O le togalaau

Fugalaau fugalaau poʻo se fatu nutimomoia Totoina ma tausia i le lauʻeleʻele Toe gaosia ma le taumalulu

Fugalaau fuga fatu fatu ma tausi photo

Faʻafeiloaʻi - o se fugalaau mai le mutia vao. Faʻatasi i le aiga Poppies, fale o le aiga - Dymyankovye. O le laau e mafai ona taʻitasi ma taʻutaʻua. O le tele o fai togalaau na latou fiafia i ai mo a latou fugalaau matagofie. O le tele o fai togalaau e valaʻau i se fuga fatu fatu. Latou te o mai i lanu eseese: mai lanu mumu-laniki i le samasama ma le paʻepaʻe.

Mo le foliga e le masani ai o le fugalaau, o le Farani na taʻua o le totonugalemu o le loto o Jeanette. Latou te talitonu pea i le tala na tupu ae o ia i le mea na gau ai le loto o se teineitiiti mativa. O iinei na ia iloa ai o lana toa-faaola o le a toe faaipoipo i se isi. I le Igilisi, o fugalaau e faʻaalia ai isi faʻasalalauga. Na latou taʻua o ia o le "tamaʻitaʻi i le taele." Afai e te faaliliuina le igoa Latina, o lona uiga "fugalaau e lua vaʻa."

O le fanau mai o le laau o Iapani. Mai iina na oʻo mai i Europa i le amataga o le 19 seneturi. I le aluga o taimi, na mou atu le fiafia ia te ia. Ae i le asō, o le "fatu o Jeanette" na taia ma le malosi faafouina. I totonu o togalaau ma paka, e masani lava ona e iloa ni 'aʻai lea e faʻapipiʻi ai ni meaʻai i lalo.

Faamatalaga o le Botanical

O le ituaiga o le dicenter e aofia ai ituaiga 20. I lalo o tulaga masani, e maua i Sasae Mamao, i le itu i sasae o Saina, faapea foi i Amerika i Matu. I fafo atu, e foliga matagofie lava le laau:

  • Maualuga - mai le 30 cm i le 1m.
  • Fugalaau e foliga mai i le fatu, e lua vaʻa. O latou laʻau e 2 cm. O le foliga e faifaʻafolafolaina, o leo e eseese. O loʻo iai i latou i foliga o mea e tutupu i lalo-o fusi i luga o le ogalaau umi.
  • Lea lanu lanumeamata ma sina lanu moana lanu-lanu.
  • O le aʻa e malosi, e loloto lona loloto.
  • O le fua o se pusa laʻititi e 3.5 cm le umi. O loʻo i ai le 2 i le 8 ni fatu laʻititi o lanu uliuli. E fetaui mo le tulaueleele i le 2 tausaga. Ae o le totogo ae e faigata tele.

Totoina o dicentres i le togalaau - fuaitau ma tulafono

Latou te totoina se meaʻai i le togalaau i le tautotogo po o le tautoulu. Afai o eleele ma le amataga o le tautotogo, ona lelei lea ona faia lenei mea i aso mulimuli o Aperila - le vaiaso muamua o Me. Setema o le taimi sili lea mo le totoina o le autumn. O le tulaga autu o le fatuina e tatau ona mauaʻa ma maua aʻa aʻo leʻi oʻo muamua le malulu matuia.

O le nofoaga tutotonu e le o faigata tele i luga o le saite. O le a tupu i luga o laufanua valevalenoa. Aua le oti i le paolo. Ae sili atu le mulimuli i nai tulafono. Ona mautinoa ai lea o le a ia fiafia i ni mea mataga tele.

  1. E sili atu le toto i se fasi fanua ma le susulu lelei o le la. O le laau e lagona le matagofie i luga o moega fugalaau fugalaau. Ae i lalo o le la, o le a vave ona tupu vave.
  2. E manaʻomia le filifilia o le eleele ma meaʻai ma malamalama. O le fugalaau fugalaau e tupu i vaega e eseese eleele. Lafoaʻi, e le mamafa tele le lalolagi o se tulaga lelei mo le totoina vave. E tatau ona tumu le palapala i elemene aoga. O lenei mea o le a faʻaleleia atili ai le faʻavaeina o pulumu.
  3. O se nofoaga e sili ona suavai o se mea taua foi. O vai inu, fugalaau ola maloloina ma matagofie e le mafai ona faʻatali.

E faʻapefea ona saunia le eleele mo le totoina o se fatu fuga fatu?

Aua neʻi vave totoina se fugalaau ile eleele. Saunia le eleele aʻo lei totoina. Afai e fuafuaina se toe faʻaleleia o le tautotogo, ona saunia lea o le fanua i le tautoulu. Na matou filifilia le faiga o le tautoulu o le tulaueleele - saunia le nofoaga i le tautotogo. O le a se mea e tatau ona e faia mo lenei mea?

  1. O le eleele ua faʻamaluina lelei. Paʻu - suauu bayonet.
  2. Pe a eli, e faʻaaogaina fugalaʻau - humus (3-4 kg i le 1 m2).
  3. Ona faʻamaligiina lea o le eleele i le suavai ma faʻamalolo (20 g / 10 l).

Tulafono mo le totoina o fatu o se fugalaau fatu fatu

Afai o le eleele mo le totoina ua saunia, e tatau ona vavae pu. O latou loloto ma le lautele o le tutusa - 40 cm O se mamao o le tusa ma le 0.5 m o loʻo totoe i le va oi latou. Pe a uma lena, o loʻo taatia vaivai i le pito i lalo o le lua. E mafai ona avea ma tamaʻi maa, piliki gau, maʻa laʻitiiti, maʻa mafiafia po o le uamea lautele. O se vaega o le eleele o loʻo fofola i le pito i luga - fanua faʻatoʻaga ua faʻafefiloi ma le faʻapala. Ona tuu lea o se fatu laau i totonu o le lua. E tatau ona faʻamautinoa e leai ni aʻa o aʻa. E tatau ona tufatufaina lelei i totonu o le pu. Mai le pito i luga, ua toe faatumuina le eleele togalaau ma le faapalaga.

Tip. Afai o le eleele e mamafa tele, o le oneone masani o le a fesoasoani e tatalaina. E fautuaina le ave o se vaitafe, faʻapipiʻiina. Tau faʻaopopo i le palapala ma faʻafefiloi lelei. E mafai ona e faʻaalu le palapala ile meaʻai tupe. O le a fesoasoani i le faʻaleleia o le vailaʻau faʻasolosolo o le eleele, ma o le a avea foi ma alavai faʻalelei.

Auala e tausi ai le nofoaga tutotonu

I le tausiga, o le fugalaau e le faigata, e le manaʻomia ai se "auala faapitoa". Ae o le iloa e uiga i ona uiga o lona uiga o le maua o se laau matagofie i lau fugalaau. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimuli i tulafono autu e tolu mo le tausiga o se fatu fugalaau.

  • E tatau ona faʻalelei le faʻatau. Gulf o aʻa e ono mafua ai le pala. Atonu e mate le laau.
  • O le eleele e tatau ona tatalaina i taimi uma, ao aveeseina vao. Lelei vaalele lelei o le ki lea i le soifua maloloina ma le matagofie o se fugalaau.
  • Fale malulu. I taimi o le tautotogo, e tumau pea le taufaamatau o le kiona. I le taimi nei, o aʻafia mago e manaʻomia le puipuiga malu. E sili atu le ufiufi i le po. O le filifiliga lelei o mea e le o lalagaina.
  • Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona faʻamaluluina. Ua puipuia muamua. Afai o vevela vevela vevela tele, ona e manaʻomia lea ona faʻafeinu vai e sili atu nai lo le masani. E taua le faʻamautinoa o le tele o le susu e le faʻaumatia aʻa.

E faʻafefea ona fafagaina le dicenter

Seʻi taulaʻi vave - ma o le a maua e le laau le laʻau lauolaola matagofie, lau lanu meamata lanu meamata:

  • I le amataga o le tautotogo, e fafagaina ai le vai.
  • I le taimi o le fuga, e manaʻomia ai le tele o meaʻai.
  • I le autumn, i le sauniuniga mo le taumalulu, faʻaaogaina le meaʻai o le povi ua faʻafefeteina i le 1:20 vai. Latou te faʻaleleia le laau i aʻa, ma mulimuli ane latou momoe faʻatasi ma mulch.

Totoina pe faʻafefea ona faʻaleleia le fugalaau

O le isi itu taua - e tatau ona faʻapipiʻiina pea le lauulu ua maeʻa. O lea e mafai ai ona e fugalaau e le gata ina sili atu ona manaia, ae umi foi.

O afea ma pe faʻapefea ona toto se fugalaau fatu?

E faʻapefea ona vaeluaina dicentres

O ituaiga taatele o dicentres o ni mea e masani ai. Latou te ola umi i le mea e tasi. E le sili atu ma le 1 le taimi e totoina i le 5-6 tausaga. A maeʻa lena, e sili atu ona lelei le suia o le "nofoaga e nofo ai". Ae tasi i le tausaga pe lua, e tatau ona totō le fugalaau. A leai, o aʻa o le a faaleagaina i latou lava. O le aʻa o le a mafai ai ona tele naua tanu. Latou maeʻa pe pala. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona vaeluaina le vaomatua ma toe totoina ni sea fou i isi vaega. E naʻo le mea lenei:

  • O le vao, 3-4 tausaga le matua, ua eli ma vaevaeina i ni vaega. E tatau ia i latou taʻitoʻatasi ona aʻa, 10-15 cm le umi ma fatugaʻo (e le itiiti ifo ma le 3-4 vaega).
  • O vaega e tatau ona faʻafefeteina i le efuefu. E faia lenei mea ina ia latou le pala ma togalaau aina e le faʻamaʻapeina i totonu.
  • Ua saunia lelei e tusa ai ma le polokalame - 40 cm x 40 cm (loloto x iʻu). I le va o latou, o le 0.5 m le toe foʻi.
  • O aʻa lobes ma fuʻa ua totoina i ni nofoaga fou. Tekonolosi tekinolosi e faʻatasi ma tulafono mo le totoina o fatu.
  • I totonu o le tasi pu, e mafai ona e totoina ni fatu laau i le taimi e tasi. O lea latou te sili atu ona maua aʻa. Afai latou te amata faʻafefe i le tuputupu aʻe o le tasi ma le isi, e masani lava ona faigofie ona aveese.

Faʻafefea ona faʻateleina le dicenter?

O lenei laau e fafaga i le tele o auala:

  • aʻa vae;
  • fatu;
  • toso.

O le muamua oi latou ua uma ona taʻua i le vaega muamua. Ae o loʻo i ai se isi filifiliga - faʻalautele fatu. O lenei metotia e sili atu ona faigata. E manaʻomia ai le tomai ma le poto masani. Faatasi ai ma le au amateurs, e le o lauiloa. O lea faʻaleleia o loʻo iai i totonu o le malosi o le au fai togalaau faʻapitoa. Ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻataʻitaʻiina lenei tomai faʻapitoa.

Tuputupuina o fualaau mai fatu

Seau dicentres ata

O le totoina o fualaau aina e amata i le faaiuga o Fepuari. O le toe faʻaleleia o fatu eletise e mafai ona faʻatautaia ai se tagata faʻanoanoa paie:

  1. O fatu e totō taʻitasi i tioata, faʻafeinu ma ufiufi i se ata tifaga. E foliga mai na o le pau lava le masina. E taua le faatumauina o le vevela tumau o le 18-20 ° C.
  2. E mafai ona e totoina i totonu o se pusa masani, matauina le mamao o le 2-3 cm i le va o fatu.
  3. A maeʻa lau laʻau moni e lua i luga o laʻau, o le a manaʻomia ona totoina fasi laau i ni pusa eseese.
  4. O le tausia o le totoina o laau e faigofie: e te manaʻomia le faʻafeinu masani ma faʻamalamalama lelei.

Togalaau dicentres ata

I le taufaʻaiuga o le autumn, o togalaau e malupuipuia mo le taumalulu. Mo nei faʻamoemoe, faʻaaoga se fasi polyethylene.

Fualaau mai fatu e tutupu mo se taimi umi lava. O le laau o le a faʻapupulaina uluai ala na o le tolu tausaga.

Faʻapenaina o dicentres e ala i le tipi

O 'otiʻaiga o se tasi auala o le fafagaina. Fesoasoani i le amataga o le tautotogo. E selesele le selesele, 15 cm le umi. O lala tuai pe faaleagaina o le a le aoga. Ona tuʻuina atu lea o laʻau i totonu o se atigi pusa ma se mea e faaosofia ai aʻa. Siʻitia lelei le faʻaleleia o ala tetele:

  • "Cornerost".
  • Zircon.
  • "Kornevin."
  • "Heteroauxin."

Tip. E lelei le faaopoopo o le vitamini C poʻo le vailaʻau B1 i le aʻafiaga o le tuputupu ae o le faʻaosooso. Ona totoina lea o le laau ma tafe vave.

O totoe e totoe i le fofo mo le 24 itula. Ona totoina lea i fagu fugalaau. I luga i se fagu, aveese pe a mavae ni nai vaiaso. Ae o le toe totoina o aʻa i totonu o le togalaau e le mafai ona muamua nai lo le tausaga.

E faʻapefea ona togafitia se mea e sili atu? Maʻi ma meaʻai

E seasea ona maʻi le tagata maʻi, talu ai ona o lona natura o le a maua ai le teteʻe i faʻamaʻi. Ae e tele foi ona fili:

  • Faʻailoga o mama. Moli lanumeamata lanumeamata po o mama e amata ona aliali i luga o lau.
  • Mosaic tapaa. "Colorizes" e lanu ma ni lanu pupula.
  • Mycoplasmal maʻi. O lenei maʻi e pala i le mama, faʻaitiitia le tuputupu aʻe o fugalaau, lanu lanu samasama poʻo le lanumeamata.

Aloese mai ia faafitauli o le a fesoasoani i le puipuiga. O le fugalaau e tatau ona faʻaleleia lelei. O le faʻateleina o le suavai e faʻaititia ai le puipuiga o le laau, ma faʻaogaina ai le faʻafitauli i faʻamaʻi. O se fofo matagofie mo "maʻi e fitu" o le fugalaau o le formalin. Faatasi ai, e tatau ona e faʻagasolo le saite i le masina ao le i totoina. O le faʻamoemoe o le fofo o le 5%.

E masani lava ona le mafai e lenei mea ona tupu le fugalaau. Ae leai se tasi e saogalemu mai le osofaia o aphid. Afai e tupu lenei mea, ona faigofie lea ona foia ia Biotlin ma Antitlin.

Tausia o se fatu fatu nutimomoia pe a uma ona tupu

A maeʻa le ulu tele, o fatu e aliali i le mea o fugalaau. Latou te le manaʻomia ona aoina. Latou te osofaʻi leaga. O le tausiga o fatuga o se faʻalavelave faigata ma leai se aoga. Mo le ogatotonu, o lenei auala o le fausiaina o le tele o taimi e le talafeagai ona o le le lelei o le 'aina o fatu. E sili atu le faʻaaogaina o vae o aʻa mo le toe gaosia. Ae afai e te filifili e taumafai e aoina fatu, faʻatali seia oʻo ina lanu enaena, ma na ona aveʻesea mai le vao. Ua nutimomoia pamu, ua vavae ese fatu ma ua mamago i le paolo mo ni nai aso. A o leʻi lūlūina, o le a latou manaʻomia le faʻamalosi e faʻaleleia ai le germination.

Auala e aoina ai fatu dicentres photo

Saunia o dicentres mo le taumalulu

  • O le laasaga muamua o le vavaeeseina o le vaega pito i luga - o togi. Toeitiiti lava a vavae ese le ato atoa. Tuʻua na o ni koluma laiti, 3-5 cm le umi.
  • O le laasaga lona lua o le mulumuluina o le lalolagi. O le feteenaʻiga o se togalaau malulu, ae e aunoa ma le mulch e mafai ona mou atu i totonu o se malulu matuia. E sili atu i le 5-8 cm le papa e le manaʻomia ona fai. E mafai ona afaina aʻa pe afai e amata ona talatalanoa o laʻau po o lau.

Eseesega ma ituaiga o dicentres ma ata ma faʻamatalaga

I le aotelega, e valu ituaiga o laau totō e lauiloa i le lalolagi. O ituaiga sili ona lauiloa:

Dicentra matagofie Dicentra Spectabilis

Dicentra sili Dicentra Spectabilis ata

O le maualuga, e oo atu i le 50-60 cm le maualuga, o le vavao o laau o le laau e tele vine ma lapisi lapopoa tetele. Faʻasolo umi, faʻasala i lalo, faapaleina i se faasologa o fugalaau tetele o loʻo tautau mai i se tulaga e pei o molini taleni.

Dicentra sili Dicentra pe leai foi

Dicentra exclusive Dicentra eximia photo

Na aumaia o ia ia i matou mai le latalia North American latitudes. Fugalaau matalaʻau ma le mafiafia, umi laʻau. O latou maualuga e oʻo i le 20 cm. E leai ni laulaau i luga o le tipu, latou te ola i se rosette i le aʻa. O inflorescences e faia mai fugalaau piniki. E taʻitasi i latou e 2.5 cm le lautele. E aoina i se pulumu i foliga o se arc. I le umi, latou te oʻo atu i le 15 cm. O le vaitau o le fugalaau o le pito o Me - Aokuso. E gafatia e oo lava ile malulu sili ona malulu - e oʻo i -35 ° C, ae manaʻomia le malu mulch.

Dicentra beautiful Dicentra formosa

Dicentra beautiful Dicentra formosa photo

O lona atunuu o British Columbia. O le maualuga o le laau e 30 cm. E fai ai laulaau i se "fusi" latalata i le aʻa. O laulaau e mumu, vaneina, o loʻo i luga o petioles. O latou lanu e lanu meamata, o le vaega pito i lalo o loʻo i ai le fuga mai. O le a fue ai le umi (15 cm) i lalo. O fugalaau e lanu violē-lanu piniki, o le lapoa e 2 cm. O le fugalaʻi e umi (aso mulimuli o Me - faaiʻuga o Aokuso).

O lenei meaola e aofia ai ituaiga eseese eseese. O le mea sili, o tagata faifaatoaga fugalaau e alolofa i le toʻalua oi latou:

  • Tupu o Hart - o fugalaau e lanumoana lanu, o paʻu e pisa i fafo, e pei o se logo. O laulaau o le cirrus, lanu-lanumeamata.
  • Aurora - o ona fugalaau e valiina i lanu e lua: paʻepaʻe - mai i lalo, lanu piniki mai luga, i luga o le puipui.

Dicentra napellus Dicentra cuccularia

Dicentra Hood Dicentra cuccularia photo

O lona natura masani o Oregon ma Uosigitone. O le laau e oʻo atu i le maualuga o le 30 cm. O fugalaau e paʻepaʻe, faʻatasi ai ma vaʻa faʻalanu. Laʻau rosette - lush, green green, ma se lanu enaena. E masani lava o lenei ituaiga o fugalaau ua tupu aʻe e pei o se aganuu.

O lenei meaola e aofia ai le ituaiga Pittsburgh. O fugalaau e piniki ma uumi umi. O latou foliga e pei o le taliga taliga.

Dicentra goldenflower Dicentra chrysantha

Dicentra Golden-flowered Dicentra chrysantha photo

E maua lava i Mekisiko ma Kalefonia mauga. E ese mai i meaʻai muamua ona o le maualuga o le "tuputupu aʻe" - mai le 45 cm i le 1.5 mita. O ona fugalaau e samasama auro. E lua fagafao e tafe i fafo. I le fale, o le laau e le fiafia, e manaʻomia le tausiga faʻaeteete. I ona lava atunuʻu e fiafia ai o ia e nofo i fanua e afaina i afi.

Dicentra single-flowered Dicentra uniflora

Faʻaaoga faʻatasi Dicentra uniflora photo faʻatasi

O lenei ituaiga meaola e leai ni faʻalavelave faʻalavelave. Na o ni nai fugalaau lanu piniki i luga o pou. O lenei foi o se tagata ese mai laueleele o Amerika i Matu. I lo latou atunuu, o le fugalaau sa faaigoa o le "povi" ona o lona foliga. E lua ni peti pisa e foliga mai o taliga o povi, ma o le fugalaau e pei lava o lona ulu. O le fugalaau e amata ia Fepuari ma faaiuina ia Iulai. O lona uiga muamua e manaʻomia ai le osigataulaga - o se mea e sili ona faigata le tupu.

Dicentra wandering Dicentra peregrina

Dicentra wandering Dicentra peregrina ata

O laʻau laiti laʻau e pei o le wormwood, faʻatasi ai ma le paʻu lanu-sinasina, e aoina i totonu o le lapal rosette. Ua toto le laau, e oo i le 15-20 cm le maualuga. I luga o paʻu e le o iai ni mea e faʻalavelave ai ma le 5-7 fugalaau e tutusa ma fatu. O petals e manaia i le pito i luga, vavalalata i le pito i lalo ma felafoaʻi i fafo.

Dicentra Canadian Dicentra canadensis

Dicentra Canadian Dicentra canadensis ata

E fiafia tele le faletua o Kanata i ni lanu paʻepaʻe o se lanu paʻepaʻe papaʻe, e foliga lalelei tele, faia se faʻafeagaiga faapitoa i soo se tuufaatasiga i le mamanu o le togalaau.

Dicentra lanu violiki Dicentra ochroleuca

Dicentra lanu violiki Dicentra ochroleuca

O le ituaiga o meaola e iloga i le tele o faʻalavelave tetele ma le tele o fugalaau faʻalanu. O paʻepaʻe paepae ei ai le lanu samasama palapala ma e lalagaina i le lanu viole i pito.

Dicentra maliflorous Dicentra pauciflora

Dicentra maliflorous Dicentra pauciflora photo

O laʻau vaivai o le dicentra e maualalo i luga ole laʻau e matuā mataʻutia lava: o fualaau matagofie o fugalaau manogi na valiina i le lanu piniki ma se paolo o le fugalaau e foliga mai e sili atu i luga o laupepa lauiloa.