Laʻau

O mea ofoofogia o le suauu lavender

Lavender suauʻu, o meatotino ma faʻaaogaina o loʻo lauiloa i le lalolagi atoa, o loʻo i ai se meatotino tulaga ese. E faʻaaogaina i mea manogi, vailaʻau ma isi faʻalapotopotoga. Lavender o se fugalaau uiga ese lea o lona manogi e manatu o se tupu i le lalolagi. O le sosolo vevela e mafai ona faʻafefe lelei ai le tino o le tagata ma avatu ai le filemu.

O se laau ua lauiloa mo le faitau selau o tausaga

O lenei fugalaau na sili ona lauiloa i aso anamua. I le Vaitausaga Tausaga, na tofia o ia i se matafaioi paia. I Katoliko, na talitonuina o fuālaʻau lavender o loʻo tauivi ma malosiaga faʻaletonu. O le mea lea, na avea ma uiga taua o lotu i na taimi.

Mai fugalaau ma fatuga o le laau, e fai e tagata ni asoa ua latou ofuina e puipuia ai i latou mai mata leaga.

I le tele o tausaga talu ai, e mafai ona e vaʻaia lavender i fale uma. O talavou laiti sa tausia i totonu o le fale, ma talitonu o le a latou puipuia le aiga mai maʻi ogaoga. Na talitonuina foi o fuga o le pulupulu o se aphrodisiac lelei. I le XIV senituri, na amata mai ia i latou na muamua faia le elixir talavou i lalo o le igoa "Suaren Hungarian".

O le tuufaatasiga o mea e aofia ai:

  • e tusa ma le 10% o tannins;
  • coumarin;
  • eseese resini;
  • e tusa ma le 3% o se suauu taua, aemaise le linalyl acetate.

Ae, e pei o togafitiga uma, o le suauu lavender taua e iai ona lava uiga o le faaaogaina. E le fautuaina mo le faʻaaoga e fafine maʻitaga ma tagata o loʻo mafatia i le maualalo o le toto.

O mea aoga o le suauu lavender

O le suauʻu lavender ua leva ona faʻatauina. Sa faʻaaogaina e tuaa o se faʻasegasegase, faʻamalolo, sulu. I fafo, e toetoe a le lanu, ma sina lanu samasama. Ina ia mafai ona maua lenei vai faʻavave, e faʻaaogaina auala eseese: mai le le fetaui i auala faigata.

O le faʻaaogaina o suauʻu lavender e fesoasoani ia te oe e maua vave fofo saʻo.

O se mea taua o le lavender o le suauu taua o le lelei lea i isi mea manogi. Tannins fesoasoani e fufulu vave le toto o mea e afaina ai, ma fesoasoani foi i le saturate o sela ei ai amino acids ma isi elemene taua.

Mea aoga:

  1. Faʻafiafia. E matua faamamafa ai le atuatuvale ma le le mautonu. O le suauu o le suauu o se vaega taua i le mafaufau loloto.
  2. Aneti-inflammatory. Faatasi ai ma lenei meafaigaluega, o togafitiga eseese o paʻu e togafitia. E masani ona faʻaaogaina e faʻafetaia ai faʻamaʻi o le tino.
  3. Faʻafouina. O lenei meafaigaluega e faʻateleina ai le faʻamaloloina o manua, mumu. E fesoasoani foi i le faatea ese o maunu ma toe faʻaleleia le fausaga o le lauulu.

E lelei le afaina o le cardiovascular system, faaleleia atili le toto i le mafaufau. O le faʻaaogaina masani o le suauu lavender o le a fesoasoani i le sailia o le matagofie o le tautotogo i le taimi sili ona puupuu.

Fuataga vave mo maso lauulu

Lavender le suauu taua mo le lauulu - o le filifiliga pito sili ona lelei, vave faʻafouina le malamalama maloloina e paʻu ai. E faʻamamafa foʻi le maʻila i le ita. O le suauʻu lavender e faʻaaogaina e faʻafefe ai faʻamalosi ma faʻalauteleina le tuputupu ae o lauulu. O maso e faʻatatau i le toto e faʻamalosia ma malosi.

E mafai ona faʻatau mai faleoloa o le lauulu i luga o suauʻu i soo se fale talimalo pe saunia mo na o latou.

Masini mo le ulu o le ulu

O le faʻaaoga masani o sea ituaiga oloa o le a le gata ina faamalosia ai le pulufana, ae maua ai foi le lauulu e maloloina lelei, malamalama o le natura.

Ole masini e tatau ona faʻaaogaina ile lauulu malulu.

Ina ia saunia se masini lauulu, e tatau ona e faʻaaoga:

  • 4 sipuni o le suauu olive;
  • 4 pata o le gaʻo lavender.

Faʻafefiloi lelei vaega ma faʻaoga i luga o lauulu. I teineiti o latou pusi e faʻapitoa i le gaʻo, e fautuaina e faʻaaoga le vai i na pito. Mo le ausia o taunuʻuga maualuga, e tatau ona e afifi lou ulu i se solo lapoa.

Taofi le masini i lenei setete mo le lua itula. Ona fufulu lea i le vai mafanafana ma le paʻu.

Lulu lauulu lauulu

Lavender e faʻaleleia lelei le maaleale lelei. O lenei meafaigaluega o le a fesoasoani e toe faʻafoʻiina le fausaga o le lauulu, ae le o le faʻaleagaina o le soifua maloloina o tagata.

Ina ia faia le paluga, e tatau ona e saunia:

  • 3 fuamoa o fuamoa o moa (naʻo le yolks);
  • 6 teasisi o le suauu almond;
  • 5 pata o le suauu lavender.

Tuu mea uma i totonu o se pusa ma faʻafefiloi lelei. Afai e le maua e le faatoaga le suauu almond, ona mafai lea ona e ave se isi. O se mea lelei e suitulaga o le olive poʻo le paʻu. Faaaoga le oloa i le umi atoa.

Fufuluina pe a uma le 45 minute.

Faʻaaogaina lelei le suauʻu lavender mo le lauulu, e mafai ona e toe faʻafoʻisia uma o latou meatotino ile tele o auala.

Lavender feagai ma fua o suauu

Faʻaaogaina o se masikulu e faʻavae i le lavender o le suāvai taua, e mafai ona e faʻagaloina muamua le mumu ma le paʻu o le paʻu. O se vaega itiiti o lenei gaioiga faavavega e mafai ona lamolemole le paʻu ma faʻafefe ai le suamalie.

O le suauʻu lavender mo foliga e fesoasoani i le faʻaumatia o le maʻi ma isi faʻamaʻi tuga.

Faʻaleagaina Aloaia Masini

O lenei fua e afaina lelei i le ita i soʻo se matua.

E faigofie ona kuka. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻaogaina se mea itiiti.

Ina ia faia se masini ma le suauu lavender mo foliga, e tatau ona e:

  • mafanafana, vai inu;
  • pusa suamalie o le fefete "ola";
  • 3 mataua o le lavender.

Ave se pesini loloto ma faʻafefe le fefete ma vai i totonu. O le faʻamaoni saʻo e manatu o se tasi lea e foliga mai o le kirimi kirimigi.

Faʻaopopo le suauʻu lavender i le faʻafefiloi ma faʻafefiloi uma mea uma. Faʻaaoga le kulupu i se foliga susū. A maeʻa le masi, e mafai ona fufuluina.

O le faia pea o sea faiga o le a faʻaalia ai le foliga mataʻutia ma le maoaʻe agamalu. E le gata i lea, e mafai foi ona faʻaogaina se maskusa talitutusa i na nofoaga o loʻo i ai siama. O lenei fua e fautuaina mo ituaiga uma o le paʻu.

I le iloa lelei uma o le faʻaaogaina ma meatotino a le lavender o le suauʻu taua, e mafai ona e vave faʻafoʻi mai le tele o faʻamaʻi. Ina ia ausia faʻataʻitaʻiga e manaʻomia, ua lava lava le usitai i fautuaga ma aua nei galo e uiga i le faʻasalaga.