faatusatusa i isi ituaiga, o nei ituaiga eseese e sili ona suamalie, ma e masani lava ona aofia i totonu o menus diet, ao latou fesoasoani e aveese le tele o susu mai le tino. O pulu e mafai ona valiina i le lanu enaena, lanumeamata, lanu paʻepaʻe poʻo le tele o lanu samasama. O ituaiga nei e sili ona lauiloa:

  1. Purini masiofo. O le vaeluaga o togavao e faʻaalia i le maualuga o le gaosiga o oloa, le lelei ma le tetee atu i siama. O le umi o paʻuuli paauli paʻu e tusa ma le 15 inisi le umi.
  2. Crane. O sea ituaiga mea faʻapisinisi e leai se aoga ma maualuga le gaosiga. O le maualuga o le vao e tusa ma le afa mita, o le fiberless pods e matua maaleale, ua valiina lanu meamata.
  3. Tune. O lenei ituaiga vevela vave e manaomia ai se pulu, o le umi o fualaau aina e tusa ma le 13 inisi le umi, e toetoe lava o le laulau. I luga o se tasi pu, 8 po o le 9 fugalaau e ola.
  4. Suauu suauʻu. O le vave togavao o le togavao ua faʻamatalaina i le gaosiga. O le samasama lanu e manaia lona tofo.
  5. Hell rem. O fua o lenei ituaiga o aʻega e maua ai le tofo mashroom. O pi e lanu piniki enaena. O le sou na faia i nei fatu pi e iai sona tofo ma se manogi.

O ituaiga nei e lauiloa: Winner, Panther, Deer King, Caramel, Fatima ma Sax 615.

Sugar Beans

I fualaau suamalie-suka, o le palapala palapala e le o se mea e tele pe ua leva foi ona fai. E mafai ona 'aina' ole laʻau i le amataga o le atinaʻe, mulimuli ane latou faia ni filo malolosi e le lelei tele le tofo. Fiafia ituaiga:

  1. Lua. O se togavao vave o le ituaiga o lanu lanumeamata e tusa ma le 10 inisi le umi, i totonu e 5 pe 6 fatu o le lanu enaena-samasama. O fua e le o iai ni vaega tele i le taimi o faʻataʻotoga faʻapitoa, ae latou te faia i le vaega o le matua olaola.
  2. Loto. O le vaomatua e maualuga lona gaosiga ma le tetee i anthracnose ma le ascochitosis. O le umi o laulaau lanumeamata e tusa ma le 13 inisi le umi, e aofia ai 5-6 pi piniki-lanu piniki.
  3. Indiana. O lenei togavao o loʻo faʻamafanafanaina ituaiga ei ai fatu paʻepaʻe ma se mamanu lanumumu. I le itu i saute, o lenei ituaiga e maua ai se seleselega o le 2 taimi i le vaitau.

Eseesega e pei o Antoshka, Fantasy ma Nastena e lauiloa foi.