Meaai

Palu pateta - fua ma susu ma pata

O masini palu pateta ma susu ma le pata o se ipu faʻalautele masani lea e toetoe lava o soʻo se ipu, pe fai ma iʻa, aano o manufasi poʻo moa. O le sili ona lelei, lauiloa ma sili ona suamalie o faʻatauga o faga faga falai ma palu pateta. O paluga pateta ua saunia lelei, e manaia, suamalie ma lush. Aua lava nei faʻaaogaina se mea faʻaleleia mo paluga pateta, nai lo paluga pateta o le ae maua ai se paʻu, ma le vasega muamua. Mo le faia o paluga pateta, o se laau faʻapitoa laupapa poʻo le uʻamea, poʻo se masini pateta faapitoa, e talafeagai. O nisi taimi e sui ai le pateta pateta i se tatali ma se sipuni, o se taimi e sili atu le taimi e alu ai, ae o le taunuuga e aoga.

Palu pateta - fua ma susu ma pata

O le isi mea faalilolilo o paluga pateta suamalie o le eseese o pateta. I le tele o auala, o le tofo o le mea ua maeʻa e faalagolago i le tofo o le ituaiga. Afai o loʻo e faʻatau mai i le maketi, fesili atu i le tagata faʻatau mo le tele o pateta.

  • Taimi e kuka ai: 30 minute
  • Auaunaga Per koneteina: 3

Meaʻai mo Mashed Potatoes ma Milk ma Butter

  • 600 g o pateta pateta;
  • 50 g pata;
  • 120 ml o le susu;
  • 2 cloves o le kālele;
  • masima, vai;
  • se ata o le pata ma le riki mataʻetaʻe mo le tautua.

Le auala e saunia ai paluga pateta ma susu ma pata

Uu pateta, tuu i totonu o se pesini vai malulu ina ia le faʻapogisaina ai ia lela.

Pelo pateta

Tipi le fatu i ni fasi lapotopoto, ona faʻavela vave lea o pateta. E taua le tipi i fasi pepa o le mafiafia e tasi ina ia latou kuka i le taimi lava e tasi. Ona faʻaopopoina lea o le mealilo faalilolilo - kalu laka. Talitonu mai ia te aʻu, e lua tamai pulou o le a suia lau ipu i se mea faʻalavelave!

Matou te tuʻuina pateta ma pateta kalakeke i totonu o se pani, sasaa vai malulu ina ia ufitia atoa e le vai fualaʻau. Tuu le fagu i luga o le ogaumu, aumai i se vevela, kuka mo le 15 minute seia mama. Afai e te tulei le pateta ua maeʻa ma se pu, ona alu loa lea i totonu o le lau.

Matou te tuʻuina palu pateta i luga o se faʻamau, faʻafefe i le vai.

'Otiʻoti le fatu i ni lapisi mafiafia ma faʻapipiʻi le kalama Cook potato and garlic for 15 minute Togi le paluga pateta i luga o se faʻalavelave

Ma le isi, ave se sipuni tele ma solo le fualaau faisua i totonu o se sieve. O se faʻafitauli laitiiti lenei, ae leai ni lumanaʻi i pateta paluga ma susu ma pata. I le faʻaaogaina o se pateta pateta, e mafai ona e maua le tali tutusa.

Sii ia pateta ma se sipuni i totonu o se sieve

I le taimi lenei, faaopoopo le pata ma le masima i paluga pateta e tofo ai. O lenei aofaiga o mea aoga o le a manaʻomia ai se sipuniti e le atoatoa o le masima laulau. E taua le masima le pateta ua saunia. Muamua, o le a faʻaitiitia le masima, ma e aoga tele, lona lua, masima, pe a fegalegaleai ma le pateta pateta, faʻamalo le pateta, o le a sili atu ona faigata le togiina o ia fatu.

Faaopopo le suauu ma le masima

Liligi le susu po o le kulimi i totonu o se fagu, aumai i se vevela. Aua lava nei faia pateta pateta ma susu susu, ia mautinoa ia faʻalaumalie! Afai e te faaopoopoina le susu malulu i pateta paluga, ona maua ai lea e le tagata mulimuli se lanu enaena.

Aumai le susu i se mea vevela

Sasaa susu vevela susu i totonu o tamai ipu i ni vaega laiti, faʻafefiloi.

Faaopopo susu susu

Faʻamama lemu le masini ma se sipuni e tuʻuina atu ia te oe sina mea matagofie.

Paʻu le pateta ma se sipuni

Matou te tufatufa pateta pateta ma susu ma pata i luga o se ipu, tuʻu se fasi pata i luga, fufulu i se lapisi lanu meamata. Le fiafia tele!

Palu pateta ma susu ma pata ua maeʻa!

I le ala, afai oe maua pea pateta pateta pe a uma le 'aiga o le afiafi po o le aoauli, ona e le faanatinati e lafo ese. Faatasi ai ma oe e mafai ona kukaina cutisi fualaʻau manogi po o le zrazy.