O le togalaau

O le a le taimi ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina currants?

I aso nei, atonu e le mafai ona maua se fale mafanafana i nofoaga e le tupu ai fua. Lanu uli, lanu mumu ma le paʻepaʻe manumalo i le alofa o le au faifaatoaga ma fualaau suamalie ma lelei. Ina ia mafai ona maua se seleselega lelei i tausaga uma, o togavao i le palu e manaʻomia le tausiga lelei ma vave faʻaleleia ituaiga e te fiafia i ai.

I nisi o tulaga, e tatau ona tatau i fua o fua o le toto:

  • pe a amata ona faʻalavelave le vao i laʻau vavalalata poʻo vao;
  • pe afai o le togavao ua le toe aoga ma e manaʻomia le toe faʻafouina;
  • pe afai e te manaʻo e faʻapipiʻi ni mea e seleseleina poo aʻa;
  • pe afai o le eleele i lalo o se vaomatua matua ua faʻaputuina ma ua maʻi le fale mai le leai o ni meaʻai.

I faʻasalalauga taʻitasi o loʻo i luga, o tulafono mo le suia o currants ma le taualumaga e tutusa.

Fua o le totoina o fualaau aina

O le suʻeina o fua o fualaau aina e muamua atu i se filifiliga o le nofoaga mo se togavao i le lumanaʻi poʻo le togi. E fiafia tele le fua o laufanua i mea mafanafana ma e le mafai ona faapaleni le paʻu, o lea e manaomia ai le tuu ese o laau mai laau, pa ma fausaga. O le vaega i lalo o le lumanaʻi o le a eliina e aveese ai vao ma aʻa o laau tuai.

  • E saunia pits i le vaega ua filifilia ile 2-3 vaiaso i se mamao e 1-1.5 mita mai le tasi. Laufanua lalelei, humus (compost), ufiufi, fuālaʻau faʻasamala poʻo fafie o le vao e sasaa atu i totonu o lua. O le eleele sauniuni e tatau ona matala ma lelei. Mo le vevela, e manaʻomia le faʻaopopo o le oneone i le paluga o le kulimi, ma tuʻu se tamai laulau papa maʻa maʻaleʻale i le pito i lalo o le lua.
  • O le tele o pu e manaʻomia e tu ai le itiiti ifo i le 50-60 cm le lautele ma 30-40 cm le loloto, ae e sili atu ona lelei le taulai atu i le tele o aʻa o le vao fua.
  • O le laau toto ua totoina e manaʻomia ai le sauniuni lelei. Ua vaeluaina vine laiti i le afa ma le matutua lala ua tipiina i le palapala. Faʻafeiʻeseʻese currants ma aveese mai le pu. E te le manaʻomia le tosoina o le laau e le laʻau - e mafai ona e faʻaleagaina aʻa poʻo lala. Afai e le mafai ona aveese mai le fua o le fua i le taimi muamua, latou te toe eli faataamilo i le lio i le 1.5-2 bayonets o se suo i le loloto.
  • Afai e ola maloloina le vao, ona mafai lea ona eliina i luga o le eleele ma toe totoina. Afai e maʻi le vao, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa aʻa uma, aveese otaota pe vevela, aveʻeseʻesea meaʻai o meaola faalafua ma iniseti o loʻo ola i aʻa o laau totō. Taulima aʻa i aʻa ma se vaifofo o le pati (potassium pati).
  • Sasaa vai i totonu o le lua ina ia avea le paluga lelei ma mea e avea ma se vai. E taua le faatofuina o le vao i le vai ma, tuu i luga o le mamafa, sasaa i le eleele vevela 5-8 cm i luga ae o le ū o le vao.
  • Vai le vao ina ia faʻamalosia le eleele i aʻa.

Ona, mo le fagafao ua gaosia, o le tausiga masani e faatulagaina: masani ona faasusu, sasaina ma ofu pito i luga.

Suiga i le tautoulu

O faʻatoʻaga uma e faʻaleagaina e le fesili: o le a le taimi e sili atu ai i le fuaina o fualaau toto ina ia maua ai se fuataga atoa i le vave e mafai ai?
I totonu o le itu i mātū, e fautuaina le suʻeina o currants i le tautotogo, pe a faʻafefete le kiona ma faʻavevela le vevela. Ae afai ua amata ona ola le vao, ona tatau loa lea ona tolopoina le totoina i se nofoaga fou seia oʻo i le pau.

O le totoina o le Autumn e manaʻomia ai le onosai, e pei ona tatau i le vao ona lafoaʻi laulaʻau, ma o le a tafe le tafe i le paʻu.

Mo le totonugalemu o Rusia, o le vaitaimi sili ona lelei o le ogatotonu o Oketopa.
I le itu i mātū, o laina e suia ile 2-3 vaiaso. Afai e te faia le faʻafefe o le vao i le vaveao, e mafai e le currants ona "faʻafefiloi" vaitau ma ola, faʻatoʻilalo ni aʻafiaga o le a malulu i le taumalulu, faʻavaivaia le vao. I le tau mafanafana ma le vevela, o le totoina o laau e manaʻomia ai le faʻasusu masani.

O le malulu i lenei tulaga e manaʻomia. E mafai ona e sasaa le 2-3 pakete o le humus muamua ua fefiloi ma lau o laau teuteu i totonu o le togavao. Ma, i le tautotogo, o se laufanua matagofie o le palapala lafoaia o loʻo faia faataamilo i le togavao, lea e mafai ona e fausia ai se fagu vai.

O vao vao ua totō i le tautoulu e fetaui lelei i se nofoaga fou i le taimi o le taumalulu ma aʻa aʻa ina ia mafai ai ona selesele i le taumafanafana.

O fualaau vao e totoina i le tautotogo e maua ai le aʻa mo se taimi umi, fetuunai ma fua mai se fualaau aina pe a uma le tausaga. Aʻo le togavao i le tautoulu e mafai ona e totoina totō laʻau. Pe a tulaʻi i le tautotogo, tipi le fulufulu ile 0.5-1 cm i aso uma 3-4, o lona uiga o le manogi o le kalaka o le a faʻaleagaina ai faʻalavelave.

Suiga i le tautotogo

I le taimi o le tautotogo, e masani lava ona faʻapipiʻiina aʻa, o le mea lea, e faʻafeiloaʻi mai le vaʻa pepe i se nofoaga tumau i le fale. Afai na totoina laau i le tautoulu, i le tautotogo o le a avea ma lala ma 2-3 laulaau mai tumutumu na totoe i luga o le eleele.

Afai e tipi le vao mai le tautotogo na teʻa nei, i le tausaga talu ai, ona oʻo lea i le taimi o le totoina o laau, e tatau ona maua mai laau toto e lua ma le 2-3 togi. E faigofie lava ona faʻavasegaina ia togavao, e tusa ai ma tulafono o loʻo faʻamatalaina i luga. Ae e manaʻomia lou eliina o se laau ma se paluga o le eleele, ona iai lea o se mea itiiti e lamatia ai aʻa. O le totoina o vao i le tautotogo e manaomia ai le tausiga faifaipea ma le tele o vaiinu i le taimi o le taumafanafana.

O le toe totoina o vao vao matutua i le tautotogo e faia i le vave e mafai ai i le ogatotonu poʻo le faaiuga o Mati, i le taimi lava na galo ai le eleele.

Suiga i le taumafanafana

O le totoina o fualaau aina i le taumafanafana e le manaomia, ae mafai. A uma, e tupu le mauaina e tagata o se fale fou ma o se mea alofa le tuua o latou mea e sili ona fiafia i ai, ma latou teu ai le tele o le vevela ma le malosi. I lenei tulaga, o laau matutua matutua e eli i luga i se faaputuga eleele, lea e tatau ona lapoa pe a mafai. O le feaveaiina o le vao i se nofoaga fou, pakete, pesini ma pusa e tusa ai ma le tele o aʻa e faʻaaogaina. A uma ona totō se togavao i totonu o se lua ua saunia, ia faʻafeinu lelei i aso uma mo ni nai aso.

O fualaau mai i totonu o pusa e mafai ona totoina i totonu o le pusa i soo se taimi o le tausaga pe oʻo foi i le taumafanafana, e maua ai le tele o vaiinu ma taimi talafeagai e fai ai lava. I le taimi lava e uma ai ona totō, o le nofoaga i lalo o le togavao e tatau ona mulimulu i peʻa, compost, humus poʻo le oneone, ona umi ai lea o le susu. Afai e lelei le totoina o lua totō, o le totoina o togavao e tatau ona fafagaina pe a uma le tausaga.

Mataupu i le mataupu: suʻe auro - tulafono o tausiga!