Meaai

Ma e lelei ma maloloina - o se pipi vine mo lau ipu e sili ona e fiafia i ai ma mo se pati tea

E sili atu ona faigata le suʻeina o se mea sili ona lelei mama nai lo se keke kope. E le gata i se mea manaia, ae e aofia ai foi le tele o elemene aoga. E mafai ona saunia i luga o le pupuʻu, puff, cheese cheese or yeast dough. Ua tapunia le keke ma tatala. E fetaui i taimi uma i se mea malie ma masani i aso uma. E seasea ona tuulafoaʻia e tamaiti laiti. O le mea e sili ona taua, e faigofie ona fai le paila keke. E tumau pea e filifili le fua talafeagai. O le mafaufau i lenei mea, e fautuaina e te le gata i mea e te manaʻo i ai, ae pe aisea foʻi ua saunia ai le meaʻai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻamatalaga tatala e fetaui lelei mo se laulau fiafia, ma o se mea faigofie mo le kofe taeao.

Ina ia lelei le tao, e tatau ona e manatuaina ni tulafono laiti:

  1. E sili atu ona faigofie le toso ese o le oloa na maeʻa mai se ipu uʻamea poʻo se mamanu e le mafai ona faʻaaogaina.
  2. O le mea lamolemole o le pai mea e mafua ai le leai o se mea e tumu ai le pi.
  3. E mafai ona e faʻamaopoopoina le meaʻai ma le siʻi kuka, fatu, fualaʻau, siamu ma kirimi kirimigi.

Faʻatoʻa masani le meaʻai

E taumafai aiga taʻitasi e kuka meaʻai mo lona fale. E faatatau foi lenei i meaʻai. Ona o le leai o se taimi, e toatele e faatau nai kuki, keke po o suti i totonu o le faleoloa ia sili atu ona "suamalie" lo latou ola. O matai poto e sili atu i keke e faia i le fale. O le keke kopela e sili ona talisapaia. Ua saunia i fualaau fou, malulu, mago pe mamago, o lona uiga e leai se malosi i le vaitau. Mafaufau i le filifiliga faaleaganuu o le faia o nei mea tao tao.

Seti o oloa:

  • 200 g o fualaau suamalie fou;
  • pata (150 g);
  • falaoamata o le saito (300 g);
  • sugar granulated (1 ipu);
  • moa moa (3 vaega);
  • 1 sipunipuni o le kulimi;
  • masima e faamamafa ai le tofo.

Le faasologa faasologa o galuega:

  1. O fua fou ua fufuluina i lalo o se vaitafe masani lelei o vai poo totonu o se fagu loloto. Umu. Aʻau faʻatasi ma le suālaʻau faʻamalosi e faia ai le mama mama. Faʻaopopo le faʻamaina o sana ma faʻafefiloi.
  2. E vavaeʻesea le kulimi yolks mai le protein ma taia i sina suka (pe tusa ma le 50 kalama). Ona faʻaofiina lea o le suāuʻu i totonu o lenei vaega, lea e laʻititi le liusuavai, ma faʻaauau pea ona paʻu.
  3. A e mauaina se masini tutusa, sasaa i ni vaega laiti o le falaoamata o le saito, kukaina o le paluga. Ina ia faʻamalieina sina mea laitiiti, latou te lafoina i le pusaaisa mo le kuata o le itula.
  4. Ma le isi, latou te aumaia le paluga ma tufatufa atu ma le faaeteete i totonu o se ipu tunu. I le taimi lava e tasi, latou te taumafai e tufatufaina atu ma fai ni nai itu. Aʻau i le 200 ° C mo le tusa ma le 20 minute.
  5. A o faagasolo lea vaitau, fetogi le palatini i le suka seia oʻo ina maua mai se foama mausali. O le pito i lalo o le keke e aveese mai le ogaumu. Faʻatoʻa faʻatumu i le tumu. O le tuufaatasiga o le protein o loʻo sasaa mai i luga ma tao mo le isi 15 minute. Auauna faʻamafanafana le kuka ma le lauti poʻo le kofe.

A o leʻi tosoina le paluga, e tatau ona fetogi le falaoamata o saito. O se taunuuga, e tumu i le okesene, ma o le taoina o le a sili atu ona vaivai ma malu.

Soifua maloloina aso malolo maloloina

O le uluai fua mo se keke lanu vavalalata o le a fesoasoani i tagata maofa na o mai e talatalanoa i le laulau lapotopoto. E le na o le manaia ma le soifua maloloina, ae e ese le manaia. E leai se mea maualalo e oʻo lava i se keke matagofie. O fualaau fou po o le aisa e fetaui lelei mo se mea suamalie faapena, lea e mafai ai ona taugofie mo le toatele o tagata tomai faapitoa i le kuka.

List of ingredients:

  • falaoamata o le saito (500 g);
  • fuamoa moa (1 sefululua);
  • pata (1 fasi pepa);
  • kulimi mumu (afa afa);
  • gaʻo laʻau (2 ipu);
  • susu (2 sipuni);
  • vai mama (250 grams);
  • vine vine mo le faatumuina.

O le faagasologa o le faia o se pailala launiu e aofia ai mea nei:

  1. Muamua fufulu ese le falaoamata o le saito. Faʻafefiloi i le pata susu ma le sugar granulated (100 g). Uu le paluga, ona tuu lea i se nofoaga malulu mo le 30 minute.
  2. O le suavai suamalie ua sasaaina i luga o vine, lea ua tuu i totonu o se pesini pulumu. Ona latou nutimomoia lea. E faaopoopo le suauu ma faatalitali sei maeʻa ona faʻasaʻo atoa i totonu o le fale.
  3. Faʻamuʻu fuamoa i vafusi mafiafia. A faʻafefiloi ma le kirimi kiripulu, susu ma salalau i totonu o se atigipusa o loʻo i ai laʻau.
  4. Vaʻai le ogaumu i le vevela o le 200 tikeri. Auina atu le pito mo le pai i totonu ma tao mo le kuata o le itula. A maeʻa ona latou ave lea i fafo, faʻatumu i le tumu o pipi ma tao mo le isi 40 minute i le vevela o le 150 tikeri. Auauna o se mea suamalie mo lauti poo susu.

Ina ia tuʻuina atu i le ipu se foliga faʻapitoa, saunia le faʻatumu. Faʻamuʻu tagata mama i le suka i se fulu malosi ma ufiufi le pepa i le limafoaʻi. A maeʻa le faʻafefiloi, ona maua ai lea o se uluaʻi pai ma fugalaau ma meringues mo se laulau fiafia.

Ona o le mea moni e iai le tele o le pectin, o le cranberries o loʻo i ai le tele o le tino ma e le mafai ai ona tele le sua.

Sini o le oneone i le kirimi kiripulu

E toetoe o le nifo fiafia uma e fiafia i le pupuu. O ituaiga eseese o kuki, muffins, keke ma, ioe, o pies na manumalo i loto oo tatou uso a tagata e faavavau. Ae faʻapefea pe ae faʻapipiʻiina i fualaau suamalie ma kulimi kirimoni? O le a avea ma se mea suamalie lelei tele mo lau mea e sili ona e fiafia i ai - kofe i susu.

O le vaʻavaʻai ma fasi laau e saunia mai vaega nei:

  • pata;
  • falaoamata o saito;
  • kirimigi suamalie;
  • fualaau suamalie;
  • taofi paʻu;
  • vine vine;
  • fuamoa moa;
  • pateta pateta (atonu o sana);
  • vanilla sugar;
  • le masima.

Se laasaga taʻitasi i le laasaga o taga i luga o le ala i le fatuina o se mea suamalie suamalie:

  1. Muamua lava, o kulimi kulimi, sugar granulated ma le faʻamamaina o le pata o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa eseese.
  2. Faʻafefiloi le falaoamata o le saito i le 1 sipuniti o le paʻu paʻu. Ona liligi lea i totonu o le paluga ma faia ai se pusa paʻu. O le faia o se polo mai le mea e fai, e lafoina i le pusaaisa mo le afa itula.
  3. A o faagasolo lenei vaitau, sauni le faʻatumu. Paʻu kulimi, suka gaosia, fuamoa ma le 1 teaspoon o le vanilla suka o loʻo taia i se fusi seia oʻo ina mauaina se aofaiga tutusa.
  4. E tolu laulau punetini o le pateta pateta e tuu i totonu o le kulimi kuka. Faʻafefiloi lelei ina ia leai ni pulupulu.
  5. Laʻau mama fou ua fufulu i lalo o le tap. Uu i le tuʻuina o se ipu.
  6. O le pastry vavalalata ua tuʻuina atu i totonu o se ipu tao, lea o loʻo ufiufi muamua i le paʻu. E taoto laʻau i le pito i lalo.
  7. Sasaa i le kirimi kirimulini ma auina atu i le ogaumu aasa mo le 40 minute.

Ina ia lelei le aveeseina o le paipa ma paipa ma kirimi kirimulu mai le meaola, o loʻo faʻataʻitaʻiina e chefs tomai seia maeʻa maeʻa. Ona uu mau lea i se naifi i le pito atoa o le tao, ona alu lea ma taoto i luga o se ipu. I le taimi muamua, o le faʻatumu o le a faʻamaʻa, ae i se nofoaga malulu o le a avea ma se peleni suamalie.

I le faagasologa o le taoina o se mea suamalie, o le faatumuina e tulaʻi i luga, o lea e fautuaina ai ia lava le avanoa mo ia.

O fualaau suamalie e le o se faʻalavelave

O le tele o meaalofa mai le Foafoa, e pei o vine, fualaau faisua, fualaau aina ma laau eseese, mafai ai ona faia ni mea suamalie. Cranberries e mafai ona taua i le uluai faleteuoloa o mea aoga aoga e fesoasoani e taulimaina ai le vavalaʻau, malulu ma le vaitamini. E oʻo lava i foliga faʻavave, e le maumau lona tau.

O le fua o loʻo i lalo i se ata o le keke kope o le a fesoasoani i le faʻaleleia o faletalimalo e saunia se togafiti maloloina mo le afiafi kofe. O le oloa e aofia ai vaega faigofie:

  • fugalaau malulu (500 g);
  • suka (400 g);
  • paluga o le falaoamata o le saito (0.5 kg);
  • fuamoa (2 pe 3 fasi vaega);
  • pata (200 g);
  • masima (pin).

O se metotia o le saunia o se palanila tioisa e aofia ai laasaga masani:

  1. Muamua lava, latou te ave fua mai le pusaaisa ina ia latou faʻamaʻoto uma.
  2. Ua tipiina le lapisi i le lua. Yolks i le tasi ipu, squirrels i se isi. Ona ufiufi ai lea o le suka i le suka ma malosi ai le paʻu i se vavae seia maua se aofaiga tutusa. Ma le isi, faatasi ai ma le fesoasoani a se paluga e faia ai se uila moli.
  3. E faʻamamaina le pata i le vavae, ma faʻafefiloi ma le falaoamata faʻamaʻi. A amata ona faʻapala, faʻafefiloi faʻatasi ma le ufiufi mumu ma kulumu se paluga susu. A maeʻa, ona auina atu lea o ia i le pusaaisa mo se itula.
  4. Aʻo faʻamamafana le paluga, sasa le fuamoa o le fuamoa ma le suka gaosi poʻo le lima.
  5. O le ogaumu e vevela i le vevela o le 170 ° C. O le paluga ua aveesea mai le malulu ma ua lafoaʻiina se laupepa o le mafiafia lautele. O le pepa tao e ufiufi i le pepa paʻu pepa poʻo le suauu i le suauu. Lasaa vine i luga o le faavae, sasaa i totonu o le polotini ma tao mo le 35-40 minute.

E mafai ona e faaopoopoina le tofo sili ile lelei o meaʻai tao ma le sukalati kuka poo mea manogi o loʻo tuʻu i le pito i luga o le tumu.

Laʻau faʻamalolo tele o le manogi

Afai e leai se ogaumu o le fale, aua e te fefe. E mafai ona e kukaina togafitiga sili ona matagofie i totonu o se mea faʻapitoa, lea e toetoe o fale uma. Mo se pai ma paikeke i se kuki faifaimalie o le a e manaʻomia ni oloa:

  • vine vine;
  • fuamoa
  • falaoamata;
  • suka
  • pata;
  • vanillin;
  • taofi paʻu.

Muamua lava, o fuamoa o loʻo faʻafefiloi ma le suka ma paʻu i se fusi seʻia oʻo ina fausia se vai e tutusa lelei. Ona faasolosolo malie lea ona faaopoopo le falaoamata, ava, tao le paʻu ma tatu le pa.

Ma le isi, o le tumu o le kuki ua saunia mo le pai. Ina ia faia lenei mea, muamua fufuluina, ona faʻagogo lea i luga o le laulau poʻo se solo pepa.

O le pesini ua kuka i le pata susu ma o se vaega o le paluga ua liligiina i totonu. I le tumutumu o lea mea o loʻo taoto ai le tumu o tumu, lea e ufiufi i le paluga totoe. I luga o le kuka taofi, filifili le filifiliga "Fafaga," faatulaga le taimi mo le 80 minute. A uma le pepe, ona sauni loa lea o le meaʻai.

Afai e te manaʻo e faʻasalalau le meaʻai, e mafai ona e faia se pai ma apples and cranberries, e sasaa ai le tumu i le'amamoni tipi.

O meaʻai manaia e taofi ai meaʻai

Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le suamalie, e tele faletua e faatau mai le paluga ua saunia. Ona faia lea e le faagasologa atoa ni nai minute. O le pulu vavalati pulu vine o le paluga e manatu lelei lava. E masani ona faʻaaogaina o se meaʻai mo se laulau fiafia ma se mea e sili ona fiafia i ai i aso uma mo le lauti poʻo le kofe. E saunia le tao mai mea nei:

  • maeʻa pasi palu (pe a ma le 250 g);
  • 1 moa moa;
  • walnuts (2 punetini);
  • 3 aula mumu;
  • afa afa o vine vine;
  • lemonati (tasi ma le afa teaspoons);
  • kamuni tipi (0.5 teaspoon);
  • suka e tofo;
  • falaoamata;
  • suauu oona.

Tulaga o le kuka:

  1. Faʻafefiloi le falaoamata ma le paikeke ma le suka. Ona faaopoopo ai lea o fasi laau.
  2. E tipiina ni laulaau i ni vaega laiti ma se naifi. O le apu o le a vaʻaia, tipi i fasi fasi fasi pepa, faʻasuina i le sua o le tipolo.
  3. Ua taoto le paluga falala i luga o se laupapa laupapa. O le taamilosaga e tusa ma le 30X40 cm ua vavae ese. Ona fufuluina lea i fua, paina, ma fasi apu i luga.
  4. Lili le pepa taʻavale ma salalau i luga o se pepa tao tao. O le pito i luga o le paluga o le paluga e fagaina i se fuamoa na sasaina. Pipi i le ogaumu mo le 20 minute i le maualuga maualuga o le 180 ° C.

I se auala talitutusa, e mafai ona e faia se fala keke i luga o falaoa falaoa, lea e manaia manaia ma foliga matagofie.

Manatua meaai lelei

O le toatele o tagata e masani ona faitio e uiga i a latou meaʻai. Ae sili atu le faalagolago i le auala e faia ai pisinisi. Ulufaleina o chefs saunia ni ituaiga meaʻai suamalie ma paluga e aofia ai nai kalori. O se tasi oi latou o se paʻu lago kiriki. E aofia ai vaega faigofie:

  • falaoamata;
  • fualaau suamalie;
  • lafasi laititi-gaʻo;
  • soda;
  • suauu saito;
  • vine vine;
  • vai moli;
  • apple cider vinegar vine;
  • pateta pateta;
  • le masima.

Muamua, sasa le sua moli, suka ma le suauʻu o sana. A faʻamaʻapeʻa atoa le suka, sasaa sina paluga o le apple cider vinegar, ona fai ai lea o le falaoamata, salu ma le masima. Faʻafefiloi e fausia se masini tutusa.

O le tao tao e ufiufi i le paʻu manu, lea na muai kukaina i le suauʻu manogi. O le isi, sasaa le paluga maeʻa. I le pito i luga o lea mea e maualalo ai le gaʻo ma le gaʻo. Pipi i le ogaumu i le 180 ° C mo le tusa ma le 45 minute.

Latou te tautua i se paʻu paʻu ma fugalaau ma le siisi, pe a uma ona faʻamafanafana atoatoa mo le 'aiga o le taeao po o se meaai mama.