O le togalaau

Strawberry pisinisi i totonu o le atunuʻu pe faʻapefea foi ona faia ni tupe i luga o vine

O fualaau, ioe, e alofagia e le toatele, ae e tasi le faafitauli - o le tau o le fua o vine. O le seleselega e faia ia Iuni - Iulai, ona mafai ai lea ona 'aina na o ni pa (jam, jam, paʻu) pe faʻatau mai se oloa e faaulufaleina mai e le lelei i taimi uma ona o le umi o femalagaaiga ma le tele o vailaʻau faʻapipiʻi faaopoopo i vine ola ola.

E mafai ona e saunia oe lava i fualaau fou i le tausaga atoa?

Ioe e mafai! Ma le gata ina ia saunia mo i latou lava, ae ia faia foi ni tupe lelei.

Ina ia mafai ona e maua ni tupe maua tele, e le tatau ona tele mea e te faia - galue i se fuafuaga pisinisi, filifili le nofoaga o le galueaina, filifili fatu sili ona lelei po o fualaau toto, totoina se fualaau aina ma, ioe, ia iloa.

O lea, tatala se pisinisi i luga o le strawberries.

Fuafuaga tau pisinisi pe fuafua le tau ma le gafatia o le tuputupu aʻe o le strawberries

Muamua e tatau ona e filifili pe faʻapefea ma pe o fea o le a tupu ai laau, o le tau tonu e faʻatatau i lenei taimi.

E lua filifiliga:

  1. Tatala avanoa.
  2. Greenhouse.

O le pisinisi o le totoina o strawberries i le malae vaalele o le tau e sili ona taugata, ae na o le talafeagai o le seleselega o taumafa masani o vine ma e le fetaui mo le ausia o tupe maua, ma tausaga taʻitasi.

E talitonuina o le tuputupu aʻe o lauulu i le fale, o le pisinisi e le aoga tele, mo se faʻataʻitaʻiga, i nofoaga tatala poʻo totonu o se lau. O lenei manatu e leʻo moni, e faʻalagolago lava i tulaga taʻitasi, maua avanoa avanoa mo le totoina, faʻapea foʻi ma le filifilia o ituaiga mea lelei.

Greenhouse faatupulaia tau

  • Malamalama - masini suauu ma reflectors, faatasi ai ma se gafatia e le itiiti ifo ma le 400 watts, o lo latou fuainumera e maua mai le fuafuaina o le 1 moli i le 1 mita o le vaega. E tatau ona faʻamalamalamaina fale taʻalo a itiiti mai o le 12 itula i le aso - o se mea taua lea o le tau faʻaalu.
  • Faʻasalaina - pusa ma pusa paʻu mo le masini faʻavaivai.
  • Laʻau po o fualaau aina - e tatau ona tuʻuina atu i le toe faaleleia o ituaiga meaola eseese i le vave amata, e pei o le: Will, Sakhalin, Primadonna, Elsanta, Faaosoosoga, Kama, Glima, Lemavavale, Cambridge.
  • Lalaga ma mea e teu ai - e mafai ona e faia oe lava, na o le faatauina o meafaitino: palasitika, talafaʻataʻamea poʻo le plywood mafiafia.

Afai e te le manaʻo e totoina le strawberries i auala masani - i atigipusa, pusa poʻo luga o moega, taumafai e tupu i totonu o ato palasitika lapoa. O lenei metotia e le manaʻomia ai vaega tele, lea e faʻapupulaina ai le aoga o le totoina o strawberries, ma e sili atu ona faigofie le tausia o laau.

Le aoga

E tusa ai ma fuainumera, o tausaga taʻitasi, o le manaoga mo strawberries e ala i le tusa ma le 40%. I lenei tulaga, o le gaioiga o lona totoina, aemaise lava i le tautoulu, tautotogo ma le taumalulu, e mafai ona 100 pasene pe sili atu foi.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mafaufau i le gaioiga o se tamaʻi faatoaga, o lona uiga, e 1 le tamaʻi teine ​​ma se vaega e 80 mita. I luga o sea eria e 65 mita o fata e tuu fua, o masini taʻitasi o nofoaga faʻaaogaina ma fualaau aina e maua ai fua e tusa ma le 5 kilokalama o vine i le masina - 65x5x400 p. (tau o fualaʻau i totonu o le meaola) = 130,000 p. - tupe mama.

Mai se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e mafai ona manino manino e oʻo lava i le amanaʻiaina o tupe faʻaalu uma pe a faʻatupulaʻia le strawberries i totonu o se fale koli, o lenei pisinisi e matua aoga lava.

E tusa ai ma le au atamamai, o le toe faʻaleleia o tau muamua o pisinisi faʻasili, pe a tutupu fua o vine i totonu o se kiona, e le sili atu i le 3 masina, i lenei mea e tatau ona e faaopoopo atu i ai le 3 masina mo le tuputupu ae o laau, ovina ma le fua o vine. O se taunuuga, e foliga mai ina ua mavae le ono masina, e mafai ona e maua se tupe mama.

Pisinisi pisinisi i le tausaga atoa. Totoina o faatoaga

Filifiliga Greenhouse

  • O se falemalama tioata tioata o se filifiliga sili ona lelei, o laau e maua le maualuga o le malamalama masani, o loʻo i ai le avanoa e faʻapipiʻi ai se masini faʻafouina. Atonu e na o le tasi le minute iinei - pe a faʻatūina, e manaʻomia se faavae faavae.
  • O le fausiaina o ata tifaga o se fausaga faigofie, o lona fausiaina e sili atu ona taugata faʻatusatusa i le fausiaina o isi ituaiga greenhouses. A faʻaaogaina, e tatau i se tasi ona manatu o se ata tifaga, e oʻo lava i le sili ona lelei, e le mafai ona puipuia laau mai le malulu, ma e faigata tele ona faʻavasega le mafanafana i totonu o sea fale. O le mea lea, o le lamatiaga o le mate laau e maualuga. O lenei mamanu e matua le talafeagai mo pisinisi; o strawberries e le mafai ona tupu iinei i tausaga taʻitasi.
  • O se falemalama a le polycarbonate o le filifiliga aupito sili lea i soo se auala. Auala malosi, ma faigofie e ono mafai ai ona maua le microclimate talafeagai, e faʻatino ai le faʻatulagaina o moli ma mea faʻavevela i le atoaga ma le manaʻomia.

Le palapala

Ina ia mautinoa le lelei ma le faʻateleina o fua, e le talafeagai le togalaau masani po o le togalaau aina, ae naʻo se mea e faʻamalosia, sili ona lelei e tatau ona faʻaaogaina. Mo sauniuniga a le tagata ia 500 kilokalama o palapala talafeagai, o le a e manaʻomia:

  • Straw (wheat poo oats) - 300 kg.
  • Mullein po o moa moa - 190 kg.
  • Paʻu o le eleele - 7 kilokalama.
  • Urea - 3 kg.

A uma ona tapena mea uma, ona fai lea o le faapalaga. Ina ia faia lenei mea, o loʻo tuʻuina atu i totonu o se faaputuga i luga ole laulau: 20 cm o vaomago, 12 cm o le paʻu poʻo le mullein, urea. Lafoaʻi le palapala seia oʻo i le peʻa ma le maualuga e tusa ma le 1.8-2 m, o lona lautele e mafai ona faʻamalosi, ae e sili atu ona faigofie pe afai e 1.5 m. A faʻapipiʻi le paluga, e faʻamafanafanaina taʻitasi (e le vevela) vai. I le averesi, o le faagasologa o le faʻamalosi e amata ile vaiaso. Ina ia mafai ona faʻaauau pea le faʻamalosi, e faʻafefiloi vaega i aso uma e 10, faʻaopoopo le penisina ile tutusa o tui. A maeʻa le faʻaaogaina o le faapalaga, e tatau ona i ai i le eleele paleni (soʻo) le:

  • lanu enaena uliuli;
  • fausaga - tutusa, malamalama;
  • amia le manogi.

Pe a fatuina se pisinisi ile fale, e ola ai strawberries i lalo o tulaga tutusa e pei o totonu o se kiona: o le maualuga o le malamalama, o le sauniuniga o se meaʻai paleni, fafaga. Pau lava le mea e fautuaina ai e le au tekinolosi suiga o le gafatia lea mo le totoina o fatu. I totonu o le potu, fale taʻavale poʻo luga o le faletalimalo e leai se mea e manaʻomia e faʻapipiʻi ai fata ma pusa pusa. Nai lo lea, e mafai ona e totoina laau totō e tusa ai ma le metotia Dutch i taga poʻo le ola aʻei totonu o se pusa faʻapipiʻi masini.

Faʻasa

E sili lava, mo le faʻaleleia o le strawberries, faaaoga le auala e faʻavaivai ai. O lenei faiga e aofia ai mamanu faigofie:

  • fetuutuunai, pulupulu paʻu ma puʻu na muamua faia;
  • pata;
  • o le puna o le vai o se mea masani masani poʻo se vai inu.

I le faʻavaivai o le vai, e alu saʻo le vai i lalo o le laau, i le aʻa, faʻaleleia ma i le taimi lava lea e le o le faʻamamaina o le palapala.

Faʻafefea ona fai tupe i luga o strawberries - faʻatinoga

E le mautinoa pe faʻapefea ona e faia tupe i luga o vine? Aʻo leʻi amataina se pisinisi, e tatau ona mafaufau i le auala ma le mea e faʻatau ai oloa mulimuli ane. Mafaufau i mea totino o strawberries (o se pusa eletise e laitiiti teuina e aunoa ma ni meafaigaluega faapitoa), o lenei fesili e matua talafeagai lava.

Faʻatau auala

  • Faʻatau tino.
    O le auala e faʻafitauli tele talu mai, muamua lava, e tatau ona totogi le tau o fefaʻatauaiga, a itiiti mai o le mea e teu ai, lona lua, e faʻatau ai meafaigaluega mo le teuina ma le faʻamafanafanaina o vine, ma le lona tolu, ia tele le taimi avanoa mo fefaʻatauaiga.
  • Faʻatauina o vine i totonu o potu faʻatau oloa - supamaketi, faʻatau tagata tumaoti, fale faʻataugofie.
    O lenei filifiliga e le leaga. A maeʻa le tuʻufaʻatasia o se maliega faʻasoa, tuʻuina atu se tusi faamaonia o le lelei o meaʻai ma se pepa aloaia i luga o le faʻamalolo o loʻo faʻaaogaina i le tuputupu aʻe, e mafai ona e tuʻuina atu le sua i le tufatufaina atu o fesoʻotaʻiga ma maua lau pili faʻapitoa e aunoa ma le popole i se mea.
  • Tuuina atu o vine i le togavao.
    I le avea ai o se tulafono, o ia pisinisi e sili atu le itiiti ifo le totogi mo oloa na maua nai lo le mafai ona maua mai le au faatau atu ni fua fou, ae o loʻo i ai foi se mea lelei iinei - volumes. Mo tagata ei ai vaega tele ma strawberries, o lenei filifiliga e mafai ona matua aoga pe afai e te faia se konekarate ma le kamupani mo se vaitaimi uumi ma le faʻaauauina o sapalai gaosi.