Fugalaau

Ituaiga ma ituaiga o hydrangea mo togalaau a Rusia

O vaomatua Hydrangea e totō laau. Faʻaaoga tele e teuteu ai togalaau, fale mafanafana ma togalaau fale.

Paʻepaʻe, lanu moana, lanu moana, lanu piniki hydrangea: auala e fuafua ai le ituaiga

O lenei laau e aofia ai le aiga hydrangea. O lenei ituaiga e aofia ai le tele o ituaiga meaola. O i latou uma e mafai ona vaevaeina i mea nei:

  1. Taʻiala faʻatupulaʻia.
  2. Toto.
  3. Faʻailoa.
  4. Aiga.
  5. Frost resistant.
  6. Alofa faʻamafanafana.
  7. Faiva.
  8. Laʻau-pei.

Faʻalagolago i ituaiga o meaola o loʻo iai le, o ona fausaga e eseese foliga. E mafai ona avea o se paʻu, se polo, se faamalu, se mea e oso ai. E tusa ai ma le foliga o le faʻaleagaina, e mafai ona fuafua pe o le a le ituaiga hydrangea o.

Fugalaau e mafai ona ese lanu eseese (sinasina, kulimi, piniki, lilac, blue, lilac, mumu). O la latou lanu e faalagolago atoatoa i le maualuga o le eletise palapala.

Afai o le palapala o le eleele, o le a manumalo le laau i le piniki, i luga o se mea lanu moana.

Toeitiiti lava o ituaiga uma lava e mafai ona ola ae le gata i le togalaau, ae faapena foi i le fale. E masani lava, o hydrangea macrophylla e filifilia mo lenei mea. I le maualuga, e faʻatupulaia i le 1.5 mita.

E fuga mai i le tautotogo, e susulu seia oʻo i le tautoulu. I le taumalulu, o se vaitaimi malolo e seti i totonu. Le totoina o se fugalaau ile fale e leai se manaʻoga e fatu ni tulaga faʻapitoa.

Ituaiga ma ituaiga o vailaʻau oona:

Faʻafefea ona tausi se fugalaau

O le tausia o le vao e le manaʻomia ai ni tomai faapitoa mai se tagata ma e le tele se taimi ma malosi. O lenei laau e le lelei - i le va i le nofoaga saʻo mo le totoina ma tuʻuina atu i le aofaiga tatau o le susu.

E faʻapefea ona tausi? E mafai ona vaevae uma le tausiga i vaega nei:

  1. Fugalaau fugalaau. E matua fiafia lava Hydrangea i le susu, o le mea lea e tatau ona tele le suavai e mafai, peitaʻi e aunoa ma le faʻavaivai. E tasi le tagata matua e ave mai le 30 i le 50 lita o le vai. I le vevela o le tau, vai e le itiiti ifo ma le 2 taimi i le vaiaso. Afai o le palapala i lalo ifo o le palapala e mulimulita i le peat, ona i lea tulaga, o le vai inu e faaitiitia i le 1 taimi.
  2. Totoina ma togavao. E vevela le veleina e pei ona tatau ai. O le eleele e tatalaina pe a ma le 3 taimi. Ole loloto o le palapala ile 5-10 centimita.
  3. Laʻei pito sili. Faʻataʻitaʻiga taimi e 2 taimi e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o fualaʻau. O le laei muamua e tatau ona faia i le tautotogo aʻo lei totoina le togalaau. O le lona lua e faia i le tautoulu pe a maeʻa le hydrangea.

O le faʻamalaʻau faʻapena (slurry) hydrangea e fafagaina i le taimi o le taumafanafana.

O le tausiga o Hydrangea e aofia ai le faʻasusu, laʻei pito i luga, papaʻu papaʻu o le palapala

Tausia lelei ma teuteuina i le tautotogo

E tatau ona taulai totoa i le teuteuina.. E tatau ona faia e tusa ai ma tulafono uma. Mo se faʻataʻitaʻiga, pei o:

  • e selesele le togavao i le tautotogo, vave pe a uma le fuga o fatugaʻo;
  • ina ia lelei le manumalo o weni laiti, e tatau ona tipi i le 4 pipi;
  • teuteuina e mafai ona faafouina vao tuai. Ina ia faia lenei mea, o le a vavaeina i le aʻa;
  • pe afai e masani ona e faia le fugalaau mo le 4-5 tausaga, ona avea lea o se taunuuga e mafai ona e faia se tamai hydrangea laau i lau eria;
  • i le tausaga muamua o le fuga o vine ola, e tatau ona aveese uma mea leaga mai ia i latou. O lenei mea o le a fesoasoani ia te ia e tuputupu ae malosi ma fuga lauulu mo le isi tausaga.
E manaʻomia e Hydrangeas le teuteuina: faʻamalosi, faʻaogaina, faʻafeiloaʻi

Saunia mo le taumalulu

E pei o togalaau totō, hydrangea manaʻomia fale mo le taumalulu. E oo lava i ituaiga sili ona malulu ma le saogalemu e aunoa ma se nofoaga talafeagai e malu puipuia e le mafai ona tatalia gutu ma feoti ai.

O le faigofie lava o le sauniuniga o na laau totō mo le taumalulu na totoina i totonu o ogalaau, ipu poʻo ipu. Faatasi ai ma le amataina o le kiona, ua na o le lafoina atu i le kiona, ona fufulu lea i totonu o le potu. O le fogafale pito sili ona talafeagai mo nei faʻamoemoega.

O le isi mea o le togavao o loʻo totoina i totonu o se nofoaga tumau i totonu o le togalaau. I lenei tulaga, o le sauniuniga o le vao mo le taumalulu e tatau ona togafitia ma le totoa lelei.

O sauniuniga uma mo le taumalulu o le fatuina lea o ituaiga fale puipui mo pupuvaga o le hydrangea.

Muamua lava e tatau ona vaʻaia le faavae o le vao i le maualuga e mafai ai. E le gata i lea, o le eleele o loo siomia ai e mulimulitaʻi, ma puipuia ai le aʻa mai le maalili.

Faʻailoa ia Oketopa, vave pe a uma le amataga o le kiona muamua. O tamaʻi laiti ma maualalo o laau o le a lava na o le moe.

Ia Oketopa, ua saunia ma puipuia le hydrangea mo le taumalulu i le lumanai.

Plants Tuai muamua faʻafefe i le eleele, ona ufiufi lea i mea, e pei o le lutrasil ma le ruberoid, aʻo latou tosoina pea maa.

E muamua ona fusia tagata matutua ma ogaoga tele, ma na ona tapuniafaʻaaogaina o le lutrasil poʻo le vaeluaina. Ona, faʻapipiʻiina lea o se faʻala uamea i autafa o vao, ma tuʻu ai le avanoa avanoa e siomia ai. Mulimuli ane, ua tumu i lālā mago ma mutia.

O nei ituaiga fale puipui e fesoasoani e fuga ai fugalaau i luga o le vao, ma puipuia mai le malulu.

Ituaiga o laau toto mo le togalaau Rusia

E tele ituaiga o meaola o le hydrangea i le lalolagi. O le lauiloa ma taʻutaʻua o ituaiga eseese ia:

Laʻau tele

O le ituaiga e sili ona taatele o le tupuaga o ituaiga meaʻai.

Laʻau maualuga 2 mita. O fugalaau e le aoga, o foliga masani. E faʻaputuina i ni mea faʻapitoa, ma le 30-30 senitimita. Le lanu o fugalaau e piniki, lanumoana. E fuga mai ia Iulai ma Aokuso.

O le eseesega o le hydrangea tele-taloina o se mea faʻapitoa. Mo le vaitaimi o le tau malulu e manaʻomia se malutaga sili atu. E faʻafefe ai gutu e oʻo i -10 tikeri.

Laʻau lapoa

Panicle

O se ituaiga masani mo le togalaau Rusia. Laʻau maualuga 2-5 mita. E i ai foi ni laau laiti, o lo latou maualuga e mafai ona 10 mita.

O le panicle hydrangea ituaiga e iloga i lona le mautonu ma le tumau. E mafai ona ola i luga o eleele papaʻe, i nofoaga e maualuga le maualuga o le gaosiga o le kesi. O le vailaʻau e aʻafia i ituaiga o meaʻai.

E amata ona fuga mai ia Iulai seia oʻo i le tautotogo. O fugalaau e fausia ai se mea e tasi, i lona foliga e pei o se pyramid. O le fusi e oʻo ile 30 cm le uumi. O lona lanu e mama ma lanu paepae. I le faaiuga o le vaitau ua liua le lanu viole.

Panicle tele

Petiole

O le eseese e aofia ai le feaveaʻi o laau - vine. I le maualuga, e mafai ona oʻo i le 25 mita. Faatasi ai ma ona faʻafefe i luga o le ea ua faʻamau i luga o le lagolago, o loʻo afifiina i itu uma.

Petiole hydrangea e fetaui lelei mo le fausiaina o arches ma gazebos i le togalaau. Afai e leai se lagolago, ona salalau atu lea o le laau ile eleele.

Fugalaau e aoina i talipupuni, ma le lautele o le 25cm. O latou lanu e papaʻe pe piniki. Latou te olaola vave. E fuga sili ona lelei i nofoaga tatala, ae mafai ona faʻafefe nofoaga puipui.

Petiole eseese

Ash

I le maualuga, o le laau e mafai ona 2 mita. Lelei mo le fausiaina o pa puipui. O le togavao e fiafia i mata ma ona lauʻau seia oʻo i le taimi o le tautotogo.

O fugalaau e laʻititi lava, e leai ni siama, faʻaputu i talipupuni. E faʻafeiloaʻi ai fulu ninii.

Ash grade

Laʻau-pei

O le togavao o le laau hydrangea e oʻo i le 3 mita le maualuga. O lenei ituaiga o meaola e faʻailoaina i laʻau lapopoa tele. E mafai ona latou ausia le umi o le 20 cm.

O le laau e susulu manaia ao le i amataina le afu o le autumn. I le taumalulu, o le laau e masani ona faʻaitiitia, ae i le amataga o le vevela ua toe faʻafouina.

O lenei ituaiga e manaʻomia le teuteuina malosi e taofi ai vao i se faʻatusa talafeagai. Faʻaalu i le masina o Aperila, ao le i amataina le vaitau tuputupu ae.

Laʻau fua

Vidrangea fugalaau - o se laau e sili ona lelei. Afai e te mulimuli i tulafono uma mo le tausiga o ia ma tuu se vaega o lou agaga i le fugalaau, o lona uiga, o se taunuuga, o le ae mauaina i lau togalaau lea totoina, lea o le a mautinoa e avea ma teuteuga moni.