Laʻau

Sarracenia

O le Sarracenia (Sarracenia) e le o se sui masani o laau i totonu. O lenei mea o se togavao mai le aiga Sarracenius, e tupuga mai i laufanua malie o Amerika.

O le Sarracenia o se mea faʻapitoa. O ona lau o loʻo faia i le faʻaogaina o mailei lily. O laulaau e vaapiapi, faʻalautele faʻalautele i luga, fai se lili vai ma se tapuni. O laulaau uma e tusa ma le 8 cm le lautele. O laulaau uma e lanu moana, e masani ona lanu mumu. I totonu, o nei laumei vai e ufiufi i lauulu malulu o loʻo tuputupu ae, lea e le mafai ai ona iniseti mai iniseti.

E faʻafefete uma lili vai i se vai faʻafefete faapitoa, faatasi ai ma le fesoasoani lea e faʻamaonia ai e le karcinia le meaʻai na pa'ū i totonu o le mailei, lea e avea ma meaai. Ina ia tosina mai iniseti, o liligi vai o le koncenia e tuʻuina mai ai se manogi matagofie. O le tele o togafiti taufaasese, pe a uma ona maua se iniseti, slam mailei. Ae leai. A oʻo i totonu, o le iniseti e malelemo lava i le vai oona, ma faasolosolo malie lava le faʻavaivaia i totonu. Fuga i le foliga o fugalaau e tasi i luga o se pale umi. Ole lanu o fugalaau taʻitasi e tusa ma le 10 cm. O ata o fugalaau e lanu viole, samasama poʻo le lanu viole.

Tausia o avanoa i le fale

Nofoaga ma moli

E fiafia Sarracenia i le susulu o le la, faʻafeiloaʻi le susulu o le la. E taua tele le le suia o le tulaga o le laau e fesoʻotaʻi ma le puna malamalama. O lona uiga e le mafai ona faʻafeiloaʻi tutusa pe a toe faʻaleleia pe suia.

Lulu

O le Sarracenia e tupu i le toetoe o soo se vevela i luga o le zero. I le taumalulu, e fiafia i le 10 tikeri Celsius.

Faʻamamaga o le ea

E le manaʻomia e le Sarracenia le maualuga o le suavai. O le a lava lea e faʻamautinoa ai le maualuga o le susu ile maualuga ole 35-40%.

Faʻasa

O le eleʻele o le eleele, lea e tupu aʻe ai le kapucenia, e tatau ona i ai pea i se tulaga malulu. I le faia o lenei mea, ia faʻatumu le pusa i le vai i le taumafanafana ma le tautotogo ma ia tausia i le maualuga pe a ma le 1 cm. I le taumalulu, latou te le sasaa le vai i totonu o le apa, ae faʻamago pea le palapala i taimi uma. Mo le faʻaleleia o le vai, e sili atu le faʻaaogaina o le vai mafanafana, mautu.

Le palapala

Mo le totoina ma le tuputupu aʻe o le palacinia, o se elemene moli eletise ma le maualuga o le eletise pe tusa o le 4.5-5.5 pH e talafeagai. E mafai ona saunia le paluga i se tulaga tutoʻatasi, ave solo solofanua, moa sphagnum ma oneone paʻu i le fua o le 4: 2: 2. E manaʻomia le faʻaopopoina o le malala i le meaʻai.

Fertilizers ma faʻamaʻi

Fertilizing malacenia e le talafeagai. Na te mauaina uma meaʻai e manaʻomia e ia mai iniseti ua puʻeina.

Suiga

E manaʻomia e le Sarracenia se mea e faʻasolosolo tasi i le lua tausaga. I le pito i lalo o le fagu e tatau ona e tuʻuina atu se vaega lelei o alavai.

Faʻafouina o le Sarracenia

O le Sarracenia e mafai ona faʻaleleia e fatu, tamaʻitaʻi tamaʻaiga poʻo le vaevaeina o se matua matua.

E tatau ona totō fatu i totonu o se meaʻai fuamoa, faʻamamaina ma tausia i totonu o le eleele vevela. Pe a faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao poʻo faʻatasi ai foi, e totoina vaega o le laau i ni pusa eseese. E matua faigofie lava ona faia lenei mea i le taimi o le totoina o laau.

Maʻi ma meaʻai

Faatasi ai ma meaola faalafua e afaina ai le gasegase, e masani lava ona maua ai ni moli vavave ma aphids. O faʻamaʻi faʻamaʻi e masani ona aʻafia ai le laau.