Fugalaau

Petunia: ituaiga, hybrids ma se ata ma le igoa

Petunia e lelei tele mo le tuputupu ae, ma o se togalaau togalaau, ma o se fugalaau i totonu. Faʻamatalaga faigofie, o le tele o lanu, o le tele o ituaiga foliga e mafai ai ona faʻaaoga ituaiga eseese o petimonia mo le faʻaputuina o fugalaau ma fugalaau, tuaoi ma fugalaau. O le mea lea, e masani ona asiasi mai o ia i totonu o togalaau o le laufanua ma i totonu o fanua i fafo.

Ituaiga ma ituaiga o petunias. Faamatalaga ma le ata

O Petunias o se faʻavasegaga faʻapitoa, lea e faʻamatalaina i le umi o le gaosia o galuega. I le aso, e toetoe lava 70 ituaiga o lenei laau.

O le malala fou, lanumoana, lanu lanumumu lanumeamata o ituaiga o le a mafai ona faʻamalosia e oʻo lava i se fai togalaau faʻapitoa. Ae mo se amataga, o ai e faalagolago, o se tulafono, na o luga o se ata, e mafai ona faigata ona malamalama i le eseese ituaiga eseese o nei laau toto.

Pe a filifilia se ituaiga faapitoa, e tatau ona amanaʻia tulaga tuputupu aʻe o le fugalaau. Talu ai o faʻataʻitaʻiga lelei mo fugalaau fugalaau e matua le talafeagai mo le teuteuina o ala poʻo fanua tatala, ma o laau totoa o loʻo siomia ai laufanua o le a matua le talafeagai i le faʻapipiʻiina o moega fugalaau. E mafai ona e faalagolago i iloiloga ma le tele o ata, ae e sili atu ona saʻo le malamalama mo oe lava pe o le a le eseesega i le va o le tele o ituaiga eseese mai se ituaiga o vailaʻau ma se fugalaau mai se togavao.

Fualaau faila

O lenei vaega e eseese ma tele. O vaʻaiga nei e sili ona lelei faʻatasi ma se vaega laititi fugalaau Multiflora e iai le fugalaau fugalaau e oo atu i le 5 simita, ma le lautele sui o le vaega a Grandiflora - e silia ma le 16 inisi le maualuga.

O ituaiga umi o le vao e faʻamaʻaina e pulou puʻepuʻe. Lelei mo le teuteuina o le fagu, ola i luga o tuaoi ma fugalaau fugalaau. E eseese ituaiga o meaʻai i totonu o koneteina.

O le igoa o lenei alalafaga e nafa mo ia lava - o le laau o loʻo i ai le foliga o se togavao. Aisea e le manaomia ai le faia o se galuega faapitoa i luga o le fausiaina, ae a e togi le pito i luga, ona aliali mai ai lea o lala fou, o le a atili ai ona matagofie ma salalau le togavao.

I totonu o laau totō, o vailaau e sili ona taatele o: Drimm, Fantasy, Hit Parade, Titanium. O tagata alolofa o laau totō o le a fiafia i le faasologa Palemia ma Ultra. Ma oi latou o loʻo fefefe mo foliga mataga o laau o le a fiafia i petuniasia Storm, latou te maualuga le tetee atu i le leaga o le tau.

Floribunda

Eseesega o lenei ituaiga petunia i le fua o le fugalaau o loo i le tulaga ogatotonu i le va o tulaga o le telefoni ma Multiflora. Soo se vaega eseese e iai a latou mea lelei ma le lelei. O le faʻamalologa o loʻo i ai i lona vaega 14 hybrids, e faʻaalia i le faʻatupulaia o le malulu i lalo o tulaga leaga o le tau, faʻafefe aso malogo ma timuga mamafa.

O Floribunda e masani ona faʻaaogaina mo laʻau tetele. O le sili ona lauiloa mo nei faʻamoemoega e 12 hybrids o le vaega ole Sonya. O nisi o ia, Sonya Orchid, o ona laulaau e eseese ona veins o lanu eseese.

Vaʻavaʻai ituaiga

O nei ituaiga o petunias ua totoina i totonu o koneteina lapoa, talu ai ua latou maua le meatotino o le faalauteleina tele i le lautele. O latou uiga iloga o lala uumi uumi, ma o le mea lea, e sili atu nai lo le tolu laau toto e seasea ona tuʻuina i se pusa e tasi. O lenei tulaga na maua i le mamanu o arbors, loggias, terraces.

O meaola nei o petunias e sili ona lauiloa: Silver, Rose, Typhoon, Rumplin ma Cherry. O nei ituaiga e leai ni laupepa ma togafiti eseese e mafai ona sasaina ai le afi i le 1.5 mita.

Aotelega o togi

O lenei ituaiga o petimonia ua fai ma paʻu e faasolosolo i luga, e paʻu i lalo. O nei ituaiga o laau totō e lelei mo le tautau o fagu fugalaau. I le taimi lava e tasi, e manuia le olaola o faifaatoaga i nei ituaiga i togalaau. O fuga e fetolofi i luga o le fogaeleele e fausia ai ni kapeta matagofie ma muamua fugalaau.

I nei ituaiga eseese o petunias, o le eseese o Sufrinia e eseese i le tamaoaiga ma le tele o lanu eseese. Faatasi ai ma isi mea, o lenei petunia e talisapaia e le au fai togalaau mo lona tau faʻafefe, vave vave ma vave fuga. O isi foi ituaiga o petunias o Lilac ma Pearl surf, Waterfall ma Wave o Fortune.

Calibrachoa

O lenei vaega o laau e foliga foliga tutusa lava ma petunia, ma na umi se taimi na mafaufauina o se tasi o ona ituaiga. I le faaopoopo atu i le numera iloga o chromosomes, o Calibrachoa o loʻo i ai ni eseesega eseese o le morphological:

  • laulaau ma mea faʻaleagaina e laiti tele;
  • o le aʻa o lenei laau e sili atu le malosi ma le tele o lala;
  • e oo lava i le fausiaina o petale;
  • Greens ei ai lauulu lauulu pupuu.

O fatu fou o Calibrachoa na maua le lauiloa tele i le au faifaatoaga. Millionbells ua manumalo pea i tauvaga faavaomalo. Eseese foi e tatau ona gauai Noa, Cabaret, Superbells.

Faʻamatalaga ma eseesega o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina

Faatasi ai ma uiga iloga o le eseesega o:

  • le mafai ona fausia ni lala uumi;
  • lanu mafiafia;
  • inflorescences o le lautele;
  • o le tuputupu ae o lala o loʻo tuʻuina atu i luga ma itu.

O lenei ituaiga o petimonia e sili ona totoina i totonu o se ulo. E le manaomia le totoina o le sili atu ma le tasi le togavao i totonu o se ulo e mafai ona oʻo i le 6 lita. I totonu o se koneteina tele o le 11-15 lita, e mafai ona aʻafia le tele o petunias.

Faʻailogaina Petunias mafai ona tuputupu ae tele. O fualaau aina i le amataga o le tuputupu aʻe ola e masani ona alu i luga. Ae a mavae sina taimi, ao faasolo ina matutua, o le lau o loo i lalo o lona masini e amata ona sisi, faia ni vao mafiafia i le tele o fugalaau.

Fafagaina o togavao

O lenei ituaiga petunia o loʻo faʻaleleia e faʻaaoga ai fatu. Faʻataunuʻuina mai Mati ia Me. O le paluga eleele mo le totoina e matua faigofie lava ona faia i ou lava lima. Aisea e te manaʻomia ai le oneone e pei o le oneone, o le turf land, peat and humus. O nei elemene uma e tatau ona faaopoopo i vaega tutusa. I le pito i lalo o le fagu, ua tuʻuina atu ai se laulau o le uamea lautele. O le faʻaleleia o fanua e faʻatinoina e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

  • o fatu o loʻo tuʻuina i luga o le faʻafefiloi o eleele;
  • faʻatasi ai ma se mea faʻavevela, e sasaa ifo i luga luga o le pito i luga se vaega laitiiti;
  • faʻafeinu e faia e ala i le pulumuina o se pamu moli;
  • ufiufi i le tioata po o le polyethylene;
  • faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ma mafanafana ma se vevela e tusa ma le 19-24C.

O le 14 aso muamua, o fatu e tatau ona faʻafeinu i aso uma. O nai mataua matalaʻau e mafai ona faʻaopopo i le vai e faʻaleleia ai le tuputupu ae ma puipuia faʻamaʻi. A oʻo mai pupu, e tatau ona amata ona ita ma faʻamaʻalo. Aiseā e faʻaalia ai le atigi pusa ma mea totino i fafo ma o mea e faʻaaogaina mo le malutaga e aveesea. I ipu eseese o peat, e totogo laau pe a aliali mai le lautusi muamua.

A o e matua O fualaau e manaʻomia le paʻu:

  • o le muamua e faʻaopoopo 3 vaiaso talu ona filifilia. O le filifiliga aupito sili mo nei faʻamoemoega o ni laʻei faʻapitoa e mafai ona faʻafefiloi vai ma sina vaega tele o le nitrogen;
  • o le isi pusi e faia i le maeʻa ai o le 14 aso. O a mea e faʻaaogaina ai fomaʻi faʻasaina?

O le faʻaleleia o eleele e faia i totonu o se eleele vevela i le faaiuga o Me. O le galueaiina lelei e sili atu ona lelei i nofoaga tatala, nofoaga lelei. O le alu ese e aofia ai le fausiaina ma le tatalaina o le eleele. I le taimi o le fuga, e fautuaina e faaopoopo le pusi i le vaiaso.

O ituaiga taatele e masani ona maua i le tai

Faatasi ai ma le tele o hybrids faailoga se numera o ituaigatausisia pea le taitaiga i le au fai togalaau i le lauiloa:

  • E mafai e Ramblin ona oʻo atu i le maualuga e oʻo i le 45 inisi le maualuga, e lūlūina lala pe a ma le 1 mita le umi. O le ituaiga muamua o petunia e umi ona tupu;
  • O Gioconda o se laʻau faʻalauteleina tele e faʻapipiʻiina i totonu o le vaeluaga o le laina. O loʻo faʻaalia i le gafatia e faʻafetaui i se vateatea tele;
  • O le Double Cascade e fai ai se laau totino e ufitia i fugalaau manogi tele. O lanu lanu o Terry e lanu lanu, o loʻo faʻaalia i lanu violē-lanu meamata.

Faʻamatalaga ma eseesega o le ituaiga ampel

O meaola lapopoa e tatau ona avea ma se tasi o ituaiga sili ona manaia. O latou uiga iloga o loʻo mafaufauina laina tautau lautelelea e fausia ai se teuteu matagofie o mea leaga. Ona o nei tulaga uiga ese, o lenei ituaiga o petunia e faʻaaogaina mo le totoina o le vaomatua - teuteuina terraces, arbors, loggia. O nei fugalaau e foliga matagofie i le faatulagaina o mauga mauga. O a latou fuʻa, e fetolofi i luga o le fogaeleele, e le mafai ona tosina mai ai mata matala.

O le a le eseesega i le va o le ampel ituaiga ma le eseesega eseese?

O nisi taimi o fesili e tulaʻi mai, o le a le eseesega i le va o se ituaiga o vavalaʻau ma se mea e faʻaleagaina? I le televave o ituaiga, o le tuputupu ae o lala e tupu aʻe i luga, ae o le eseesega o le ampeli ei ai se vevela manifinifi, ma faʻaitiitia. E i ai eseesega i le tele o inflorescences. O faʻalavelave faʻafefeteina o loʻo i ai tetele tetele.

O ituaiga sili ona matagofie o le petunia e le mafaatusalia. Igoa ma ata

Soʻo se ituaiga o petunia o loʻo i ai lona faʻamalamalamaga moni, ae i le lotolotoi o le tele o vailaʻau taitai e le faatuaoia e tusa ai ma finagalo o fugalaau fugalaau:

  • O le tagata suʻesuʻe e faʻamaonia e ogalaau uumi pito i tele - o lo latou lapoa e mafai ona oʻo i le 1.6 mita. E faaopoopo atu i mea uma, o nei petunias o loʻo faʻaalia i se mamana malosi e le fefe i matagi malolosi. E tele ni mea e tutupu i fafo atu o isi ituaiga o laau ma o loʻo iai muamua le vevela e puipuia ai le vao mai timuga. E i ai le lautele o lanu lanu;
  • O le paʻu lanu uliuli e ese mai i isi i lona lanu muamua. O se laau e sili ona faʻalauteleina e mafai ona oʻo i le 30-45 cm. O telefoni e tele, e tusa ma le 9 inisi le lautele. O lanu lanu uliuli ei ai le aafiaga o se lauulu vevela;
  • O le Queen Queen o se ituaiga petunia, o lona tele e mafai ona oʻo ile umi pe tusa o le 85 inisi le umi. O paʻu papaʻe paʻepaʻe e manaia ma manogi lelei. O Petunia e faia se lagona lautele o le mama, vaalele, mama;
  • Svetlana - o lenei togavao o loʻo i ai ni fatuga e mafai ona ola e oʻo i le mita. O faʻalavelave faʻapitoa o loʻo vaʻavaʻa, faʻatasi ai ma vailaʻau eseese o lanu piniki ma mea e tatala ai le paʻepaʻe paʻepaʻe i foliga o se faʻaoga;
  • Katherine - O lenei kulupu ei ai veins i luga o petals. Inflorescences e tusa ma le 7 centimita, lanu malamalama;
  • Rumplin Neon Rose - O lenei ituaiga o loʻo i ai se foliga lapopoa tele ma se faʻaogaina o fuga lanu viole. O le laau e umi lona umi e oo atu i le 35-40 centimita, e mafua ai ona pa'ū mita mita e tafe mai i lalo;
  • Mashenka o se uʻamea maualuga, o le laʻau e le sili atu ma le 90 cm. O le faʻaogaina o le tino e tusa ma le 7-8 centimita lona lautele. O lanu ei ai se lanu piniki piniki, o le ogatotonu o se lanu samasama samasama.

Faiga fou o petunias. Faamatalaga ma le ata

O le galue i le filifilia o ituaiga fou o petunias e faʻaauau pea. E tele ma sili atu uluaʻi mamanu ma lanu o petals ua faia, o se tuufaatasiga o fausaga ma lanu. O le a e le faateia ai le toatele o tagata i le taimi nei ma ni veins o lanu eseese, ae o se mea e faateia ai suiga ona o le tau ata o laau. E tatau ona totogia faapitoa le:

  • o le au fou o le faasologa o Duve o le a maofa i le malosi o laulaau, ona o le tele o fugalaau e matala pea i taimi uma;
  • Pikobela ituaiga faʻatoʻaga Fantasia - ituaiga o fugalaau-semi-ampel, e faʻapitoa i fugalaau laiti ma faʻateleina le teteʻe;
  • Variety Limbo ua tumu i mea lanu felanulanuai: o le paolo paʻu na faia faatasi ma le lanu paepae, piniki, fugalaau lanumoana;
  • O le tele o ituaiga, e le pei o isi laau toto, e susulu matagofie i nofoaga le lelei.

Petunia e le o se mea lauiloa tele ma le tele o faifaatoaga. E tusa lava pe itiiti le tausiga, o le petunia o le a mafai ona tuʻuina atu se laʻau matagofie ma lauolaola i le taimi o le taumafanafana, ma seia oʻo muamua i matagi muamua. Faatasi ai ma le amataga o le malulu o le tau seia oo i le -25C, e mafai ona e pikiina ipu i totonu o le potu, ma o le a faʻafiafiaina pea oe e le laau faʻatasi ma ona aʻafiaga mo se taimi umi. Totoina lenei laau tulagaese - ma o le ae le salamo ai!

Eseesega o petunias