Fugalaau

Faʻapenaina o rosa e ala ile tipi i le fale

Sa faia e le fugalaau le tele o taumafaiga e faalauiloaina ia fula ma le lauiloa e pei o rosa e ala i le tipi. Ae ui i lea, e na o sina vaega itiiti na manuia. I lalo ifo, o le tele o auala o le faʻalauteleina o rosa e faʻaogaina ai mea e faʻamatalaina, o le a faʻamatalaina, ma afai e te mulimulitai i tulafono faigofie, ona mafai lea ona ausia le manuia. O lenei metotia o le toe gaosia o loʻo sili ona manuia pe a faʻatusatusa i fatu ma tui puipui. O le mea moni e faapea e faigofie tele, ma e mafai ona faʻaaogaina e tusa lava pe mafanafana, e oʻo lava ile taimi malulu. Talu ai e mafai ona ave faʻamavaeina e le naʻo le saʻo mai le togavao, ae faʻaaoga foi mo lenei mea, o mea na e tuʻuina atu ia te oe e avea o se teuga.

E faʻapefea ona tupu aʻe se rosa mai se fatu

E tele auala

O lea, mo le tipiina o se rosa, e tele auala eseese e faʻaaogaina:

  • Auala faʻafefe;
  • Auala Burrito;
  • aʻafia i se fagu e tumu i vai;
  • aʻafia i se pateta pateta;
  • aʻafia i le ato;
  • totoina togalaau i le laufanua i le taumafanafana;
  • aʻafia o meaʻai i le vaitau malulu.

O le auala sili ona masani o le mauaina o le taumafanafana i le avanoa. O le tipiina o laau e fautuaina i le taeao po o le afiafi. Semi-lignified stems, lea faatoa faatoa uma ona fuga pe ua fuga mai, e sili ona talafeagai. O le faailoga autu o le fuʻa e talafeagai mo le vaʻaia o le taimi e faigofie ai ona vavae ese ia mea. Mo le tipiina, e tatau ona e faʻaogaina se naifi faʻamalosi muamua. O le umi o le seleselega e eseese mai le 12 i le 15 senitimita, ae tatau ia i latou taʻitasi ona iai ni laupepa 2 pe 3 ma le numera tutusa o fatugaʻo. Ae e le tatau ona i ai ni fugalaau. O le fasi pepa e tatau ona le mautonu. E faia saʻo i lalo o le pona o loʻo i lalo, e pei foi o le 15-20 millimita i luga ae o le node pito i luga. E tatau ona vavae ese uma laupepa pito i lalo, faapea foʻi ma meaʻai. Ina ia mafai ona tumau le susu i le umi e mafai ai, e fautuaina e le au atamamai le aveeseina o lau o totoe, pe faapuupuu, ma tuu ai le 1/3 o latou. Ina ia faʻavaveina aʻa ma faʻaleleia atili, e tatau ona e faʻaititia le vaega pito i lalo o le tipi i se vaifofo lea e faʻaalia ai aʻafiaga (aʻa poʻo heteroauxin), ma faʻatali mo sina taimi. E le gata i lea, i le avea ai o se mea e faaosofia ai le tuputupu aʻe o le aʻa, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga e aofia ai le ½ vaega o sina sipuni o le meli meli, 200 g vai ma le tele o laulaau paʻepaʻe.

Tausiga o le gaioiga o le rose

E mafai ona faia faʻamavae saʻo i luga o le eleele. Mo le totoina, e te manaʻomia se mea e aofia ai le eleele 'aina ma le suavai mama. Saunia vaieli e ala i le pulumuina i se vaifofo mālūlū o le potassium. O le auʻau e tatau ona totō i le eleele i le maualuga o le 45 tikeri, ae o le fatuga, o loʻo i le pito i lalo, e tatau ona i totonu o le eleele. A maeʻa lenei mea, e tatau ona liligiina ma faʻapipiʻi fagu ipu taʻitasi i luga. Afai o le aso o le vevela o le a le itiiti ifo i le 25 tikeri, ma i le po - a itiiti ifo ma le 18 tikeri, ona maua ai lea o le aʻa i le mavae ai o le 4 vaiaso, ma o le a tupu mai se tamaʻi fana mai le fatuga. A maeʻa le afa o le masina, e tatau ona e amata le faʻamalosi o laau. Ina ia faia lenei mea, o aso uma e tatau ai ona aveese le fale, ma a maeʻa ona toe foi mai. A mavae ni nai aso o le faʻamalosi, e tatau ona aveese le fale mo le lelei. I le amataga o le vaitau o le tautoulu, o le a oʻo atu ai laau i le maualuga e 30-40 centimita. E foliga mai e tatau ona aveʻesea aʻa, aua o malosiaga uma a se tamaʻi talavou e tatau ona alu i le faʻavae ma le tuputupu ae o aʻa. O le mataupu lautele lenei o le vavaeina o rosa.

I le autumn, e fautuaina ai laʻau talavou e fufulu ma le faʻaeteete ma tuʻu faʻatasi ma se fasi eleele i totonu o le potu mo le teuina i le taimi o le taumalulu. Afai e manaʻo ai, e mafai ona totōina le fuga ile eli i totonu o se ulo ma tuu i totonu o se fale i totonu o se mea lelei, susulu lelei, seia oʻo i le amataga o le tautotogo.

Lueina o lala o rosa i le pateta

O aʻafiaga o lenei laau e mafai ona i ai i totonu o se pateta pateta. Ina ia faia lenei mea, i le tautotogo e faʻafefe ai se lua, o lona loloto e tatau ona tusa ma le 15 inisi le loloto. O se nofoaga mo ia e tatau ona filifilia i le la ma maua le puipuiga mai le matagi. I le pito i lalo, ia sasaa le lima senetimita o le oneone. Saunia le vavae, o lona umi e tusa ma le 20 simita. Faatasi ai ma i latou e tatau ona e tipi uma laulaau ma pine. Mai i le autalavou laiti, e tatau ona tipi uma mata. Faʻaofi le 'ulu ua saunia i totonu o le pateta, ma tuʻu i lalo i totonu o le fagu. Bury 2/3 o le uumi, ae o le mamao i le va o vavaega e tatau ona tusa ma le 15 simita. I le popofou, e tatau ona ufiufi afu i fagu tioata. O le manuia o lea aʻafiaga, o le vaega o le vaeluaga o loʻo pipii i totonu o le pusa o loʻo i ai i totonu o se faʻavalea o le siosiomaga, ma ua tumu foi le fale i le maso ma mea aoga gaʻo. O lenei auala sili ona lauiloa. Tuʻu faʻamalosia lelei le suāsusu i laau. I le taimi lava e tasi, e tasi i le 5 aso latou te manaomia ai le fafagaina i sua suamalie suamalie, o lea, mo 200 g vai, 2 tamai laulau pununisini o suka ua gaosia. A uma le afa o le masina, amata ona faʻasamaʻi le roses talavou, aveese le fale mo sina taimi. A maeʻa le afa masina, ona aveese lea o le fale mo le lelei.

Roses mai le tipiina o se fugalaau

O le aʻafiaina o le seleselega o rosa mai le fugalaau e sili ona lauiloa. Ae e aoga le mafaufau o le mea lea e tatau ai ona faʻaaoga e le o faʻaulufale mai, ae o fugalaau i le lotoifale. O le mea uma lava, aua o fugalaau faaulufaleina mai ae lei auina atu i Rusia e togafitia i vailaau faapitoa e iai le puipuiga, ma o le mea lea e le mafai ai e le vaeluaina ona maua se aʻa. O nai faʻamatalaga:

  1. Mo le aʻafia, e faʻaaogaina na o seleselega mai se fuga fou.
  2. O le sola ese e tatau ona fai sina mea itiiti.
  3. E tatau ona i ai le vaimama ma le tumutumu o loʻo i luga ma le pito i lalo (ua teuteuina le 'au e pei ona faamatalaina i luga).

O aʻa rosa mai se fugalaau e tatau ona vave vave. Ma o lona uiga afai e maua oe i se fugalaau, ona tatau loa lea ona latou foaʻi. Ina ia faia lenei mea, tipi ese fugalaau uma ma pusa. O le umi o le seleselega e mafai ona ese mai le 15 i le 30 senitimita. Mai le pito i lalo, e tatau ona vavae pepa uma laulaʻau, ma oi latou i luga e tatau ona faapuupuuina e le 2/3 o le umi. O ni mea na saunia e tuʻuina i totonu o se fagu e tumu i vai faʻafefe. O le isi, e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi faʻapipiʻiina o le vai, seia oʻo mai aʻa muamua. A maeʻa lenei mea, e tatau ona totoina ia tipi i totonu o se ulo i le tau malulu, ma i le laufanua avanoa i le taimi mafanafana. Ufiufi i latou i se fagu ipu.

Isi metotia o le faapipiiina o rosa

Tipiina i se afifi

E tatau ona tuʻuina i luga o le ato se mea e faʻapipiʻiina ai le suka o le aloe poo le sphagnum i totonu o se vaifofo o le aloe (1 part juice and 9 parts water). Ona tatau ai lea ona afaina le ato ma fetaui lelei. E tatau ona tautau i le faamalama. Ona o le maualuga o le susu i totonu o le taga, o se ituaiga o puao, ma pe a ma le 4 vaiaso o aʻa muamua e aliali mai i luga o le oti. Ona latou manaʻomia lea ona tulaʻi mai, e pei ona faamatalaina i luga.

Totoina togalaau i le taumalulu

O lenei metotia e faʻaaogaina e faʻasaoina ai seʻia oʻo i le amataga o le tautotogo. Faatasi ai ma le amataina o le vevela, e mafai ona latou maua aʻa ma amata ona ola. O le manatu o le vaʻaia o le a le aʻafia seia oʻo i le tautotogo ma tumau ai pea ola. O le mea moni, e le faigofie i taimi uma ona teu le meaʻai uma i le taumalulu i tulaga o potu. Ma o nisi taimi o loʻo i ai i le tautoulu lea e masani ona tupu mai ituaiga eseese o le rose. Ina ia faia lenei mea, ia eli le tipi i totonu o le palapala. Ma ina ia puipuia mai le malulu malulu, e tatau ona tuu se fale malulu i luga. I le tautotogo, toe faʻapipiʻi le aʻa i lona nofoaga masani.

Burrito Metotia

O lenei metotia e le aoga, ae o loʻo sili ona lauiloa i le au fai togalaau. O le vaega pito i lalo o sauniuniga sauniuni e tatau ona togafitia i se meafaigaluega e faaosofia ai le fausia o aʻa (epin poʻo aʻa). A maeʻa lenei mea, e tatau ona afifiina le tipi i le talavai susu ma tuu i totonu o le pogisa (mai le 15 i le 18 tikeri) le nofoaga mo le afa masina. Ma pe a mavae lenei vaitau, o aʻa e tatau ona faia i luga o le tipi.

Trannoy Way

O le uiga o lenei metotia, o le muamua lea o le tipiina o tipu i ni mea e selesele ai, e mafai ona latou faʻaaogaina le aofaʻi maualuga o le maikisa mai lau. O se taunuuga, o le a sili atu ona mausali ma malosi. O faufautua e fautua mai pe a maeʻa le galu o le fuālaʻau autu (e masani lava ia Iuni poʻo Iulai), e tatau ona e filifilia ni togi talafeagai ma vavae ese le pito i luga ma se fugalaau matala ma 2 papatusi laulaau. A maeʻa ona pupuʻu i le vaega pito i lalo o nei tipu, e tatau ona vavae ese i latou. E tatau ona faia lenei mea i se taimi puupuu lava, e aunoa ma le faʻatali mo lau laititi e aliali mai fatugaʻo. E tatau ona vavae ia afaina e pei ona faamatalaina i luga. O latou umi e tatau ona tutusa ma le 20 simetimita, ma e tatau ona latou tipi uma laulaau, ma totoe ai na o le 2 o le pito i luga. O ia mea e tatau ona vave totoina i eleele tatala ile maualuga o le 45 tikeri. I lenei tulaga, e fautuaina le totoina o ni nai vaega i totonu o le tasi pu. I le avea ai o se malutaga, e faʻaaogaina fagu palasitika e 5 lita, e tatau ona vavaeina ai le vaega pito i luga. E le aveesea muamua aʻo leʻi oʻo i le amataga o le vaitau taumalulu, e tusa lava pe amata ona tupu laulaʻau ma lālā laiti. O seleni e tatau ona maua ai le faʻaleleia lelei o vai, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻapeina o le eleele.