O le togalaau

Darmera lauroid toto ma tausi le faʻapaʻaga Photo o fugalaau i le faʻasologa o laufanua

Faʻatoʻilaloina le totoina ma le tausiga o ata

E leai ni mea totino teuteu e mitamita i uiga agamalū i nofoaga malulu ma susu. Faatasi ai ma i latou, o se toa, o se paopao, ma o latou aiga vavalalata - le Darmer - e fou lava ia tatou fugalaau ma fugalaau fugalaau. O se vaaiga mataʻina, o le vavao mata o se vao vavalaʻau - 1.5 m moligao o fugalaau lanu paʻepaʻe-e lanu aʻe i luga aʻe o le eleele. O lenei laau tetele o le a talosaga i tagata e fiafia i ituaiga tetele ma fugalaau.

Faʻamatalaga o le au

Darmera, pe o le peltiphyllum (Peltiphyllum Peltatum), o se mea e le mautonu, taumalulu-malosi o le aiga o Kamnelomkov. I lalo o tulaga masani, e ola le laau i tafatafa o auvai ma tafega o mauga i sisifo o Amerika. O le aʻa o le darmera e taua tele, ma o lona matua, o se uumi, e tupu aʻe ai le totogo e mafai ona tafe i luga o le palapala.

Fugalaau e sau saʻo i le tautotogo mai le eleele e leai se eleele. E faʻaputuina i se faʻataʻitaʻiga o se paʻu piniki mumu. Laʻau lapopoa i luga o ogalaau umi e foliga mai naʻo le maea ona tupu. O le lapotopoto, foliga o le lanu, ma le vevela o veins, o le galu e oo atu i le 1 mita le mamafa. I le tautoulu, e valiina i lanu mūmū sesega mumu, faʻafouina le lauʻeleʻele lata ane, lea mai i se mea mataʻutia-mumu ua liua moni i le lanu ma le fiafia.

Tuputupuʻe o loʻo ola i le togalaau

E faʻapefea ona toto se ata o le tamaʻitaʻi

O laʻau matala o le darmera e le gafatiaina le la o le la - o le nofoaga e sili ona talafeagai mo lalo o le palealii o se laau tele, e latalata i fale ma puipui, lea e ufitia ai mai le susulu o le la, ma avea ai ma se laupepa mo nofoaga e le lelei. E mafai e le tagata nofo toatasi ona nofo i se nofoaga la, o le a le toe i ai sina mea manaia.

Faʻamasinoga

Pe a totoina, o le tele o le laau e tatau ona amanaia - faʻafetai i lau lapopoa o le darmer, e tele se avanoa, e tuʻu ai i ni avanoa se tele, e tusa ma le mita poʻo le lua i le lautele. E sili le faʻaaogaina o se tauvalea.

Faʻasa ma palapala

E le afaina i le lelei o le palapala, ae e tuputupu ae ma e televave le vave ona atiina ae i luga o eleele lamolemole, eleele lelei ma susu. E lagona e Darmer le lelei i luga o le talafatai o vaituloto ma vaituloto.

Faʻasusu le fugalaau i taimi uma, ma faʻafefeteina le eleele. E fiafia o ia i le siosiomaga mafanafana o loʻo siomia ai o ia - e mafai ona e tuʻuina le laau i tafatafa o se vaituloto poʻo se vai vai mo le faʻasusu. Afai e faʻamago le pito o le laʻau, lea e masani ona tupu i se lau la, e masani ona faʻafefe le laau mai le faʻafeinu pe tuʻu se fagu vai latalata ane.

Laʻei pito sili

E fafagaina i le masina faʻatasi ma le faʻaaogaina o le suavai poʻo le mullein infusion. E mafai ona faʻaaogaina meaʻai e pei o le faʻasusu, mulimulitaʻi le eleele faʻatasi ma fugalaau. Afai o le tele o mea tau meaʻai na aumai i le taimi o le totoina, e le mafai ona e fafaga. O le a lava i le tautotogo e faʻaleleia ai le au matutua ma faʻamaʻitaʻi le vai amonia e fausia ai le lanu meamata. Ina ia faia lenei mea, 2 sipuni tele o le ammonia ua osofia i le 10 lita o le vai - o lenei vaifofo ua faasusuina saʻo mai le susu.

Sauniga o le taumalulu

O le fugalaau e manaʻomia se malutaga mo le taumalulu. Mo lenei, lauʻeleʻele matutu, vao, lau paʻu e talafeagai. Afai e maualalo le ufiufi o le kiona, e mafai foi ona e sasaa atu le kiona i luga o le kiona.

E masani lava, o fugalaau fugalaau e afaina i le tuai o fulufulu toe faafoi, ina ia le tupu lenei mea, e aoga le faatulagaina o se malutaga malu mai mea e lei faia.

E masani lava e le afaina i le faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. Faʻaaogā faʻasolosolo taimi mo le puipuiga.

Totoina o le darmery

Mo le peltiphyllum, e lua metotia o le toe gaosia e talafeagai: i fatu ma le vaega o le rhizome.

Tuputupuina o le fatu laau mai fatu

Faʻamalo mai fatu Pipi ata

O le metotia o le fatu e sili ona faigata ma taimi e taumafa ai. O fatu muamua aʻo lei totoina ua faʻamaʻaina - e teuina i se susu susu mo se masina pe lua i totonu o se pusaaisa poʻo lalo o le kiona.

  • O le luluina o loʻo faia i totonu o se atigipusa e iai se tapuni malamalama, ua tumu i se mea e leai se mea.
  • E teuina i se nofoaga mafanafana, pouliuli seia oʻo i le germination.
  • E le o iai ni lanu i le tasi taimi pe a ma le vaiaso pe lua. Pe a tupu mai le totogo, ona siitia atu lea o le koneteina i le faamalama o le itu i matu ma le susulu o le malamalama.
  • O le tausiga e aofia ai le faʻafeinu masani, e pei o le Darmer o se fale e fiafia i vai.
  • I le taimi muamua, o tupugogo e tutupu malie, ia onosai.
  • A oʻo mai laʻau moni muamua, faʻapipiʻi laau i ni ipu eseese 10 cm le lautele.
  • 10 aso pe a uma ona faʻavasegaina, ia fafagaina laau faʻamaʻi faʻamalosi mo le totoina o laau toto e faaosofia ai le atinaʻe o le tele o vegetative.
  • I le tautotogo, e mafai ona totoina ni laau i se nofoaga tumau.

O fualaau o laau toto

O le a manaʻomia le 2-3 tausaga mo fualaau ina ia ausia ai le matagofie o mea teuteu, ae o taumafaiga a le tagata e teu vine e aoga!

Faʻasalalauga a Darmere e ala i le vaevaeina o le vao

O le togavao o le gasegase o le darmera o le taatele ma e le manaʻomia ai se poto faapitoa. O le vavaeina o le manumanu i le vaeluaina o le vao (vaega o le rhizome) i le amataga o le tautotogo, o le aʻa e vaevaeina lelei i ni vaega, e tatau ona i ai ia tumutumu. O vaega tipi o le rhizome ua faʻamago mo le itula ma ua faʻafefeteina i le pefu. O le eleele e muaʻi faʻafetaui i mea faʻalautele. Faatasi ai ma lenei kopi, o le a fuga le tamaʻitaʻi i le tausaga na sosoo ai ma o le a teuteuina lau 'upega tafaʻilagi i le atoaga.

Faʻataʻitaʻoto i le faʻasologa o mea laugatasia O le a le faʻaopoopo

Darmera e teuina ata i le togalaau

E lagona e Darmer le siosiomia e fern, host, Rogers. E foliga mai e ese le matagofie o le vavae ese i le pito i tua o se vao po o latalata i se vaituloto. O lenei mea taua, e seasea lava, matagofie ma le mausali le matagofie ma lau laʻau matagofie, tuputupu ae manuia, atiina ae, fiafia i faifaatoaga mo le tele o tausaga.

Tama ma le au i le mamanu o le ata o le togalaau

O le faʻaalu o se taumafaiga itiiti i le tausiga o lenei mea ofoofogia, o le a maua ai lau vaomatua e maua ai le tele o lagona lelei pe a mafaufau i ai.

Ata o togalaau a Darmer

Latou te tutupu le tamaʻi meaʻai e pei o se fagu, teuteuina o faga, avanoa i lalo ifo o fale, latalata i fale, i luga o terraces. O laupepa malosi tele o nisi taimi e sili atu le matagofie nai lo pama.