O laau

Magnolia

Fugalaau laau Magnolia (Magnolia) o se sui o le aiga magnolia. O lenei ituaiga e tuufaatasia ai le sili atu ma le 200 ituaiga. Mo le taimi muamua, na tutupu ai nei laau i Europa i le 1688. Ma sa ia faaigoaina lenei ituaiga o Magnolia S. Plume i le 1703 e faamamalu ai Pierre Magnoli, o ia o se tagata fai togalaau. I le natura, o nei laau totō e mafai ona maua i itulagi e i ai le atunuʻu ma le vevela o le tau o Amerika i Matu ma Asia i Sasae. O Magnolia o se laau tuai o le tainasoa, lea na salalau i le vaitaimi o Cretaceous ma le Tertiary. Ua maua e tagata suʻesuʻe ile suʻesuʻega se fugalaau faʻafefeteina o lenei laau, e le itiiti ifo ma le 95 miliona tausaga. O Magnolia na mafai ona ola i le tele ona e faigofie tele ma vave ona faʻafetaui i suiga suiga o le tau. I aso anamua, e lei i ai ni pi, ma o le palotaina o lenei laau totō na tupu i le fesoasoani mai o ni anufe, lea na taofia pea lenei gafatia.

Tasi se tala matagofie ma le faanoanoa e fesoʻotaʻi ma le magnolia. Iapani fafine Keiko fai fugalaau matagofie mo le faatauina atu, ae o lenei galuega na aumai ai ia te ia se penny, e pei o fugalaau e le moni. E tasi le taimi, e tasi le fala, lea na masani ai ona fafagaina Keiko, na faaalia ai lana mealilo: o fuga pepa e mafai ona ola, ae mo lenei mea e tatau ona faguina i se mataua oo latou lava toto. Ae e tatau ona manatuaina o lenei pa'ū e le tatau ona avea ma mea mulimuli. Na faʻaaogaina e Keiko lenei mea faalilolilo ma e leʻi pine ae avea ma tamaoaiga, ae o le tamaloa na ia alofa i ai na matua matapeʻapeʻa na ia faʻamalosi le teine ​​e galue mo aso e gata ai ona o le tele o ana tupe. Ona oo mai ai lea o le taimi na fufui ai e le teineitiiti se fugalaau mai le pepa ma le mataua mulimuli o le toto ma maliu. O le fugalaau, lea na sau i le ola faafetai i lenei pa'ū, ua amata ona taua o le magnolia. Talu mai lena taimi, ua avea le fugalaau magnolia ma faailoga o le agalelei ma le tamalii o le agaga.

Faalauiloa Faalauiloa

O Magnolia o se laau laʻau po o se laau. O le paʻu o le paʻu lanu enaena-fugafulaʻau poʻo le enaena, e ono faʻamalolo pe fulafula. O le maualuga o sea laau e mafai ona ese mai le 5 i le 20 mita. I luga o ona tupua, o lapisi lapoa mai lapisi laulaau, faapea foi ma le maʻilala o le tau mai le tau, e manino lava. O fatugaʻo e tele lava. Laʻau tele, paʻu, lau-lau lauusiusi-lau lanu lanu-lanu laititi ei ai sina palakalafa i luga o le fogaeleele, ma, i le avea ai o se tulafono, e elliptical pe o foliga i luga o foliga. O fugalaau e tasi o fugalaau e tasi e mafai ona gaosia pe maeʻa, o le lautele e tusa ma le 6-35 centimita, ma le lanu: kulimi, lanu mumu, lanu viole, paepae, piniki po o le lilac. O le fuga o le fugalaau e aofia ai le 6 i le 12 paluga o gaʻo faʻalauteleina, lea e sili atu i le tasi i le isi. O ia petals e i ai i le 1 poʻo le tele o laina. I le avea ai o se tulafono, e fuga mai le magnolia i le amataga o le vaitau o le tautotogo, ae ui i lea, o loʻo i ai ituaiga meaola e ola aʻe i vaiaso muamua o le taumafanafana. O lenei laau toto e matua matagofie lava ma e matua manao lava le fai togalaau e teuteu lana togalaau.

O le fua o se laupepa e faʻasolosolo faʻatasi, lea e aofia ai se numera tele o laupepa e toʻatasi. O fatu lanu uliuli ei ai se tafatolu tafatafa ma se mumu mumu po o le piniki. Pe a tatala le lautusi, o fatu e tautau i luga o filo fatu.

O laau laʻau ma laau magnolia o laau totō e maualuga tele le faʻamalosi. E sili atu ona mataʻina i le tautotogo. O le Blooming magnolia o le vaaiga pito sili lea ona matagofie o tagata uma na faatoa vaʻaia o ia e le mafai ona galo. Ae peitai, o le magnolia o se laau taua e le gata ona o lona matagofie. O le mea moni, o ona fua, fugalaau ma laʻau o suauu tāua e maua ai le malosi faʻafomaʻi malosi, o loʻo faʻaaogaina mo le maualuga o le toto, rūmatism ma faʻamaʻi eseese o le vaega o meaʻai.

Outdoor Magnolia Toto

O le a le taimi e toto ai

E le o itu uma lava e mafai ona ola aʻe magnolia. Pe a filifilia se nofoaga mo le totoina, e tatau ona manatua i le mafaufau o lenei mea totino e sili ona manaia. Filifili se nofoaga lelei-mamao mai ogalaau ma tuʻuina atu le fale ma le puipuiga lelei mai sasaʻe ma sasaʻe. I se paolo laitiiti, e mafai ona e ola aʻe i le magnolia i le itu i saute. O le eleele i luga o le saite e le tatau ona avea ma saline poʻo se mea e faʻaleleia, ma sili atu le susu, oneone poʻo oneone mamafa e le talafeagai foi. O se eleele elemene pe le mautonu e faatumulia i mea ola mea e sili ona talafeagai. Pe a faʻatau mea mo le totoina, e tatau ona manatua o le maualuga o le seedling e tatau ona tusa ma le 100 centimita, e tatau ona i ai le 1 po o le 2 faʻalaʻo. E lelei tele pe afai o le seedling e i ai sona aʻa aʻa, o le a faʻaaogaina atoatoa ai lona faʻamago. E mafai ona faʻapipiʻiina se faʻalaʻau faʻatoʻaina ma se aʻa faʻamaumau i eleele palapala i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn.

O le tele o tagata atamamai e fautuaina le totōina o magnolia i le lauʻeleʻele matala i le autumn i le afa lona lua o Oketopa. I le taimi nei, ua uma ona malolo le fatu. E tusa ai ma fuainumera, toetoe o le 100 pasene o fualaʻau totōina i le tautotogo e aʻafia. I le tautotogo, totoina o se fatu laau i totonu o le togalaau e faia ia Aperila, ae peitai, e tatau ona manatuaina e oo lava ile po o pulu laitiiti e tele naua le afaina i laau ua totoina.

E faapefea ona toto

O le maualuga o le lua mo le totoina o le magnolia e tatau ona sili atu le maualuga o le aʻa o le fatuina e 2 taimi. O le elemene pito i luga o le eleele, lea e tumau pe a uma ona eliina se pu, e tatau ona fesootai i le palapalifi pala. I le tulaga o le eleele e tele naua, e tatau foi ona faaopoopo i ai sina vaega o oneone.

Muamua, i le pito i lalo o le lua, e tatau ona e faia se paipa alavai lelei, o le mafiafia e tatau ona mai le 15 i le 20 senetimita, mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina taʻaleni gaʻo oloʻo pe apalai piliki. O se oneone oneone e sefululima senitimita le mafiafia e liligiina i luga o le alavai. Ma ua i luga o le oneone se mea e sasaa mai i le muai saunia o le eleele toto (o le tuufaatasiga o loʻo faamatalaina i luga). Ma, e tatau ona faapipii se laau i le ogatotonu o le lua, ma e tatau ona matauina pe a uma ona totōina, ona tatau lea ona sele lona lipine 30-50 mm i luga o le tulaga o le laitepi. Faatumu ia lua i le paluga o le eleele ma faʻapipiʻi le pito i luga o le poloka poloka. E manaʻomia e le magnolia ua totoina le faʻamautu. A uma ona faʻamafu le suavai i totonu o le palapala, e tatau ona ufiufi le pito i luga o le poloka poloka i se paʻu o le peat, ma tuʻuina i luga o le paʻu se paʻu o le paʻu laau o le coniferous. O le faʻaleleia o le eleele o le a aloese mai lona vave faʻamago.

Tausi mo le magnolia i le togalaau

Magnolia o se laau toto, o le mea lea, e manaʻomia ai le faʻamautuina lelei. O fualaau aina, e tolu tausaga le matua, aemaise lava le manaomia o le faʻaleleia ma le faʻaleleia atili o vaiinu. E tatau ona maitauina o le palapala o le lio poloka e le tatau ona susu, ae na o sina susu lava, ma e tatau ona faʻafeinu i vai inu. Tatalo le eleele latalata ane i le togavao e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma na o le paluga, talu ai o le laau ei ai lona aʻa, lea e matua faigofie lava ona faamanualia ai isi meafaigaluega i le togalaau. Ina ia faʻaitiitia le numera o le faʻaleleia o le vai ma le faʻatoʻaga, e fautuaina e le au fai togalaau faʻatumu e te faʻatumu le pitonuʻu poloka i le mulch.

E manaʻomia foʻi e Magnolia le laʻei pito i luga. Mo le 2 tausaga muamua, e le manaʻomia le fafagaina o se laʻau talavou, aua e lava meaʻai i totonu o le palapala. O luga o laei e amata na o le tolu tausaga; o nei taualumaga e faia mai le amataga i le ogatotonu o le vaitau tuputupu aʻe. O le laau e tatau ona fafagaina i le faʻaaogaina o meaʻai minerale, ma o le vailaʻau e tatau ona faʻaalia i luga o le afifi. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faia se paluga kulimi, mo lenei mea, faʻafefiloi le pakete vai, 15 kalama o Urea, 20 kalama o le ammonium nitrate ma le 1 kilokalama o mullein. Mo le 1 tagata matua, e tatau ona e aveina 4 pakete o se vaifofo vai. E fafagaina i le magnolia 1 taimi i le 4 vaiaso. Manatua e faigofie lava ona faʻafefe. I totonu o se vaega o le "overfed", o pusa laulaʻau e amata ona vevela nai lo le taimi. A oʻo mai ia faʻaaliga, e tatau ona e taofi le fafagaina ma faʻateleina le tele o le fafaga.

Suiga

Magnolia e matua le lelei lava i le gafa. Afai e te manaʻomia pea ona faʻatulagaina, ona e taumafai lea e mulimuli i fautuaga a le au fai togalaau. Muamua, saili le nofoaga sili ona talafeagai mo le tulaueleele. O le vaomatua e matuā faʻafeinuina. A eliina i fafo, ia manatua o le vaega eleele e tatau ona lapoa tele, ona mafai ai lea e le laau ona faʻafesoʻotaʻi le faʻafesoʻotaʻi ma sili atu ona faigofie ma vave ona aʻafia. Ina ia fesiitai le magnolia i se nofoaga fou e folau ai, e mafai ona e faʻaaogaina se pepa o plywood poʻo se fasi uu. E le gata i lea, o mea uma e gaoioi ma le laau e tatau ona tutusa ma le taimi muamua o le totoina. O le mea lea, i le pito i lalo o le lua o le tau, ua faia ai se alavai, lea e ufitia i le oneone ma le paluga eleele. Ona tuu lea o le magnolia i le ogatotonu ma o le lua o loʻo ufiufi i le palapala, ma aua neʻi galo o le aʻa i tua pe a uma le totoina e tatau ona maualuga i luga aʻe o le nofoaga. O le taofiofi o le pito i luga o le poloka poloka e le tatau ona faʻatusatusaina, e na o le manaʻomia lava ona faʻamalosi.

O le laau ua totoina e tatau ona matua faasusuina, ona oʻo ai lea i le pito i luga o le poloka poloka o loʻo ufiufi i se laʻau o mulch. Afai o le magnolia e toe totoina i le tautoulu, ona tatau lea ona puipuia ona aʻa mai gutu o le a sau, aua o lenei faaputuga o eleele mamago ua faia i le pito i luga o le poloka poloka. O lala ma ogalaau o ia laau mo le taumalulu e manaomia ona afifiina i ie.

Pruning magnolia

O le teuteuga magnolia ina ia mafai ai ona fausia se pale e le maua. O le teuteuga mama e faatoa faia pe a maeʻa le laau. I lenei tulaga, e tatau ona e tipi ese mea uma e afaina i malulu malulu ma lala matutu, faapea foi ma i latou e ufitia le pale, aua nei galo e aveese fugalaau mama. O nofoaga fou e seleseleina e tatau ona ufiufi i ituaiga o togalaau. O le teuteuina e le faia i le taimi o le tautotogo, o le mea moni e faapea, o lea ituaiga o laau e mafua ona o le tele o le tafe o le sua, ma o manuʻa na mafua ai ona mafai ona oti.

Pests ma faʻamaʻi

I le gasologa o tausaga, ua talitonuina e le aafia le magnolia i soʻo se faʻamaʻi poʻo meaola faalafua, ae mafai lava ona mafua ai le tele o faafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai e le chlorosis ona atinaʻe, mai le mea e amata ona aliali mai ai lanu samasama i luga o laulaʻau, ae peitai, o veins e le suia ai la latou lanu meamata. Chlorosis fautua mai o le eleele e tele naua le lime, lea e aʻafia ai le atinaʻe ma le tuputupu aʻe o le root magolia ma e masani ona oʻo atu ai i le oti o le laau atoa. E mafai ona faʻamaonia le eleele e ala i le faʻalauiloaina o le lalolagi faʻasalaga poʻo le peat acid i totonu. E mafai foi ona e faʻaaogaina vailaau faʻasaina o loʻo maua i soʻo se faleoloa faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, chelate iron.

O le tuputupu ae o Magnolia ma le alualu i luma e mafai ona faasolosolo lemu ona o le mea moni o le palapala ua tumu i meaʻai, lea e tau atu i lona togafitiga. Ina ia malamalama ua fufulu le laau, e mafai ona e suʻe maeʻaeʻa maeʻa i aso mulimuli o Iulai, e mafai ona e maua ai le faʻagogoina o pito o laupepa tuai. Afai ei ai ni faailoilo o le vevela o le magnolia, ona tatau lea ona e taofi le faʻaaogaina o fomaʻi ma faʻateleina le tele o le faʻavaivai.

Mealybugs, thrips rosacea ma peach aphids e mafai ona nofo i luga o sea laau, ao faagasolo se vaitaimi o le lamala, manino po o vaʻavavevele e afaina ai. O nei meaʻai e 'ai fualaau suamalie, lea e mafua ai le faaleagaina o le magnolia. O le mea lea, o le pau o ona laʻau e amata ia Iulai poʻo Aokuso. I nisi tulaga, talu ai ona o meaola faalavela, e mafai ona faʻavaivaia le laau i le isi tausaga o le a leai se tuputupu ae. E le gata i lea, o nei faʻamaʻi pipisi e maua mai faʻamaʻi pipisi e le mafai ona faʻamalolo. Mo le faʻamalo ese o faʻamaʻi, e tatau ona e faʻaaogaina acaricides, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona togafitia se togavao ma Actara, Actellik poʻo isi auala o faʻatatau tutusa.

I le taumalulu, o togi e fusi ai le aʻa ma aʻa e ono afaina ai le laau. Ae ina ia malamalama pe oi ai ni faafitauli faapena, e tatau ona e aveese le pito i luga. E tatau ona faʻasalalauina ni meaʻai i Fundazole (1%). Ma ia manatua, ina ia mafai ona puipuia mai ai, e tatau ona e ufiufi le lio o le magnolia mo le taumalulu pe a maeʻa ona tau le masini.

A oʻo ina tupu aʻe i le vaeluagalemu, e mafai ona pisia le magnolia i se maʻi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga: paʻu paʻu, sooty mushroom, mataʻu, pala o laau, mea lanu po o botrytis. E mafai ona faʻamaloloina se togavao ua afaina pe a vave ona iloa le maʻi ma i le taimi lava e tasi, o le a togafitia le togafitiga i se vaifofo malie. Manatua ia faʻaitiitia foi le faʻamaina. I nisi tulaga, ina ia maua mai le mea e manaʻomia, e tatau ona faʻavasegaina le laau i ni nai taimi. Afai e pisia le togavao i siama siama, ona tatau lea ona togafitia i le sulʻamea suauu.

Faalauiloa Faalauiloa

O le Magnolia e mafai ona faʻaleleia e fatu, faʻapea foʻi le tuʻuina, tipi ma le faapipiiina. Ae tatau ona amanaia ina ia mafai ai ona faʻasaoina uiga eseese o le laau, e tatau ona faʻalauteleina i le auala vegetative. Ae peitaʻi, pe a tupu aʻe le magnolia mai fatu, e masani lava ona maua se ituaiga fou, foliga poʻo se ituaiga. Ma o le auala gafa o le toe gaosia o le faigofie lea.

Fanauina o fatu

E tupu le fatu i Setema. Ao mai le fua ma tuʻu i luga o se pepa pepa. Ona lūlūina lea o fatu ma faʻamofuina i se fagu vai, lea e tatau ona nonofo ai mai le 2 i le 3 aso. Ona fufulu ai lea i totonu o se faʻavevela, o lea e mafai ai ona e aveeseina fualaau. Ma le isi, e fufuluina fatu i totonu o se fofo, lea o le a aveeseina ai le suauu mai ia mea, ona fufulu lelei lea i le vai mama. O fatu e tatau ona togafitia aʻo lei luluina. Ina ia faia lenei mea, ua tuu i totonu o se taga o le polyethylene, lea e tatau ona faatumulia i le susu sphagnum poʻo le oneone (1: 4). Aveese le pusa i le ogatotonu o le pusaaisa mo le itiiti ifo ma le 20 aso.

E tatau ona aveese mai fatu fugalaau mai le pusaaisa, tuu i latou mo sina taimi i se vaifofo fungicide mo le faʻaaogaina. Ona tuʻuina atu lea o fatu i totonu o le gaʻo susu ma faatalitali seʻia latou naklyuyutsya. Afai e saʻo mea uma, ona oʻo mai lea o le toto e sili atu i le afa o fatu. Afai e le amanaia le vevela, ona le tele lea o fualaau.

Faia se togavao ma se loloto o le 20 mm ma faʻalautele fatu i totonu, lea e tatau ona ufiufi ile centimita o le masini. O lenei fatuga o loʻo i ai se aʻa aʻa, o lea e tatau ai ona e ave se pusa uumi mo le luluina, o lona loloto o le 0.3 m. O le toe totoina i totonu o le eleele e faia pe a maeʻa le taufaʻataʻu o gutu o loʻo i tua, ae tatau ona tuʻuina atu ma le totoʻa ia vaieli. Mo le taumalulu, e tatau ona "ufiufi" vao laiti i le paʻu mamago.

Laʻau

Mo le seleseleina o seleselega, e tatau ona e filifilia laau talavou, ae e tatau ona e tipiina i le taimi aʻo leʻi amataina le matala. E sili pe afai o le vaega pito i lalo o le fagu ua faʻamaina, ma le lanu mumu. O le seleselega ua totoina i aso mulimuli o Iuni po o aso muamua o Iulai, e faʻaaogaina ai se fale lauʻeleʻele mo lenei, talu ai o le a mafai ona tausia le vevela talafeagai ma le faʻafefeina o le ea ma le eleele. O laʻau ua totoina i le oneone poʻo se faʻafefiloi e aofia ai peat, vermiculite, oneone ma le perlite.O le vevela o le ea i totonu o le fale lauʻeleʻele e tatau ona teuina pe a ma le 20-24 tikeri, i lenei tulaga e mafai ona aʻafia le vavae i le 5-7 vaiaso. Afai e te ave se fatu mai se magnolia tele-flowered, ona tatau lea ona manatua i le mafaufau e mafai ona 2 taimi sili atu taimi e teu ai. Taumafai e tausisia le vevela o le ea i totonu o le laina fautuaina. O le mea moni e faapea afai e sili atu le mālūlū, o le aʻafia o le tipi o le a faʻagesegese lemu, ma o le vevela e sili atu i le 26 tikeri e mafai ona faʻaumatia le laau. E ui lava o le vaeluaina o loʻo i totonu o le fale koli, aua nei galo e faʻalauteleina le faʻaleleia, ma ia mautinoa o le palapala o loʻo i ai sina manava i taimi uma.

Faʻafefea ona faʻalautele le tuʻuina atu

O le faʻalauteleina o le faʻalauteleina e na o le talafeagai mo le faʻasalaga vao. I le tautotogo, e tatau ona e filifilia se paranesi e ola latalata i luga o le palapala. I le faavae e te manaʻomia e tosoina se uaea kilipa uila, ona punou lea o le lala i le eleele ma faʻatulaga i lenei tulaga. I le nofoaga o loʻo fesoʻotaʻi ai le paranesi ma le eleele, e tatau ona fufuluina i le palapala ina ia maua ai se tamai faaputuga. Ina ia latalata i le taimi e aliali mai ai aʻa, e tatau ai i lena nofoaga e paʻi ai le paranesi i le eleele, ma oti ai se annular.

Mo le faʻaleleiaina o nisi taimi e faʻaaogaina ai ma faʻalelei ai le ea. I le tautotogo mulimuli po o vaiaso muamua o le taumafanafana, e tatau ona e filifilia se paranesi ma faia se lapotopoto o le paʻu i luga, o lona lautele e tatau ona mai le 20 i le 30 mm. E tatau ona vavae ese ma le faaeteete ina ia aua le faamanualia le fafie. I le isi itu, o le paʻu e togafitia i le heteroauxin, ona afaina ai lea o le manua i le gaʻo susu ma afifiina i le pusi ata, lea e tatau ona tautu i lalo ma luga aʻe o le fasi. A maeʻa lenei, o lenei lālā e nonoa i lala lata ane, lea o le a aloese ai mai lona manua ona o le malosi o le matagi. E tatau ona susu susu Moss i taimi uma. Mo le faia o lenei mea, o le tele o taimi i le masina e te manaʻomia e "tui" le vai i totonu o se tui i totonu. O aʻa e tatau ona aliali pe a maeʻa le 8-12 vaiaso. I le tautoulu, o le taoto e tatau ona momotu ese mai le matua matua, ma ia tupu aʻe i tulaga o potu.

Magnolia pe a uma ona tupu

E faʻapefea ona tausi pe a tupu le fuga

O le fuga o le magnolia e amata i le tautotogo po o le amataga o le vaitau o le taumafanafana. O le magnolia fugalaau fugalaau o le masiofo i totonu o togalaau. A maeʻa le laau, o le a tatau ona teuteuina mo le tumama. Mo le faia o lenei mea, tipi uma fugalaau fugalaau, faapea foi ma manuʻa manua ma le vevela ma lala, faapea foi ma mea e tutupu i totonu o le palealii. O le magnolia e le totogo foi e matua teuteu, e pei ona i ai ni paʻu lanu paʻu matagofie.

Togi

O le sauniuni o le laau mo le taumalulu e tatau ona faia i le faaiuga o le autumn. E tatau ona lelei ma faʻamaoni le faʻaputuina, aua e tusa lava pe e te ola i se vaʻa malulu o le magnolia, e mafai lava ona galo, aemaise lava pe a malulu le taumalulu ae le o le kiona. Ina ia taofia le taina o le laau, o lona ogalaau e tatau ona afifiina i le afaina i le 2 laulau, ao taumafai e puipui lala mama mai le manua. A maeʻa muamua gutu, o le pito i luga o le poloka poloka e tatau ona mulimulitaʻi i se papa mafiafia.

Ituaiga ma ituaiga o magnolia ma ata ma igoa

O le tele o aofaʻi o magnolias e iai i Peretania, e aofia ai: i le Royal Botanic Gardens ma le Arnold Arboretum introduction center. E maua foi i Kiev se mea manaia matagofie. O meaola sili ona lauiloa i le au faifaatoaga o le a faamatalaina i lalo.

Magnolia Siebold (Magnolia sieboldii)

O le maualuga o lea laau o le laau e tusa ma le 10 mita. Ae ui i lea, o le tele lava o lenei meaola e fai ma sui o laau. O loʻo i ai ona lapisi lauusiusi, ma latou oʻo atu i le umi 15 senitimita. I luga o se pupuʻu matala o loʻo i ai se laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe laititi. Fugalaau i le lautele e mafai ona oʻo i le 7-10 centimita. O lenei meaola o se tasi lea o le tele o le taumalulu-mausali, e mafai ona tumau i gutu pupuu e itiiti ifo i le 36 tikeri. Fausia talu mai le 1865.

Magnolia obovate (magnolia obovata), poʻo le lanu paʻepaʻe paʻepaʻe

O lenei ituaiga e sau mai Iapani ma mai le motu o Kunashir, lea o loʻo i luga o le motu o Kuril. O le maualuga o lenei laau e tusa ma le 15 mita. Le lanu o le paʻu lamolemole e lauulu. I le pito i tua o laʻau, o pusa lapisi o 8-10 fasi vaega ua aoina. O le lapoa o fugalaau lanu paʻepaʻe matagofie e tusa ma le 16 inisi le umi, e iloagofie e le mea moni o loʻo i ai se manogi manogi. O le uumi o fualaau mumu mumū e tusa ma le 20 simetimita. O ia ituaiga laau e foliga matagofie i le tausaga atoa, o le malulu-faapalepale ma le malulu, ae o se mea faigata i le maualuga o le malulu o le ea ma eleele. Fausia talu mai le 1865.

Magnolia officinalis (Magnolia officinalis)

O le mea na fanau mai ai lenei ituaiga o Saina. O lenei laau ua manatu e tutusa ma Magnolia officinalis, ae o lapisi laulaʻau e tele. O fugalaau manogi manogi e foliga tutusa i foliga o lili vai, ae o loʻo i ai pusi vaiti, tusi i le pito i luga. I le fale, o lenei ituaiga o meaola e faʻaaogaina e avea o se vailaau faʻamalositino, ma i le ogatotonu o le vaitau e mafai ona taulimaina e seasea lava.

Povi magnolia (Magnolia acuminata), po o le kukoli cucumboo

Muamua o se laau mai le ogatotonu o Amerika i Matu. I lalo o le natura masani, e fiafia e ola i vaomatua i lalo o mauga, faapea foi i luga o papa papa o vaitafe mauga. E mafai ona oʻo atu lenei laau i le maualuga e tusa ma le 30 mita. O le laau talavou ei ai lona pale pale, ae faasolosolo lava ina faasolosolo. Pepa o laupepa e faʻaaogaina pe faʻafeiloaʻi ile umi o le 24 simita. O latou pito pito i luma e vali lanumeamata, ma o le itu sese e lanu uliuli-e pulapula laititi i luga o le fogaeleele. O le lautele o fugalaau e pei o le logo e tusa ma le 8 inisi le umi, e valiina i lanu lanumumu-lanu samasama, i nisi tulaga o loʻo i ai se paʻu vevela i luga o le fogaeleele. O lenei ituaiga meaola e sili ona malulu o mea uma. O lenei ituaiga o loʻo i ai se foliga ma le lapotopoto poʻo le pepa fatu pepa i le faʻavae. Canary lanu fugalaau e le tele naua i totonu o meaola autu. I totonu o le Iunaite Setete, na maua ai e tagata tomai faapitoa magolias i le laasia o le magnolia liliaceae ma le magnolia faailoga, ua tuufaatasia i lalo o le igoa o le Magnolia Brooklyn.

Magnolia stellata (Magnolia stellata)

O lenei vaaiga o se tasi o mea sili ona lalelei ma matagofie. E sau mai Iapani. O le laau o se laau laʻau pe leai foi, o lona maualuga e mafai ona oʻo i le 250 sene. O paranesi e leai ni lanu enaena-enaena. O foliga o laupepa laititi e vavalo elliptic, o le umi e tusa ma le 12 simita. O le tele o fugalaau e le masani ai e tusa ma le 10 simita, e tele a latou paʻu paʻepaʻe e pei o le lipine e pei o le lipine, e faalauteleina i itu uma, e foliga tutusa ma ave o se fetu. E 2 ituaiga teuteu: ki, ma le piniki. E masani lava ona lauiloa i le au faifaatoaga o le tele o ituaiga ma laau toto. Mo se faataitaiga, Susana magnolia o se ituaiga o fugalaau, o lona pito i fafo o loo valiina i se lanu uliuli-lanu enaena, ma o totonu o totonu o se paolo paolo. O lenei ituaiga o se vaega o se faasologa o hybrids ma igoa o fafine: Betty, Pinky, Jane, Judy, Anna, Randy ma Ricky. O lenei faasologa na soifua mai i le limasefulu o le seneturi mulimuli.

Magnolia liliflora (Magnolia liliflora)

O lenei ituaiga meaola e sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga. E foliga mai o le nofoaga na tupu mai ai se laau faapena i Sasaʻe sasaʻe, na iʻu i Europa i le 1790. O le fugalaau e susulu, o le lautele o fugalaau ma se manogi manogi e tusa ma le 11 simita, o latou foliga e foliga tutusa lava ma le lili. O o latou tino i totonu e papaʻe, ma o fafo o le lanu violē. O le foliga teuteu o lenei ituaiga o Nigra (Nigra) e tatau ona gauai faapitoa i ai: o le pito i fafo o ona fugalaau e mumu-ruby, ma o totonu o le lila-paʻepaʻe, o puaʻa e amata i aso mulimuli o Aperila poʻo le muamua ia Me.

Magnolia Kobus (Magnolia kobus)

O le nofoaga na fanau mai ai sea ituaiga o Korea Korea i Saute, ma totonugalemu ma matu o Iapani. Na taunuu i Niu Ioka i le 1862, ma mai iina na aumai ai i Europa i le 1879. I lalo o tulaga masani, o le maualuga o se laau e mafai ona 25 mita, ae i le aganuu e le sili atu i le 10 mita. O lapisi lau laulaau lapoa o loʻo i ai se togi maualuga. O latou pito i luma o le lanumeamata lanumeamata, ma le itu sese o loo valiina i totonu o se paolo paler. O le aofaʻi o fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe e tusa ma le 10 centimita. O le muamua fuga o se ituaiga magnolia e faatoa mafai ona vaaia pe afai e 9-12 tausaga le matua. O lenei ituaiga o kiona, pefu ma le kesi. O le pito i matu o se laau e iai fugalaau tetele, ma e sili atu ona malulu.

Magnolia grandiflora (magnolia grandiflora)

Muamua mai sasaʻe sasaʻe o Amerika i Matu. O le paʻu o le paʻu o loʻo i ai sona foliga paʻu. Crohn ei ai sona foliga mataʻina. O le lanu o laupepa lau lapopoa lautele e lanu meamata. O le aofaʻi o fugalaau paʻepaʻe e tusa ma le 25 simetimita, latou te maua ai se manogi manogi manogi. O fua e lelei tele, e matua susulu ma e iai se foliga e pei o le faʻasolo. E ui lava e laiti le laau, o lona uiga o le faatupulaia o le tuputupu ae, o le tuputupu ae faaletausaga e na o le 0.6 m. E maualalo le malulu o le taumalulu ma e mafai ona tatalia gutu o le itiiti ifo ma le 15 tikeri. O lenei ituaiga meaola e ola lelei i tulaga o le taulaga, e umi ma e maualuga le tetee atu i meaola faalafua ma faamaʻi. O foliga masani teuteu:

  1. Faʻasalalau. Pepa faʻatusatusa faʻamau pepa e faʻatusatusa i le manatu autu.
  2. Lanceolate. O foliga o le laʻau ua faʻaloloa.
  3. Fiafia. O lapisi laulaʻau lautele lautele ma o le lautele o fugalaau e tusa ma le 0.35 m.
  4. Rotundifolia. O pepa laulaau e valiina i se lanu uliuli lanumoana. O le tele o fugalaau e tusa ma le 15 simita.
  5. Tuai. O le fugalaau e amata muamua atu nai lo le mea autu.
  6. Exon. O lenei laʻau maualuga ei ai lona pale pupuni faatapulaa. O lapisi laulaʻau e lautele ma i ai le pubescence i le pito i lalo.
  7. Tatalo. O le foliga o le pale e matua tele lava.
  8. Hartvis. O le foliga o le pale o le pyramidal, laʻau laʻau.
  9. Dragon. Crohn na maualalo lalo ifo. O paʻu faʻataʻavaleʻau e paʻi i le eleele ma vave ona aʻa.
  10. Gallison. E sili atu le malosi o le kiona pe a faatusatusa i le manatu autu.

Magnolia Sulange (Magnolia x soulangeana)

O lenei totoga na fanau i le 1820 faafetai i le Farani o E. Sulange, o le saienitisi. I le taimi nei, e sili atu ma le 50 ituaiga o ituaiga o vine ua faamauina, ma oi latou uma e sili ona lauiloa i le toetoe o atunuu uma. O le maualuga o ia laau toto ma laau e le silia le 5 mita. O le umi o laʻau laʻau e tusa ma le 15 inisi le umi. O le tele o fugalaau i totonu o le fugalaau e mafai ona ese mai le 15 i le 25 senitimita, e manogi, ma i nisi tulaga latou te le manogi. E mafai ona valiina i latou i lanu eseese mai le lanu violē i le piniki māmā. O se laau ma fugalaau paʻepaʻe e mafai ona iloa e seasea ona maua. O lenei magnolia e puipuia mai aafiaga le lelei o le siosiomaga ma e le o se mea e manaʻo ai i le tuufaatasiga o le eleele. O fugalaau e sili ona lauiloa:

  1. Lenne. O le pito i totonu o fugalaau manogi e paʻepaʻe, ma o le pito i fafo e faʻamalosi le piniki.
  2. Alexandrina. O le magnolia e tusa ma le 8 mita le maualuga, e puipuia i le lamala. O le pito i fafo o fugalaau e lanu uliuli, ma o totonu e paʻepaʻe.
  3. Rubra (mumu). O le pito i fafo o fugalaau o le mumu mumu.
  4. Siamani. O foliga o le pale o le pyramidal.

E le gata i lea, o lenei kulupu e tele ituaiga o ituaiga.

I le faʻaopoopoga i ituaiga o meaola o loʻo faʻamatalaina i luga, e faʻatoʻaina e le au fai togalaau vao, tele-talo, Lebner, le lavalava, tolu-leaf leaf, poʻo le faamalu, ma isi.