O le togalaau

E faʻafefea ona tupu goji (barberry Tibet) i totonu o le atunuʻu

Goji poʻo Tibetan barberry o se fale lauiloa tele i le lalolagi atoa. O fua suamalie o lenei laau toto ua manatu e toetoe o se vailaau masani mo le tele o faamai. O a latou tau maualuga mataga e le taofia ai tagata o loʻo mananao e faʻaleleia lo latou ola maloloina pe auai i se olaga ola maloloina.

O le tutusa tutusa i le va o goji ma le barberry masani e fai mai e mafai ona e taumafai e tupu nei fua i nei mea. O le barberry Tibet o se laau e sili ona faigata ma le le lelei. E faigofie ona faʻafeiloaʻi uma vaʻavavega o le tau - vevela, lāmala, timu, sulu. E le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, e masani lava e le afaina mai faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi, ma e mafai ona aumai ai fualaʻau tetele i le itu i mātū.

O le faafitauli tele ma le naʻo le faʻalavelave o le totoina lea o fua lelei ma totoina i latou e tusa ai ma tulafono uma ma fautuaga. O le fatu e tupu aʻe mai fatu i ou lava lima e sili atu ona faʻatuatuaina nai lo i latou e mafai ona faʻatau i soo se vasega pepe.

Tupuga goji vine mai fatu

O fatu fou na filifilia (mai vine fou) e lelei, ae le o mea moni i la matou eria. O le mea lea, mo le totoina o goji, e tatau ona e faʻaaoga fatu mai vine mamago. O lenei mea o le a le afaina tele ai o latou aʻafia. A o lei totoina, e tatau ona faia fatu mo le itiiti ifo ma le lua itula i se tasi o sauniuniga poʻo ni mea faʻalavelave e faʻaosofia ai le tuputupu ae o laau i le lumanaʻi. Mo lenei mea, Epin, Zircon poʻo le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o fomu faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai le palu, aloe, meli, pateta ma le kulisi.

O le faʻafefiloi palapala mo le totoina o fatu e tatau ona aofia ai fanua masani (onosefulu pasene), peʻa (tolusefulu pasene) ma le pefu (sefulu pasene). Ua sasaaina i totonu o se atigipusa, ua faia ni togi ma fatu fatu. Faʻafefete pito i lalo ma le afa-centimeter peat layer ma ufiufi i se ata manino. O le atigipusa e tatau ona i ai i se potu mafanafana ma le pogisa seia oʻo ina aliaʻe pine muamua.

I le taimi lava e uma ai le faʻaalia mai muamua o fuālaau, e tatau ona faʻafeiloaʻi le pusa i totonu o se potu ma faʻamalama lelei pe tuʻu i luga o se windowsill. E manaʻomia le tausiga o le susu i taimi uma i le ola mama. O lenei mea o le a fesoasoani i le pulupuluina ma se tamai moli.

E naʻo le faʻailoga o se laulau faʻailoga lona fa e faʻaaogaina. O fualaau taʻitasi taʻitasi e tatau ona faʻapipiʻi i totonu o se potopotoga loloto poʻo se tioata (i le maualuga o le itiiti ifo ma le 500 mililita), talu ai ona o aʻa o le laau. E tatau ona amanaia lenei mea i le taimi o le gafa ma faʻaaogaina naʻo le auala o le faʻafefeteina, e le o le vavaeeseina o le eletise mai le aʻa.

O le barberry tibet ua totoina i le laufanua i le amataga o le taumafanafana, pe a lelei le mafanafana o le eleele ma e leai se lamatiaga o le po.

Toga togalaau

O le nofoaga mo le totoina o goji e tatau ona filifilia i le la ma e aunoa ma le lamatiaga o le malo, o lona uiga, i luga o se mauga laitiiti po o se mauga. Soo se eleele e talafeagai mo le laau, ae o le eleele ma le papa e sili ona lelei.

I le va o vaomatua e tatau ona tuu se mamao o le itiiti ifo ma le tasi ma le afa mita. O le loloto o pu taitasi e 20 centimita. A o le totoina se fatu laau i pu taitasi e te manaomia e sasaa sina vaega ole paluga-humus mix.

I le totoina o togalaau goji lapopoʻa na faʻatauina i totonu o le vasega pepe, e tatau ona faalua le lua i le loloto (tusa ma le 40 simita) ma faʻalautele le lapisi i totonu ole paluga kulimi. Mo laau taʻitasi o le a e manaʻomia se pakete se tasi o le peat ma le faapalaga, faʻapea foʻi ma le pefu laupapa (pe tusa o le tasi le lita). Ia filifili, faaopoopo le superphosphate (200 kalama) i le palapala.

I le taimi lava e uma ona totoina ai laau iti, latou te faia le tele o le suāvai, mulch le eleele e latalata i le seedling ma faatuina se lagolago mo le faapipiiina o lala.

Goji Care Rules

Faʻaiga ma fafaga

O fualaau faasaina o le Tibet e le manaʻomia mo le fafagaina, ma le faʻafeinuina e naʻo le vevela o le tau ma le umi o le toesea o le vaʻaia - e sili atu nai lo faalua i aso fitu. I isi taimi, o le suāvai e filifili.

Trimming ma fusi se togavao

O le teuteuga e faia i le tautoulu. O le tele o taimi, o le fausiaina o le vao e faʻaalia i ni auala se lua: i le foliga o se laau poʻo le auala masani.

O teuteuga masani e amata mai le tausaga muamua o le olaga o le laau. I le tolu tausaga muamua (i tausaga uma), e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le laau atoa ma filifili lala sili ona malolosi ma sili ona umi (atonu e tusa ma le lima), ma o isi mea uma e teuina e aunoa ma le faatuai. I le tolu tausaga mulimuli ane, i luga o ia paranesi, e tatau ona e tuua se tasi (pe lua) pupu i le 30-40 centimita le umi. I le vaitau e sosoo ai, o nei laau toto o le a faʻasaʻoina lala fou, e tolu (o le malosi sili) e tatau ona totoe, ma o le isi o totoe e vavae ese.

Ona faia lea i tausaga taʻitasi, teuteuina pea lala o fualaau aina suamalie, ma ia leoleoina ia le itiiti ifo i le tasi le polo i luga oi latou taitoatasi. O nei teuteuga masani e fesoasoani i le tulaʻi mai o ni aʻa laiti, lea o le a maua ai le seleselega ua faamoemoeina.

E mafai ona e faia se togavao i se tasi mea. O lenei metotia e faʻaaogaina mai le tausaga lona lua o le ola o laau. O lala uma lava e tatau ona teuteuina, sei vagana ai le tasi - sili ona malosi ma sili ona umi. O nei teuteuga e faia i taimi uma (i tausaga uma) seʻia oʻo ina oʻo i le mita ma le afa le maualuga. Ina ia faatumauina lenei lala, e tatau ona e tausia le lagolago ma le pusi.

O isi faʻaogaina uma o loʻo faia e tusa ai ma le faʻaaliga o le auala masani ina ia mafai ai ona fuaina lala.

Aua nei galo e uiga i le "soifua maloloina" paʻu. E tatau ona aveese le laau o lala ua faaleagaina ma mama i le taimi. O laau e le manaomia ni lala e tusa ma le 40 inisi le mamao mai le eleele, faapea foi lala e le fua mai.

Nofoaga mo le taumalulu

Goji o se togalaau malulu, ae mafai ona mate i le vevela i lalo o le 15 tikeri. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona faʻaaoga soo se mea talafeagai e ufiufi ai (mo se faʻataʻitaʻiga, tumutumu o fualaau faisua, salu lala poʻo isi).

Goji fausiaina

O le auala o le toe gaosia e le tipu ua faamaoniaina atoatoa. I le taumafanafana, e mafai ona eli lala lago gogo i se atigi pusa eseese, ma o le autumn e mafai ona latou maua aʻa. O ia gaioiga e mafai ona toe faʻapipiʻi i le faaiuga o le tautotogo e sosoo ai.