O le togalaau

E faʻapefea ona totoina fatu o le sipuni mai fatu?

O fualaau faiva o le sili lea e fiafia iai i le tele o tagata. E faʻapefea ona toto laau totō vine i se auala e mafai ai e le amataga o le taumafanafana ona 'oliʻoli i fualaau suamalie ma manogi? E mafai ona e tuputupu ae e faʻaaoga fatu. O lenei metotia ma metotia ua sili ona lauiloa i le au faifaatoaga. O le lūlūina o le fatu i le taumalulu i le fale, i le amataga o le taumafanafana na muamua mai ai fua muamua, lea e le o ese mai le vao seia oo i le malulu.

Fualaʻau - o se mea e fiafia i le tofo ma le manogi manogi, e oʻo lava i laulaʻau fualaʻau ei ai sona faʻamalologa. I le lalolagi atoa o lenei fale e maua ai le lauiloa. O faʻatoʻaga o le tele o atunuu ua fafagaina ituaiga eseese o strawberries, o le mea lea ua avea ai le laumei ma tagata taʻutaʻua. E mafai ona e totoina lau laau e sili ona e fiafia i ai ma le fesoasoani a fatu. A uma mea uma, e le o taimi uma e faatauina mai ai fatu o vine vine e mafai ona maua ai le mea e manaʻo ai. O le mea lea, o le a tatou totoina fualaau o le strawberry mai fatu e maua ai se laau maloloina ma se seleselega lelei.

E matua faigofie lava ma e manaia le totoina o fualaau o le sipuni mai fatu. Sei o tatou vaai po o le a le mea e mafai ona totoina?

  • Fugalaau faʻatoʻa - e lauiloa tele. Mo le tau o fatu o loʻo maua. E ese mai fualaau faʻasalalau masani ma togalaau o loʻo olaola ai lenei ituaiga ma fua mai pea. I luga o se tamai togavao o le laau e mafai ona e vaʻai i fugalaau, fualaau lanumeamata ma fualaau mumu. E faʻaaogaina strawberries i fugalaau fugalaau, faʻaleleia o fanua ma pei lava o se fale faʻapoto fale. I le taimi nei ua i ai le tele o ituaiga o ituaiga e fua mai seia oʻo i le tuai o le autumn.
  • Faatoaga po o pineapa strawberries - o se ituaiga e lauiloa foi, ae taugata.
  • Ma o le mea moni, e mafai ona e faʻaaogaina a oe lava fatu, lea e aoina mai ituaiga sili ona lelei o strawberries, ae ia faʻaeteete, e te manaʻomia e aoina mai i hybrids.

O le totoina o vine vine e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu:

  1. Lauina o fatu.
  2. Taimi lelei ma lelei le tausiga o fualaau.
  3. Totoina o fatu i le eleele.

O afea ma pe faapefea ona totō strawberries mo fualaau?

Mai le amataga, filifili fatu mai le mea e te manaʻo e maua mai ai ni fatu. E sili atu le totoina o strawberries mo fualaau eseese o ituaiga eseese. O fualaau o fugalaau strawberries ma fua o togalaau togalaau e le eseese i le luluina, tausia. O le mea lea, tatou te amata ai i le tulaga muamua o le totoina o fualaau aina.

E mafai ona e amata lulu i le amataga o Fepuari po o Mati, ina ia mafai ai ona maua fua i le vave e mafai ai. Ioe, e mafai ona e totoina ia Me ma Iuni, na o oe e te manaʻomia ma le faʻaeteete ma le totoa tele i fualaau. O le ae le maua se taimi e te totoina ai tuai o togavao i le eleele, o lona uiga, i se nofoaga tumau, o lea o le ai ai i le taumalulu i pusa i le windowsill.

O le mea lea, o le a amata ona tatou ola totoa i le vave e mafai ai. O fatu o le togalaau ma le tausiga o strawberries e laiti, o lea e te manaʻomia ai le malamalama ma le lamolemole eleele, lea e tatau ona iai oneone, humus, peat. E mafai ona e saunia le paluga oe lava poʻo le faʻatau mai o mea faʻapipiʻi ua saunia. O se faʻafefiloi e talafeagai, e pei o Begonia, Mo violets, faʻapea foʻi ma se faʻafefiloi lautele. A o le totoina fatu, e tatau ona fufulu le eleele pe togafitia i se vaifofo o le potassium i le taimi atoa.

O le a e manaʻomia foi se pusa papaʻu (pe tusa ma le 5 inisi) ile pu faʻavaivai. E mafai ona e faʻaaoga uma ipu e tasi ma ni ata lapoa. Afai e te totoina i ni ipu eseese, ona e faasaolotoina lea o oe lava mai le suavai i le lumanaʻi, aua o laau e matua vaivai ma vaivai.

O le totōina o fatulaʻau mo fatu laau o se faʻafitauli sili ona maʻaleʻale. Saunia le eleele i ni nai aso ao le i lulu, e tatau ona susu ma vevela i le potu. Afai o le ae lūlū ituaiga eseese o strawberries, ia mautinoa e saini pe tuu se fuʻa aloaʻia faʻatasi ma ituaiga o ituaiga.

Toto se fatu se tasi mai le tasi i le isi e tusa ma le lua sima. E le manaʻomia ona ufiufi i luga o fatu le eleele, o le a lava le fufuluina o le vai i luga o le palapala i se pamu moli, ina ia faʻamaʻeleina fatu i le eleele. Ia mautinoa e tapunia fualaau i le folas ma tuu i se nofoaga mafanafana, ae le latalata i le pamu. Faʻafefe le palapala, ma e leai se mea e sau mai ai.
E tatau ona tatala le kiriata i aso uma ina ia mafai ona faʻamalosi pe susu ai le eleele. O pupu muamua o le a aliali mai i ni nai vaiaso.

Lona lua tulaga. O le a foliga mai e laitiiti, e pala, o le a faasolosolo lemu. O le mea lea, e tatau ona e mataʻituina le fafaga. E le mafai ona galo le palapala, talu ai o se faʻamaʻi e pei o se "uliuli". Toe faʻaleleia fualaau i se mea manaia, mafanafana, e te le manaʻomia e aveese le ata. Faʻasala le eleele faʻalua i le aso. O le taimi lava e aliali mai ai lau muamua i le totogo, faateleina le numera o airings, o lea e masani ai ona tupu mai talavou i tulaga masani.

E le mafai ona e fanaina le ata, aua e mafai ona mate le laau mai le vevela ma le susu. Afai o se mea e sili atu le malosi o le laau, ua oʻo i le taimi e amata ai se pi, e faatatau lea i fualaau na totoina i totonu o se atigipusa.

E tatau ona faʻalelei le faʻatau. I nai potopotoga laiti, o loʻo totoina laau totogo seʻia oʻo lava i se rosette o laulaau e oo atu ile 7 cm le lautele. Afai e tele le lapopoa, ona aoga lea o le totoina o fatu i totonu o se ulo e lapoa.

E le aoga le fafagaina o tamaiti ma e na o laau totō totogo, aua o le laau e ave uma meaʻai mai le eleele. O le taimi tonu lea e foliga mai ai le lima o le lima, e mafai ona e masani ona masani le laau i le faʻaaogaina o fugalaau i aso taitasi.

Tolu taimi - tapenaga ma le totōina o fualaʻau totō ile lauʻeleʻele. O lenei laasaga e tele lona taua, talu ai e tatau ona saunia ni togavao, o lona uiga, ia faʻamalosi le laau talavou. Amata ona masani le laau i le susulu o le la, matagi, timu, ave laau i le faapaologa, venda. O lea faʻamalosia e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete ina ia aua le faʻaumatia le galuega na faia. O taimi taʻitasi, faʻalautele le taimi e faʻaalu i le ea fou ma i le faaiuga o Me, e mafai ona e tuua nai vao laiti o le strawberries i le po atoa i luga o le auala. E mafai ona e totoina vao i le eleele pe a maeʻaeʻa. Filifili se la, lalelei ma laufanua i le taumafanafana ma e mafai ona e totoina.

O le mamao i le va o vao e tatau ona tusa ma le 30 centimita, i le va o laina pe a ma le 50 simita. O le tausiga lelei ma le faʻamaina o le a aumai ai fua muamua i le ogatotonu o Iulai.

Tekinolosi Frigo

O se tekonolosi fou lea e le taugofie. O le autu o le auala o loʻo mulimuli mai.

O se togavao o strawberries (strawberries) ua eli i luga o le tautoulu, aʻo leʻi oʻo mai muamua pulu malulu. O le vaitaimi lenei o loʻo malolo ai le fale. E tipi laulaʻau ina ia tumau pea le aʻa i le 3 senitimita. O le mea moni, o nei fualaau e foliga ese, ae o le mea sili ona taua o le aʻa. O fualaau e tatau ona galueaina ma fofo faʻapitoa, ma saunia ai mo le teu i totonu o se pusaaisa. O se mafanafana o le vevela o loʻo tumau pea lava pea iina, lea e mafai ai ona e teu fatu mo se taimi umi seʻi oʻo i le faʻatau atu poʻo le totoina.

Le lelei o tekinolosi faʻaoga:

  • O lenei ituaiga o vaomalo e le tatau ona taumalulu i moega, ma faʻaitiitia ai le aʻafiaga o mea leaga.
  • E liua se seleselega lelei.
  • E mafai ona totō ni fatu Frigo i taimi eseese ina ia mafai ai ona faia se fua faʻasolosolo fua.
  • O fualaau e mafai ona feaveaʻi mamao, ona o le mea moni e faʻatusatusa.
  • Ola vave, faafetai i se aʻa lelei.
  • A maeʻa ona aʻafia, e le aʻafia fualaau totogo i le vevela ma le vevela o le tau, faafetai i se aʻa lelei.

O le mea moni, o loʻo i ai ni faʻailoga i na ituaiga. E aofia ai:

  • O le faigata o le faasaoina i le fale, talu ai o laau toto e manaʻomia se vevela mai le 0 i le 1C ma le maualuga o le malulu ile 90%. Afai o le vevela e sili atu i le afa pasene le maualuga, ona amata ai lea o le alualu i luma.
  • E le gata i lea, o le faigata e taoto i le faʻamaonia lelei o le taimi o le eliina o se laau.

Ae afai o oe o se fai togalaau moni, o le a leai sau faʻafitauli.