Laʻau

Tausiga lelei o le fugala i le fale

O Pilea e tusa ma le tele o aitalafu. Faatasi ai ma aumea na mauaina le igoa ogatotonu o le "Fugalaau Togalaau". E mafai e le laau ona fufulu le pollen i se mamao umi. O se lanu tele ma ofoofogia e foliga tutusa ma se faʻafeiloaiga. Mafaufau i mea autu o le tausia o ia i le fale.

Aiga Tausi

O se fagafao e mafai ona taʻua i se tasi o aiga e le o ni fatuga. E le manaʻomia e Pilea le suʻeina i aso uma ma o sina lamala e le afaina ai lona tulaga. E mafai ona e totoina se laau, pei o le fale, pe totoina foi i totonu o fagu pipi poʻo fugalaau.

O le laau e lelei tele mo le totoina i totonu o ipu pipi
O le laau toto e ola i itulagi ma se siosiomaga laiti ma le vevela, sei vagana ai Ausetalia. Ma le tausiga lelei, e mafai ona oʻo i le maualuga 40 cm.

Filifiliga nofoaga

O le nofoaga e sili ona manuia o le ai ai sasaʻe poʻo sisifo. E mafai foi ona e filifili le itu i saute, ae tatau ona e aloese mai le susulu o le la.

Pilea o se fugalaau manaia ma matagofie, e mafai ona tuu i soo se tulimanu o le fale. E mafai ona avea o se faletaele poʻo se potu malolo.

Faʻamamafana ma fafaga (taumafanafana ma le taumalulu)

Pilea e manaia tele, ae manaʻomia ai nisi aiaiga o le taofia. I le gasologa o le tausaga, e manaʻomia e ia le maualuga o le faʻamafanafana. O le totoina o lea mea e matua faʻasaina, aua e leiloa lona manaia.

E sili le faʻaaogaina o masini faʻapitoa mo le faʻamamaina o le ea. Po o le fugalaau e tatau ona tuʻuina i se isi laau, o laulaau e mafai ona lueina. Mai lea mea, o le a maua ai se vaʻa tatau i le faʻamamafana talafeagai.

E le gata i lea, e fiafia tagata alolofa i lenei laau pebbles, moa po o le uamea lautele i le matafaioi a le fale suāsusu. O le vaega ua filifilia ua sasaa i le vai ma ua tuu se fugalaau, ae le paʻi i le vai.

E fia peti fagafao sawa e manaʻomia ai le vai tumau

E tatau ona faʻafefiloi Pilia ma vai inu. I le tau mafanafana, e tatau ona faia lenei mea i le taimi lava e mamago ai le pito i luga. I le taumalulu, e tatau ona e faatali mo ni nai aso ma na o le suaina o le laau.

O le vai na totoe mai le tumutumu e talafeagai liligi i le taimi lava lena. E le fiafia Pilea i le manava, o lea e sili atu ai le lelei o le vai, ae faʻaaoga sina vai.

Lulu ma moli

Mo tulaga lelei mo le tausiga o lenei ituaiga, e tatau ona mataituina le puleaina o le vevela:

Taimi mafanafanavaʻalele o le ea 15-18 tikeri, ae le maualuga atu i le 25 tikeri
I le taumalulumafai ona paʻu i le 17 tikeri le vevela

O tuusaunoaga o Kadiera pylaea, afifiina pylaea ma peperium-pei pylaea. O latou fua o le vevela e le tatau ona laʻititi ifo i le 15, 18 ma le 10 tikeri Celsius. I le taumalulu, o tusi e mafai ona afaina ai.

Lapataiga Pileas fiafia i le malamalama susuluae tatau ona aloese le susulu o le la. I le taumafanafana, e mafai ona ave lenei ituaiga i le ea fou pe totoina i se togalaau fugalaau.

I le taumalulu, e manaʻomia foi le susulu o le la. I le le lava o le moli, e sili atu ona lelei le fesiitaiga, talu ai e mafai ona leiloa le lanu masani o laulaau.

Soʻo ma le faʻasusu

E manaʻomia le faʻatinoina o le faʻaaogaina o le faʻalautele. I le "fafagaina" o le see e manaʻomia ile tausaga atoa. I le taumalulu na lava faʻamaʻi faʻaseʻe tasi i le masina. I le mafanafana o le vaitau, mai le tautotogo i le tautoulu, e tatau ona fausiaina le eleele i vaiaso taitasi.

E sili ona lelei le faʻaaogaina o fugalaau fugalaau. E sili atu ona fautuaina e faʻaaoga le metotia na faʻaalia e le gaosi oloa i faatonuga.

O le eleele e tatau ona aofia ai micronutrients uma e manaʻomia e le laau. E mafai ona faʻatauina le paluga i faleoloa faʻapitoa poʻo saunia taitoatasi:

Humus2 vaega
Pepa lauʻeleʻele2 vaega
Peat1 vaega
Sand1 vaega

O Pilea e mafai foi ona tupu i luga o vaʻa ma le faʻaleleia faʻavaivai, poʻo le faʻaaogaina o le hydroponic method.

O le eleele e masani lava ona faia na o ia vaega eseese

Faʻafefea, a, ma le a le mafuaʻaga

O le fale i totonu o le fale e vave faʻaitiitia. Leiloloa foliga matagofie. O ona togitogi ua faʻaloloa ma leai. O le mea lea, o tagata e fiafia i le agavaʻa o le vaomatua e tatau ona tipiina i lalo tausaga.

Le tausia o le laau lush ma faatosina e te manaʻomia e togi le tipu.

Faamai ma meaola faalafua o le fugalaau

Afai e le matauina e le au pele o lenei ituaiga le puleaina o le vevela ma le malulu o le ea, ona mafai lea ona faamoemoe le maʻi fugalaau. O iniseti latou te afaina ai: atiseti iniseti, miti vavave ma mea e ola ai.

Lafoaʻi ma faʻamago ma ia laʻititii lalo ifo o le malamalama
Lea lanu po o le paʻufaatasi ai ma le tele o le palapala vai
Lanu samasama ma o nisi taimi e lanu enaena i luga o lau.i le susulu o le la
Lafoa le pala ma vegoi le malulu po o le maualuga o le vevela
Lafoaʻi paʻu laʻau maualalofaʻailoga toe faʻaaogaina

Faʻaopoopoga faʻaopoopoga

Laʻau

O lenei metotia e mafai ona faʻaaoga i le tausaga atoa. O le pito i luga o le fuga o le fugalaau e le sili atu nai lo le 10 cm le umi.

Lafoaʻiga - O se Metotia Faʻalagolagoina o le Faʻapenaina
I le isi itu, ua tuu i totonu vai, oneone po o eleele palapala. A maeʻa ona toto le laau, e tatau ona masani i tulaga masani.

Fatu

O nisi o meaola e tupuga tutoatasi.

I tulaga o potu, e na o nisi lava taimi e mafai ona fuga ai fugalaau. E taua le puipuia o le totogo talavou mai le ea ma le suavai.

Laasaga faasolosolo i lea laasaga

Suiga Pilea e tatau i le afa muamua o le tausaga. Amata i le amataga o le tautotogo ma faaiʻu i le taumafanafana. O aʻa i luga o le palapala, o lea e tatau ai ona e ave se lautele, ae o se tamai ulo.

E mafai ona faʻatauina se fanua faʻapitoa i le faleoloa pe saunia foi oe lava. Manatua, o le eleele humus e aofia ai: peat, oneone, humus ma lau o le eleele. Aʻo leʻi toe faʻatulagaina, o le pito i luga o le fugalaau ua vavaeina, o le pito i luga o le fusi.

I le pito i lalo ole fagu faataatia ese alavai. E mafai foi ona e ola i luga o le hydroponically.

Uiga tutusa o aiga vaaia

O lenei ituaiga meaola e eseese. O laʻau o Pilea e eseese i foliga ma fausaga. O nisi o sui o le aganuu o le vevela e lamolemole laulaau, ae o isi, i le isi itu, o le veveve i le paʻi.

Laiti laiti

O le ituaiga laititi e faʻafeiloaʻi e aofia ai le ituaiga o laʻau vao. I le maualuga mafai ona ausia le 15 cm. O lona uiga masani o tamai lanu lanumeamata lanu meamata.

I luga o le faatoaga, e foliga mai o tupe siliva e faʻapipiʻiina i luga o laʻau. Afai i le taumafanafana latou te paʻi atu i le pylaea, ona faʻasaʻolotoina lea o se uiga masani o le pollen.

Kadieu (Cadiera)

E matua matagofie ma manaia, i ai se fuga laau. O le tele e mafai ona oʻo atu i le sili atu i le 40 cm. Lanu lanu lanu ma lau lapopoa. O se mea iloga o Kadier o ni siliva siliva o loʻo i le va o veins.

Monolithic

Toto ei ai foliga o se togavao, o lona tele e le sili atu i le 30 cm. O laulaau e lanu meamata lanu meamata ma pei o se siliva. Na maua e tagata le igoa ogatotonu "Iapani Iuna". E sili atu ona faʻaaogaina e pei o fualaʻau matagofie.

Aʻoga Laiti laiti
Koneferenisi ituaiga
Faʻasologa eseese

Tape i luga

E matua televave ma vave ona tuputupu aʻe le seevae ma maualuga lona 30cm. O foliga o lau lanu lanumeamata ma veʻau apamemea loloto. Fugalaau e tupu i le tautotogo, ae e foliga mai e le mafaamatalaina.

O fatu laau e ola i luga, ma o le pito i lalo o lau o loʻo i ai se paʻu uliuli.

Peperiform

Tino matagofie lanu eseeselea e le mafai ona alofa. O le laau e pei o le vao ma e 45 cm le maualuga. O lau e toetoe lava a lapotopoto ma e pei o tupe siliva.

Folau i le fale e seasea lava. O loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata.

Lepanona

Laulelei ma manaia faʻataʻitaʻiga ampel version. O lau e laʻititi tele, e na o le 1 cm, o le lanu o le siliva-lanumeamata. Ina ia mafai e le laau ona maua se foliga matagofie, e sili atu le totoina o ni mea eseese i le taimi e tasi, o le mea lea o le a avea ai Lebanese ma mea teuteu mo soo se aiga.

Faʻamalosi

E i ai sona foliga tutusa ma se vaaiga faʻapitoa. E laiti tele pepa, na o le 6 mm. A latou tuputupu ae, latou te ufiufi atoa le eleele ma fai se "fala".

Tino matagofie ma foliga le lelei. I le taumalulu, e mafai ona tatalia le vevela pe a ma le 8 tikeri.
Varia Ese Wrapped
Eseese Peperomyvida
Lapana eseese
Eseesega Faʻamalosi

Pilea o se fugalaau vaomatua tele ma matagofie. Faaliliu mai le faa-latina o lona uiga o le "pulou" po o le "pulou". E le manaʻomia le gauai atili, o le mea lea, o le a taulimaina ai. e oʻo lava i se tagata e leai se poto masani. Soo se ituaiga o laau o le a avea ma teuteuga mo lou fale.