Isi

Josefina Goldenrod - vaʻavaʻai faʻapitoa mo se puipui maualalo

I totonu o la matou paka o le taulaga, o loʻo i ai se auala atoa o vao vao e tumau mo se taimi uumi, e ufiufi i fuga samasama. Talu ai nei sa ou iloa ai o le aurorodine lea a Josephine. Ou te manaʻo foi e totoina se pa puipui laitiiti i loʻu fale e vaʻavaʻai ai i se vaega o le togalaau mai le fanua. Faamolemole taʻu mai ia i matou pe oi ai ni uiga taua o le tupuina o lenei laau totō, ma e mafai ona tupu i se paolo ufitia?

O se lauiloa e taʻua o le aurorodd e sili atu ona lauiloa o se vailaau togafitiga ma e masani ona faaaoga i vailaau faafomai. Ae ui i lea, i totonu o ona ituaiga o loʻo i ai ituaiga eseese e taua mo latou foliga matagofie e tusa ai ma le matagofie o le vaomatua ma le laʻau umi. O le aurorodine a Josephine o se tasi o nei meaola - e leai ni mea faʻaleagaina, ae e mafai ona liua se fale mafanafana i totonu o se fale mataga matagofie.

Faamatalaga faʻatau

Iosefaine, e pei o isi ituaiga uma o aurorod, o se tulaga aloaʻia. O se tasi lea o ituaiga o mea e sili ona televave: o le maualuga o se tagata matua matua e le sili atu ma le 70 cm, ae o le maualuga e mafai ona fausia ai se pale pupula tele. I luga o le pupu i le isi faasologa o laulaʻau lanu meamata. I le oʻo mai o le tau mafanafana, ua ufitia le vao atoa i ni mea tetele, e aofia ai fugalaau lanu samasama, ae sili ona susulu.

Laititi laʻititi, pale matagofie, e pei o laʻau uumi ma le tele e avea ai Josephine aurorod ma faʻatoʻaga lelei mo le fausia o puipui puipui.

Tulaga Tutupu

Goldenrod - o se laau e sili ona le lelei ma e mafai ona ola e tusa lava pe o se paolo. Ae ina ia mafai ai e le vao ona ola malosi, e sili atu le tuʻuina atu ia i latou o se nofoaga lelei i luga o le 'upega tafaʻilagi.

I le vaeluaga o le paolo, o le tuputupu ae o le olaola e vave ona faʻaitiitia, ma o le tupu aʻe e tupu mulimuli ane.

O le laau e fiafia i eleele lelei ma le malamalama, ae e mafai foi ona fetuunai i eleele mamafa. O le mativa palapala e manaʻomia ai le faʻaofiina o totoga o le organics ma mineral, ae e taua le aua nei faʻaalu, talu ai o le tele o fomaʻi e faʻaitiitia ai le lelei o le fugalaau ma o le vao e faʻaumatia ai le tele o meaʻai.

O Iosefaine e lafi lelei i nofoaga matala ma e le manaʻomia se malutaga mo le taumalulu.

E vave lava ona faʻalauiloaina e le ola o le tagata lava ia Goldenrod, o lea e taua ai le vavaeeseina o mea vaivai, pe a le o toe umi ae le gata i le aganuu i tua atu o le vaega ua atofa i ai, ae mafai foi ona amata ona oso ese isi fugalaau. Ole faʻataʻitaʻiina o le toe gaosia e le leaga i le vavaeina ma le faʻaaogaina o aʻa, faʻapea foi ma le totoina o fatu o fatu na aoina.