O le togalaau

O le Emepaea e faʻavaveina le paʻu paʻu Faʻatoʻaga ma tausia le taumalulu o le Winter hard Landscape design photo

O le Emepaea o le Red Baron Imperata cylindrica 'Red Baron' o le totoina ma le tausiga o fafo

O vao o la tatou paneta e eseese ma ofoofogia. O faifaatoaga taʻitasi poʻo le tagata e ona se fuafuaga a le tagata lava ia e maua ai le avanoa e fatu ai se tulimanu matagofie tulaga ese mo le malolo filemu.

Fans o le sitaili masani e tatau ona gauai atu i le cereal cereal called Emperor Cylindrical. O le mea muamua ma le tulaga ese o lona ituaiga: o le aso o le ae le maua ai se isi laau e tutusa i le lanu ma lanu.

Emperor Cylindrical Red Baron Variety Description

O le emeperoa o le palaniki - o se vao masani o le aiga Cereal. E maua i lalo o igoa eseese: emeli-pei o le emeperoa, lagurus (Lagurus Cylindricus), vao vao, casaro, alang-alang. I tagata taatele e taʻua o le uila mumu, o le mutia Iapani toto. Red Baron (Imperata cylindrica Red Baron) o le ituaiga sili ona lauiloa.

O le Emeperoa o le Red Baron Imperata cylindrica 'Red Baron'

O le maualuga maualuga o le laau e 80 cm, pe a tupu aʻe i le togalaau, o le maualuga e gata i le 30-50 cm. Pepa o pepa e pei o le lautele o se naifi: e oʻo i luga ma pito i luga, e faʻatulagaina i se isi itu, e faʻasaga i luga, ma e malolo i le mea e fai. O laulaau laʻitiiti e lanu meamata i lanu i le pito i lalo ma faʻamalosi mumu; ao latou tuputupu aʻe, o le ruby ​​hue e ufiufi ai le laulau laulau uma.

I le siosiomaga masani, e fuga mai i le tautotogo, faaopoopo atu i le matagofie o vao. E seasea ona tupu, ae o le totoina e toetoe lava leai. O le fuga o le mea sili lea o le fua o le siliva. O le panicle pe a ma le 15 cm le umi. Aua le popole i le leai o se fua. Faafetai i lanu susulu ma foliga o laulaau, o le a avea le emeperoa ma se teuteuga mataina o se tamai fale vevela ma se fale malo.

Homeland o le itu i saute sasaʻe o Asia (Iapani, Saina, Korea). O le emeperoa e mafai ona maua i le lalolagi atoa i itulagi mama. Mo le au faifaatoʻaga Amerika, o se mea leaga leaga.

Faatoaga aoga

E le fetaui lau laʻau vaivai mo le fafagaina o manu, e le o iai foi ni manulele i totonu o vao o tupu. Ae o tagata o New Guinea latou te faʻaaogaina lenei fale: o luga o taualuga e ufitia ai taualuga o fale. Latou te matua gasegase, faʻafetaia matagi ma timuga.

O le Rhizome o loʻo i ai mea e faʻamafu lelei ai le paʻu. O gaʻo, e faia mai i ai.

I Saina, e faʻaaogaina le emeperoa i le gaosia.

O le faigata o le taumalulu e faʻamalosi ai paʻu lanumumu mumu

O le laau ua manatu e malulu (e mafai ona tatalia le vevela ile -26 ° C). O se taumalulu malosi (vevela o le vevela mataʻutia, gutu malulu e aunoa ma le leai o se kiona, ufiufi) o le a le ola.

O taʻavale ua amata ona sili atu le matagofie i tausaga taʻitasi, ae ia mafai ona puipuia, i le malulu mo le taumalulu, e manaʻomia ai le fale. I le amataga o le tau malulu, e tipi le gaʻo, pe a ma le 10 cm le maualuga i luga o le palapala. Ona fufuluina lea i lau vevela po o peʻa, ia ufiufi i mea tetele (palanikeke tuai, palanikeke), i le taimi o le taumalulu, faaopoopo le kiona mai luga. I le amataga o le vevela o le tautotogo, aveese le fale.

O le tuputupu aʻe o faʻamalosi faʻamalosi mai fatu

Fatuga o Vaʻa Ata Matala

Lauina o fatu i le eleele

I se tau vaʻaia, e mafai ona e taumafai e lūlū fatu i le lauʻeleʻele avanoa i le tautotogo o le tautotogo. Filifili se eria lelei. Faʻamama le palapala, aveese vao, tapuni fatu papaʻu. Ole faʻaleleia masani o le a manaʻomia mo fatu e totogo. Manua mai fualaau pe a tatau ai.

Tuputupuina o laau

O le Emeperoa e faasolosolo mai le fatu fatu laau

E sili atu le saogalemu le totoina o laau toto. O le luluina e tatau ona amata i le faaiuga o Mati.

  • O le a e manaʻomia le 1l masini ma le eleele.
  • Faʻalautele le fatu (i se mamao o le 3-4 cm) luga o le palapala, faʻapipiʻi lemu, fufulu mai se moli paʻu.
  • Ina ia faia se gaioiga mo le kiona, ia ufiufi se ata tifaga po o se tioata i luga, aua nei galo e masani ona ea.
  • Tausia le vevela o le ea i le 24-25 ° C, e tatau ona faʻasalalauina le moli.
  • A oʻo mai le totogo, aveese le fale.
  • Suavai lelei.

Lavea toto laau i eleele tatala ma le faʻavaeina o le vevela moni, pe a maeʻa ona totoina fatu i totonu o le 10-12 aso. Tuʻu le mamao i le va o le vao 30-40 cm.

Faʻasalalauga o le Emepeʻa e ala ile vaevaeina o le vao

E faʻapefea ona vaevaeina ata o tupu o le vao

Vaevaega o le vaomatua o le auala taatele lea o le toe gaosia. E faʻapipiʻiina le faʻapipiʻi ma se mea e faʻafeiloaʻi (pe a tupu lelei le vao, ma amata le 'afu' i le ogatotonu). Faʻaalu le faʻatinoga i le tautotogo. Faʻasolo lemu le togavao, ia faʻaeteete ia aua le faʻaleagaina aʻa. Vaevae i vaega ma laau.

O le toe gaosia e faʻatino e ala i le vavaeeseina o se vaomatua matua. O le faagasologa o le fevaevaeaʻiga lava ia o loʻo faʻatinoina i le taimi na tupuolaola ai vao, ma i le ogatotonu na amata ona latou paʻu i luga. E tatau ona iloiloina mea nei:

Tuputupu ae nofoaga

O le susulu o le la o le a manaomia ina ia maua ai se sitaili faapitoa e maua ai se paolo pupula.

O le tuufaatasiga o le palapala o se laau e le o le toto. O le tulaga autu o le maua o le suavai lelei. E mafai ona tupu i luga o le oneone ma eleele palapala. O le tali atonu e le faaituau, e mafai ona faatagaina.

E mafai ona faʻaumatia le laau i le paʻu - o le saite e tatau ona aunoa ma le lolovaia ma le pala o le susu, faatasi ai ma le lata mai o le vai o le eleele, faia se moega maualuga.

Lafoaia ma le tausia o le Emperor Cylindrical

E faapefea ona toto

  • Afai ua pala le eleele, faaopoopo le humus poo le faapalaga i ni nai vaiaso aʻo lei totoina mo le eliina;
  • Toto lua lua e fetaui ma le aʻa;
  • I le pito i lalo, tuʻu ni meaʻai faʻamalosi (o le nitrofoska o le a faia);
  • Laʻau faʻasolosolo faʻatasi ma se paluga eleele;
  • Ufiufi le avanoa o loʻo totoe i le eleele, faʻapipiʻi faʻatasi ma ou lima;
  • Vaʻa lelei le vai pe a faʻafefe le vai, mulch le palapala palapala ma se paʻu o le peat e tusa ma le 3 cm.

Faʻasa

E le fiafia o ia i le suavai o le palapala; Ia sili atu le suavai i le tautotogo (i le taimi o le taʻiina o laau iti) ma le vevela vevela.

Laʻei pito sili

Aʻo tupu aʻe i le eleele lafulemu, e le manaʻomia le faʻamafanafanaina. A leai, fafaga 2-3 taimi i le vaitau. E mafai ona e faʻaaogaina fugalaʻau faʻalavelave faʻapitoa poʻo organics. I le amataga o le vaitau, e tatau ona tuu le faamamafa i luga o le tele o le pasela, faʻaaoga le faapalaga latalata i le pau.

O lau lanu lanumeamata e tatau ona aveeseina - latou te ola vave, ae mai se mea teuteu e leai se aoga.

Sauniuniga saogalemu

Manatua o pepa laulaʻa e faigata ma maamaʻa - e ono afaina tele ai le paʻu. A o galue ma laau totino, fai ni totigilima puipuia ma ofu fufusi.

Maʻi ma meaʻai

O loʻo i ai le maualuga o le puipuiga o le tino i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Afai e te filifilia le nofoaga sao ma mautinoa le tausiga lelei, leai ni faafitauli e tulai mai.

Tulaga faigata:

  • Mai le suavai o le palapala, e mafai ona afaina ai siama. Faʻaalu togafitiga fungicide.
  • E le aʻa le laau - e le lava le susu.
  • Pepa pepa e le mimita - e le lava le malamalama.

Emperor Cylindrical Red Baron i le faʻafanuaina o fanua

O le Emeperoa e vaneina i ata ata ata

Ona o foliga mataga, faigofie o le faʻalauteleina ma le tausiga, o loʻo faʻapupula pea le lauiloa o le laau.

O le emeperoa e faʻaaogaina e le gata ina teuteuina teritori tumaoti, ae o paka ma sikuea.

O le Emeperoa e lanu mumu mūmū i le ata o ata ata

I le faʻaaogaina e telefeteted.

O le a lagolagosua uma i le gagana Iapani ma tuʻuina atu le Igilisi, e faʻaaogaina i le vao, "mea e le faʻaaogaina".

Emperor Cylindrical Red Baron ma le ata o Begonia ma Coleus

O laina lanu mumu lauiloa e faʻaleleia ai laau tetele ma laau, faʻatasi ai ma le fua o le maʻa masani, o le a avea ma se faʻamatalaga matagofie o le mutia.

O le Emeperoa e lanu mumu mūmū ma fescue, echinacea ma le verbena photo

Fanua i mea fefaʻasoaʻi, mea faʻaletupe, taʻavale; e mafai ona tupu i fugalaau ma fugalaau.

Emperor Red Baron i se ata fugalaau

E foliga mai e ese mai i le tala o le conifers ma vao ma laʻau tele.

Emperor Red Baron ma le vao fugalaau matagofie ata

O paaga sili o le a avea ma mamoe, fuga o le fugalaau, vaipuni, barberry, elderberry, cypress, rosa lanu enaena, miscanthus, millet, goryanka, primrose, samasama echinacea.

Emperor Cylindrical Red Baron latalata i le Vaitafe Ata

O lanu lanumumu lanumumu o le a teuteu ai se vaʻai vailaau.

Lysimachia ciliata 'Firecracker', rudbeckia hirta 'Prairie Sun', panicum virgatum 'Rehbraun', imperata cylindrica 'Red Baron'