Laʻau

Alocasia - tamaitai sili

E oo lava i le taimi o le Soviet Union, o se laau tele (tusa ma le 2 mita le maualuga) na ola i le matagaluega o tusi o la matou faatoaga. O le tele o laulaau na na o se mea tele: i luga o le mita petiole sa i ai se "fan" e oo i le 80 cm le umi. E leai se tasi o le au faigaluega na iloa le igoa o le laau, o ona mea e fiafia i ai, ae masalo na latou faia mea lelei uma - o foliga matagofie o le fagafao na faamaonia ai lenei mea.

I lena taimi, o lenei laau sa fai si faaletonu, ma oi latou na mananao e maua se fatu laau na lesitalaina i le tuuga, ma sa faapena foi au. I le lautele, alocasia (ma lenei, e pei ona sa i ai, o ia) sa lauiloa o se mea e masani ai. Ae a latou le iloa le laau, na vaeluaina e se tasi. Na o se tamai laau na totoe i totonu o le fagu tele. Ioe, e mafai ona lavea le fugalaau, ae o le valea na lafoina ai.

Alocasia (Alocasia)

O lea i loʻu laitiiti, o laʻu masani muamua i se laau matagofie o le aiga Aroid na tupu. I le natura, o le alocasia e tupu i vaovao o Asia, New Guinea ma Malaysia. I le iloaina o lenei mea, ou te taumafai pea lava pea e aumaia tulaga o lo latou galueaina latalata i mea masani. O le mea moni, tele-aʻa alocasia e le fetaui mo le ola i le fale - o se mea maualuga, vave ona ola. O le mea lea, pe a oʻo i luga o le taualuga ma ua telē tele e faatatau i le tele o le potu, ou te faia se faʻasalaga i le pito i lalo o le ogalaau (pe a ma le 3 cm i luga o le palapala). Mo lenei mea ou te faʻaogaina ai se naifi malosi e leai sona pia. Mū le manua mo le 2-3 itula. Ona ou tosoina lea o le paʻu i totonu o le mumu, ufiufi i le sphagnum ua faʻamamaina i le moa mai lugā ma faʻamautu lelei e ala i le afifiina i le pusi ata. I le lumanaʻi, ou te mulimuli ai ina ia aua le mago le galu.

A maeʻa pe a ma le masina, pe a maua aʻa malolosi, aveese le ata tifaga, moa ma tipi le pito i luga o le laau. Ou te totoina i totonu o se mea na saunia muamua mai le pepa, eleele suamalie (1: 1) ma se vaega toaitiiti o taʻaloga.

O le vaega pito i lalo o le laau o loʻo tumau pea i totonu o le atigipusa ma e le pine ae maua ai le tele o tamaiti.

Alocasia (Alocasia)

O alocasia uma o laau toto, o lea ou te taumafai ai ia mautinoa o le vevela o le ea i totonu o le potu e le pa'ū i lalo + 18 tikeri. Ou te suavai tele, ma ia mautinoa o le eleʻele eleele e le toe mamae. Ou te faʻaaogaina le vai mo le faʻaleleia o le vai pe afai e tausia lelei, ma i le taumalulu e mafanafana. Mai le tautotogo i le tautoulu, ou te faaopoopo le Kemira (fugala) i vai vai e faalua i le masina. Ina ia tausia le maualuga o le manogi, ou te tausia ia lauulu i totonu o papuipui e tu ai laau, susu. I le auala, na ia aumaia paketi e tolu o nei iʻa e faapitoa mo lenei faamoemoe mai Mariupol. Fufulu ma kuka i ni nai taimi. I le paleti, latou te foliga sili atu le matagofie nai lo le faalauteleina o le omea.

O lau alocasias o le "tamaitai" tele, ma o le ae le tuuina i luga o le faamalama, o lea latou te nonofo ai i nofoaga sili ona lelei i faamalama i saute. Ou paolo mai le susulu o le la.

Alocasia (Alocasia)

Na ou iloa o le ogalaau ma aʻa o le alocasia o ni mea oona, na ou aoao mai i loʻu lava poto ao ou laitiiti. Ua i ai muamua i le gaosiga muamua na ou iloa ai o se manogi faapitoa e sau mai aʻa. Na ia aumaia latalata ia te ia ina ia malamalama atili i le manogi. Ma ina ua mavae le 15 minute, na mumu oʻu foliga ma oʻu lima ma amata ona ou le fefe. Talu mai lena taimi na ou galue ai ma le alocasia na o totigilima i luga, ma pe a uma na fufuluina oʻu lima ma (sili atu ona taua!) Aua le toe toe fefete.

E fesuisuiai o le alocasia o loʻo faʻaaoga lelei i vailaau faʻasoifua. O le meaʻai o le laau e faʻaaogaina mo tiga i totonu o le manava, inumaga, ma le gasegase, vaʻaia eseese ma tiga faʻatasi.

Mea e faaaogaina:

  • Natalya Fedorenko, p. Itumalo o Dmitrovka Donetsk Flower Magazine Nu. 11 (125) Iuni 2009