Faatoaga

Tuli e tausia, tausia ma fafaga i le fale

O le faateleina o le numera o tagata e ona fanua ua talitonuina o le tausia o moa mo fuamoa po o aano o manufasi e aoga ma e le o se faafitauli pei ona foliga mai. O le laasaga sili ona taua ma le agavaʻa i lenei tulaga o le fafagaina o moa, lea e manaʻomia ai se faʻaeteete ma se faʻaeteete ma se faʻavae faapitoa o le fafagaina.

E faʻapefea ona filifili le fafaga ma faia ni tulaga mo le tuputupu ae o meaola laiti? E faʻapefea ona tausia lelei moa? Ma o le a le auala e sili ona lelei e teu ai i le fale?

Tausia o moa i aso popofou o le olaga

O le atinaʻeina o le lumanaʻi ma le ola maloloina o moa e faalagolago i le tele o mea. Ae, e tusa lava pe na faia le manulele uma tuutuuga mo le tuputupu ae, e faigata ona faʻamoemoe lelei pe a fai e vaivai le moa. O le mea lea, pe a filifilia mai se mea faʻapipiʻi, o meaola laiti e tele lava le fuaina, na o tagata sili ona lelei e mafai ona faʻaleleia.

O aso muamua o le olaga o le taimi pito sili lea ona faigata ma le taua mo tamaʻi moa ma le faʻatoʻaga faʻatoʻaga.

O le tausiga o moa i aso uma, o le sili ona faigofie ona maua i faʻamaʻi ma masani ona mafatia i se meaai le talafeagai, e tatau ona faʻamoemoe i le fatuina ma le tausia:

  • tulaga manaomia o le vevela;
  • fofo maualuga o le ea;
  • moli ma le faʻaleleia auala;
  • paleni taumafa ma fualaau taumafa.

O moa vao mamago mai le incubator e tuʻuina atu i se faila ma mea na faia mo se nofoaga lelei o moa pe tuʻuina i lalo o se tina moa faataitai.

O manaʻoga autu mo nofoaga ma fale o loʻo i ai moa, o:

  • malogo ma le mama;
  • tausia lelei le vevela ma le susu;
  • saʻo le filifilia o le malamalama ma le faʻaleleia o le faʻatulagaga.

Aʻo lei talia e le moa moa, o loʻo faʻamamaina, faʻamaʻi, faʻamamago, moe mama, siaki mo puipuiga mai roi, ma faʻapipiʻi mea uma e tatau ai ina ia tausia ola o fagafao.

O ia meafaigaluega e aofia ai e le gata i molī ma masini faʻavevela, masini eletise ma meaʻai vevela, ae faʻapea foi le fafagaina ma le inu ipu. O la latou mamanu e tatau ona filifilia ina ia saogalemu le faʻaaogaina, ma o le aofaiga e fuafuaina e faavae ile numera o lafumanu. E leai se sili atu i le 12 moa o loʻo nofo i le mita o le eria pe a tuʻuina moa i le fale.

Mulimuli ane, o fale ma fale e masani ona fufulu, e faʻamamaina le fale tuai, faʻapalapalaina ma faʻaleleia le ea.

O le malulu o le ea ma le moli pe a faʻatūina moa

O aso muamua ma vaiaso o le ola, o pine e masani ona mafatia mai le maalili a le maalili poʻo, i se isi itu, mamafa maualuga. O le mea moni e faʻapea, seʻi oʻo i le tausaga e tasi le masina, o le tino o moa e le mafai vave ona fetaui ma suiga i tulaga i fafo.

O le mea lea, i le tausiga o moa i aso muamua o le olaga, e tatau ona aofia ai ma le puleaina o le vevela i totonu o le fale poʻo le faila:

  1. O le aso muamua e tatau ona faʻaalu e moa i se siosiomaga vavalalata i lena i totonu o le incubator. Ma o le ea mo lenei mea ua vevela i se mafanafana 35 ° C.
  2. O le aso e sosoo ai, o le potu e amata malie malie. I le vaiaso muamua, o le ea e mafai ona i ai le vevela o le 30-32 ° C.
  3. O le vevela e tatau ona le gata i le ao, ae faapena foi i le po, ae maise lava e tatau ona i ai i le ao timuga ma le taimi o le malulu.
  4. Mai le vaiaso lona lua, o le vevela e faʻaititia e se ulugalii sili atu tikeri, ma o le manu ua tupu ua lagona lelei i le vevela o le 21 ° C.

E fetaui lelei le fuaina o le vevela e faʻaaoga ai se thermometa o loʻo i totonu o le fale. E sili atu pe a fai o le masini e fai sina siʻitia i luga o le fola, i le maualuga o le moa. O lenei mea o le a maua ai e le faifaatoʻaga se ata sao o le lagona o le manulele.

E tusa lava pe toʻafilemu moa pe a tausia i le fale e mafai ona faʻamasinoina ia latou amioga:

  1. O moa o lo o tumu i lalo o se moli po o tafatafa o le isi o loʻo manino le maalili.
  2. Paʻu ma fusi apa mai le vevela, faʻapupula ma taʻe i le fola.

E le itiiti ifo nai lo le vevela, o le faʻamalamalama lelei o le fale e taua i le fausiaina o moa. O nai aso muamua e le paʻu ai lava moli. O lenei moa e faʻamalosia ai le fafagaina o meaʻai, faʻaleleia ma tuputupu ae malosi. Ona amata lea ona masani le moa i le pogisa, ma tape muamua le moli mo le 15 minute, ona oʻo lea mo le afa itula, faʻaopoopo le taimi e malolo ai i aso uma.

Fafagaina moa i le fale

O le paleni taumafa e fetaui lelei ma le matua ma manaoga, o se faʻamaoniga o le soifua maloloina lelei ma le tuputupu aʻe ola o moa. O le uluai fafagaina o moa pe a fausiaina ma tausia i le fale e faia i se taimi puupuu pe a uma le fanau mai o moa. O le vave lava o meaʻai e ofoina atu i manu laiti, o le saoasaoa latou te faʻataʻitaʻia.

E masani lava, o le mafai ona piki mai meaai mai moa e aliali mai ile valu tausaga. I le taimi nei, e mafai ona latou ofoina ni fasi fuamoa moa, lapisi faʻanofisi. E aofia i totonu o le lisi mo 3-4 aso, faʻaopoopo le faaopoopoina i le taumafa meaʻai maloloina uma.

O le faʻaopoopoga muamua o le kalone kuka, ona oʻo mai ai lea o saito ma saito saito i luga o le lisi. O le filifiliga o nei fualaʻau e lua ua faʻamatalaina i le lelei o le digestibility, lea e le mafai ona taʻua e uiga i aisa po o karite. O ogalaau vevela o a latou fatu e mafua ai le ita o le mea oona ma e oʻo atu ai i le manava i le moa.

O le totoina o moa i le fale e taʻu mai ai pe a fafagaina, e le gata o mea taumafa, mo se faʻataʻitaʻiga o fualaʻau, ae o greens, oloa lactic acid, mea faaopoopo minerale, pateta e tatau ona faʻaaogaina. Greens, o loʻo i ai se aoga aoga i le gaʻoina o otaota, ulu atu i le fafaga i aso muamua. E mafai ona:

  • ufiufi;
  • lapisi ma le gaogao;
  • aniani lanu meamata, e faaopoopo atu i vitamini, suauu o le mineral, susu ma fiber, ma o meaʻai e aoga i le manulele;
  • fualaau faisua o kāloti, lea e tuʻuina atu i moa i se pepa ua nutimomoia.

O se punavai e le manaʻomia o polotini ao laʻititi o le kulisi, susu, yogurt, pata. Ua faaopoopoina i le susu susu ma gaʻo falaoamata.

Mai le aso lona fa, o pusa ma tamai iliʻu, folasisi ma penisina ua tuʻuina i nofoaga o le tausia o moa i le fale, aano o manu ma le ponaivi po o le iʻa, o se punavai sili lea o palatini manu, ua faaopoopo i le fafaga.

Pe a tupu aʻe i le fale, ae le o le falaoamata, e mafai ona ofoina atu moa ni lapisi aano o manufasi poʻo ni galu. E taua tele le aoga o le protein pe a oʻo mai i le tausia o moa aano o manu.

I le tausiga o moa o le tasi aso, o le fafagaina e faia i le vaeluaga o le lua itula, faataatia le meaai i luga o laulau paʻu poʻo pale. Ona faʻaititia lea o le numera o taumafataga i le 6, ma a uma 2-3 vaiaso i le fa. O le manulele manu e fafagaina i le taeao ma le afiafi.

E faʻapefea ona totoina moa i le fale, pe afai o lo latou fananau mai sa i le vaitau malulu, pe a le lava meaʻai lanumeamata? I lenei tulaga, ua ofoina atu i le manulele fatu o fatu o le fatu, e aofia ai se aofaiga tele o polotini fualaʻau, fiber ma vitamini. Ma le isi, o le falaoamata o le mutia o le a avea ma fesoasoani lelei.

Oʻuga sili ona lelei pe a tutupu mai ni moa e faʻaalia ai la latou fafagaina o mea faʻafefiloi. O le tele o taimi, o nei taumafataga e vaevaeina i le amataga, tuputupu ae ma maeʻa ma eseese i le tele o le vaega ma le tuufaatasiga.

I le faaopoopo atu i meaʻai ma mea faʻaopopo minerale, e tatau i le fale ona i ai pea vai mama i le vevela o le potu. E le gata i lea, e masani lava ona tuʻuina atu i le moa ni vaifofo o le paluga, lea o se ituaiga o puipuiga o faʻamaʻi. E suia le vai i aso uma, aʻo fufulu mama le koneteina. E tatau ona saogalemu tagata inu ava. Talu ai ona o le maalili e mafua mai i le maliu o le moa, e le tatau ona faatagaina mo le manulele ia susu pe a inu pe ulu i le vai.

Vaega o le tausia o moa i le fale

I le tuputupu ae o moa i le fale, e taulai faapitoa atu ai manu felelei o loo i tua o le atinaʻe, vaivai le maua o le mamafa ma le toaga nai lo a latou uo. Ina ia aloese mai faʻasalaga sili atu mai aʻa malolosi, o nei moa ua totoina ma tuʻuina atu ia i latou le tausiga patino.

Mai le vaiaso le matutua, pe a tuʻuina moa i le fale, ua faamalieina i latou i le savali. O le oso i luga o le lā o se vaega taua o le puipuia o siaki ma isi faʻamaʻi e aʻafia ai vailaʻau ma vai faʻafitauli.

O muamua savali e le sili atu i le itula ma le afa, ae o le tuputupu ae o moa e mafai ona i ai i totonu o le peni mo le savali umi. O le mea taua o le avanoa mo le savaliga o loʻo saogalemu, malulu ma susulu. Mo se manulele, e sili atu le tuʻuina atu o se pusa e inu ma inu pusa ma fagafaʻai tuʻuina i lalo.

Meaʻai lelei ma tausia moa - vitio

Vaega 1

Vaega 2