Laʻau

Matou te inu i le kulumba juice, o aoga ma faʻamaʻi ua leva ona lauiloa

Supermarket counters lure faʻatasi ai ma oloa faʻatau, lea e leiloa ai se kukumba vaivai. I le taimi nei, mai le sua kukumba, o aoga ma faʻamaʻaloga e sili atu, i nisi o aiaiga faʻaaoga. O le oloa e tatau ona i ai i le lotoifale, fou ma sili atu ma se togalaau vevela. Ona aoga lea. Faʻatele i totonu o le meaʻai, fafagaina i vailaʻau, o le fua na aoina uma ai mea oona, ma o lona sua o le a faʻaleagaina. O le mea lea, o faʻamatalaga e uiga i le vai faʻamalolo e faatatau i kukama masani i le siosiomaga i le taumafanafana.

Faʻavae o le kukama juice

E iloa e tagata uma e 95% o le kukama e aofia ai vai. O le laau e mafua mai i le aiga o le pumpkin, e vevela ma e fiafia e faasalalau solo. I lalo o tulaga lelei, i totonu o fatu taitasi o le laʻau e faʻaalia se tasi pe sili atu foi fugalaau, lea i totonu o le vaiaso o le a avea ma kukama. Ma o lona uiga, ina ia maua se fua tele, o le kukama e tatau ona fafagaina paleni. O meafaigaluega taufaatoaga e manaʻomia ai se poto faapitoa, e mafai ona faigofie. E iloa e le au fai togalaau uma o le kukama e tali atu i le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi faʻamaʻi. O fua i mata e sasaa mai i le sua oona, e gaosia, susulu. O le afaina mai le sua o le kukama o le a sili atu nai lo le lelei.

O le kulimi suamalie faʻamaʻapeʻava vai e taua tele mo se tagata maʻi e le mafai ona 'ai. Saturating the body with potassium, juice, galue e avea o se diuretic, aveese le sodium mai le tino. O sina vai inu filemu e tausia le paleni i le tino, e avea o se sui mo vai.

E le aoga ma e leaga foi le faʻaaogaina o le keke kukumba:

  • ae le o le lotoifale, e mafai ona e faʻaaogaina le oloa, e le mafai ona togafitia oe;
  • lethargic, ma se paʻu samasama ma se siʻu susu;
  • i le taumalulu mai faleoloa i le lotoifale;
  • o fua muamua e taia ai le maketi i le tautotogo.

E le tele naua oloa i totonu o le salati; atonu e le afaina tele. Mo le 100 g o le sua, e tatau ona e faʻaaogaina se kukama atoa. O le suauu pito sili ona aoga e maua mai i fua na filifilia, ma e mafai lea i lau lava togalaau. O le kulukama suamalie e faʻapipiʻi ai le lelei ma faʻamaua fualaau faisua.

O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona fuafua fuafuaga uma mo togafitiga mo masina o le taumafanafana, ia mautinoa le maua pea o le oloa fou. Mo le faʻaaogaina i le lumanai, e mafai ona saunia le sua kukama e poloka poloka aisa malulu.

O le suavai e tuʻuina atu ai vai e faʻaputuina vai ma vitamini, minerale ma organics ua soloia i totonu. Sa fuafuaina e saienitisi afai e leai se vaifofo, latou te aveeseina mea oona mai le tino, togafitiga mo le faamalalauina, ma faʻaaoga ai mea aoga o le kukama juice.

O le suavai suamalie e tumau ai le faamaloloina o meaola toto i totonu o le 2 itula ina ua uma ona aveesea, mea aoga - 2 aso. A o faagasolo lea taimi, e tatau ona 'aina le fualaau faisua.

E leai se mea e te fefe ai i le kukama oona, o mea o le cucurbitacins e mafai ai e oe ona faʻamama le ate ma faʻagesegese ai le tuputupu ae o sela i le tino.

O aoga o le kukama juice mo le tino o le tagata

O le vai ua fuafuaina o le kukama, lea e faʻamavaeina ai microelements talafeagai ma vailaau oona, o le faʻamalolo. O le faʻaaogaina o le oloa i togafitiga e faʻavae i ona meatotino:

  • faatulaga le metabolism i le tino;
  • fomaʻi;
  • gaioiga aoga ma le togafiti faʻamaʻi;
  • maualalo le kalori content.

O fomaʻi faʻapitoa e ola tutoatasi kukama e maua mai ai ni meaʻai. O le a tatou iloa po o le a le fua o le kukama e aoga mo faafitauli tau le soifua maloloina.

O le faʻaogaina o le vai ma le leaga o le inu e malu. O le aʻafiaga o le aveesea o mea oona mai le tino e mafua mai i lenei gaioiga faapitoa. Ae o le mamafa ma le toto maualuga e faalagolago i le faaputuputuina o le vai i le tino. I le gasologa o le auala, o le tagofia o vailaʻau e foia ai nei faafitauli. I le taimi lava e tasi ua aveeseina ai le le fiafia. Aveesea o le masima ma le magnesium ma le vai, e maua ai le gau ona o le paleniina o le tino. Le leai o le magnesium ma le potassium e mafai ona oʻo atu ai i faʻavevesi ma faʻavevesi;

O le 'ava malosi e ofoina atu e faʻamamaʻa ai le tino ma le potassium ma le magnesium. E tatau ona e inuina se afa tioata o vailaʻau. Ae ui i lea, o le sua mai kukama nai lo le manuia o le a afaina pe afai e amata amata ona tatala lelei maa o iai. O le mea lea, e tatau ona e amata ave le meaʻai ma le afa afa, faʻalogo i faailo o totoga i totonu.

Afai o le sunburn ua avea ma se soa mo le taumafaina o meaai, o le a fesoasoani le inu o le ola e faʻaitiitia ai le eletise i le gastritis, ae naʻo le vaitaimi o le faʻamagaloga. Faatasi ai ma soʻo se faʻateleina o le faʻaaogaina ma le faʻaogaina o le gastrointestinal tract, o le kulumba o le vai ua solia ma e leai se aoga mai togafitiga.

Lua pe tolu punetini o le sua suamalie ma le meli, e tele taimi i le aso, o le a aveesea ai mea totoe o le bronchitis ma faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino e le aʻafia ai aʻafiaga masani. I le taimi o le maitaga, o le suavai e puipuia malu ai le taʻavale. O kukama vaivai e maua ai fualaau faasaina e faamama ai le ate ma fatuga. O le oloa lava lea e toe faʻafoisia ai le paleni-o le paleni o le tino ma o se faʻasologa e puipuia ai le atinaʻe o le oncology.

E faʻapefea ona ave le kukama juice ma le faʻamanuiaga e faalagolago i le aʻafiaga i nisi o tino - respiratory, cardiovascular, motor. E taua tele le i ai o le kukama i le iodine, lea e matua manaʻomia e le tele o tagata e le masani ona vaʻai i le sami. E tatau ona faʻaaoga fautuaga a le fomai, ae le o le togafitiga.

Faʻaleagaina nai lo le lelei o le sua mai kukama o le a tupu pe afai e le iloa e se tagata le tulaga o lona tino pe lafoai taunuuga:

  • e le mafai ona e 'ai i kukama ma faʻateleina maʻi o gasegase;
  • pe a fafagaina se pepe;
  • pe afai o le faʻamaʻi faʻatasi ma le vomiting;
  • i le taimi mulimuli ane o le oncology gastrointestinal;
  • faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, e manaʻomia se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi o meaʻai.

E leaga tele mo soʻo se totoga e 'ai ai kukama e tupu mai i le vaitau i lalo o tulaga faʻapitoa.

Kukamato sua mo le mamafa o le mamafa ma le faʻamalosi

O le kulimi fuamoa mo le gau o le mamafa o se oloa taua tele. O mea o loʻo i ai i lona faʻatumuga e faʻatumu ai le tino i le malosi ma se taumafa maualalo-kalori. O le afa o le ipu oona e aofia ai le 16 kcal; o le maualuga o le meaola o le lipid metabolism stimulator e puipuia ai le foliga mai o ni meaʻai fou. Mo le aoga o le leiloa o le mamafa, e aoga le inu 1 lita o le kukama vai i le aso, ae i ni vaega laiti, 100 kalama.

E sili atu le suamalie o le suavai e aunoa ma le faʻaaogaina o uamea, e faʻaumatia mea aoga. O se mea sili ona lelei o le meafaigaluega aupito sili lea mo le mauaina o se vaiinu faamalolo ma le avanoa e maua ai se mea faigata o le taumafataga.

O le faʻaaogaina o le kukama meaai mo mea mamafa e mafai ai ona e:

  • fufulu le tino o toxins ma toxins;
  • fufulu suavai mama, aveese le oneone;
  • maualalo le cholesterol i le toto;
  • saturate le tino ma le faʻaleleia o le susu.

E tatau ona saunia fualaau aʻo leʻi faʻaaoga. Afai e tatau ona e saunia se vaiinu mo le faʻaaogaina i le lumanai, faatulaga le teuina i totonu o le pusaaisa, e le silia le aso.

Afai e tumau le sua mo le sili atu ma le 36 itula, e le fetaui lelei mo le faʻaleleia o taualumaga.

E sili atu le lelei o le gaosiga o oloa pe afai e faʻamaisa i le aisa. O fualaau e mafai ona tautalagia tautala pe a uma ona faʻamatalaina, faʻaaogaina mo faiga faʻalelei. O lea e mafai ona e faʻalauteleina le taimi o le faʻaaogaina o le taimi masani.

Kukamupa paʻulaʻau e faʻaaogaina i le paʻu o foliga ma le tosoloti, talafeagai mo soʻo se paʻu, aafiaga o le faʻaaogaina:

  • leo, faia le paʻu sili ona lelei ma fou;
  • na te tuʻuina atu le le fiafia, faʻaleagaina le susulu ma le faʻamalosi o pores;
  • paʻepaʻe, tuʻuina atu o le paʻu i se leo;
  • fufulu mama o meaʻai tuai, manua uliuli.

Mo ituaiga paʻu taʻitasi, o le faʻaaogaina o le kukumba juice mo foliga e ese lona aafiaga.

O le paʻu paʻu e manaʻomia meaʻai, ma tuʻuina atu le tuʻufaʻatasiga ma le faʻaopoopoga o le suāuu olive poʻo le kulimi fou. Saunia se mimiti po o se ufimata, o le aafiaga e ofoofogia! O le paʻu o le paʻu ua faʻamamaina ma togafitia i se maso o le kukumba. Ina ia puipuia le paʻu o le paʻu mai le faʻaaogaina o faafitauli, pe a uma ona faʻamamaina pusa, e faʻaaogaina se masini paʻu e faʻaaoga ai fuamoa paʻepaʻe. Manatua e alu ese mai le eria o mata ma laugutu avanoa.

I le masani ai o le paʻu, e pei o se puipuiga, faʻaoga vaomalo i le paʻu o foliga, o le a lava lea e faʻafiafia ai le paʻu i le soifua maloloina.

O le taeao o le a le afaina ai soo se tasi - faʻamaʻi ma foliga faʻamaʻa ma le aisa mai le kukama juice. Lafoaʻi le lafoaʻi, ma o le paʻu e maua ai le elasticity ma le susulu. E faia le faʻatulagaga nai lo le faʻaaogaina o le kulimi o le taeao.

I le aromatherapy, o le manogi o le kukama fou e fesootai ma se ataata, fou. O lagona mai le manogi o kukama e tulaʻi mai. I le taimi o galuega mafaufau, suamalie fou suamalie poo le kukama mai le pusaaisa o le a fesoasoani e taulaʻi. Le fiafia tele.