Fale taumafanafana

Laʻau vavao mo le puipui

O le togavao vavao o se laau totō o le genus Biryuchinovyh. Ua ia te ia e uiga i ituaiga e lima sefulu o saʻo, toulu ona lau po o vaovao evergreen, o nisi taimi ua avea ma se tamai po o se auala-tele laau. O loʻo faʻaaogaina le vaomatua mo puipui i luga o fuafuaga a le tagata lava ia e fai ma teuteuga sili ona manaia. O le natura masani o fugalaau o Europa, Aferika i Matu, Asia ma Ausetalia. O le Biryuchin o le igoa muamua lea o le Europa Evergreen o Biryuchin vulgaris, ona sosoo ai lea ma le sili atu le faatuatuaina o le Burychin ovalipholium, e masani ona faʻaaogaina ai ni pa puipui mai laau totoa ma totogo. O le taimi nei e faʻaaogaina le igoa i sui uma o le ituaiga. Mo le taimi muamua, o le igoa lautele na faʻaaogaina e Pliny le Elder i le lautele Biryuchin.

Faʻamatalaga faʻamalosi ma lana ata

O nisi ituaiga o privet laau e mafai ona tuputupu ae i le lima mita maualuga ma maua se lapoa o le pogai 2-2.5 cm. O le laau o loʻo i ai se paʻepaʻe paʻepaʻe ma se paolo o le lauulu ma o loʻo i ai sona fausaga lamolemole. O pulupulu o le taumalulu e ese mai i le lua sikuea i fafo. O loʻo i ai mafaufauga apical. Matou te valaauliaina oe e faitau se faʻamatalaga auiliili o le vaomatua ma lona ata i ni fesuiaiga eseese.

O laulaau e maua mai i le gasegase, e ese mai i le pulupulu, ma o loʻo faʻatulagaina i lala lamolemole, lea, i le mea moni, e mafai i nisi taimi ona mafiafia ma paʻu. Fugalaau e mafai ona o le tane po o le fafine ma se paʻepaʻe sinasina. Calyx laitiiti, fa-toothed. O fugalaau taʻitasi e iai ni gaʻo e ola faʻatasi i totonu o se pu i lalo ifo o le fa o lobes eseese. Vaavaai i le ata o le aoga i eseesega eseese o lona faaaogaina:

E fai e fugalaau ni fugalaau i luga o laina laiti i luga ole laina o le autafa autu ma i luga o lala lautetele. Taimi o fugalaau - Iuni-Iulai. Fuga - drupes e aofia ai le tasi i le fa fatu. O le fua e masani ona tupu ia Setema poʻo Oketopa ma e faʻaauau pea i le taumalulu. E mafai ona maua e le tamaʻitaʻi le matua seʻia oʻo i le selau fualaau. O le tele oi latou e aina e manulele. E faʻaaogaina le laau e fai ma meaʻai mo ni meaʻai.

Tausiga Tausi

Tausia ile paʻu Birch e tatau ona amata i le filifilia o le eleele saʻo - i la tatou tulaga o le a lelei, ae faʻatasi ma sina salinity ma le lelei alavai. E mafai ona e faʻaopopo sina tamai lime i le eleele maeʻa.

E fautuaina le totoina o se fugalaau i le la, ae tusa lava pe ufitia le paolo o le a leai se leaga. E le gata i lea, e mafatia uma le lamala i le lamala ma le laitiiti (ae na o ni mea laiti). E talia toleniga o le taumalulu, ae o matagi malulu ma malulu malulu malulu e mafai ona faʻaumatia le togavao.

O le a e manaʻomia se taumafaiga itiiti i le faagasologa o le tausia o le faʻamamafa pe afai o le ae faʻamalo le eleele i le taimi ma faʻamamaina vao i le mea e tupu ai le toto. I le auala, e mafai ona faʻaititia le aofaʻi o vao (ma i le taimi e tasi, puipuia mai le faʻafefe) faʻatasi ai ma le fesoasoani i auala mulching - e fautuaina e faʻataunuʻuina muamua nai lo le tautotogo, pe a maeʻa mafanafana le eleele.

A aunoa ma le masani ona inu i le faagasologa o le tausiga o le faamama, aemaise lava i le vevela vevela, e amata ona tafe le eleele ma lemu lemu le laau. O le mea lea, matou te fautuaina oe aua neʻi galo e uiga i lenei faiga ma faʻavaivai i taimi uma, ma faʻamafanafana atili le vaomatua, aemaise i le taumafanafana ma le vaitau tuputupu aʻe. E sili atu ona lelei le faʻafefeteina o le fugalaau, ae i totonu o voluma tetele - e manaʻomia lou faʻamamaina o le eleele ile 50 simita. I le taimi o le tuputupu ae ma le atinaʻe, o le aofaiga o le susu o le 30-40 lita, ma le numera o toe fai o le 3 po o le 4.

O se tasi o latou metotia o le tausia o vaovao privet - o se fua lea e manaomia ai le laau ina ia faatumauina ai le ata ma e taofia ai nisi salalau. I le vaitau o le tuputupu ae, e tatau ona faia lenei faiga ia le itiiti ifo i le tasi ma ia latalata i le tulaga o le eleele e pei ona mafai ai. O le taina mulimuli ane e na o le fesoasoani e pulea le faagasologa o le faasalalauina ma le tuputupu ae o le fugalaau, ae le aveesea ai. O le tolu tausaga muamua e te manaʻomia e aveese pe tusa ma le 1/3 o le ogalaau - a maeʻa ona e manaʻomia le faatumauina o foliga ma le tele o le pa o privet.

Faʻapaʻaga ma le tulaʻi mai o le faʻamasinoga

O le tele o ituaiga o meaʻai e faʻaolaina e ala i fatuga ma fatu. O le laau e ola vave vave, ma, i le avea ai o se tulafono, e faaopoopo le 60 sene i le tausaga.

O fatu mo le totoina o le faʻatoʻaga e maua mai i fualaau aina e amata mai i le faaiuga o Oketopa. E masani lava, o lenei auala o le faʻatoʻateleina o le privet e faʻaaogaina mo le tele, gaosiga o fale gaosi oloa. O le totoina o fatu e 60 pasene, o lea i totonu o togalaau totino ma faleoloa latou te faaaogaina, e seasea lava. O le togavao e taʻi lima i le ono tausaga.

O seleselega mo le faʻalauteleina o lapisi e mafai ona fausiaina poʻo le mafanafana. Matou te fautua atu ia te oe e faʻaaoga se filifiliga sili atu ona lelei mo le totoina o le privet, lea e faʻamaonia le toeitiiti 100 pasene germination. E tatau ona filifilia na o seleselega pe a uma le fugalaau - e tatau ona avea ma se talavou ma atinaʻe. E tatau ona faʻamalo i lalo ole tamaititi aoga. E mafai ona e tupuina i soo se auala - e tele naua filifiliga i luga ole Initaneti i le taimi nei. Matou te ofoina atu ia te oe se auala tuai ma faamaonia - tuu le paʻu i lalo o se fagu paʻu, tipi lona ua ma aua nei galo e fai 10-115 tamai pu o le a mafai ai e le ea ona ulufale. O le totoina o se fatuga mo aʻa e tu i lalo o le ata o laau tele ina ia i ai se laau malulu - o le malamalama e tatau ona ulu atu i totonu o le lau o le laau. I ni nai masina, ua mafai ona aveese le fagu, ma ua toe ola vao faatoa oʻo i le isi tautotogo.

Eseesega o le faʻamalosi mo puipui

O le tele lava o atinaʻe e totoina ituaiga eseese ei ai mea teuteu ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa i le faʻatupulaia o le faagasologa. I le avea ai o se tulafono, o vailaau faʻamalosi mo pa puipui ua filifilia e faʻatatau i latou uiga faʻapitoa, e pei o le paina o le vao, maualuga o le aʻa ma teuteu i le taimi atoa o le tuputupu ae. Matou te ofoina atu ia te oe ni faamatalaga pupuu e uiga i nisi o vailaau o le toto mo pa puipui i luga o lau saite.

Faia masani ma lona ata

E masani foi ona taʻua i le tele o taimi le mea e pei o le vavao, le masani, poʻo le Europa. O nei ituaiga e masani lava i Tutotonu ma Europa i Saute, North Africa ma Aferika i Saute Asia, mai Ireland ma agai i sautesisifo o Suetena i saute o Morocco, mai Polani i sasaʻe ma Northwestern Iran. O nei mea e fai ile semi-evergreen po o laau toto e oʻo i le tolu mita le maualuga. O faʻamau e malosi, e faʻaputuina i lanu paʻu lanu enaena lanu enaena ma meaʻai lanu enaena.

O lau o loʻo faʻatulagaina i luga o laina faʻafefeteina faʻatasi - malamalama, oval, e oo i le 6 inisi le umi ma 1.5 centimita le lautele. Vaavaai i le ata faʻapitoa:

O fugalaau e aliali mai i le ogatotonu o le taumafanafana i foliga o panic 3-6 centimita le umi - o fugalaau taitasi o le paʻepaʻe sinasina ma se mea faʻavae ma se uumi-faga e fa-lobedi ma le diamita e oʻo i le 6 mm. O fugalaau e maua ai se manogi malosi, manogi e manatu le toatele e le fiafia. Fua i le foliga o se tamai lanu uliuli uliuli e maua i le lapoa o le 6-8 mm ma le 1-4 fatu i totonu oi latou taitoatasi. O pusi e matua afaina tele i tagata, ae e faigofie lava ona 'aina e gaʻo. O fea e faʻasalalau fatu.

Laʻau mai i se mafutaga mafanafana o le a sili atu ona tumau pea. O nisi taimi latou te mafaufauina foi o se ituaiga eseese. I totonu o Atumotu o Peretania, ua na o le pau lea o le mea e masani ai mo pa puipui ma vaomatua i le itu i saute o Egelani ma Uelese, aemaise lava i vaega o vasa. E le masani ai i Sikotilani, i matu o Peretania ma Northern Ireland.

Faʻataʻitaʻia le oval

O le fua o le leaf leaf o loʻo lauiloa foi o le Kaleifonia le totogia. O nei meaola e masani lava i Korea ma Iapani, o le mea lea e masani ona taʻua o le Iapani (ae le faʻafememeaʻi i le Iapani). E tele taimi e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le oval e faʻaaogaina mo puipui maualuga.

O se faʻavavevave televave, laufanua faʻatoʻa vao. E faʻatupulaia i le 3-4.5 mita le maualuga ma le lautele.

O le oval privet ei ai le mafiafia, laʻau tino, lanumeamata i luga ma lanu samasama i lalo. E fuga i le vaeluagalemu o le taumafanafana ma le tele o fugalaau paʻepaʻe e maua ai se manogi tulaga ese, e le lelei mo nisi. O le fugalaau e i ai faga faʻailoga e fa ma lua uumi uʻamea ma lanu samasama ma mumu o le efuefu, i le va o se pistil maualalo. O paʻu ma sima e paʻu pe a uma le faʻamalosia o fugalaau, ma tuʻu ai le pestle i le ipu ipu. O le fugalaau e amata mai i le tausaga o le galueaiina.

O vaega uma o le laau o mea inu ia i tagata - ia faaeteete i le faagasologa o le tausiga o le pusi.

Avanoa Iapani

E faʻaaogaina le faʻaaogaina e le gata ina fausia ai puipui, ae faʻapea foi mo ata anamua a le au Japanese. Mai ituaiga eseese uma o le laau, o le Japanese privet e sili ona talafeagai mo lenei mea.

O se ogalaau tele po o se laau, lea e masani ona oʻo i le fa mita le maualuga, ae e mafai ona oʻo atu i le sili atu ona telē - ono pe sili atu mita. O laufanua o le laufanua matagofie e iai se mea e le masani ai-e pei o se paʻu mata. E ono i le valu veins. I le tautotogo, fugalaau fugalaau e fai ai fusi i le foliga o se panicle e oo i le 20 sima le umi. O le laau e maua mai se manogi atonu e foliga mai e le fiafia i tagata uma. O le tele o pollen o le a faʻalavelave ai tagata.

O fugalaau i le laasaga muamua e lanumeamata, ae i le faagasologa o le matua e suia ai la latou lanu. Latou te tumau i luga o le laau i le tele o le tausaga. O le matua ma le tele o le laau, o le tele o avanoa o le a avea lona foliga ma foliga o tino sili atu ona tosina, fatuina o se laau i faiga bonsai.

O le tele o fesuiaiga eseese o le Iapani e mafai ona maua i nisi o fale tetele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ituaiga Rotundifolium o se laau toto e ola malie ma e masani ona le tupu aʻe i luga aʻe ma le afa mita. E tele lapisi lapotopoto ma e masani ona faʻaaoga e fausia ai ni pa puipui.

E matuā gasegase lava i ituaiga ituaiga eleele ma o se malosi ma malosi malosi e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa (sei vagana ai le teuteuina e tausia ai le foliga ma le lapoa manaʻomia).

I le Iapani o le a ola lelei i le la ma se vaega malulu. Pe a totoina i le paolo, e tatau ona mautinoa le lautele o le ea, a leai o le ai ai ni faafitauli i le papaʻe ma le sooty. O lenei faafitauli e mafai lava ona fofoina i le fasimoli. O se tasi o mea sese tetele - Ua totoina vaovao i se mamao mai le tasi i le isi - o le avanoa i le va o latou e le tatau ona itiiti ifo i lo le tasi ma le afa mita.


Laʻau auro

O le laʻau auro o se fesuiaiga o le fuga a Iapani poʻo le fuga o lau lau o loʻo i ai laula auro matagofie. O le semi-evergreen laau e sili ona lanu lanu lanu i soo se meaola, aemaise i le taumalulu. O le faʻateleina o le tuputupu ae, e masani ona faʻaaogaina e puipui ai se togalaau o le taulaga, ae o loʻo faʻatusalia mai ai foi se laau totō lelei. Afai e lelei e tipi e foliga ma privet, e mafai ona matuai taugata ma teuteu matagofie mo lau faatoaga.
O le a ola malosi le auro i le toetoe lava o soo se eleele vagana ai le susu. O le faapalepale i le matagi ma le eleelea, ae o le laau e tatau ona i totonu o se nofoaga e malamalama lelei.

O le matagofie oval e oʻo i le 6 inisi le umi. O le ogatotonu e lanumeamata ma o pito o se lanu samasama samasama. Dun ma le lentils. O fuga lanu paʻepaʻe papaʻe lanu papaʻe e fai i luga o le 10 sima le umi. Ona oʻo mai lea o fuifui i vine paʻu lanu uliuli, lea e matua afaina i tagata.

O le faʻamasinoga e manaia

O le suavai o se ituaiga o laau totō o le aiga Olive. Na sau o ia mai saina Saina, ae na avea ma atunuu o atunuu eseese: Sepania, Italia, Algeria, Canary Islands, Niu Sila, Lesotho, Aferika i Saute, Iapani, Korea, Ausetalia, Norfolk Islands, Chiapas, Amerika Tutotonu, Atenitina ma Amerika i Saute ( Kalefonia, Arizona, Maryland ma Texas mai North Carolina).

O le igoa susulu i lenei mataupu e faatatau i laʻau paʻu. O le faʻamanuiaga sili mo pa puipui o le filifiliga pito sili ona lelei lea i soʻo se tulaga fesuiaiga. Vaavaai i le ata susulu ata:

O lenei tamai laau vao e oʻo i le 10 mita le maualuga ma le lautele. O laʻau e faʻafeagai, faʻalelei, lanumeamata lanumeamata i le lanu e oo atu i le 17 centimita le umi ma oʻo atu i le 8 inisi le lautele. Fugalaau e talitutusa lava ma isi ituaiga o mea e paʻepaʻe paʻepaʻe pe sinasina foʻi.

Faʻateleina le faʻafefe

Ua suia le tulafono, o se eseesega o le malo o Saina. O le fugalaau e umi ona lafoaʻi laʻau ma lau auro. O fugalaau sinasina papaʻe e fuga mai i le tautotogo, lea e avea ma fuifui ma o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga i lenei laau e le masani ai.

Faʻataʻaliʻoliʻo solo

O le vaʻai lau laʻau o se vao vao ma lanu felanulanuaʻi e taofi ai la latou lanu e oo lava i le taumalulu. O fugalaau sinasina lanu e fuga mai i le ogatotonu o le taumafanafana ma e mafai ona aumaia le meli. O le laau e ola lelei i luga o soʻo se palapala, ae e matua le mafai ona talia le malulu, o lea e tatau ai ona tupu i se nofoaga o le a puipuia lelei ma faʻamalosia.

Faʻaaoga le "Agasala"

Folau "Sinense" o se tamai laau laulaau i Saina, Taiuani ma Vietnam (lona igoa lona lua o le Saina). Laʻau paʻu ma le paʻu lau lauʻeleʻele e oʻo i le 7 mita le maualuga ma e iai ona lauulu lauulu. Tuʻu i luma e oʻo i le fitu kupita le umi ma tolu inisi le lautele.

Faʻaleleia o se fale teuteu mo puipui. E masani ona faʻaaogaina e avea ma faʻasalaga. Ua lauiloa o lenei ituaiga e aofia ai le tusa ma le miliona miliona hectares o fanua ma ua totoina i soo se mea.