Laʻau

O mea faʻamalolo o le mint o ituaiga eseese

Faafetai i lona susulu, manogi manogi, mint ua leva ona avea ma taitai i laau. Laʻau, upega ma fugalaau o le laau e faʻaaogaina e tagata faʻapitoa o meaʻai ma mea manogi, i luga o faʻavae o mea totino latou te faia ai togafitiga faafomaʻi ma togafitiga faʻaleaganuʻu. Ae pe a sasaa le lauti mumu, togafiti i latou i le meaʻai manogi po o le faʻaaogaina o le nifo oona i se uiga manaia lelei, na o ni nai mafaufau e uiga i le ituaiga mint sa faʻaaogaina. O le mea moni, i lalo o le igoa puupuu o le "mint" e mafai ona natia le tele o laau e fesootaʻi iai, e tutusa foliga tutusa ma e naʻo le tasi le ituaiga o mea taua.

O le a le mea e faʻalagolago i ai ma faʻasaʻoina ai le mint o ituaiga eseese ma e tutusa, ma mafai ai e tagata uma ona faʻaaogaina faʻamatalaga mai meaʻai laʻau, lauti, ma isi oloa e faʻavae i luga o se mea totō o meaʻai?

I aso nei, e tusa ma le lua ituaiga o moa ua totoina ma ola i luga o togalaau i togalaau ma totonu o laau. E le gata i lea, i luga o konetineta eseese, e maua e tagata ma tuʻuina atu mea e sili ona latou fiafia i ai.

E i ai, mo se faʻataʻitaʻiga, Igilisi, Ausetalia ma le moa a Iapani, e le maua i soo se mea i le lalolagi, sei vagana ai ni motu i le Land of the Rising Sun. I Rusia, o ituaiga lauiloa e sili ona lauiloa ua ola iinei i le natura ma aumai mai Europa, mo se faataitaiga, o le mimiti e sili ona taatele. O le a le aafiaga o le moa o le ituaiga e tasi pe o le isi i luga o le tino?

Pelotilo: mea aoga ma le faʻasaʻo

E matua faigata lava ona faʻafeiloaʻi le paʻu mimiti i le vaomatua, aua o lenei laau o se ituaiga o ituaiga Europa na mauaina i le tele o seneturi ua mavae, vaaia ma salalau muamua i Europa i Sisifo, ona sosoo ai lea ma le lalolagi atoa. I aso nei, o le faʻamautuina o le fasi pepa e faʻamoemoe mo meaai, mea manogi ma falemaʻi e maua i totonu o le fa fa sefulu atunuu. Aisea na matua lauiloa ai le laau, ma aiseā e fesoasoani ai le pepa?

O le Peppermint e iai lona manogi i se maualuga maualuga o le suauu taua i greens, o lona autu autu o le menthol ma se mafanafana ma e oʻo lava i le mu mu ma manogi. O le mea lea, o le laau i nisi taimi e taʻua o le menthol mint, ma o mea aoga ma mea e faʻatau ai e fesoʻotaʻi i ai, i se tulaga lautele, e faatatau i ituaiga meaola. I le faaopoopo atu i le suauu taua o loʻo i le menthol, o gusu pepa e aofia ai tannini ma vitamini, oona ma mea e masani ai, o le tele o meaola eletise, esters ma faʻalauiloa.

O le mealilo o le lauiloa o le laau o loo taoto i le tuufaatasiga o ona laʻau, fatu ma fugalaau, na faʻaaogaina e maua ai vailaʻau, teuteuga, meaʻai ma manogi.

O nei vailaʻau e gaoioi i le tino, ma o le mint ua lauiloa o se fofo lelei mo togafitiga mo le faʻafefeina o le fomaʻi i luga o le mucous membranes o le iniseti ma le ooto, i le nasopharynx ma luga o le paʻu. O mea e faaaoga i le gaosiga e faʻaaogaina i le faʻaumatiaina o faʻafitauli o meaʻai, i le togafitia o le ate ma le gall vladdertive, o le popole ma le manava. O tapenaga o fasi pepa e mafai ona faʻasaʻoloto ai le ulu o le ulu ma le toothaches, ma ua tofotofoina mo togafitiga o migraines, heart and vascular diseases.

O le tea Peppermint o se nofoaga faʻapitoa, faʻapea foi ma se fesoasoani tele i le togafitiga o le malulu ma le faʻaogaina o mea e fai.

E toatele e fiafia i le auala e aafia ai le moa? Mint ua i ai le gafatia e faʻaitiitia ai le toto maualuga, faʻamalosia le faʻavaveina o le 'aiina o meaai ma anesthetizes.

O mea faʻamalolo nei o le pepa moli, ae pe i ai ni faʻamaʻi? Ioe, o se togafitiga o togatogo malosi, aemaise lava sauniuniga ma se maualuga o mea taua o le suauu manogi, e le mafai ona faʻaaogaina e tina maitaga ma fafine lapatai, faʻapea foi tamaiti ei lalo o le tolu tausaga. O le aʻafiaga o le paʻu mimiti e mafai ona mafua ai le soifua maloloina i tagata e maualalo le toto. O se lagona filemu i nisi o taimi e afaina ai le tali o le avetaavale taavale.

Lemu mint: mea aoga ma faʻailoga

Melissa officinalis po o le moa lemoni e mafai ona aumaia le itiiti ifo o le aoga i le tino, e pei ona taʻua e laau toto mo lona manogi manogi, lea o loo i ai faamatalaga o citrus ma menthol i le taimi lava e tasi.

O mea aoga o le manogi o lemon ma le faʻasaʻoina o lenei laau e mafua mai i le mea na faʻaaogaina i meaʻai ma le togafitiga o laulaau, pito i luga o meaʻai ma mea e tutupu. O le laau, e pei o le sima, e mauoa i suauu taua, ae o la latou tuufaatasiga e ese si ese, lea e atagia i le manogi o le mutia ma ona uiga lelei. O Melissa vao e aofia ai foi vitamini, e aofia ai le elemene ascorbic i le nofoaga autu, o loo i ai le tannins, tannins ma mineral elemene, saponins ma flavonoids, oona oona ma mea taua o le eletise i totonu o laau ma laau.

E faapefea ona fesoasoani le lemon peppermint e maligi, ma e faapefea ona afaina ai le tino o le tagata? E pei o le pepa moli, o le pamu lemoni e mafai ona faʻaleleia lelei ma faʻasaʻo ai le faʻalagona o lagona, faʻaitiitia popolega leai se mafuaʻaga ma faʻamalosia le mafaufau. O togalaau e faʻavae i laulaʻau o le muni lemoni o loʻo i ai le antipyretic, diaphoretic, diuretic ma le anti-inflammatory effect.

O Melissa o le a aoga i le tele o faafitauli gastrointestinal. O teuteuga ma mea faʻaleagaina mai lenei vao e faʻaleleia ai le motumotu o le intestinal, faʻamalosia e faʻamamaʻa ai le gaʻo ma toxins, faʻamalosia lelei le faʻamalosi, faʻasaʻo le gaogao ma faʻaleleia le manaʻo.

Lemu mint e galue i luga o le tino ma le fatu ma maʻi vascular, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis ma le stroke. O le faʻamalosia o le manava o lemoni o loʻo manaʻomia e tagata gasegase i le ania, neuralgia, e mafai ona fesoasoani le laau i migraine ma spasmodic, mo se faʻataʻitaʻiga, pagatia, tiga.

O Melissa e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le paʻu pipisi o le paʻu o le afuaga, o le eczema ma le talavou, faʻapea foi ma faʻamaʻi e fesoʻotai ma faʻafitauli faʻaletonu. Talu ai o le suauu pamu lemoni o se mea faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa. E pei o lotions, lotions ma compresses, o oloa e faʻavae i luga o le moa lemoni e faʻaaogaina mo gout, herpes, ma faʻamaʻi pipisi.

Faatasi ai ma le tele o mea aoga aoga e pei o le pepa, o le faʻamaʻiina mo le tagofia o le pamu lemoni e latalata foi.

Aua le faʻaleagaina fualaau aina fou ma vaʻaiga mo tagata e maualuga le toto, aua, e pei o le mint, e aʻafia ai le mamafa ma le pama. O tamaitai ile amataga masina o le maʻitaga ma i latou e ono aʻafia i le faʻafitauli o le tino ile vaega ole mea totino e tatau ona faʻaeteete ile meatotino.

Umi laulaau uumi: mea tau vailaau ma faʻamaʻi

O le mint ua loa ona galo, o le vao vao umi, ua ola nei i togalaau. O lenei aganuu lapopoa tele o se manogi manaia, e tutusa ma isi ituaiga mint, ma o loo maua i Rusia i totonu o le ogatotonu ma Siberia i Sisifo. O le faʻavae o faʻamaʻiloga ma vailaau faʻamaʻi o mint launiu umi o le tuufaatasiga tele lea o suauu taua o loʻo maua i totonu o lona lauusiusi. I le faaopoopo atu i le menthol, o le linalool ma le pulegonoa o loʻo i ai iinei, faapea foi ma carvacrol, lea, e tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, ua faʻaalia ai le faʻaaogaina o vailaʻau.

O le mintese moa umi o loʻo manatu lelei o le taʻitaʻi i totonu o lona aiga e tusa ai ma le faʻaogaina ma le gasegase faʻapitoa. I lenei tulaga, o le moa o loʻo galue i le tino:

  • ma le ulu o le ulu, sima, toothaches;
  • ma le faʻaleagaina tigaina o le tino;
  • ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma malulu;
  • ma faʻamalositino taualumaga i le oral mouth and nasopharynx.

Le aʻafiaga o le tino o le mint

I le faatusatusa atu i ituaiga o mint, o mea tau vailaau ma mea na mafua ai ona faalagolago i le i ai o le menthol i vaega o laau totino, o le mint mint o loo i ai se eseesega o mea gaosi i totonu o le suauu taua. E aofia ai le palatini, cineole ma le carvone, linalool ma le limonene. E mo lenei suauu taua o loʻo totoina ma faʻaaogaina le fale e tagata vailaʻau mo togafitiga.

Aisea e fesoasoani mai ai le mint? I le taimi nei, o le faʻaogaina o suauu e tatau ona oʻo atu i le maualuga, ma o mea e maua mai ai gaʻo e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea e faʻaleleia lelei ai ma faʻasao.

O le aoina o le mentol le manogi ma le fanaina o faʻailoga e faia i se taimi lata mai ma ao faʻalautele.

Meatau aoga o moa fanua

Mintina o le fanua o se ituaiga laʻau olaola i Rusia, o ona laau toto e oʻo atu i le 2% oona, manogi manogi lelei. O le vaega autu e nafa ma mea aoga o le moa fanua o le menthol. E le o le vaega mulimuli e faia e isi vaega, mo se faataitaiga, vitamini, vailaʻau oona, palu ma tannins.

O le fale o loʻo i ai mea faʻapitoa faʻamalolo ma faʻasalaga i ituaiga eseese o mint. Ae o le tele o taimi e faʻaaogaina i fafo ma totonu e avea o se fofo faʻaanatura e le mafai ai ona faʻafefeteina lea e mafai ona toʻafilemu ma faʻaali malie.

Catnip: mea aoga aoga ma le faʻaaogaina

Catnip poo catnip sosolo e sili ona foliga tutusa ma melissa, talu ai o lona suauu e le o aofia ai se mea malosi e pei o le menthol, ae o le nepelactone o loo i ai, faapea foi ma isi mea oona, e aofia ai le geraniol, carvacrol ma le limonene. O le tuufaatasiga o le lanu meamata ma le vitamini, catalip citral tannins ma meaola. O le a le aafiaga i le tino o catnip?

O teuteuga ma fualaau fou e faʻaleleia ai le gaogao, lelei le mafanafana ma fesoasoani e tau le vaivaiga eo faatasi ma le anemia. Faia mea faʻamalolo ma feteʻenaʻiga o ituaiga eseese o moa pe a faʻatusatusa i catnip? O mea autu o mea totino, faʻapea foʻi aʻafiaga e ono aʻafia ai, e masani lava, peitaʻi, o le catnip e faʻaaogaina foi e avea ma sui faʻapitoa o le antiparasitic faʻamalosi e togafitia ai faʻamaʻi toto, siama ma iniseti iniseti i totonu o le togalaau.

O togafitiga faʻaleaga Katnip ua fautuaina e avea o se auala e faaosofia ai le fiaʻai, e maua ai le fesoasoani i le tale, toe faʻafouina ma le faʻavevesi.

O mea aoga o le mintine canine po o le vavalo ivy

O se togalaau faʻamaina e fesoʻotaʻi ma ituaiga o pulumu pulupulu ma tufatufa atu i totonu o le atunuu, e le o amanaiaina le aufaifaatoaga ma le faatoʻaga. O a ni vailaau faʻamaʻi ma faʻatauiga o le pepa mumu pepa? I le lanu o moa le lelei, o loʻo i ai le tele o tannins ma le oona o le natura, carotene, o suauu oona, amino acids, saponins, faʻapea foi ma le ascorbic, kofe, mea tastaric ma le sinapi.

O le mutia o le a faʻaaogaina i faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi o le tino respiratory tract, ate ma le gall vladder. O le teuteu o le budra o le a fesoasoani e faʻamalolo ai le gastric ma le tamaʻi tama, toe faʻafoʻi le manaʻo.

I fafo atu, o mea totino ma mea teuteu o loʻo faʻaaogaina mo le maʻi o le tino, gaioiga o le inflammatory i luga o le paʻu, eczema ma le gout, edema. O le mutia o loʻo i ai se faʻamalologa, faʻalogona lelei. Ae o iinei e le gata naʻo mea tau vailaau, ae faʻasaʻo foi, aua, e pei o ituaiga mint eseese, o le budra e tumu i mea faʻalaiolosi o loʻo manaʻomia ai se faʻaeteete ma le faʻaeteete.

O le togafitiga o le mint i luga o le tino e sili atu ma sili ona mamana. E ui lava i lona le mautonu, o le budra o se mea sili ona lelei ma le faʻaaogaina o meaʻai.

Faʻaaogaina o mea totino o le potu mint poʻo le plectranthus

O tamaitai e na o le fiafia lava e ola i se aiga lauiloa. o le aiga o le tao tao. O lenei mea e faʻamaonia ai le manogi manaia o le camphor ma le menthol, e afua mai i greens greens o le plectrantus, o loʻo ola i totonu o ipu i luga o le faamalama. O le mea lea ia latou lagona ai suauu taua e fausia ai vaega eletise o le laau. Ae oa mea aoga o le potu mint?

O suauu taua o lenei fale i totonu, e pei o le faʻalavelave, ei ai le faʻaʻau pipisi, lea e aʻafia ai le lelei o le siosiomaga i le potu. I le faaopoopo atu i ai, o le manogi o le mint potu e mafai ona faʻalelei le ea, maua ai se aoga aoga i le manuia o tagata lata ane, faʻaleleia le faʻatinoga ma le leo.

O aʻafiaga le lelei a le mafaufau i luga ia i latou lava e lagona e iniseti e afaina ai tagata o le fale: namu, lago ma moa.

Contraindications i le faʻaogaina o le moa

Faʻamatalaga faʻamalositino o ituaiga eseese o mint, o faʻasalaga i le faʻaaogaina o togalaau e matua tele ma ogaoga. Talu ai o le mint e aʻafia ai aʻafiaga, faʻaitiitia, aua le faʻaaogaina togafitiga o togafiti mo tagata o loʻo i ai manatu. E faapena foi, o le lagona filemu o le laau o loo i ai faatasi ma se faaitiitia o le numera o le faaitiitia o fatu, o lona uiga o tagata gasegase o maʻi fatu e tatau ona faaaoga fualaau faasaina ma le menthol ma le mint vao ma le faaeteete.

Ole ituaiga menthol e iai le menthol i le tino, ma luga o le mucosa gastric, ma le ita ma e ono mafua ai le vevela o le gastritis, maʻi maʻi o le ulutala, faateleina le eletise.

O le faʻaseseina i le faia o pepa mo le gaosi mai le:

  • tulaga ogaoga o urinary ma cholelithiasis;
  • tausaga e oʻo atu i le tolu tausaga;
  • faʻamalosi;
  • malulu faatasi ma se aofaiga tele o sputum ua gaosia;
  • afaina i le mint ma le fomaʻi;
  • maʻitaga
  • togafitiga o le gafa tane.

E talitonuina o le moa o loʻo i ai sona faʻavaivai i le gaosiga o le testosterone, ma e mafai ona lamatia ai le feusuaʻiga o tane. Ae peitai, e mafai ona tupu lenei mea ae na o le tele o pulu mumu e 'aina, ma o le ipu tila ma lenei mea totino o le a le afaina ai le soifua maloloina, ae o le a fesoasoani foi i le toʻafilemu, aveesea ai le ulu ma le malulu.

E mafai foi ona fai tutusa e uiga i mea aoga ma faʻailogaina o le mint e faatatau i tina maitaga. Afai e mulimulitaia le fua, e leai se afaina o le laau, ae a faʻaleagaina le moa, e mafai ona amata galuega i se taimi vave, e faʻatau ai le atinaʻe o le tamaititi.