Fugalaau

Tatou te filifili ni fugalaau matagofie mo fugalaau fugalaau

Soo se faletua lava e fia vaai i se laufanua matagofie ma lelei. E mafai ona e foia lenei faafitauli e ala i le totoina o fugalaau matagofie mo se pusa paʻu, ata ma igoa o loʻo tuʻuina atu i lalo. O laau nei e tulaga ese. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, e faigofie lava ona teuteuina se faletusi poʻo se teuga, faʻapea foʻi ma le le mafai ona faʻapitoa mai mata o le tagata.

O a fugalaau e ola ai i totonu o ipu?

I le natura, o lenei vaega o laau totō e sili atu ona vaivai, ma pe a ola aʻe i le fale, latou te faia ni togavao vao, o ona lala e faʻaloloa malie atu ile eleele. E faapitoa lava le manaia o ia fugalaau e maua mai laulaau, lea e masani ona susulu.

Le matagofie o fugalaau e matagofie, e tatau ona faia le suavai i aso uma, ma aso vevela - faalua i le aso.

O ituaiga autu o le tautaula o ampel fugalaau mo fugalaau:

  1. Chlorophytum. O se laufanua laʻau teuteu lau-lau-laʻau ma lau lanu lanumeamata. E laʻititi pu. I totonu o le mea ua solo ua i ai se paolo paʻepaʻe-paʻepaʻe. O lenei ituaiga o laau e le manaʻomia se tausiga faapitoa. O chlorophytums o fugalaau e sili ona lelei mo le ola i totonu o se fagu. Latou te atinaʻe uma i lalo o le paolo ma le la. O ia laau toto e mafai ona totō i soo se ituaiga palapala. O le fugalaau e gafatia ai le lamala umi. E tusa lava pe pala le laulaau, pe a uma ona faʻafefeteina e toe vave lava ona toe faʻaleleia.
  2. Begonia (lauiloa). O se aganuu tele tele, ma le tausiga lelei, lea e ufitia tele i fugalaau felanulanuaʻi. Buds e mafai ona oʻo i le 8 inisi le lautele. E faalagolago i le ituaiga, o fugalaau e matamata, e lua-faalua ma faigofie. E masani ona latou maua se lanu mumu ma le ola, ae o mai foi i le moli, paepae, samasama, fugalaau ma le paʻu. O Begonia e fuga mai le amataga o le tautotogo e oʻo atu i le tautotogo.
  3. Maea taeao po o le fusifusia. O se tasi lea o laau sili ona lauiloa. E mafai ona tupu i fafo ma totonu. Mo le mamalu o le taeao e faʻaleleia ai ona vaʻaiga mo se taimi uumi, e manaʻomia le tele o le malamalama ma e masani ona faʻafeinu. O le tulaga ese o le fugalaau o le toto lea e foliga mai o se vine. O papatusi vavae e vaapiapi. O fugalaau e tuʻuina i foliga o se tootoo, fiafia i o latou foliga e le masani ai mo na o le tasi le aso, a maeʻa ai. Ae o lenei amio o le laau e le o iloagofie, ona o le tele o tumutumu fou e aliali i luga o le pine i aso uma.
  4. Fuchsia (faʻapitoa). O le matagofie matagofie o laau totō, o ona fugalaau e mafai ona maua ai se paolo ese. O fua e tupu tele i le tele. I totonu o le pepa ua solo, e mafai ona latou faʻamaonia, faigofie ma taʻitoʻalua. O fugalaau lelei ia mo le totōina i totonu o se pusa i le fale. Latou te le o ni mea e uiga i le tuua. Ina ia ola lelei le laau, ua lava lea e faʻafefeteina ai ma e masani ona fafaga ai.
  5. Bacopa (faʻapitoa). O se ituaiga taimi umi, ae e masani ona faʻaaogaina e le fai togalaau o se tausaga taʻitasi. Fugalaau ma laulaau e laiti. E mafai ona sinasina, lanumoana, lanu viole ma piniki. Pacopa fuga i le vaitau o le taumafanafana. O le taʻavale e aupito sili ona faʻafefe i luga o se faapaologa matala, pe a i ai le vevela o le ea i totonu o le 5C.

E leai ni fugalaau lauiloa mo fugalaau i luga o le auala o le dichondra, caliberhoa, petunia.

O le vaaiga mulimuli, ona o le eseese o lanu, e masani ona faʻaaogaina e fatuina ai ni mea matagofie. Na maua e Petunia lona lauiloa ona o le susulu ma fugalaau tetele. Afai e totō lelei le laau ma mulimulitaʻia tulafono laiti, o le a teuteuina le saite i le vaitau o taumafanafana.

Tuputupu ae o fugalaau matagofie i totonu o se fagu

Ina ia teu fugalaau mo fugalaau fugalaau i fafo atu o le soifua maloloina, o loʻo i ai ni mea faalilolilo e tupu ai. O le toatele oe mananao e teuteuina le fanua faatasi ma i latou e le iloa pe faapefea ona toto fugalaau i totonu o se fagu fugalaau. I le iloa lelei o le faʻaogaina o lenei faʻatinoga, e mafai ona e ausia le mea e manaʻomia i le taimi e sili ona puupuu.

E tatau ona totoina fugalaau i se ao pogisa poʻo le afiafi.

Tofiga

Ina ia totoina se laau fou, e mafai ona e faʻaaogaina fatu, fufulu poʻo tipi. E sili atu le aoga o le auala lona lua. O laau totő ua tupu i lenei auala ua le ma◊i ma ua fiafia i le tele o fugalaau.

O le luluina o fatu e tatau ona faia i le amataga o le tautotogo. Ina ia totogo vave vave fatu, e tatau ona e faʻaaogaina se fale-mumu. E mafai ona matau uluaʻi fuʻa peʻa uma le tasi pe lua vaiaso. O le taimi lava e foliga mai ai lau lau lua i luga o fugalaau laiti, e mafai ona e amata totoina i totonu o se fugalaau eseese.

A o lei totoina, e tatau ona mauaʻa aʻa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tuu i totonu o le vai mo ni nai aso. A maeʻa foliga o aʻa, faʻapipiʻi i le palapala.

Tausia lanu o le ampel:

  1. Le nofoaga. O ituaiga uma o laau ampel e fiafia i nofoaga lelei. E le fautuaina le tuʻuina o ipu i le itu i saute o le 'upega tafaʻilagi ma le ata, e mafai ona afaina ai le fugalaau. I le paolo, o le fuainumera o le taamilosaga o le a faʻaitiitia faʻaititia, ma o le a osooso lava le toto.
  2. Le palapala. O le totoina o laau e tatau ona i ai i le eleele malamalama, lea o le a pasi lelei ai le vai. E mafai ona e faʻatau pe saunia le fanua oe lava. Ina ia faia lenei mea, ia faʻafefiloi lelei vaega e lua o palapala ma peat, faʻapea foi le 0.5 o le oneone.
  3. Laʻei pito sili. Fertilize bushes i le vaiaso. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaoga meafaigaluega lautele poʻo ni faʻataʻitaʻiga faapitoa mo ituaiga taʻitasi.
  4. Faʻasa. E fautuaina e faʻafefe i vai inu. I lenei tulaga, e le tatau ona i ai le vai. E sili ona lelei le faʻaaogaina o le vai mo le faʻavaivai, lea e tu i luga o le auala mo se aso.

Ina ia mafai e fugalaau mananaia ona lava meaʻai, e tatau ona totoina i totonu o ipu e tusa ma le 3 i le 5 lita. E faalagolago le tele i le tele o laau toto o le a ola ai i totonu. Afai o le tele o ituaiga fugalaau matagofie e fuafua e totoina i le tasi fugalaau, ona tatau lea ona amanaia le malosi o le tuputupu ae o ia mea taʻitasi. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai laau vaivai mai le faʻamago.

Mo i latou e le iloa pe o fugalaau e totō i totonu o se fagu fugalaau i luga o le auala, e fautuaina e gauai atu i le lisi o meaola. O ituaiga uma o loʻo lisiina i luga e le o se mea e tasi. Latou te ola vave ma fuga lelei. O le tausiga lelei o laau totoa o le a fesoasoani e suia soʻo se vaega, faletalimalo poʻo le terrace.