O le togalaau

Gaura laau E faʻapefea ona toto mai fatu mo fatuga Ata o ituaiga ma ituaiga

Gaura pink pink BantamT Pink photo

Gaura o se laau e toe faaolaolaina ai le togalaau ma lanu mafanafana, malolo i le faatalitali mo le taumalulu ma le malulu malulu, le pese mulimuli o le taumafanafana.

O le fugalaau e tosina atu ai le mafaufau ma lona matagofie, matagofie. Faʻamatalaga faʻapitoa e faia ai e lenei laau se tagata faʻafeiloai i togalaau uma. A uma mea uma, faʻafefe faʻafefeteina, faʻamalolo le palapala, faʻaleagaina o vao o mea uma ia e manaʻomia mo lona tuputupu ae ma le manuia.

Faamatalaga o Gaura

Gaura Lindheimer fugalaau Gaura Lindheimeri ata

O le papaʻe paʻepaʻe po o le paʻepaʻe paepae-paʻepaʻe e le mafai ona faʻalavelaveina ma isi togalaau matagofie. Tatala 25 ituaiga laau toto. O le mea e ofo ai, o nisi oi latou i le nuʻuo Gaura i Amerika i Matu o loʻo iloa e faifaatoaga i le lotoifale o vao leaga. Peitai, e ui lava i lenei, o le fugalaau ua taofia lona lauiloa mo le tele o seneturi. I Rusia, Gaura na talia aloaia e le o se taimi ua leva i le 21st seneturi.

O le Gaura o se laufanua lalata lautele ma ni lala laiti ma ni mea e le tutusa. O lala tetele, o le tuputupu vave vave e manaʻomia ai le avanoa e tele. O le faʻaititia o le malulu e mafua ai ona fuga le fugalaau i le vevela o -20 tikeri. Ae le o le mafuaaga lea e te manaʻomia ai le lafoaia o le totoina o le laau, aua o le auala e faʻaleleia ai le gaura o le totoina o le tagata lava ia, ma o le fatu e maualuga lona fua i le maualuga. E tatau ona taulai totoa i uluaʻi vao, aua e faigofie lava ona fenumiai ma tutupu vao.

Gaura white photo mixborder i le togalaau

O le fugalaau e puupuu lona ola, e tusa lava pe a manuia se taumalulu o le sili atu i le tolu tausaga, o le a le mafai ona fiafia i lona matagofie faʻasalaga. E ui o mea muamua e iloa pe a pe a ma le 10 tausaga le umi o le ola.

E pei o le tele o laau totō faʻatasi ai ma se mea faʻapipiʻi, o le aʻa faʻamalosi e le manaʻomia se mea e faʻaaogaina. O nisi taimi e tatau ai le toe gaoioi, ona e manaʻomia lea e teu ai se vaega eleele, aua nei luluina le eleele mai aʻa, totōina e pei ona i ai.

Totoina ma le tausiga

Gaura e faʻapitoa tele, e faʻateleina le susu. O eleele ma le oneone maualuga e maua ai tulaga sili ona lelei mo le atinaʻeina o laau. O taumafanafana timuga o le a avea ma se faʻalavelave i le tele o fugalaau.

  • I tapenapenaga mo le taumalulu, e tatau ona vavae le vaomatua, ufiufi i lau o le lauʻeleʻele. Gaura e mataʻutia, lau lauʻeleʻele na o le pau lea o le mea e le mafai ona faʻaumatia ai le laau i le taimi o le taumalulu.
  • O le togavao e faʻafeiloaʻi lelei le paʻu o le kiona. E tatau ona taulaʻi faapitoa le taimi o le tautotogo o fulufulu mulimuli - oi latou ia e sili ona lamatia.
  • E tatau ona amanaʻia pe faʻapefea ona latalata le suavai i le mea e totoina ai, o le maualuga o le suavai e mafua ai le pala o le laau.
  • O le tele o le meltwater e mafai foi ona faaleagaina ai le aʻa o le vao.
  • E le gata i lea, e tatau ona e manatua pea - o le fugalaau e le faʻafefeina le ata lafoia, o ona togi ua faʻalauteleina, o le fuga o le gaioiga e taofia.

Tofiga

Fualaau Gaura photo e totoina mai fatu

O le laau e mafai ona toe gaosia uma e ala i le vaevaeina o vao, ma fatu. Faatoagaina i le auala sili ona iloa le totoina o fatu. E le o se mea e ofo ai, ona o Gaura ua i ai le aia uma e mitamita ai i le maualuga o le germination o fatu, ma o latou ola umi - e oo atu i le lima tausaga.

  • O fatu e totoina ia Aperila i le avanoa tatala, e ufitia i se ata. E mafai foi ona e toto fatu i totonu o pusa ma totogo fatu ile windowsill.
  • I le aso lona ono talu ona totoina, e mafai e se tasi ona matau vaʻai faauo.
  • O le vevela aupito sili ona mafanafana mo tipu o le 10-15 tikeri.
  • Pe a aliali mai lau muamua, ona aveeseina lea o le ata ma ua faia se paluga.
  • E tatau ona seasea le luluina - o le tausiga sili atu e manaʻomia ai le lafoaia o fua. I le uma, o loʻo ola vave Gaura, faʻapipiʻi faʻatasi le avanoa.

O le faaiuga o Me, pe a le toe i ai se tulaga lamatia o vaitau o le tautotogo, o le taimi sili lea mo le totoina o fatu. O fatu laau e totoina i totonu o le faapalaga, muamua ona faʻamamaina, fufuluina i le eleele, ufiufi i se ata tifaga. Faʻaalu se tau e seasea maua mai i le va o vaovao e 35-45 senitimita.

Gaura propagation i le vaevaeina o le ata o le togavao

I le tausaga muamua o le totoina, o le a faateia oe e Gaura i le matagofie matagofie o le fuga. E tatau ona faʻaaogaina faʻamalositili o meaʻai faʻamalosi i le tolu taimi i le vaitau. O luga o laei o le a matua faamalosia ai le totoina.

I le i ai o se maualuga maualuga o le puipuiga, e le manaomia e le laau le faʻamalosia atili. E naʻo le tatau ona tausia tulafono o le tausiga, ona faʻamaʻi, mea faʻamaʻi pipisi e le paʻi atu i le gaura. E taua tele le le faatagaina o le tele o le susu, e faʻavaivaia ai le fugalaau, lea e tosina ai le papaʻe, aphids. O le faʻavaivai e mafai ai e le laau ona faigofie ona pala. O sauniuniga faapitoa o le a fesoasoani e foia ai faafitauli, ae e tatau ona e faʻaaogaina e pei ona faatonuina. A leai, e mafai ona sili atu lou faʻaleagaina.

Gaura i le mamanu

Gaura i le mamanu o le ata o le togalaau

O le fugalaau e foliga mai e leai se mamafa, e pei o se moli mataʻutia. Faʻatau e le Faatoaga ia te ia o - moth. O manogi manogi e manaia i le tele o iniseti. E le maua, ae matagofie, e masani ona ia tosina mai le mafaufau, e ui lava i luma o le fugalaau, e le ofoofogia. Gaura e fuga i masina uma o le taumafanafana. Afai e te tipiina laʻau o le laau, o le a tuʻuina atu e le vao le lanu mafanafana e oo lava ia Setema.

Gaura Lindheimer i le ata o le togalaau

Salvia ma Petunia o tuaoi sili ia o le Gaura, latou te fegalegaleai le tasi ma le isi. Faʻatasi, o laau toto o le a avea ma matagofie matagofie o moega fugalaau, o la latou tuufaatasiga o mea e masani ona mataʻina, e mafua ai le lagona o se aso malolo.

Fautuaga mo amataga

Gaura photo photo Gaura Flamingo Pink

Faia se mea sese i le filifilia o fatu, e faigofie lava le toto, o le filifiliga sili e puipui ai oe lava o le faʻafesoʻotaʻi lea o se faleoloa faapitoa. Afai o tulaga e faʻamalosi ai oe e faia se faʻatau mai se tagata tumaoti, o le inisiua e faasaga i mea sese ma le taufaasese o le a avea ma suʻesuʻega maeʻa o faʻamatalaga e uiga i foliga o fatu ma fualaau. O le faʻailoaina o se tagata faatau atamamai, e faigata tele ona faʻatau atu ia te ia se fugalaau eseese.

O le laau e lelei atoatoa mo siosiomaga ma fafo. O le fugalaau e tupu aʻe i togalaau, i totonu o fale mafanafana, ma i totonu o se pusa, potopoto, fugalaau. Gaura o le a faatumuina ai totonu i totonu ma le alofa tunoa ma le atamai. O le e ona le fugalaau e le toe salamo i le totoina, totoina.

Gaura mutia mo togalaau palapala Gaura Passionate Pink photo