O le togalaau

Mo lau laulau laʻau kuka

Faatasi ai ma e fiafia i le tulimatai filemu o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga o vave seleseleina. Faatasi ai ma le tele o ituaiga meaola, o mushrooms mushrooms e i ai manaoga faapitoa. O le uiga sili ona faʻaaloalo e mataituina i le tau o le tautotogo. A oʻo le taimi e leʻi amataina ai, o nei pulou pulou o le pasene lea mo mushroom pickers.

Malu anufe: ituaiga autu

E le iloa e le toʻatele po o a ni pulou ma e masani ona vaʻaia i latou. O nei pulou e ola i le taumafanafana atoa ma seia oʻo i le ogatotonu o le tautotogo. E masani ona taugofie. O le tuputupu ae e tupu i luga o se moega ma i nofoaga e maualuga le maualuga o le susu. E maua i latou i luga o le poloka o pamu po o luga o luga o le maualuga o laʻau o laʻau. Aemaise lava, ova, uila, selu, elm, linden ma isi. Latou te tuputupu aʻe i le kolone poʻo tagata nofofua. O le lelei o le musika e maualuga. O le mea lenei e fagua ai le faateleina o le tului i le va o tagata tomai faapitoa i gaosiga.

Aʻo leʻi amata ona e puʻe puʻu, e tatau ona e aʻoaʻo e iloa le eseesega o mea taumafa ma mea e le mafai.

I le faʻaopoopoga i le tautotogo io tatou latitudes, o le aganuʻu meli e taatele:

  • taumalulu;
  • taumafanafana;
  • autumn;
  • bulbous;
  • pogisa

O nei ituaiga o meaola uma e faʻatasi e ala i le tutusa o le ituaiga ma foliga foliga tutusa. Laʻau meli e tali lelei e vevela togafitiga, ma e fetaui ma isi pulou.

E masani lava ona falaiina i totonu o se apa, kuka i totonu o le vai, ma faʻapipiʻi foi. O meli meli e aofia ai gaioiga malosi i ni aofaiga tele ma e mafai ona avea o se meaʻai ma mea aoga. Latou te fesoasoani i le fausiaina o faʻapitoa a le tino i le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi, ma o le faʻatinoga o le cardiovascular system e faʻaleleia atili ai lona faʻatinoga. O se aafiaga lelei i le faagaoioia o le gastrointestinal tract sa maitauina.

O le faʻaaogaina umi o musipolo meli, e tusa ai ma tagata atamamai o mushroom, e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le tulaga masani o le tino, faʻamalosia le puipuiga. Latou te fai mai e tusa lava pe i ai se isu o le isu latou te maua le maʻi.

O 'amu anufe moa e mauʻoa i vitamini, aemaise lava riboflavin, thiamine, acid ascorbic. Sulu ma le 'apamemea e tele foi. O le tau o mea taumafa e taua i se pasene tele o fiva, carbohydrates ma proteins. O le mafuaaga lena e taua ai.

Musulum - musigilu e mafai ona seleseleina i le tausaga atoa

Ituaiga ituaiga musika:

  1. Winter. O pulou o loʻo i ai se foliga faʻapitoa ma foliga susulu ona o le faapipiiina o mea faapipii. O puʻamuʻameʻa matutua o lapisi samasama. Ole maualuga o le pulou e oʻo ile 9 simita. E lelei la latou tofo. E mafai ona faʻaaogaina mo le faasaoina ma le faʻamago. Latou te ola i luga o tumutumu o poplar, willow, linden poo birch tuua toatasi, po o malo. O le mycelium o lenei anufe o loʻo i ai le faʻaititia o le gafatia, o le mea lea, i le taimi o le pala, e amata ona fua mai. E mafai ona e aoina musika o le taumalulu mai Oketopa ia Tesema.
  2. Summer. O loʻo i ai se vae vaʻaiga mafiafia, lea e faapaleina ai se pulou tapuni puipui. O le lanu e lanumoana, e liu enaena. O le pito i luga o le fualaau taumafa o le taumafanafana, e pei ona taʻu mai e le igoa.
  3. Autumn. I fafo atu, e laʻititi ese lava mai le taumafanafana. Ma o lona uiga autū o le i ai o se laʻei, i luga o le uila, vae malamalama e fesootaʻi ma le pulou. O le pulupulu o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe ma se fausaga paʻu. O le agafe o le meli ua i ai se paʻu tino o lanu samasama-samasama. O le vae e faʻaputu foʻi ma oʻo atu i le sefulu centimita le umi. O lenei mea e sili atu le vaʻavaʻa faʻatusatusa i isi kolisi. O le taimi o le seleselega e amata mai i le masina o Aukuso.
  4. Laʻau. E masani ona taʻua o le vao, o le vevela, marsmius ma le aʻafia. O le lapoa o le pulou o se mashroom matua e oʻo atu i le 9 cm. E maua foʻi lanu samasama i lanu, ae maua ai le lanu mumu. I aso vevela, e mafai ona mou le pulou mai le la. Mai le faʻafesoʻotaʻi ma le vai, e maua ai se lanu mumu. O le faaputuputuina o nei pulomilo o loʻo faia i le masina mulimuli o le tautotogo.
  5. Maʻa-vae. E ese i latou i totonu o se pulou, o loʻo i ai se foliga o le leoleo, e oo i le 8 cm le lapoa. O le vae e mamafa, e tusa ma le 8 cm le maualuga, o le pito i luga o le lanu enaena, ma o le aano e paʻepaʻe le kiona. O musika ei ai se manogi manogi. O musipolo meli matua e aoina mai Aokuso ia Oketopa. E masani lava ona latou ola i ni vaega tele, ae le o ni foliga o bunches.

O moa anufe o loʻo i ai i le faʻalapotopotoga o moa faʻafefe. E masani ona taʻua e tagata e taʻavale musasers o latou mucosal udemansiella. Afai o meaola ua taua i luga ua i ai se manogi manogi, ona toetoe lava a leai se tofo o nei pulou. Ole maualuga o le pulou e mai le 2 i le 8 senitimita. E papaʻe le pulou ma e manino le vae.

Paluga tautotogo ma o latou ata

Paluga o le meleni suamalie (Igoa Latin igoa Collybia dryophila) o uluai musipolo. E amata ona tupu mai i le ogatotonu o Mei. E aofia i le genus Kollibiy, lea e aofia ai le isi 70 ituaiga o folo.

O anufe mamago i le fesootaʻi ma le vai e mafai ona faʻaauau pea ona gaosia ni meaʻai mo le toe gaosia.

E masani ona taʻua i latou:

  • tupe e taua;
  • O Collibia e alofa;
  • alofa.

I fafo, o le tautotogo o le meli e foliga mai o se togalaau. O lona pulou faʻapitoa e tolu i le cm le umi. I le gasologa o le taimi, e fesuisuiai ona tatala ma tatala. Paʻu papa. O le lanu o le mushroom matutua o le lanu-ocher, lanumumu poʻo le lanu samasama.

O nisi taimi e mafai ona e vaʻaia se lanu mumu, lea e suia le taimi i se kulimi poʻo se enaena. O papatusi ua tupu ma vaapiapi, paʻepaʻe-lemoni i lanu ma e masani lava ona i ai. O le vae e manifinifi, e oʻo ile 5 cm le umi. O lona lanu e pei o se pulou, o nisi taimi o le paolo e mama. O le pulupulu o se fausaga lelei ma se manogi mumusu e taʻua. O le tautotogo e vaʻaia mai i mea tatala e le mafaamatalaina e ala i se fausaga o le vae.

Ona o ona aoga aoga, o le collibia e itiiti ifo i le toatele o ona tuagane, e faasino i le vaega lona fa.

O nei pulou e mafai ona malulu mo le teuina mo se taimi umi, ae e sili atu ona lelei le kuka o le tipi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e kuka e kuka le pulou meli ma le kulimi mumu i le tasi, tasi le fuainumera, faaopoopo aniani, pulu, mea manogi e tofo ai. E faʻafefete anufe i totonu o se pusa seia maeʻa uma le susu, tuʻu le kulimi mafiafia ma aumai i sina laulaau. Faʻatulagaina i se ipu, agani o le meli ma le kulimi kulimi mo aniani ma mea manogi. E masani ona faʻaaogaina le kulimi pīpī o le cidic o se mea e tausi ai ma avea ma se meaʻai faaopoopo. E sauni le ipu e 'ai. O tagata faʻasalalau e iloga i se mea e iloagofie ai le tofo, e le mafai ona vavae ese.

E leai se lauiloa o pine pulou pine. I le fausaga, e tutusa i latou ma mucous membranes. O se mea uiga ese o le pulou, lea ei ai lona maualuga. Manoa pine i le mumu ma le samasama.

O se fuainumera tele o ia pulomilo e mafai ona maua ile vaomatua o vaomatua talu mai le amataga o Iulai. O lo latou le lelei o le i ai o se tofo oona.

O le iloaina o mea uma e uiga i musika musika, e mafai ona e teuina i luga o se faleteuoloa moni o elemene. Faatasi ai ma lo latou masani ona faʻaaogaina, o le ae faʻamagaloina uma le tele o faʻamaʻi ma faʻafefeteina lou tino i vaega taua.