O laau

Snowman

Snowberry (Symphoricarpos) - o se laau laʻau o le aiga Honeysuckle. Snow-berry e masani ona taua o le wolfberry. Eseesega faaleaganuu o le tagata kiona na toto i paka a le taulaga ma sikuea.

O le genus e tusa ma le 15 ituaiga. I le vaomatua, e tupu aʻe i North ma Central Amerika. O le tuusaunoaga o le ituaiga Symphoricarpos sinensis, lea e mafai ona maua i Saina. O le amataga o le igoa e fesootaʻi ma le faaliliuga Eleni o le upu. E lua aʻa i le upu: "faapotopoto faatasi" ma le "fua". Faatasi ai ma le suʻesuʻeina ma le totoa o le laau, ua amata ona iloa ai o le ova o loʻo i luga o paʻu ua pipiʻi malosi le tasi i le isi. O le tulaga ese o loʻo taʻoto i le mea moni latou te le pauu i le taumalulu ma pipii mau i vao, ma maua ai meaai i manu felelei.

Faamatalaga o le laau

O le maualuga o le paʻu o le kiona e mafai ona oʻo atu i le 0.2-3 mita. O le vao e feteʻenaʻi itu o le itu, o loʻo i luga o vavaega pupuu ma e oʻo atu i le 1.5 cm le umi. E mafai ona fesuisuiai lala, lea e le mafai ai ona latou solia i lalo o le ufitia o le kiona. Aumai i le racemose axil race, e fuga mai fugalaau i lanu eseese ma amata ona fuga, e masani lava ia Iulai-Aukuso. I le mea o pulupulu pulupulu, ua fua mai se fua e pei o se ellipsoidal paʻepaʻe paʻepaʻe po o le uliuli-paʻepaʻe. O lona lautele e tusa ma le 2 cm. O le pulupulu drupe o loʻo i ai se mea paʻepaʻe paʻepaʻe. E le tatau ona aina fua.

Mo le tuputupu ae i totonu o le togalaau, o se kiona snow-berry, lea e masani ona totoina e avea o se pa puipui, e sili ona talafeagai. O le isi e le itiiti ifo le lauiloa i ituaiga lanu piniki e tupu lelei i na o nofoaga vevela i luga o le eleele lanu uliuli, lea e tumu ai le mafanafana mafanafana.

Lotoina o se tagata kiona i luga o le eleele

Snowberry o se laau e le taua. Mo lona galueaina, o soʻo se nofoaga ma ituaiga palapala e talafeagai. O se aʻa malosi e mafai ona puipuia ai le tafia ma le faamaligiina pe afai e te totoina vao i luga o se mauga. O le taimi sili mo le totoina o le tautotogo poʻo le tautoulu. O le sauniuniga o le nofoaga e faia muamua.

E faapefea ona toto

Ina ia totoina se pa mai se kiona, e tatau ona e filifilia ni tagata matutua matutua. E togiina le twine i le umi o le pa ma eliina se togalaau, e tatau ona le itiiti ifo i le 40 cm le lautele ma 60 cm loloto. Afai o le galuega o le totoina o vaovao eseese, ona vavalalata lea o le mamao i le va o le 150 cm, pe a oʻo i le tele o le pit 65x65 cm.

I le tulaga o le totoina o le autumn, e sili atu ona eli se pu ma se togalaau i le masina ao le i fuafuaina fuafuaga. Mo le tautotogo, ua saunia le togalaau i le tautoulu. A oʻo i le palapala o loʻo aofia ai le tele o vaega o le omea, o loʻo tuʻuina atu se isi vaega faʻalelei i totonu o le lua. O le faia o lenei mea, o le maa nutililii ma le palapala eleele, e aofia ai le oneone, peʻa ma humus, ua palu ma o laau laiti e fafagaina. O le falaoamata Dolomite, o le apuefu laupapa ma superphosphate ua faaopoopo i laau taʻitasi. Aua le tanu loloto le aʻa o le ua. E tatau ona i ai i le tulaga o luga o le nofoaga. Ae e te leʻi tosoina le vao i totonu o le lua, e taua le taofi o aʻa i totonu o se masima. O le faamamaina o laau e faia i aso uma.

Tausia o se tagata kiona i le togalaau

Laʻu ma fafaga

E pei ona taʻua muamua, o le kiona o loʻo faʻamauina ma e le manaʻomia se gaioiga faʻapitoa i le tuputupu ae. Ae peitaʻi, afai e lava le taimi, aiseā e te le siakiina ai vao ma faʻamalosia atili ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, mulch le lio latalata-totoa ma le peat. O le a tali lelei le laau ile vavao taimi ole eleele. E pei o le tele o laau teuteu, o le kiona e manaʻomia le teuteuina, fausiaina ma togafitiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E faʻamaʻaina le tau pe afai ua matua vevela le taumafanafana. E tasi le togavao e manaʻomia ona ave 1.5-2 pakete vai. Afai e lava le timu faalenatura, e mafai ona e galo e uiga i le susu. O le faʻaaogaina e faia pe a uma timuga poʻo faʻainu. I le faaiuga o le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, o le eria e manaomia ai le kiliina o le kiona.

Fertilizers ma faʻamaʻi

I le tautotogo, e fafagaina le vao i meaola ma meaʻai. O le laei pito i luga e toe faia i le ogatotonu o le taumafanafana. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaumatia le 50 g o Agricola i se pakete vai.

Suiga

Afai e te manaʻomia le suʻeina o le laau i se isi nofoaga, ona sili atu lea ona lelei le faia o lenei mea aʻo lumanaʻi le malosi o le rhizome. O le gaioiga e faia e tusa ai ma le mataupu faavae e tasi e pei ona faamatalaina muamua le taunuu. O le mea pito sili ona taua e le o le faʻaleagaina o le togavao pe a eliina ma e le solia le amio saʻo o le aʻa. O se tagata matua e iai le tele o meaʻai, o lea e fautuaina ai e eli se togavao e mamao ese mai le ogalaau autu e ono mafai ai ina ia le tautevateva i aʻa o le eleele.

Teuteu

O le teuteuga e sili ona lelei i le amataga o le vaitau o le tautotogo, ona toe vave maua lea o vao. E tatau ona teuteuina le laau seʻia oʻo ina amata le tafe. I le taimi lava e tasi, vevela lala tuai po o tipu e faʻalavelave i le tuputupu ae ma faʻamafa tele le vavae ese o le vao. E mafai ona faʻapuupuuina e le afa. O le teuteuina e le afaina ai le alualu i luma i le lumanaʻi, talu ai o fugalaau o loʻo i ai i luga o paʻu o le tausaga oi ai nei. O nofoaga e tipiina e togafitia i ituaiga togalaau e puipuia ai faʻamaʻi. O le tuai o le teuteuina o vao ua faia i le maualuga o le 50-60 cm. I le vaitau o le taumafanafana, e mafai e le moe ona mafai ona fausia isi taamilo.

Faʻapenaina o le kiona

E mafai ona faʻaleleia le snowberry i le faʻaaogaina o fatu, tipi, tuʻuina poʻo le vaevaeina o le vao.

Fanauina o fatu

Ina ia totoina se laau totoa mai se fatu, o le a tele se taumafaiga ma le taimi, ona o se tasi lea o metotia sili ona tigā. Ua aveeseina fatu mai le paluga ma ua salalau i luga o le pulou e toso ai le suavai tele mai le pulupulu. A maeʻa, ona tuʻu lea mo sina taimi i le vai. Ona latou goto ifo lea i le pito i lalo o le tane, ma toega o le pulupulu felafolafoaʻi i luga. O fatu ua uma ona totogo ua totoina i le faaiuga o le autumn i atigipusa o loʻo i ai eleele lelei, ma ua sasaa ifo i luga luga o le pito i lalo sina oneone itiiti. Faʻapipiʻi pusa e ufiufi i le tioata e fatu ai se gaosia o le greenhouse. I le taimi o le germination o fualaau aina, o loʻo mulimulitaia ai se vaiinu masani. I le avea ai o se tulafono, o le foliga mai o lau muamua o se tagata kiona e mafai ona matauina i le tautotogo. O le totoina o laau i luga o eleele tatala e faia i le mavae ai o ni nai masina.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

A o lei amataina le gasologa o le suavai pe i le tautoulu, pe a paʻu laulaau, latou te filifilia le laʻau sili ona tele ma sili ona faʻalaʻauina o le kiona. E aveeseina ma le totoa mai le palapala ma vaevaeina i ni vaega ina ia tumau ai pea aʻa ma togafitiga maloloina.

Faʻapenaina e ala i le taoto

O le toe faʻaleleia e ala i le taotoga e faia i le tautotogo. O le faia o lenei mea, o lala laititi e punou i le eleele ma fufuluina i se tamai palapala o palapala. I le masina o le mafanafana, latou te maua ai le faʻafeinu masani ma laʻei pito i luga. A maeʻa le taʻeina lelei, e vavae ese mai le togavao ma toe faʻapipiʻi i se isi nofoaga.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

E pei o le totoina o mea, lanu meamata poʻo le lignified cuttings e faʻaaogaina i se umi o le 10 i le 20 cm, lea e tuʻu ai fatugaʻo maloloina. Mea e teu ai mea e talafeagai mo le oneone.

O le seleseleina o lanu lanumeamata o loʻo faia ia Iuni ina ua maeʻa ona totogo vaovao. Oti ese pine tetele tetele ma tuu i lalo i totonu o le vai. Soo se laʻau e faatagaina e totō i le eleele o le mea lava lea e tasi e pei o le faʻalautele mai fatu. O le faʻaleleia o eleele e faia i le loloto o le 5 mm. O koneteina e iai ni vaovao i le lumanaʻi o loʻo teuina i totonu o greenhouses poʻo potu susu. A mavae le tolu masina, o le aʻa o le laau o le a ola. Ona mafai ai lea ona faʻafeiloaʻi i se nofoaga tumau. Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e ufiufiina laʻau laiti i laau matutu po o lala toto.

Maʻi ma meaʻai

O le laau e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le kiona o le paʻu o se mea oona. Mai lea taimi i lea taimi, o laulaau e ono aafia i le paʻu palapala, ma fua o le pala. Mo le faamoemoe o le puipuia, o togavao i le amataga o le tautotogo e togafitia i le tolu pasene o vaifofo o le vai o Bordeaux. O lenei togafitiga e faʻaititia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi. Afai e maua ni faailo o le maʻi, e suʻe le tagata kiona i sauniuniga malie, mo se faataitaiga, Topaz, Topsin poʻo Quadris. O isi auala e faʻaumatia ai faʻamaʻi o le a le aumaia ai taunuuga.

Ituaiga ma ituaiga o tagata kiona

Snow White - O le ituaiga masani lea e masani ona tupu i totonu o le vaomatua i nofoaga taalaelae, i talafatai o vaitafe poʻo mauga maualuga. O pupu e oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 1.5 m. O le foliga o le pale o se mea lautele. O laulaau e lapotopoto pe liʻo, o lo latou uumi e mafai ona oʻo i le 6 cm. O fugalaau e fai ai ni mea vaivai o se paʻu piniki mumu. I le taimi o le fugalaau, o le vaomatua ua ufitia i ni lala e le o iloagofie le lanu lanumeamata. O fua e pei o lanu paʻepaʻe paʻepaʻe.

Snow masani masani po o le paluga o meaʻai - latou te valaʻau i ai e eseese le "currant Indian". O le teritori o lona tuputupu ae o Amerika i Matu. O laumei lanumeamata lanumeamata e mafai ona vaaia i laufanua poʻo vaitafe o vaitafe. I le mea o pulupulu lanumoana susulu, o fualaau aina matagofie matagofie ua fausia, ua ufitia i le fuga o le fugalaau.

Snowman West - faʻalautele i vaega, faʻaputu vaomatua i tafatafa o vaituloto. O le lau o le lau o le lanumeamata lanumeamata, mai le pito i lalo. O fugalaau e piniki pe paepae. Latou te potopoto i nai taʻaloga laiti racelose. O vine i lenei ituaiga e mama, paleni piniki pe paepae.

Eseese o le kiona-togi e aofia ai foi ituaiga: alofa, hybrids o Chenot ma Henault, Dorenboza.