O le togalaau

Gaosaina totoina ma tausi i le gasologa o le gaosiga o eleele

O Gazania, e lauiloa foi o gatsania, e tusa ma le 40 ituaiga. I totonu o lona atunuʻu - i Aferika i Saute - o Gazania o se faʻalauiloaina o laau, ae i lo tatou taugofie, e le mafai ona malulu i le malulu ma le matagi, ma ua tupu e avea o se seleselega faaletausaga. O mea matagofie o le gatsaniya petals ma a latou otootoga e pei o le chamomile lauiloa, o le mea lea ua taʻua ai i nisi taimi o le "aferika aferika".

Eseese ma ituaiga o gatsaniya

Gatsaniya saua O le lanu o lona fuga fugalaau e samasama pe moli, paʻu - viole-uliuli. E latalata i le pito i lalo o le paepae, lanu uliuli po o le uliuli. E masani lava o laulaau e atoatoa, ae mafai foi ona vavae ese.

Vaitaimi gasegase e aofia ai ituaiga o mea fefiloi, lea e masani ona aliali mai faigata tele ma osofaʻi tele taimi. O le laau e mafai ona tuputupu ae i se maualuga e 30 cm. O fualaau e fuga mai i le vaeluagalemu o le taumafanafana seia oo i le amataga o le malulu o le tau e tusa ma le 8 cm le umi ma e aofia ai fugalaau lanu eseese. Latou te matua fiafia lava i le au faifaatoaga aua latou te faatagaina oe e fatuina ni mea matagofie fefiloi, ma e sili atu ona puipuia i le leaga o le tau ma e mafai ona fuga vave.

O se tasi o sui e sili ona taatele o felafolafoaʻiga o gatzany o le faasologa lea Kiss, lea e aofia ai foi le faasologa Big Kiss. E aofia ai le anoanoai o faʻatoʻaga faʻapena, e pei o Gatsania Kiss Orange Flame, Gatsania Kiss Mahogany ma isi. Latou te ola i le 20-25 cm ma e aofia ai i lalo ole 7 i le 10 cm le lautele.

Latou te ola lelei ma mo se taimi uumi, lea o le vave amataina o ituaiga o meaola i luma o isi i le toeitiiti 2 vaiaso. Mo se faataitaiga, o se paluga Fuga e aofia ai le gasani i laʻau siliva ma fugalaau faʻatasi ai ma le eseesega o laasaga umi. I se tulaga e masani ai le faʻaleleia o tulaga, Frosty Kiss fugalaau e mafai ona ola e oʻo i le 15 cm!

Le faʻafefiloi Le timuga e aofia ai gazanias ma lanu moli, samasama ma le lanu-mumu. Talu ai nei, o se ituaiga fou ua taua "Aso Maʻa Mumu o le Aso Lulu", O le mea lea e amata ai le faʻagasologa o mea i lalo o le ao.

Faʻasologa Talent e aofia ai gaioiga matautia i le laʻau siliva, aemaise lava mo sola ma le pusa. O lenei ituaiga e fuga mai umi - seia oʻo i le malulu malulu. Fugalaau lanu eseese lapopoa o le Talent e le fesuiaʻi ia petals pe afai e leai se la, e pei foi o le faasologa muamua.

O isi ituaiga o gathona leaga - "Aso fou"- e sili ona lelei, faʻapitoa ma faʻapipiʻiina le tulimanu i le paʻu mama ma le malulu o ona fugalaau. Varietal gatsaniya White New Day - na sau ia i matou mai Holani ma e aofia ai i le vave totoina o laau. Gatania Aso Fou Rose Stripe paʻu paʻepaʻe e maua ai piniki piniki, e tuʻuina atu i fugalaau se mea faʻapitoa.

Gazan Garden Star - o le laau e faʻatusatusa, ma e maualuga lona maualuga i le 20 cm ma le maualuga o peduncles. O faʻalavelave o le ato e tele lava lona telē ma le ofoofogia - e 7-8 cm le lautele, faʻatasi ai ma eseesega eseese. O lenei meaola e fuga mai le masina muamua o le taumafanafana seia oʻo i le kulimi ma faʻaaogaina e avea o se tuaoi, laufanua ma le tele o togalaau.

Gaosaina totoina ma tausi ile eleele

O le faʻaleleia o gaioiga i nofoaga tatala e faia i le faaiuga o Aperila - amataga o Me. Afai o le vevela e alu i le 20 ° C ao faagasolo le aso, ona tupu mai ai lea pe a uma le vaiaso. O laau matutua e tatau ona i ai se nofoaga talafeagai mo meaai ma ia lelei le gaosia, o le mea lea, pe a totoina, ua fautuaina ia tausia se mamao o le itiiti ifo i le 15-20 cm.

O fualaau aina vave o se avanoa manino o le luluina i eleele tatala ona o le leai o ni aʻa o manuʻa na mafua mai i le totoina, ae o loo i ai foi se mea taua tele, o le a totogo le togavao i le amataga nai lo le faaiuga o Iulai.

Faʻasaoina Gazania

Ganaia e le lelei i le susu. Mo i latou, o le i ai o le vevela e sili atu ona taua nai lo le lava o le susu. I lenei itu, e taua le fausiaina o nei laau totoa i le faʻalelei. E le gata i lea, a maeʻa ona faʻaleleia e tatau ona tatala le palapala, aveese le tele o le susu ma puipuia mai le faʻaputu. Gaiana totoina i nofoaga o le faatuai vai e mafai ona oti.

I totonu o lona atunuʻu, o loʻo tuputupu aʻe ai gaanas i nofoaga faʻatafuna, i tulaga o le lafoaʻi, oneone ma eleele palapala. E fufulu ai le vai e ala i aʻa, o le uumi lea ua lava e aveese ai mai le loloto. O lea i totonu o le togalaau, o lenei laau toto e aʻafia i luga o soo se mea, e oo lava i eleele palapala, sei vagana ai le mamafa o mea palapala. O nofoaga tafe ma suavai, e pei ona taʻua i luga, e le fetaui lelei mo gala.

Gatsaniya e totoina i le tautoulu

I le faʻatusatusa atu i le pelargonium, e mafai ona laveaʻiina gaansia i le taumalulu e ala i le faia o se faʻalauga o le autumn i le matutua o le vao i totonu o pusa vevela poʻo ipu. O le tuʻuina o le laau i luga o le windowsill, e mafai ona e matauina pe faʻaauau pea ona fuga, e sili atu ona lelei le tuʻu i totonu o se potu faʻamalamalamaina ma se mafanafana vevela, mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se loggia poʻo le terrace ma faʻainu vai ai. O lenei mea o le a laveaiina ai le aʻa.

I le tautotogo, e tatau ona tipi le vaomatua i le afa ma toto i luga o se moega fugalaau. Afai na o le pau le nofoaga e teu ai o le fogalalo, ona tatau lea ona vaeluaina le vaega pito i luga ma toto i luga o se moega fugalaau. Afai na o le pau le nofoaga e teu ai o le fogafale lalo, ona tatau lea ona vavae ese le vaega o le ea i le tautoulu, ma tuʻu ai se tamai laau.

Fertilizer mo gaassa

Mo le sologa lelei i le tuputupu ae ma le olaola olaola, e manaʻomia ai le gatsaniya e faʻafefeteina ma faʻamalaina. I le tulaga o le eleele o loʻo faʻamafanafanaina, e fafagaina tagata matutua i le masina ma le afa. Afai o le totoina o le gactsaniya i luga o eleele leaga, e tatau ona toe faʻaleleia sina tele-i le tasi i le 2-4 vaiaso.

Fualaau toto i le fale

O Hybrid Gazanias pe a uma ona tupuga ae le maua ni uiga matua ma maua ni lanu eseese. O le totoina o togalaau, o le luluina o loʻo faia i totonu o se kiona i le masina muamua o le tautotogo. Toto i le fanua tatala i Aperila.

O fualaau toto e totoina i totonu o ipu oona, ona ola ai lea ile 12-15 ° C. Mo le gaosia o gasegase o se faiga faigata, ma o lea e fautuaina ai le tausia o paluga i totonu o ipu.

Faʻasalaga Gatania e ala i le vavae ese

E mafai foʻi ona faʻapenaina faʻapipiʻiina, ona e tatau ona e ave i latou mai le itu o le itu i tafatafa o le aʻa i le ogatotonu o le taumafanafana. O le isi, e tatau ona togafitia i latou i le faʻaleleia o aʻa ma totōina i se nofoaga e le mafai ona maua i le la. A oʻo mai aʻa, e faʻapipiʻiina i luga o le 'upega tafaʻilagi faatasi ai ma se eleʻele eleʻele.

Maʻi ma meaʻai

O Gatzania e teteʻe i le tele o faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ae i le tele o timuga vevela vevela e mafai ona pala. O le auala lenei e faʻaalia ai e le maʻi faʻaleagaina le "gutu mū". O le auala ese mai lenei tulaga o le faʻamaeʻaina o le togalaau fugalaau, faʻamaʻapeina le palapala, seleseleina le seleselega ma faʻaleleia togavao o loʻo totoe faʻatasi ai ma se mea faʻapitoa.