Laʻau

Calendula - mea tau vailaau ma faʻamaʻi

E le o tagata uma e iloa e uiga i le faʻamalolo o meatotino o lenei aiga le lelei ma le le lelei o chrysanthemums ma asters, e ui lava mai aso anamua sa fesoasoani ai i tagata faamalolo ma fomaʻi e puipuia tagata mai le tele o maʻi. I le tele o togalaau, e olaola le calendula e avea o se mea teuteu, e ui lava e tele ni mea faafomai. O lana lanu mumu samasama ma moli e fiafia i mata uma i le taumafanafana ma seia oʻo i le malulu i le tautoulu. Afai o lau 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai lenei laau le lelei, o lona uiga o le a aoga le faamasani ma faʻamatalaga e uiga i ona faamanuiaga ma faʻailoga.

Ia e iloa faʻalatalata

E taua uma elemene o le laau, ae o fugalaau ma fatu e masani ona faʻaaogaina.

O le calendula genus e tufatufa atu i teritori uma i Europa, Asia ma Ausetalia. O le igoa lauiloa o le "meli" o le laau na maua mo le uluaʻi foliga o le fatu, lea e toetoe lava a latalata i totonu o se mama. O le mea sili ona taua o le calendula officinalis. O le faʻaaogaina lea o laau faʻatasi ma ni manogi lapoa ma laulaʻau lanumeamata mumu.

O ituaiga o ituaiga laau eseese e eseese i foliga vaaia

I tua i aso anamua, na faʻaaogaina ai meatotino faʻaleagaina o calendula i le togafitia o manuʻa ma tiga faʻafiti. E tele togafitiga faafomaʻi o aso anamua o Roma Anamua na tuuto atu i le laau. Suesueina ma Avicenna. I se taimi mulimuli ane, na iloa ai e fomai faasaienisi le taua o le fugalaau, ma o le taimi nei o se vaega o le tele o vailaau, vailaau ma mea maloloina.

O fugalaau o le laau e maua ai le tele o mea e faʻamalolo ai, ma sili atu le saʻo, fuga fuga o le ato, lea e masani ona faaseseina mo petals. O le sili atu la latou lanu moli, o le sili atu foi lea o mea latou te maua e fai ma fofo. O nisi o togafitiga faʻapitoa masani faʻapitoa e aofia ai laʻau ma fualaau. O le aʻafia o le Calendula e malosi ma faʻalautele. Ina ia maua mai ai mea aoga mai ai, o mea inu ava ma teuteu ua saunia, lea e pei o se tulafono, e faʻaaoga i fafo.

Matou te faamatalaina le laau i auiliiliga atili i le tusiga //klumba.guru/lekarstvennye-rasteniya/opisanie-kalenduly-kartinki-i-foto-cvetov-nogotkov.html O iinei e mafai ai foi ona e mauaina ni ata eseese ma ni fesoasoani mo le tuputupu ae.

O mea faʻamalolo o calendula

O fugalaau o le laau na maua ai le tele o le faʻaaogaina ona o le maualuga o meaʻai o carotenoids, calendena, carotene, resins, organic organic, suauu taua, glycosides, tannins, phytoncides i totonu. O fualaau o loʻo i ai se vaega o le ponuncle e aoina i le taimi e tatala ai pupuʻu, pe a faʻapitoa ona atinaʻe le afa o fuga fuga. E faʻamago mea'oa ma faʻamaumau calendula mo le silia ma le lua tausaga.

I se tulaga lautele, o se meafaigaluega mamana lea:

  • fomaʻi ma vailaau faʻasaʻi;
  • faamamaina le mumu;
  • antispasmodic;
  • i ai se aafiaga o le diuretic ma le choleretic;
  • faʻamaʻi;
  • faamama le toto ma le paʻu;
  • faamamaina le edema.

Marigolds mo tamaitai

O le Kaleula o se tasi o vaega taua o totogifuapauina a "tamaitai"

I le kenekolo, teuteuga, moligaʻo ma le calendula oil e masani ona faʻaaogaina. O fualaau faasaina e fautuaina mo le solia o le microflora vavave, myoma, gasegase o le tino, afaina, afaina ovarian, fibromyomas, colpitis, taimi tiga po o le solia, i le taimi o le menopause, menopause syndrome, thrush, mastopathy, endometriosis.

Talu ai o fualaau o fualaʻau e faʻamalosia ma mamana, e tatau ona faʻamaloloina atoa le fualaau o le tagata lava ia. E naʻo se fomaʻi agavaa e mafai ona faʻamatalaina togafitiga faapena. I le taimi o le maitaga, e tele fomaʻi faʻamalolo e fautuaina le faʻaaogaina atoa o lenei laau mai le faʻaaogaina, ina ia le faʻaosofia ai se faʻanoanoa.

I le taimi e fafagaina ai, o le faʻaaogaina o tapenapenaga taʻitasi (e aunoa ma se ava malosi) E faatagaina i ia tulaga: i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi i le tina tausimai: sinusitis, bronchitis, tonsillitis, tale ma le isu, malulu, pharyngitis ma le sinusitis. O se teuteuga o fugalaau o se laxative e lauiloa foi.

Calendula mo le tino o le tane

Latou te fautuaina le faʻaaogaina o le kalena mo se afa malosi o tagata soifua e faʻalauteleina ai le malosi, faʻapea foʻi ma le alopecia.

Togafitiga faʻavae mo tamaiti

E tatau ona teuteu le galu o le Calendula pe afai o lau pepe e malulu pe fula

I tamaititi, o fao e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi tutusa e pei o tagata matutua, ae o loʻo faia ma sili atu ma le faʻaeteete ma le saʻo, e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi.

Contraindications

O le taliaina o sauniuniga e aofia ai le kalena e le aofia atoa ma:

  • toto maualalo maualalo;
  • cardiovascular failure;
  • faʻamaʻaloga o faʻamaʻi gasegase;
  • bronchial asthma;
  • gallstone faamaʻi;
  • maʻitaga.
  • I fafo atu, e le mafai ona e faʻaaogaina tupe i calendula, pe afai o loʻo i ai lo latou le gafatia.

Health Recipes ma Reviews

O vailaʻau faʻaleaganuʻu ma aganuʻu faʻaaoga vailaʻau e faʻatautaia calendula e togafitia ai le tele o ituaiga faʻamaʻi: mai le maʻila ma le paʻu i totonu o le paʻu i maʻi mama. E faʻapefea ona saunia lelei ma faʻaaogaina ia mea o loʻo faʻamatala mai i fautuaga nei.

Ava malosi

O le suʻesuʻega o le Kaleula e faʻaaogaina uma mo togafitiga ma vailaʻau.

Mo le sauniuniga o fualaau faasaina, o fualaʻau calendula ua faʻaaogaina. Latou te faʻatumu se ipu, lea e mafai ona tapunia, ae tuu pe a ma le afa senetimita o avanoa avanoa. Liligi le mea faʻanatura ma le vodka poo le ava malosi i le pito i luga ma le faamaufaailoga. Faʻaosooso i le lua vaiaso i le malulu ma e leai se avanoa i le susulu o le la. Ona fufulu lea ma teuina i totonu o le pusaaisa.

O le tincture e le faʻaaogaina e faʻaaogaina i fafo mo le togafitiga o paʻu o le paʻu - faʻamaʻapeʻa, fasia, abrasions, fulafula, manuʻa, paʻu, uʻamea, puʻu, pulu malulu i luga o laugutu, mea faʻapalapala, mumu, moa. Ua togafitia o ia ma vaega o le faamaʻi. E mafai ona faʻamamaina lou lauulu e faʻamalosi ai, faʻateʻa ese ai meaʻai, tuʻuina atu se malamalama maloloina.

I totonu o le lotoifale ma mo le faʻaleleia o taualumaga, faʻaaogaina o le tincture i na o le faʻaaogaina o foliga:

  • mo le fufulu ma le stomatitis, tonsillitis, laryngitis, tonsillitis, gungivitis, gingivitis, teaspoon o le fualaau faasaina ua faʻafefeteina i le 100 ml o vai mafanafana;
  • ia faʻaitiitia ma faʻamautu le toto maualuga i le 50 ml o le vai faaopoopo 30 silu o le tincture;
  • e faʻaosofia ai le faʻaogaina o meaʻai, ave 30 drops of tincture i le 100 ml o vai faʻatasi i le aso;
  • e faʻamalolo ai faʻamaʻi o le faiga o genitourinary, faʻaleleia poʻo le faʻaleleia o vai e faia i se vaifofo o se sipuniti o le tincture i totonu o se ipu vai;
  • I le taimi o le moa, e fautuaina ai e ave le 20 matila o le tincture i se sipunetone o le vai mo le masina, o lenei vasega e faʻamautuina ai le gaioiga o le tino, fatu ma toto toto, faʻaitiitia le toto toto.

E masani ona ou togafitia loʻu faai, ma o le fufuluina o togafitiga faa-tagata e aoga i lenei tulaga. E masani ona ou masani i le Kaleula mo le tele o tausaga, e pei ona masani ona ou faaaogaina, mo togafitiga o le faai ma o se viseptic lea e suia ai le tonic mo foliga.

luda373

//otzovik.com/review_3370892.html

Sa i ai se pulu mūmū mūmū o loʻo pula i luga i oʻu foliga i le aso 23 o Fepuari. O le mea e tupu ai, na ou matauina i se taimi umi talu ai, mo nisi mafuaʻaga e afaina ai le paʻu i le taimi o aso malolo ma mea taua e tutupu. Sa ou manao e aveese o ia, ae ou te le i faia lelei, o se taunuuga, na amata ona ia tu ese i ona foliga e sili atu. Ona ou sii aʻe lea o le tinula o calendula. Faʻatautaia faʻapitoa i le lotoifale i le aso. Tincture aʻo leʻi faʻaaogaina e le faʻaitiitia. I le taeao o Fepuari 24, na aliali mai ai mea na i luga o le pimple, lea na ou vaʻaia ma le faʻaeteete ma faʻaauau pea ona togafitia le laufanua mumū ma le tincture. I le taeao o Fepuari 25, o se pimple i luga o foliga e pei ona taua i lalo: Ua paʻu le paʻu ma le mumū, o se magogogogo na fatuina, ma na manino mai ia te au e le o toe umi ae leai se faailoga o lenei mea! Mo LOCAL applications, ou te fiafia tele i le calendula tincture ma e fesoasoani i taimi uma e faʻaumatia vave le paʻu i oʻu foliga!

Ata muamua ma le taimi mulimuli ane: o le aafiaga o le togafitiga o le tinula o calendula e manino lava

Marisabel'ka

//irecommend.ru/content/ubiraem-pryshchik-za-2-dnya-naglyadnye-foto-lecheniya-nastoikoi-kalenduly-takzhe-drugie-moi

Fautuaga mo le sauniuniga ma le faʻaaogaina o mea laiti: vitio

DIY calendula o suauu

I totonu o falemaʻi, e mafai ona e faʻatau mai le suauʻu manogi, faia i le gaosiga, ae afai e tupu le fugalaau i luga o lau 'upega tafaʻilagi, e faigofie ona fai oe lava ia.

O le Kaleula o le Calendula e lauiloa i le togafitiga o mumu ma isi manuaga o le paʻu.

Filifiliga 1

O se suauu e faia i luga o le faavae o le gaʻo puaa e sili atu nai lo le saunia e faʻaaoga ai fualaau faisua poʻo minerale oona, ae o le ola papa e puupuu. Meaʻai

  • fugalaau fugalaau fugalaau - 20 g;
  • puaa gaʻo - 100 g.

O laʻau fugalaau o Marigold e faʻatoʻa i totonu o se mea e teu ai le kofe nai lo le amataga o le gaosiga o gaʻo. E liusua le gaʻo i totonu o le vai faʻaʻeleʻele, e faʻapipiʻi le paʻu calendula fuga i le vai, faʻavevelaina i se sipuni laupapa ma tuʻu ai e mafanafana i le vai vai mo le tasi itula.

Teu le suauu ua maeʻa i totonu o se pusa tioata. E le aofia ai le filo ona e mafai e le gaʻo ona tali atu i ai. O le faʻafefiloi mafanafana o le gaʻo ma le calendula e faʻamaʻaina e ala i le susu susu i totonu o se fagu vailaʻau faʻafefiloi ma tuu ai e faʻamafanafana i le vevela o le potu e aunoa ma se ufiufi ma se tapuni ina ia le aoina mai i luga.

Taofi le suauu i totonu o le pusaaisa. Faʻapotopoto mo faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma se sipuni laupapa poʻo se spatula. O lenei suauu e matua lelei lava le fesoasoani i le tipiina, momomo, mumu, mago paʻu.

E mafai ona e saunia le oloa oe lava, ae mo tagata paie, ua uma ona faatau atu i se fale talavai ile tau maualalo

Filifiliga 2

E mafai ona e saunia se suauu e sili ona aoga mo vein vevela pe a faʻaaogaina i foliga o tusi talosaga poʻo ni compresses.

Meaʻai

  • beeswax - 4 g;
  • moli paʻu oona - 60 g.

A maeʻa ona faʻafefiloi ia mea, ona tuʻuina lea i totonu o se vai vai ma faʻaosooso seia oʻo ina uma le solo. E mafai ona e faaopoopo le pata o le koko i se aofaiga o le 8 g i le paluga. Fausia le suauu i totonu o se ipu tioata ua mama i le vevela o le potu.

O le fualaau faasaina e aveesea atoa ai le paʻu o le paʻu ma le paʻu, faʻamalolo ai manuʻa ma tipi, faʻamalosolo totofi toto ma pores o le paʻu, faʻaitiitia le faʻamalositino o sebum, ma fesoasoani i le la.

Faʻaaogā kulimi kalama e saunia e tusa ai ma soʻo se tasi o fualaʻau, e mafai e soʻo se tasi e leai se aʻafiaga o allergies poo le bronchial asthma, ma e le mafatia foi mai le le faʻalogo i vaega o le oloa.

Sa ou muai aoao e uiga i le suauʻu i se taimi umi lava. Na faaaoga e loʻu tinamatua e avea o se fofo lelei mo manua ma vaʻa. Ma, i le avea ai ma se talavou, o aʻu, e pei lava o le tele, i taimi o le tamaititi, na i ai ni faafitauli i le paʻu i luga o oʻu foliga: pimples mumū ma siama. Sa fautua mai Tinamatua e faaaoga lenei suauu. O le a ou le fai atu sa ia laveaiina e faavavau aʻu mai le siama, ae ui i lea, o le afaina o oʻu foliga na faaitiitia. Na ia faʻamagoina le paʻu ma vaʻaia le vavalalata o ona pito. Ina ua aliali mai le pepe, na amata ona aliaʻe mai faafitauli ma le vevela o le tino, vevela vevela ma gasegase paʻu. E te iloa, na ia fesoasoani ia i matou!

Rainbow_A

//irecommend.ru/content/maz-gomeopaticheskaya-kalendula-nezamenimoe-sredstvo-v-domashnei-aptechke-effektivna-pri-sin

Mo le 15 tausaga o le faʻaaogaina, ou te leʻi maitauina le feteenaʻi. Matou te saluina i lenei suauu soʻo se mea e taʻe, ma o le a maoaʻe i luga o le paʻu, maʻeu i tamaiti pe a uma ona afaina le namu. O lenei suauu e mafai ona galue ma sili atu vavega! Afai i luga o vae o le paʻu i luga o le mulivae e matua faigata, vevela ma paʻu, o lona uiga e tatau ona feʻai ma calendula, faʻaofu ai totini ma savali solo i le ao, talu ai o loʻo i ai se toomaga faʻapitoa. I le gasologa o le vaiaso o lenei faʻaaogaina, e oʻo lava i tulivae sili ona faigata ma sili ona teuteu o le a pei o se pepe. E moni, e tatau ona e saluina i se mea oona, ae o le paʻu o le a faʻamaluluina ma paʻu lelei. O le suauu e toso faʻatasi faatasi ma vaʻaiga loloto ma maoaʻe i se taimi e sili ona puupuu.

oksanabalan

//otzovik.com/review_1744416.html

Polokalame Calendula

O moligala ma calendula e masani ona faʻaaogaina i le gynnecology ma le proctology

O moligao faʻamalolo, lea e aofia ai calendula, e faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi:

  • gynecological: o le afaina o le au, adnexitis, vulvovaginitis ma vaginitis;
  • proctologic: proctitis, sigmoiditis, o le afu, colitis, o le maketi;
  • urolog: maʻi o le maʻi, prostatitis, cystitis.

I le avea ai o se tulafono, o le umi o le faasologa o togafitiga e 7-10 aso. O le faʻaopoopoga o lenei vaitau e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi.

O palasiti e teuina i le vevela e le sili atu i le 18 ° C ma le susu i le 60%. Latou te manatu e aoga i le tasi ma le afa tausaga mai le aso o le gaosiga.

O moligao e le mafua ai le ita, e leai ni mea faʻapitoa. O se faʻasalaga i lo latou faʻaaogaina e na o le tasi lava le teenaina o vaega ia e avea ma a latou mea e fai.

Ina ua uma ona ou fananau mai sa ou feagai ma se faafitauli o le hemorrhoid, e lelei le faatonuina e le fomai ia te au nei moligao. Ou te leʻi faʻalogo lava muamua ia i latou, e pei ona i ai, e le taugata ma aoga tele. O a latou mea e masani ai, o le natura, e faia mai i le tinula o le calendula ma le gaʻo mausali. Latou te faʻaitiitia le tiga ma uiga o le maʻi.

Fox maroussia

//otzovik.com/review_5716594.html

Lauti ti

Ole lauti Calendula e le talafeagai mo le faʻaaogaina i aso taitasi.

O le la made of calendula flowers have a taste and aroma. Latou te inu mo na o togafitiga faafomaʻi ma i le leai o ni faʻamaʻi. Faʻaaoga i luga o le fautuaga a se fomaʻi. O nisi taimi, ina ia faʻaleleia ai le togafitiga o le tino, e faʻafefiloi ai fao ma isi vailaʻau ma fualaau.

Meaʻai

  • dried calendula fugalaau - 1 sipuni vaovao;
  • vai inu - 500 ml.

A maeʻa ona faʻatumu le calendula i totonu o se taʻavale, sasaa vai inu i luga, ufiufi ma faʻamalosi mo le tusa o le kuata o le itula. A maea le filiga, faʻaalu faatolu i le aso mo le afa o le tioata.

Faʻatasi ma le tachycardia, pe a oʻo atu i le 90 taimi o faʻasagaga o le muscle o le fatu i minute taitasi, latou te inu ia tii 4 taimi i le aso, 90 ml taʻitasi.

Marigold Tea ma le Mint

Mo faʻamaʻi o le gallbladder ma le ate, o le maʻi gaʻo, leisa, le la mai le calendula ma le pepa mumu ua fautuaina.

Meaʻai

  • fugalaau fugalaau fugalaau - 1 sipuni;
  • moa vao moa - 2 teaspoons;
  • vai - 0.5 l.

Mo le faia o le lauti, e muaʻi paʻu le afu, ona sasaaina ai lea i totonu o se taʻafia vevela, sasaa i le vai fou, ua afifi ma tuu mo le sefululima minute. E mafai ona suamalie le lauti i le suka aʻo leʻi faʻaaogaina.

Teuga mo le togafitia o maʻi fatu ma gastrointestinal tract

E mafai ona faʻaaogā le galala Calendula o se meafaigaluega faʻapitoa i togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi fatu fatu

O lenei vailaau faamalolo e aofia ai:

  • fualaʻau calendula shredded - 1 sipuni;
  • vai inu - 500 ml.

O le mutia e sasaa mai i totonu o ni mea faʻapipiʻi poʻo ni mea faʻafefeteina, sasaa i le vai inu ma vevela mo le kuata o le itula ile vevela vevela, ona oʻo lea mo le afa itula latou te faʻaosoosoina i lalo ole tapuni, faamamaina.

Ia inu i le broth i le aso 30 minute ao lei faia se taumafataga e pei ona faatonuina e se fomaʻi i togafitiga o faamai o le CVD (arrhythmias, toto maualuga, veins varicose, extrasystoles) poo gastrointestinal tract (gastritis, constipation, bosburn, colitis, hemorrhoids, maʻi o le manava, cholecystitis, pancreatitis).

Olavala Calendla mo mumu, palasi ma faʻamaʻi dermatological

E mafai ona faʻaaogā le suauʻu Cadendula e fai ai mea e teuteuina i fale

Dermatitis, mumū, eczema, bruises, psoriasis, rosacea e fautuaina ina ia togafitia i le kalena. E le faigata ona kuka i le fale. Ina ia faia lenei mea, ave se ipu tioata mamago mama, lea e tumu i le calendula fugalaau i le tolu ma sasaa i le olive poo le sunflower suauu faamamaina. Faʻaosofia le mutia i le manava mo aso e sefulu, ona fufulu lea. Teu le suauʻu i totonu o le pusaaisa ma faʻaaoga i vaega e aʻafia pe a manaʻomia.

Laʻau toto

O fuataga o fualaau oona Nu 31, e aofia ai fugalaau calendula, o loʻo i ai le faʻaogaina o le manogi, faʻafefe o maunu, faʻaleleia ma faʻaleleia le tele

Mo le sili atu le malosi o le togafitiga o le calendula, ua faʻafefiloi ma isi meaʻai ma meaʻai e pei o le chamomile, mint, nettle, chicory, yarrow, motherwort, tansy, togafiti, lanu meamata ma isi. E tele naua totogifuapauina e iai aʻafiaga eseese i le tino o le tagata.

O se faʻataʻitaʻiga o le aofaʻi o le choleretic Nu. 3. E aofia ai le chamomile ma le yarrow herbs, laupepa mumu, falaisa ma le fansy fugalaau. I totonu o le afifi o taga mama e pei o lauti. Liligi i se ipu vai inu ma tuʻu ai, ia maua se mea sili ona lelei o le choleretic, antimicrobial ma le anti-inflammatory agent, o lona uiga, e aveesea ai se spasm o le biliary tract.

O le isi faʻataʻitaʻiga o le "Monastic gathering No. 17. Cardiovascular." E aofia ai fualaau ma fugalaau o le vao, o le vao vao, o le moli, o le vao vao, calendula, chamomile, fugalaau toeaina, adonis, rose, quill, hop, hazel ma blackberry. E fautuaina mo le puipuia o faʻamaʻi o le cardiovascular system. Faʻasua se ipu vai inu 1 sipunipuni o le faʻafefiloi o laau, faʻasolo ma inu e pei o le lauti. E le fautuaina na oi latou o loʻo afaina i se mea e tasi.

Mo le Faamalolo Maloloina

O se fua o le calendula, lea e saunia mai le 10 g o fugalaau o le marigold ma le afa-lita o vai inu, o le a fesoasoani e aveesea ai allergies. Ua faʻatagaina o ia e tuʻuina atu mo le itiiti ifo i le lua itula, e tolu taimi i le aso mo se sipuni sipuni.

Faʻaaoga i le oncology

O le ava malosi o le calendula ua fautuaina mo le kanesa o le tino o le fafine, gutu ma le manava o le gutu. Se fualaau e tasi - mai le 30 mataua o le tincture i se sipuni. I le avea ai o se tulafono, e ave i luma o le taumafataga 2-3 taimi ile aso. O le umi o togafitiga o se masina. A maeʻa, ia faia se vaiaso malologa aʻo leʻi oʻo i le vasega lona lua.

Mo tulaga o ituaiga e le o faagaoioiina o le gastrointestinal tract, ua fautuaina e ave se paʻu o le 0.25 g o le calendula fugalaau ma le 0.1 g o le vai nicotinic faatolu i le aso, fufulu ile vai. O le faʻaaoga masani o le vailaʻau e faʻaitiitia ai faʻailoga o le inupia ma le dyspepsia. I le taimi lava e tasi, o le tulaga lautele o le tagata maʻi e faʻafaigofieina, moe ma le fiaʻai ua faʻaleleia.

Faʻaaogā i togafitiga o le tino

E mafai ona faʻaaogā le galala Calendula mo le fufuluina ma le mumu ma le vaivai o le mata

Ua maua foi e Calendula lona faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi mata.

  • O le mea lea, faatasi ai ma le mafanafana masani, lea e masani ona tupu i tagata matutua, mo togafitiga ua fautuaina e totoina le tincture o fugalaau laau i le 100 ml o le vai inu fou i mata i le lua i le aso mo le lua masina. O le aofaʻi o mea faʻaaoga e faʻaaogaina, ma o le mea lea o le faʻaogaina o le fofo, faʻaopoopo i aso uma 15: muamua, faʻasolo atu le 1 teaspoon o le mutia, ona lua, tolu ma le fa. O le taimi e faʻaaogaina e 15 minute. A maeʻa lenei mea, e faʻaaogaina ma faʻaaogaina le mea e faʻaaoga. I le toetoe lava o mataupu uma, o loʻo i ai se faʻaleleiaiga sili poʻo se fofo atoatoa.
  • E le gata i lea, faatasi ai ma le conjunctivitis, ua fautuaina e fai ni meaʻai mai se vaifofo o laulaula velala i le po.
  • Faʻatasi ai ma le totophrits (faʻafefeteina o laumata), e fautuaina e fufulu o latou pito i luga o le calendula i vodka poo le ava.
  • O lapisi poʻo le fufuluina o mata o le a fesoasoani i le faʻaumatia o karite e ala i le afaina o le aoina o mea nei: e aveese fugalaau ma fualaʻau calendula, laʻau ma vine o le mantis i vaega tutusa. Ava se sipuni sipuni o le aoina ma se ipu vai inu ma alu mo le 20 minute.

Ou te ofoina atu se fua lelei mo maʻi mata. O le a fesoasoani i le fofoina o faʻamaʻi e pei o le glaucoma, faʻamaʻaloga, lacrimation, myopia, hyperopia, ma isi. O le fua e faigofie ma faigofie, e tofotofoina i le toatele. O le fua lea lava. E tatau ona tago sina lima lima o le calamus ma se lima o calendula ma sasaa 0.5 vodka, faʻasolosolo 12 aso i se nofoaga pogisa, lulu, e le mafai ona e fufulu. Inu 1 tsp. 3 taimi i le aso 20-30 minute ao le i taumafa. I le vasega ao faagasolo le tausaga e tatau ona e inu 4 fagu. E mafai ona e faʻamalosi i le taimi e tasi: o le umi e tau, o le malosi o le tincture - o le sili atu. Ma aua le faamama. 1 le fagu ua lava mo le 2 masina. O le malologa i le va o vasega o togafitiga e 1 le masina. E mafai ona e faʻauu i totonu o se fagu lita, ona sasaa lea.

k02gwrktsebp

//galya.ru/clubs/show.php?dlimit=0&p=1&id=357547

Faʻafefea ona faʻaaogaina i le gataifale

I totonu o le tusi o talaaga "Healthy Living Lifestyle" i le gasologa o tausaga, e mafai ona e mauaina lomiga i luga o togafitiga manuia o fiberroid uterine e tusa ai ma totogi a tagata, e aofia ai calendula. Aemaise lava, o togafitiga nei e maua ai:

Aoina

  • tina ma le tino ola - 3 vaega;
  • St. John's wort ma hawthorn - 2 vaega;
  • paʻu buckthorn, calendula, chamomile - 1 vaega

Faʻatasi i se vevela 2 sipuni tele o le aoina o le 450 ml o le vai inu, alu mo le po, ave le 100 g faalua i le aso mo le tolu masina.

Faʻatau

Ava se sipuni sipuni o fualaʻau calendula ma se ipu vai inu, faʻafefete mo le po, inu i le taeao, ave mo le masina.

E tele ni iloiloga lelei e uiga i le faʻaaogaina o suauʻu calendla mo faʻafitauli eseese o le paʻu: mea e teu ai, tipi, vavae, masini, siama, maʻi. O nisi tagata faaaoga mo le faamoemoega lava e tasi e saunia ai se suauʻu mai le paluga o lanu o le paʻu ma fuga nifo: faatumu le fagu i fugalaau, faatumu i le suāuu olive ma faʻapipiʻi mo le 2-3 aso i le la, ona fufulu ai lea i se mea pogisa mo vaiaso e lua, faamamaina ma sasaa i totonu o fagu mama.

O manatu le lelei, e pei o se tulafono, e sau mai ia i latou oe, i le mataupu faavae, e tetee atu i togafitiga o fualaau oona ma sili ona mananao i vailaau faafomai. E leai se aoga e fefinauai ai iinei, e tofu tagata uma ma le aia io latou manatu i ia mea, ma e faigata ona faʻamaonia se tasi.

Ou te fia faasoa atu le mealilo o le aveeseina o le gaogao. O le taimi muamua na tupu ai lenei muck ia te au i le 20 o ona tausaga ma sa lelei ona togafitia e nystatin ma calendula. O le taimi lenei, ina ua mavae le 9 tausaga, na ia faʻaalia ina ua maeʻa ona tago i vailaau faʻamaʻi, ma na ou manatua le auala e togafitia ai o ia)) Na ou filifili e togafiti i se mea faigata, inumia se laulau o le fluconazole, e le i tupu se vavega, na faʻauluina faailoga, ae leʻi oʻo i le iuga. Ma sa ou faaopoopo atu, e pei o le taimi mulimuli, faaluaina 2 taimi i le aso mo le vaiaso (Ou te faamoemoe e iloa e tagata uma le mea o loo i ai). Tigāina ma le calendula mo le suāsusu o se togafitiga sili ona lelei. Brewed 2 taga i le afa lita o le vai, ma tumau ma faatalitali seia oo ina malulu ina ia le mu ai. Ua mavae le sulu. E mafai e le mutia ona fai se tele, aemaise lava pe afai e te uia le ala atoa, ma aua nei fiu pe a mou atu uiga i le aso lona lua po o le tolu. Sa togafitia e Marigolds o matou tina ma tina matutua. E sili atu lenei mea nai lo pia fualaau, ma o le aafiaga e umi umi.

irenecharm

//irecommend.ru/content/izbavitsya-ot-molochnitsy-pomozhet-kalendula

Le faʻaaogaina o le calendula i mea e teuteuina ai ma vailaʻau tumama

Ua leva ona iloa e le fomaʻi ma le malo le taua o fugalalaula mo le faʻafefeteina o siama o ituaiga o vailaʻau eseese, flammations, vaitau o tausaga, uʻamea, ma le matua tuai. Faʻafeiloaʻi ma le paʻu, fao e mafai ona fesoasoani e faʻaitiʻitia le pulelaʻau o le sebum, pupuʻu lautele lautele ma mea mama mama. Faaaoga le mutia i ituaiga o mea eseese, masini, vali aisa ma isi. O nisi o fuataga mo lenei faʻaaogaina o calendula ua tuʻuina atu i lalo.

Calendula cosmetic ice

O le manava mo faʻamalositino auala o le a maua ai le paʻu fou

I le tulaga o faʻafitauli o le paʻu, e aoga le sui o le taeao ma le afiafi e fufuluina e ala i le fufulu o ou foliga i se pusa paʻu o le aisa, ona fufulu ese lea i se solo pepa. O le kukaina, mo le afa itula, faʻaosooso se sipuni sipi o fugalaau i se ipu vai inu. Ona sasaa lea o le vai mo ni aisa.

Maota o Marigold Homemade

O le faia o se faʻalauteleina o le fualaʻau o calendula mai lepu lua sipuni o mea totino ma se ipu vai inu, latou te maua ai se manua sili ona lelei. Ona o le le lava o le tausiga i totonu, e le mafai ona teuina mo se taimi umi. Mo le faʻaaoga masani, ia vaeluaina se vaega fou o vao i aso uma.

Masini siaki i siama (siaki)

Ina ia foia faafitauli eseese i le paʻu o foliga, e masani ona faʻaogaina masamula calendula, faʻaopoopo mea e faʻaleleia ai le faʻamaloloina o le mutia, faʻaleleia atili ma faʻamaluluina le paʻu.

Faatasi ai ma le taufaasese o le matua

Meaʻai

  • dried calendula fugalaau - 1 sipuni vaovao;
  • le oatmeal shredded - 1 sipuni.

A maeʻa ona faʻafefiloi vaega o le ufimata, e faʻasaina i latou i sina vai inu ma faʻasaʻo. Faʻaaogā foliga i le mafanafana mo 15-20 minute. O sea faiga e le sili atu ile faalua i le vaiaso.

Mo paʻu vevela

  • faʻafefiloi se teuteuga malosi o calendula ma se sipuniti o le aloe sua;
  • fai se paluga o le tolu laulau punetini o se palu malosi ma se sipuni sipuni o le meli (i le leai o se tali atu i le meli ma ona vaega).

O nei masikopa e sili atu ona faigofie ona faʻaaoga ma se kulimi ua faʻafefiloi i le paluga mo foliga. Faʻamatalaga 15 minute.

Le faʻamamaina o poresi pusa

E faʻamamaina e Clay ni mea laiti, ma o se decoction o calendula e faamaloloina ai i latou

E tolu laulau vavalaʻau o le lanu moana lanu moana e fafagaina i le vevela vevela o calendula seia oʻo ina maua se kulimi suamalie. Faaaoga i foliga mo 10-15 minute. Fufuluina i le vai malulu.

Pulu faamalolo mo soʻo se ituaiga paʻu

Mo faʻafitauli o le paʻu, o se compress e faia mai mea nei e aoga:

  • calendula fugalaau - 1 sipuni;
  • fomomile fugalaau - 1 sipuni;
  • birch buds - 1 sipuni;
  • vai - 1 ipu.

O mea inu vevela e fefiloi, sasaa i le vai ma le vevela seia oʻo i le kuka. Faataga e malulu i se vevela lelei. Fufulu fusi lanu vali teuteu poʻo le fasi ie i totonu o se mea teuteu, faʻaaoga i vaega faʻafitauli o le paʻu mo le 15 minute.

O le Kaleula e masani ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tulaga o le lauulu ma lona tuputupu ae i foliga o uʻamea, shampoo, maso. O nisi oi latou e mafai ona faia tutoatasi.

Fulufulu lauulu

O le fufuluina o lauulu lauulu o se kamupani sili ona lelei

I le lita o le vai e te manaʻomia e kuka ai 1 teaspoon o fualaʻau calendula. E faʻamamaina le susu, fufulu ma fufulu i lauulu pe a uma ona fufuluina.

Kaleo Calendula mo le tausiga o lauulu

E mafai foi ona e faʻaaogaina lenei laau manaia e toe faʻaleleia ai lauulu, o latou matagofie ma malosi.

Mo le anapogi vave lauulu

Meaʻai

  • moa fuamoa moa - 1 fasi pepa;
  • ava calendula tincture - 1 sipuni;
  • meli - 1 sipuni.

E faʻafefiloi mea uma ma faʻaaogaina mo le 20 minute i aʻa o le lauulu. Fufuluina i le vai mafanafana.

Le faʻaleleia o le alualu i luma

Mo le tuputupu aʻe o lauulu, e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o le calendula, ae o teuteuga foi o le upega, moa, yarrow, chamomile

Meaʻai

  • calendula tincture - - 1 sipuni;
  • suauu suauu - 2 sipuni;
  • olive suauu - 1 sipuni.

A uma ona faʻafefiloi lelei mea uma, ona faʻaogaina lea o le mask i le maʻila ma lauulu lauulu mo le afa itula. Latou te ufiufi o latou ulu i le afifi afifi pe tuu i luga o se pulou ma afifi i totonu o se solo.

E faʻaumatia faʻamaʻi

Meaʻai

  • calendula tincture - 3 sipuni;
  • aloe sua - 1 sipuni;
  • moa moa - 1 fasi pepa;
  • vai - 0.5 kapu.

O mea uma e faʻafefiloi lelei. E faʻaaoga le masini i le susu susu lauulu ma alu mo le 45 minute.

Vitio i le faʻaaogaina o kalena i le fale

E le o se mea le aoga e sili atu ona lelei le vaai i se taimi nai lo le faalogo i le faaselau taimi. I totonu o vitio o loʻo i lalo, o tagata na faʻataʻitaʻiina aafiaga o calendula io latou lava aafiaga e faʻamatalaina lenei faʻamatalaga aoga.

E faʻatatau i le faʻaaogaina o le calendula tiniga i mea e faʻaleleia ai fale

E uiga i aoga o calendula mo le paʻu o le tino

Lagona o le Paʻu Matagofie

Mai le mea ua tuʻuina atu, e mafai ona talitonuina ai e le au fai togafitiga o fualaau oona le aoga ma le tele o metotia o le faʻaaogaina o calendla i togafitiga o faʻamaʻi eseese ma mo le faʻamalositino. Ae o lenei laau e faʻaaogaina foi i le kuka, ma faʻamalolo ai le tino ma toe faʻaleleia lona sapalai o mea aoga.