Meaai

Faʻamaina keke moli ipu i auala eseese

E mafai ona e taoina se moli moli i soo se taimi o le tausaga. O le a naʻo le manaʻomia o oloa taugofie e faʻatau atu i soʻo se faleoloa poʻo le supamaketi. E mafai ona e faaopoopo i ai le vevela po o le pulupulu o moli, mea manogi, meli, sukalati ma isi mea i le paluga e tofo ai. O muffins e masani lava ona taoina i ni foliga faʻapitoa faʻapitoa ma se malologa i le ogatotonu poʻo i totonu o silati muffin.

Faʻasologa o le Cupcake Classic

Mo se moli muʻu moli matagofie, o le a e manaʻomia uma pene ma pala. Mo le 1 moli tele, e tatau ona e aveina le afa o lemoni, 2 fuamoa, 100 g margarine, 250 g falaoamata, 150 g suka, afa afa o le paʻu paʻu, faapea foi ma le mumu o le masima ma le ava malosi e tofo ai.

Tulaga o le faia o se mea manaia suamalie:

  1. Muamua, faʻafefe le moli moli ma lemoni i luga o se mea lelei ma tuʻu i totonu o se isi pesini.
  2. Ona togi lea o le sua o le moli atoa i luga o se sua. A oʻo i totonu o le koneteina uma le sua, e tatau ona e siakiina fatu o iai.
  3. O uʻamea e momomo i totonu o se atigipusa e iai le vai moli, suka ma le vevela ua faaopoopoina. E faʻafefiloi le masini, pe a uma ona faʻaopoopo le masima ma le vanillin.
  4. Fuʻu le margarine i totonu o se vai faʻaʻeleʻele poʻo le umukuka. E sasaa atu foi i totonu o le masini pe a susulu e tuu ai le vevela.
  5. Ma le isi, o le falaoamata ma le paʻu o le paʻu e faʻaopoopoina i le paluga. O le masini e faʻafefiloi ma le faʻafefiloi ma se fulu seia oʻo ina foliga tutusa, o le tutusa o kulimi mafiafia.
  6. E sasaa le paluga i ni mea faapitoa. E tatau ona tao falala mo le tusa ma le 25 minute i le ogaumu, faʻasaʻo i le 200 ° C. E le tumu le fomu i le meaʻai ona o le sauniuniga e tulaʻi le paluga.
  7. O loʻo teuteuina lau muffini moli i luga o se ipu ma fufuluina i le suka.

O sina vaega itiiti o keke keke e taʻua o muffins. E le gata i le telē, ae e ese lava le eseesega. Mo a latou tapenapenaga, e masani ona latou faia ni fuamoa ma susu, ae itiiti le suka. O se taunuuga, latou te sili atu le malosi nai lo keke.

Cupcake ma sukalati ma moli

O se kapisi keke ma le sukalati moli ma le sukalati o se mea suamalie lea e mafai ona tautua i aso malolo taumalulu. O le fua e le faʻaogaina le falaoamata, o lea e mafai ai ona mafaufauina o mea taumafa. Mo se tasi ipu inu keke, e tatau ona e ave le 1 moli, 4 fuamoa, 40 g o le kulimi saito (e mafai ona e suia le saito po o se isi falaoamata), faapea foi ma se pine o le masima, suka ma le koko e tofo ai:

  1. Mo se keke sukalati-lanu moli, e naʻo le manaʻoga e manaʻomia, o lea e faʻamamaina ai i luga o se mea lelei ma tuʻu i se pusa eseese. E vavaeʻesea le kulupu mai le protein.
  2. Faʻasusu le uʻamea ma le fulu ma le suka ma le koko. Pe a faʻamavae le fatu suka, e mafai ona faaopoopo i ai le kulimi sana ma le moli moli.
  3. O tagata mama e sasaina eseese ma se paluga, e faʻapipiʻi ai le masima i le paluga tutusa. Pe a liua i le va o le ea, e mafai ona sasaa atu i totonu o se atigipusa ma mea uma e totoe.
  4. O le paluga maeʻa e faʻapipiʻi lemu i se vaʻa, ona sasaa lea i totonu o se meaola. O le paluga e le tatau ona oʻo i ona pito ina ia mafai ai ona tulaʻi i le faiga o le kuka.
  5. E taofi le ipu keke i le moli ma le sukalati mo le afa itula i le vevela i le 180 ° C. Ona aveeseina lea ma le totoa mai le siaki ma tuʻuina atu i se ipu. I le pito i luga, e mafai ona e teuteuina i le suka suka, sukalati koko poʻo soʻo se isi auala.

O le paluga mo se moli moli e le mafai ona sasaina i se paluga. E tatau ona faʻafefiloi ma le faʻafefiloi ma se paʻu, vaʻalo po o se tui.

Cupcake i se fai kuka taofi

O le fai kuka taofi o se fesoasoani sili lea ona lelei. E faʻatusatusa, vave ma manino. Afai o loʻo i totonu o le umukuka, e tatau lava ona e taumafai e suʻe le fua mo se moli moli i se kuka taofi. Ina ia saunia, o le ae manaomia se ipu falaoamata ma le suka, 1 moli, 2 fuamoa ma se ipu moli moli. Soo se mea lava e mafai ona faʻaopoopo pe a manaʻomia.

  1. O le laasaga muamua o le sauniuni lea o le suʻega. E pipiʻi faʻamalosi i totonu o se vavao mafiafia ma se paluga ma tuʻu i se pusa eseese. O loʻo i lalo le suka i le suka, o le falaoamata ma le paʻu o le paʻu e faʻaopoopoina i lenei vaega, e sasaaina le afa ipu vai. I le mea mulimuli, ua faʻapipiʻiina aʻafiaga masima, ona faʻafefiloi ai lea o le paluga mai le pito i luga ma se vaʻa.
  2. E sasaa le paluga i totonu o se kuka taofi, na muamua kukaina i le suauʻu manogi. Seti le faiga o le tao mo le afa itula.
  3. A maeʻa le keke, e tatau ona e alu ese mai le faila kuka, fai ni vaega se tele i le pito i luga ma se tootoo ma sasaa i luga le sua o totoe. O le isi, o le sapalai i le suka suka, i luga o luga o loʻo taatia ai le moli sasala.

E mafai ona e mauaina se numera tele o fuamoli masi moli ma ata. I le aluga o taimi, o le a iloa ai e le faletua ia mea e mafai ona faʻaopoopo e faʻaleleia ai le tofo, ma o le fea o ia mea o le a le aʻafia i aiga ma malo. O muffins orange e faigofie i le faatauina atu o lenei fua i soo se taimi o le tausaga, e le pei o vine ma isi togafitiga taimi. E fetaui lelei mo se taumafataga o le taumafanafana ma se laulau Kerisimasi.