O le togalaau

Zinia: ituaiga, ituaiga, igoa ma ata ma faʻamatalaga

O le Zinnia o se faʻalauiloa faʻaletausaga poʻo le taʻutaʻuina o le gataifale. E tusa ma le 22 ituaiga o zinnia, ae na o le lua ituaiga o fugalaau taʻitasi e faʻaaogaina e teuteu ai togalaau aina. I totonu o le natura natura, o lenei laau toto e tupu tele i Amerika i Saute. O le Zinnia na sau i Europa i le 1795.

Ua maua e Zinnias le lauiloa e le gata ona o foliga matagofie. Iinei le tele o mea leleio le a atili ai ona e fiafia i nei laau toto e sili atu:

  • Faʻatoʻa tupu mai. O le tele o lau fugalaau e te tosoina mai le zinnia, o le tele foi o le a latou aliali mai.
  • Soo se maualuga. Faatasi ai ma ituaiga ituaiga o siama, o loo i ai ituaiga maualalo ma maualuga; faatasi ma i latou e faigofie ona e faʻaliliu i totonu o soʻo se mea moni.
  • Tele lanu. E mafai ona ese le lanu a Zinny, sei vagana ai le lanumoana, aua e mafai ona faigofie ona faʻapipiʻiina i tausaga taʻitasi po o meaʻai, otaota ma laau totō.
  • Se taumafataga mo lafu ma manufelelei. Totoga o laʻau, ma o le ae iloa pe faʻafefea ona ola lau togalaau aina i le oʻo mai o le tele o manu felelei.
  • Maitaga laʻititi pe a uma ona toto. O laau le lelei e fiafia i mata, ma o le a le manaʻomia ona e matua tausia lelei i latou.

Zinnia: faʻamatalaga, ituaiga ma ata

O le Zinnias e taʻutaʻua ma taʻitasi tausaga laau fugalaau ma le mutia. O laulaau e leai se aoga, e fesuisuiai ma se togi alofilima, o loʻo i luga o le uʻamea poʻo le faʻafeagai, atoa. O faʻaupuga o ni 'ato tuʻufua, apical, lapoa, sessile poʻo i luga o puipui uumi i luga. O le afifiina o ato e lapisi, tele-laina. O fuga fugalaau o fuga, e vali i lanu eseese: lanu mumu, lanu viole, lanu samasama, lanu piniki, paʻepaʻe, lilac, lanu violē, tupu aʻe, ma se pulou pupuʻu po o se afifi; totonu - tubular, laiti.

I le togalaau o le togalaau, e lua ituaiga o ituaiga taʻitasi e faʻaaogaina - O le Zinnia e vaʻeseʻesea ma Zinnia, e faʻaalia ai le tele o ituaiga o zinnias o togalaau, ma e matua ese lava i mea teuteu. O le Zinnias e lauiloa i Amerika.

Zine: totoina ma tausia

Zynia e fuga ma le photophilous fugalaaue le taliaina ai le kiona. Mo le umi ma le tele o fuālaʻau e manaʻomia ai le totoina i le palapala ma le le faʻaituau ma le meaʻai. O le nofoaga na atofaina mo le galueaina e muamua ona eliina, ona lau ai lea o eleele, compost poo humus o le 9-11 kg i le 1 sq. Mai faʻatoʻa faaopoopo faaopoopo 1 tbsp. nitrophosphates, pāmaʻi ma le superphosphate ma toe eli i luga se bayonet.

E atiaʻe lelei pe a tulaʻi atu i se nofoaga lafulemu, puipuia mai faʻataʻitaʻiga. Pe a alu, e le mafai ona faʻalautele le lamala ma le tele o vai i le eleele, o le taimi e fuga ai fugalaau. O le laau i luga o le moega fugalaau e tali atu i le folasaga o paʻu e le gata i le taimi o le totoina, ae faapena foi i paʻu na taitaia i le tele o taimi i le vaitau.

O le uluai paunu o le zinnia e faia ao le i amataina: 11 lita. vai faʻafefeteina i le 1 tbsp. urea, 2 tbsp. o lona uiga "Fugalaau".

O le paʻu mulimuli e faia i le amataga o le fuga: 11 lita. vai faʻafefeteina i le 1 tbsp. vai o lona uiga o le "Rainbow" ma le "Agricoli mo laau faiva."

Aʻo leʻi faʻataunuʻu, ia mautinoa ufiufi i fafie fafie i le fua o 2-3 tbsp. i le sikuea 1. A i le tatalaina o pupu, e togafitia fugalaau i le meafaigaluega "Bud".

Lauluina o le zinnias

I le avea ai o se tulafono, e faʻaleleia e le fatu fatu lanu e ala i fualaau aina, talu ai o laau e maaleale e oʻo lava i sina malulu. A o lei totoina, e tatau ona e sosolo fatu i totonu o se ie susulu e filifili ai le totoina o fatu. O fatu tuai e tupu i le tusa o le 7-11 aso, fatu fou i ni nai aso. Faʻapipiʻi i luga o se pusa i totonu o pusa paʻu, i le amataga o Aperila, totoina i le loloto o le 1 cm. vevela mo le tuputupu aʻe 21-25 gr. Afai e faʻalautele le fatu, e mafai ona loloto. I totonu o laau totō, aʻafia vave aʻa. I le amataga o le taumafanafana, e faʻamaʻaʻaina fatu laau, ma 'ave fuʻa i le loggia.

O le totoina i le nofoaga e faia pe a uma le tautotogo o le tautotogo, o le fugalaau e tu i le 32-36 cm mai le tasi ma le isi. O le totoina o se fugalaau fugalaau e faigofie ona faapalepaleina. O fugalaau taʻitasi i luga o vao e umi lava, e oʻo atu i le masina. O fatu e afua mai i le 3 tausaga.

Cyni i le mamanu o le vaega

Faʻateleina i mea faʻaletupe, moega o fugalaau, mo le tipiina, i mea tetele ma vaega. O le tele o ituaiga e lelei mo le teuteuina o moega fuga ma moega fugalaau. Mo pusa ma pusa, o laʻititi ma laʻititi (16-21 cm) ituaiga e talafeagai. O nei ituaiga e olaola pea ma le tele, e puipuia i le matagi, e le manaʻomia tele le tausiga. E foliga ese le fiafia o Zinnias i se vaega. O laau toto e tele i le vai ma taofi le lanu lanu umi taimi. E vavaeeseina i latou pe a amata le faʻailogaina o le tolu vaefa, o le pito i tua o le 'olo e tipi i le vai vevela pe mu. E mafai ona toe faʻaleleia le fugalaau ua maeʻa i le fou e ala i le faʻafouina muamua o le vaega pito i lalo ma le tuʻuina i totonu o le vai vevela.

E mafai ona eliina i luga o le pusa i luma o gutu, toto i totonu o fagu lapoa, faʻamamaina lelei ma teu i totonu o le fale i luga o se susulu malamalama. I lenei tulaga, latou te teuteuina le potu mo ni nai vaiaso.

Eseese ma ituaiga o zinnia: ata ma faʻamatalaga

Zinnia alofa tunoa

O se laau e vave ona tuputupu ae ma faaletausaga, faatasi ai ma le mautu ma le fausiaina, e maua ai le 35-95 cm le maualuga. O laulaau e leai se aoga, atoa, ovateva-faailoga, lanumeamata lanumeamata, o loo i tua atu. Laua ma pulou o loʻo i ai se mea faigata. Inflorescences - ato 4-16 cm i se liʻo. O fuga fugalaau e sinasina, susulu, samasama, kulimi, mumu, lanu moli, lanu viole, lanu viole, lilac. I le foliga - faʻalautele le uumi i totonu o se paʻu, laina lautele poʻo le faʻaloloa. E fuga mai mo se taimi uumi ma e tele naua mai i le amataga o Iulai i le malulu. Fua fua. O fua ei ai le fua o le germination o le 3 tausaga.

E tusa ai ma le maualuga o le zinnias, foliga o fuga fugalaau ma le fausaga o inflorescences, fugalaau vaevaeina i ni vaega:

  • siama;
  • fuga fugalaau;
  • Gayardotsvetny;
  • siama;
  • Fiafia
  • pomu.

I lo tatou atunuu, o ituaiga sili ona lauiloa o pomu ma dahlias o ni zinnias, o nisi taimi e totoina ai se ituaiga o mafaufauga.

I le avea ai o se tulafono, ua faatauina atu fatu i se paluga, ae i le taimi nei, faatasi ai ma le atinaʻe o mamanu o le laufanua, ua faateleina le manaomia o fatu na vaevaeina e le lanu ma ituaiga.

Dahlia Vaega o Finenia

O le dahlia zinnias e faʻapitoa, faʻapipiʻiina po o vao tetele, 65-95 cm le maualuga, ma se numera laʻititi o lālā laititi maualalo. O lapoa e tetele, e oo i le 14 cm le umi. Terry inflorescences, tele, hemispherical, 11-16 cm le taamilosaga. O fugalaau Reed o loʻo faʻataʻiina i ni laufanua laʻititi, faʻasolosolo ile foliga uumi.

O nisi ituaiga o dahlia zinnia

Fugati Raspberry - vao 65-76 cm le maualuga, felafolafoaʻi. Inflorescences e tele, pala, o nisi taimi e tetele ma vaeluaina, pogisa mumu, 12-14 cm i le taamilosaga. Inflorescences e fuga mai 17-26. E fuga mai le amataga o le taumafanafana i le malulu.

Vaioleti o se togavao 64-80 cm le maualuga, felafolafoaʻi. O faʻalavelave faʻapitoa e tele, terry, 11-13 cm le liʻo, lanu viole, i le eseese o lanu. Inflorescences e fuga mai 17-24. E fuga mai le amataga o le taumafanafana i le malulu.

O le Orange Orange - vao 66-75 cm maualugafeosofi. Inflorescences e lapopoa, lanu mumu-lanu moli, laʻau eletise, terry, 13-16 cm i le taamilosaga. Inflorescences e fuga mai 19-23. E fuga mai mai i le amataga o Iulai i le malulu.

Lavender Queen - o se togavao 70-85 cm le maualuga, felafolafoaʻi. Faʻailogaina o fugalaau lavender ma le lanu paʻu, terry, eleepe, 11-13 cm le taamilosaga. Inflorescences e fuga mai 18-24. O le Lavender Queen e susulu mai le amataga o le taumafanafana seia oʻo i le malulu.

Purple Prince - laau maualuga e oo atu i le 65 cm, faatasi ai ma lanu violē lanu violē tele, e susulu mai i le faaiuga o Iuni e oo i le sulu.

Liga - o le maualuga o le laau e 64-75 cm, ma e lua lanu meamata, e tusa ma le 11-14 cm. O le tulaga e le masani ai ma, atonu e foliga mai, o le ituaiga sili lea ona lauiloa i aso nei. E amata ona totoina mai i le amataga o Iulai i le malulu. E sili atu le aoga i se eseesega o le lanu violē ma fugalaau.

Polar bear - maualuga o vao o le 64-70 cm, compact. O faʻalavelave faʻapitoa e tele, e le gata i le terry, 13-16 cm le liʻo, e paʻepaʻe ma sina lanu lanumeamata. Inflorescences e fuga mai 16-21. E fuga mai le amataga o le taumafanafana i le malulu.

Tango o se togavao 64-75 cm maualuga, lapisi. O faʻalavelave e le mafai ona vaʻaia, terry, mumu-lanu moli, lautele, 8-12 cm i le taamilosaga. Inflorescences e fuga mai 17-29. E fuga mai le amataga o le taumafanafana i le malulu.

Rose - o se togavao 55-70 cm le maualuga, felafolafoaʻi. O inflorescences e tetele, tele-dense, terry, 11-13 cm le taamilosaga, lanu piniki i lanu eseese. Inflorescences e fuga mai 16-21. E fuga mai le amataga o le taumafanafana i le malulu.

Laʻau - vao 65-85 cm le maualuga, felafolafoaʻi. Inflorescences e tetele, vaʻavaʻa, terry, 11-14 cm le liʻo, lanu mumu. E fuga mai le amataga o le taumafanafana i le malulu.

Cherry Queen - fatu maualuga e oʻo atu i le 75 cm, faʻatasi ai ma ato lapopoʻa lapotopoto, e susulu mai le amataga o le taumafanafana i le sogi.

Pompom Band o Finenia

O nei mea manogi 44-60 cm le maualuga, faʻafefiloi, faʻapipiʻi, ma le tele o lala 2-4 laina. Lea laititi e laiti. O inflorescences e laiti, lapotopoto, foliga faaofuofu, 4-5 cm le taamilosaga, terry, e matua pala. O fuga fugalaau e tui, laiti. O le fuga o laau e tutusa ma tele.

Eseese o pompom zinnias:

  • Tom Tamb - o se togavao 41-50 cm le maualuga, compact. O le inflorescences e matua vevesi lava, terry, 3.5-7 cm i le faataamilosaga, lafola, foliga faalanu, mumu lanumumu, aua le paʻu i le la. Inflorescences e fuga mai 31-42. E fuga mai le amataga o le taumafanafana i le malulu.
  • O le taʻavale laititi o le uila - o le vaomatua e toetoe lava a le lautele, e pei o le terry, 51-61 cm le maualuga. Inflorescences e fuga mai 64-75. E fuga mai mai i le amataga o Iulai i le malulu.
  • O loʻo i ai se Thumbelina uʻamea faʻatau. O se vao e oo atu i le 51 cm le maualuga ma le vevela tele, pala o le eleele, i se liʻo o le 3.5-7 cm, E fuga mai le amataga o le taumafanafana i le sogi.

Malosiaga o le kesi. O le saʻo, o le tausaga taʻitasi, o loʻo i ai foliga o se laau faʻalaʻau 34-44 cm le maualuga. O laʻau e faʻasino, faʻamalosolo pe faʻaloloa, leai se mea, ma se lautele lautele, e oʻo i le 7.5 cm le umi. E oʻo atu i le 5.5 cm i le taamilosaga, o le lanu moli, lanu, o nisi taimi o fugalaau fugalaau e taʻilua-faalua ma faigofie, faʻamalama moli ma mumu. Tubular - uliuli po o le enaena uliuli. E fuga mai mai i le amataga o Iulai i le malulu. Fua fua. O fatu e afua mai i le 3 tausaga. Achenes e foliga mai-o le tino, e matua faʻamafola.

Soʻo le la. O le togavao e maualuga lona faʻalauteleina, 21-26 cm le maualuga. O faʻauluuluga e 3.1-3.6 cm le taamilo, terry. O fugalaau o Reed e sosolo moli i le pito i lalo ma mumu-lanu enaena i pito. Tubular - moli. Faateleina fufuluga i luma o le malulu.

E faʻamauaina e le Faatoaga le manava mo lona matagofie, matagofie, e pei foi o se manogi manogi e le mafua ai le tiga. E oo lava i le vaeluaina, o fugalaau e mafai ona faatumauina se foliga fou mo le mea e lata ane. O tagata popoto fugalaau malamalama e mafaufau i nei fugalaau e na o se sailiga mo lo latou matagofie matagofie, le lelei i le tausiga ma le faigofie o le galueaina. Afai o loʻo feagai oe ma le galuega o le teuteuina o lou fale, ona avea loa lea o le mea sili ona lelei.

Eseesega ma ituaiga o siasi