O le togalaau

E faapefea ona tupu se pi mai se maa?

E feteʻenaʻi ma le talitonuga lauiloa o le tutupu o laau mai le fatu o se mea e leai se aoga, o se tagata e tupu aʻe i lenei auala e le o se tala fatu, ae o se mea moni lava. O le mea moni, o lenei atinaʻe ei ai ona mealilo, ae o le galuega ma le taimi e faʻaaluina i sea ituaiga o suʻega e totogi lelei lelei. Seʻio tatou tilotilo pe faʻapefea ona e tupu aʻe se pi mai se fatu.

Potu.

Initaneti:

  • Filifiliga o fatu
  • Toto fatu fatu
  • Tausiga o fatu fatu
  • O vaega o le peach pitted
  • Faʻasalalauga lē faʻafeiloai "togalaau vao"

Filifiliga o fatu

Ina ia mafai ona toto se fatu pi, e tatau ona aumai mai fualaau aina suamalie. O le filifiliga pito sili ona lelei o le fatu mai se ituaiga o meaola eseese ma mai se aʻa laau, ae o loo i ai le tele o faataitaiga o le auala na taumafai ai le au fai togalaau ina ia ola i se ituaiga e le masani ai mai se laau e le o iloa, ma sa lelei mea uma.

O fatu pi na filifilia e tatau ona faʻamago ma tuʻu ese i se nofoaga malulu, mago. I le autumn, i le faaiuga o Oketopa ma oʻo atu i le ogatotonu o Novema, o le taimi e amata ai le amataina.

O le saunia o se ponaivi mo le totoina e faigofie lava: e tatau ona faʻafefete i le vai mo ni nai aso, malepe ma aveesea le fatu. Ae ui i lea, e mafai ona e alu i le isi auala - ia totōina atoa ma vave loa, pe a maeʻa ona faʻaaogaina mai le fetus. O lenei mea o le a mafai ai e ia ona oʻo i se vaitau o le faʻamafanafanaina ia te ia lava, ma faʻasolo i le taimi e tatau ai, masani lava pe a uma le 4 masina.

Paʻu ma pi pi.

Toto fatu fatu

E tatau ona filifilia le nofoaga mo le totoina o se laau i luga o le mauga, lea e leai ni mea malulu ma le tele o le la. Afai oi ai isi pikilo i le togalaau, ona tatau lea ona e aluese mai ia i latou i se mamao o le itiiti ifo ma le 3 mita. E taua lenei mea mai se vaaiga mamao, aua o lau "fagafao" o le a tuputupu ae ma o le a tupu aʻe ma avea ma laau ola atoa, ma e sili atu pe afai e tupu lenei mea e aunoa ma se gaioiga.

O le loloto o le totoina o se fatu pi e le tatau ona sili atu nai lo le 8 cm. E tatau ona fausiaina le fale toto, mulumulu ma faailogaina i le tulaga lava.

Tausiga o fatu fatu

I le tautotogo, pe a tupu le fatu pi, e manaʻomia le tausiga. E aofia ai, i le tausaga muamua o le olaga, i faʻataʻitaʻiga agronomic faigofie e fesoʻotaʻi ma le faʻapipiʻiina o le tautotogo, fafagaina ma le susunuina. E le talafeagai le faʻaaogaina o le laau i lenei laasaga - o lana galuega o le tupu ma faʻapupuina se ogalaau ma le uumi o le penitala.

Laʻau e fuga.

I le tausaga lona lua, o le masani masani o le amataina o le peach. E aofia ai i le teuina o le ogalaau i le maualuga o le lua faʻamaufaʻailoga i luga ae o le eleele ma le faʻamamaina o le vevela o lala na puipui ai le pale. O le isi, o le faʻavaeina o le pesini ma le tausiga masani o le fale. Fua o se pi mai le fatu o le a amata mo le 3-4 tausaga.

O vaega o le peach pitted

Ae ui i lea, o se pi mai se fatu e le o se mea faigofie - o le ai ai ona foliga. Muamua, o ona fua atonu e ese si ese mai le ituaiga muamua, ma lona lua, o le a sili atu le tetee i suiga o le vevela ma faamai. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaoga lenei metotia o le totoina o faatoaga i nofoaga e le masani ai, mo se faʻataʻitaʻiga, i nofoaga o le a tutusa le vevela faaletausaga ma le 7 ° C. Ae ui i lea, i lenei tulaga, e le faia le pi i foliga o se pesini e masani i le itu i saute, ae tuua e tupu i se togavao, lea e mafai ai ona ufiufi le laau mo le taumalulu.

Faʻasalalauga lē faʻafeiloai "togalaau vao"

O le isi avanoa e amataina e ala i le galueaiina o le pi mai le fatu o le tekinolosi o "togalaau vao". O aso nei e sili atu ona lauiloa mo le totoina o laau o le apu, ae ui i lea, o uluai suesuega i le itu i saute o lo matou atunuu, ma o ni tagata faamanuiaina, na faia i luga o le pi.

O le mataupu faavae o se togalaau aina e aofia ai le totoina o fatu (e ui lava o laau toto e mafai, ae o le a sili atu le tau, pe faapipiiina i se mea totino i se mea totino) i foliga o moega i le mamao o le 50 cm mai le tasi ma le 2 m i le va o laina, ma le fausia o laau laiti e aunoa ma se fana, i luga o le faavae o le suauu fua. O le seleselega mai le tasi o le talo ma lenei auala e mai i le 10 i le 15 fua tele, ma le fiafia, o ia togavao e tau le mafai ona aafia i faamaʻi!

Laʻau i le taimi o le fugalaau.

O le a le 'auʻau o le fua o fualaau aina?

O le taimi lea e faia ai muamua le teuteuina o le laau i le maualuga o le 10 cm, ma mafai ai ona e tuua na o ni pupu se lua i luga o le laau: tasi le isi atinaʻe (mo le fausiaina o le seleselega), o le isi e faapuupuu e le lua pusa. O le tausaga e sosoo ai, pe a paʻu le pi, ona vavae ese lea o le lālā fua, ma toe faʻapipiʻi le lua lala - o le fua o fualaau aina ma sui.

O manatu ia e tatala ai se ponaivi faigofie mai se peach e 'aiina! Ia e te iloa e uiga i lenei mea, atonu o se mea alofa le lafoina i totonu o se lapisi otaota!