Fugalaau

O le manatu o le au faifaatoaga e tosina mai i moli lanumoana i luga o le lauusiusi o le vailaau o Ugandan

I totonu o laau toto, e tele tagata mai atunuu mamao e ese mai ituaiga o le ogatotonu i le matagofie o foliga ma fugalaau felanulanuaʻi. Leai se faʻasesega - Ugandan clerodendrum, o se sui o le lalolagi o Aferika i Sasae.

I le natura, o le aganuu e foliga mai o se laau afifi ma ni pine tele e masani ona oo i le lua mita le umi. A o tuputupu ae, o laʻau lignified e matua manifinifi, ma, aʻe i luga o laau vavalalata poʻo isi mea faitino, e faʻafeiloaʻi ai le alalaʻau i totonu o se vine matagofie. O le manatu e faigofie ona iloa:

  • i luga o se itu elliptic, lau paʻu lanu moana lanu meamata;
  • fualaau lanu e tele-lapopoa, ae sili ona manaia lanu lanumoana, faʻafeiloaʻi o butterflies lemu i luga o le malologa.

O le fuga mai o le Ugandan rollrodred i luga o le ata e mai le ogatotonu o le tautotogo e oo i le autumn. Corollas, e aofia ai peti suamalie e lima, o loʻo aoina i ni faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o loʻo i luga o le pito i luga o le fana mai le sinusina o laʻau fugalaau.

I le itu i saute, i le mea e maua ai le malulu o le tau malulu, e mafai ona ola le aganuu i le ea, ae o loʻo i ai i le ogatotonu o le Ugandan clerodendrum ua tupu i le fale, ma o le tausiga o le laau e taugofie mo le au faifaatoʻaga ma le amataga.

Ugandan Clodendrum Growth Conditions

E ui lava i foliga vaaia ma le afuaga i le fale, ae o le Uganda e le faigofie ona tausia, ae e le o lauiloa tele i tagata fugalaau Lusia.

O tulaga autu mo le alualu i luma o le tuputupu aʻe o laau e:

  • i le filifilia o se nofoaga lelei mo se fugalaau;
  • i le fatuina o se ituaiga o taumalulu ma le faʻaitiitia o le vevela o mea o loʻo i ai;
  • i le faatumauina o le maualuga o le suamalie;
  • i le sua tele;
  • i totonu o le faʻasalaga faʻatulafonoina;
  • i le gaosiga e lagolago ai le atinaʻeina o se agavaʻa teuteu tele.

E le fefe le laau i le susulu o le malamalama, o le mea lea e mafai ai ona ola le Ugandana, e pei o le ata, e aunoa ma le fefe mo le manuia o le fugalaau i luga o faamalama e le gata i sasaʻe po o sisifo, ae faapena foi i saute. Ae o le itu i mātū e faʻaleagaina mo se foliga teuteu. E ui lava o le a tupu mai fatu, o le a faasolosolo malie lava, o le a amata ona umi, ma e le mafai ona tatali fua.

Afai e le mafai ona maua se nofoaga talafeagai mo aganuu, e sili atu ona saʻo le faʻaaogaina o moli faʻapitoa ma faʻaopopo atili ai le fagu ma le tagata Ugandana.

E leai ni manaʻoga faʻapitoa mo le vevela o tulaga o le vevela. I le taimi vevela, ua faamalieina le fale i le siosiomaga o le potu, e manaia tele pe a faasee le ipu i le loggia po o le togalaau.

Ae o le faailoga tusi o le pulupulu, e manaʻomia e le Urondan clerodendrum se taumalulu malulu. Mo le 2-3 masina, o le fagu e iai le fugalaau e ave i totonu o se potu e iai le vevela o le ea i le 12-16 ° C. Afai e le faia lenei mea, o le a matua faaleagaina le fugalaau, e pei o le ea malulu tele. I le fale, o le fugalaau e masani ona velaina i le mafanafana ma le faʻafefeina o le vai ma i soo se auala e faʻalauteleina ai mea o loʻo i totonu o vaʻa vai i le siosiomaga.

Vaega o le Tausia o Ugandan Clerodendrum

A o faagasolo le vaitau o le tuputupu aʻe ma le fua tele, o le Ugandana, ma o le taimi e alu ese ai, e manaʻomia le faʻateleina ma le faʻateleina faʻasusu i vai malulu, mautu. Ole taimi e tatau ona e faʻamamaina ai le palapala e faʻalagolago i le fua o le faamamaina o le masini i luga o le fogaeleele. E faʻafefeteina lelei e le laau le palapala ma vave faʻafoʻi le tauvaga na leiloloa mo se taimi puupuu, ae o le susu tele o le susu i totonu o le meaʻai e mafai ona afaina mo le aganuu.

A maeʻa ona faʻamaʻaina, e mafai ona faʻaitiitia le suavai. Ma i le vaitaimi o loʻo moe, pe a mālūlū le fale, e tatau ona fai se mea e seasea lava, ma faʻaeteete, e taumafai e faʻamago le eleʻele i sina mea laitiiti.

O le fafagaina o tulafono a le Uganda, i le ata, e ese mai le tausiga tutusa mo isi laau toto. I le fale, e faalua i le masina latou te faia se meafaigaluega atoatoa mo mea teuteu.

I le amataga o le tuputupu ae o le vaitau, o le laei pito i luga e mafai ona aofia ai se faateleina o le eletise, lea e faaosofia ai le tuputupu ae o lauusiusi ma lau. Ma i le tau mafanafana e sili atu ona saʻo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le tele o le potassium ma le maika. I lenei tulaga, clerodendrum o le a maua ai le numera maualuga o lanu ma ola lelei.

O laau laiti e le manaomia ni teuteuga faapitoa, ae afai e tuuina atu i le paluga ni pine tele, o le fesili e mafua mai i le manaʻoga e faatumauina foliga o le pale. I le natura, o tupua o lenei aganuu e ola i le 2 mita le umi. I le fale, o le tausiaina o se autau a le Ugaans o lenei tele o le a le faigofie.

I le tautotogo, aʻo lei amataina le togavao galue, ma i le tautoulu ina ua maeʻa le vaivai, o le a vavave poloka i le afa afa. O lenei faiga e faʻatagaina oe e faʻatupu ai le tillering o le laau ma faʻaleleia lona teuteu ona o le pulupulu na faia i luga o tumutumu o laʻau.

I le faʻaaogaina o fugalaau, o fugalaau fugalaau e fesuisuiaʻi se aganuu teuteu i totonu o se laau laugatasi. Mo lenei mea, o se ogalaau e faia mai i se pu malosi, ma o le a vavae ese ai lala uma ma tuʻuina atu le lagolago a le Ugandan i le lagolago faaopoopo. Ona, tui lea o le aʻa, ma faia se pale mai lala laiti e amata ona ola.

Ugandan Clodendrum Transplantation ma le toe gaosia

O se laau Aferika e manaʻomia se kulimi, sina mea e gaosia ai le suamalie, ma faʻaitiitia le ono mafai ona maua ai le suavai. O le auala pito sili ona faigofie e totoina ai ma sili atu le tausiga mo tagata Ugandan carrodendrum o le faatau lea o le eleele ua saunia mo le totoina o fualaau o le fale ma faaopoopo i ai se tamai paʻu ma le malala.

O le laau e mafua mai i mea olaola vave ma e manaʻomia ai le faʻasalalauga masani i totonu o se pusa lapoa. Afai i le taimi o le taumafanafana, o le togavao ua matua faateleina i le tuputupu ae, aua le teenaina i totonu o se fagu fou. E mafai ona vaʻaia le palarodendrum i le tautotogo, ma i le tautoulu.

O le teuteuina i le taimi lava lea e tasi e mafai ona maua ai mea lelei e totoina ai mo le faʻaleleia o le laau. O nei mea e le mafai ona faʻaaogaina, e aʻafia i le vai ma totōina i luga o se mea matala. Ua i ai nei i le tausaga lona lua, o nei laau ua sauni e fuga ma fiafia i lē e ona le lafu manu mumu i luga o le lanu.