O le togalaau

E faapefea ona faʻaalia mai faʻamaʻi pipisi ma le auala e taulimaina ai

O le iloa o aʻafiaga faʻapipiʻi, e mafai ona e tupu aʻe se laʻau matagofie ma maloloina. O Berries e aoina i la latou lava faufautua e sili ona manaia. E toatele e fiafia i le pogisa ma fua tetele. Ina ia mafai ona ausia le manaʻoga e manaʻomia, e taua le iloa o le faafitauli i le taimi, fuafua pe o le a le mea tonu e mafua ai ma vave amata togafitiga o le togalaau faʻatoʻaga.

O maʻi autu o le telefoni

O le tele o taimi, e aʻafia ai le laau i fualaau pathogenic. O mafuaʻaga ia o le toetoe 80% o faʻamaʻi vao.

Yellowberry blackberry o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o faʻamaʻi matautia, o le togafitiga e tatau ona vave amata.

O faʻasolosolo masani faʻapipiʻi blackberry:

  • lapisi;
  • lanu violē;
  • anthracnose;
  • Septoria

O le natura masani o sigi o le palapala. E faigofie ona faasalalauina e le matagi ma timuga. O le faʻapogai o siama e mafai ona leai ni faʻamatalaga e leʻi faʻatautaia poʻo ni togavao fou. E vave ona afaina le siama ona o le faaleagaina o so o se vaega o le laau i taimi o le gafa. O tufatufa atu o faʻamaʻi o iniseti ia e ola i luga o vine ma leai ni minerale poʻo vitamini.

Ina ia iloa pe aisea ua mole ai le blackberry, e tatau ona e suʻesuʻe ma le faaeteete laulaau. O se lanu lanu o le a taʻuina atu ia te oe po o le a le vailaau e misi

Le lisi o vailaau ma faailoga o lo latou le atoatoa i laau:

  1. Omea Le le lava o le elemene o le mafuaaga muamua lea e malogo ai vine o le blackberry. Lea lanu samasama ma veins e liua paleni.
  2. Nitrogen O vaega uma o le laau e sili atu ona vaivai: o laulaau e laiti, avea ma lanu samasama ma paʻu, e le lelei le fugalaau, ma fua mai i fualaau laiti.
  3. Potassium I luga o papatusi ua faia, o se tuaoi lanu enaena ua faia, pe a matua, o le a matua suamalie lava ia vine i le ogatotonu. E masani ona mataituina lanu samasama i luga o se namu i le tautotogo.
  4. Kalaku O le tumutumu pito i luga, e le fuga mai, oti, o lau lanu lanu samasama.
  5. Magnesium O paʻu pepa e maua ai se paolo e le o faʻamalamalamaina - lanu mumu po o le lanu violē, o vāega manino o loʻo vaaia i luga ia i latou, e vave faʻafefe i latou e le laau.
  6. Vaʻalele Laʻau fuga ma le tuai, vave faʻapogisa, liliu le lanu ma faʻagogo.
  7. Copper. E le manao le lanu e ola, e le toe i luga o le vao, o le pito o le lau e liliu ma le paʻepaʻe.
  8. Bor. Laʻau laititi, lafoaʻi ma felanulanuaʻi lea e vave ona paʻu'ū, o loʻo faʻaputuina i totonu o vine.
  9. Zinc Laʻau mamago ma laʻitiiti i tumutumu o vao.
  10. Manganese O mamanu e aliali i luga o laulaau, o papatusi e lanu samasama ma paʻu ese.
  11. Molybdenum. Malamalama malamalama i luga o laulaau fou e vave ona vevela ma piʻo.

E le gata i lea, o siama eseese e aʻafia ai siaki. Latou te mafuaina le gaosiga samasama, curl, poʻo le mosaic. E le mafai ona togafitia togavao afaina. E tatau ona faʻaumatia ina ia le salalau le siama i totonu o le eria ma e le afaina ai isi aganuu.

Anthracnose - o se faʻamaʻi e faʻaumatia aganuu

O se faʻafitauli faʻapitoa masani lea, o le taua lea e manaʻomia ai taumafaiga. O le maʻi na mafua ai le mushroom Gloeosporium venetum Speg. E aʻafia ai laau i le taufaʻaiuga o le tautotogo poʻo le amataga o le taumafanafana. O timuga e masani ai, e matua faigata lava e fai ai le sao i lenei mea. O lenei manogi e fiafia i itulagi ma se malulu ma le malulu o le tau. Mo se faataitaiga, i le pito i matu o Belarus, Rusia ma Iukureini. O le afaina e aafia ai vaega uma o le laau o loʻo i luga o le eleele.

E mafai ona e filifilia le faʻamaʻi i maʻi papala. O fua o se ituaiga blackberry e lemu lemu ae faasolosolo malie lava ona mago. I le tele o taimi i se tulaga lanumeamata, latou te punou ma pau.

O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e faʻapipiʻi, ma faʻalanu (faʻalanu poʻo se lanu violē). Ma, o osofaʻiga e faia i le intersperpersing site; e foliga mai o iniseti ua nofo i luga o le laau. E masani lava ona i ai tafatafa ane latalata i vela lapoa ma luga o pito o papatusi.

E seasea aafia i le anthracnose pine o BlackBerry. I luga o le aʻa, e maua ai ni fasi'ie violē, lea e tafe i le ogatotonu. Mulimuli ane ua latou "tupu", ua loloto le loloto. E tumau pea le faʻataʻitaʻiga o le violet, ma o le ogatotonu e suia le lanu i le lauulu. O le paʻu i luga o le paʻu ua faʻamaonia. O fualaau aina foliga mai o loʻo siomia e mama, amata ona vevela ma fualaau lanumeamata.

Ina ia faʻateʻa ese le anthracnose, e tatau ona faʻaaoga ia faiga:

  • i le amataga o le tautotogo po o le tautoulu, faʻafefete le eria i le manulele poʻo se faʻafefiloi o peat;
  • pe a fausiaina ia vine, fafagaina ma faʻalavelave;
  • faamamaina o nofoaga, vevela;
  • fafaga faʻamalosi;
  • aveese uma vaega faaleagaina o vao ina ua uma le taumalulu.

Afai o le faasalalauina o le siama e le mafai ona aloese ma o ona faailoga muamua na aliali mai, ona tatau lea ona faia togafitiga ma fomaʻi. E tofu i latou ma se faʻatonuga e taua i le tausisia.

E masani lava ona aʻafia ai laumei e togafitia i le tolu taimi. Muamua, aʻo leʻi fuga, pe a oʻo ina oʻo mai pine fou i le maualuga o le 35 cm, le tolu taimi - pe a uma le seleseleina. O taunuuga lelei e maua mai e ala i le togafitia o le eleele faʻataʻamilo i laau aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, faapea foi pe a maeʻa, faatasi ai ma le aveese faʻatasi o lālā mamaʻi.

O fualaau mo le fagatua o le anthracnose, o se vaifofo e 5% o le uʻamea po o le sulfate copper, Fundazol, Fundazim, Topaz, Cuproxat, BardoBlue e talafeagai.

Lapoʻa mama

O lenei faʻamaʻi faʻapiopio e taua foi o le soimella. O lona tulaga lamatia e faapea, i luga o lau lapopoa e toetoe lava a le vaaia. O le faʻamaʻi e afaina ai fatugaʻo, vine laiti, petioles.

O le maʻi e amata ona aliali mai e ala i le vevela ma le vaivai o fatugaʻo, faʻamagoina o le tipi, pau o le lau. O le violetiti ma lanu enaena lanu enaena e aliali mai i luga o le laumei, latou te faasolo ina "tupu". Latou te aʻafia nofoaga e lata ane i petioles, lea e liua foi le lanu violē.

Lea e ufiufi ai lanu uliuli ma laina samasama. O lala uma lava e mafai ona sinasina-lanu violē. Latou te lafoaʻi laʻau, ma faʻavaivai, mago. E vaivai le fugalaau mamaʻi, e fua mai i fualaʻau laiti ma ponaivi. O le i ai o lenei faʻamaʻi lea e tali ai le fesili: "Aisea e afaina ai le poloka?"

Ina ia soloia le lanu violē:

  1. I le amataga o le tautotogo, o le vao ua felafolafoaʻiina i le paʻu vai (2%).
  2. Faʻasalaga ogaoga, fesoasoani Fundazole ma Topsin M fesoasoani.
  3. Tuʻu mama i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻamalosolo o mea totō, faʻapitoa le taua o le faʻamamā.
  4. I se tulaga ogaoga, e faʻaumatia ai vao vao, faʻapalapalaina palapala palapala, ma mea fou ua totoina i se vaega o le togalaau mamao mai le toeaina tuai.

Afai e te manaʻo i le laau e avatu se seleselega tele, e tatau ona e siakiina pea le vao. I le tulaga o le faʻaalia o lau lanu samasama i luga o se faila, e tatau ona faʻaaoga taumafaiga i se taimi vave lava, aua o le faailoga muamua lea o se gasegase tuga.

Blackberry Autumn Processing - vitio