O le togalaau

Paschatka Tomato - mea lilo ma fautuaga

A oʻo ina totoina fuamato, e tele meaʻai taumafa e faʻaogaina ina ia maua ai se fua maualuga. O le tamato i le taimi e tasi e amata ona tuʻuina atu le tele o fuālaʻau. E taʻitaʻia ai le totoina ma le faʻaitiitia o le gaosiga. Ina ia pulea le tuputupu ae, faʻaaoga le gao o tomato.

O le a le pine pine?

I totonu o se tamato, i fatu taitasi o le lau, amata mai i le taimi muamua, e mafai ona tupu se tipu. O se vaega o le mea autu ma e le ese mai i le ituaiga tuputupu ae. O laupepa o loʻo i ai i luga, o pulumu ma fualaau aina o loʻo tuʻuina. O nei aʻa i le laasaga muamua o le tuputupu ae ua taʻua o le fanau fanau. Afai e te lafoaia, ona amata lea o le lala laau ma amata ona mafiafia. Ovaries e fai i luga o lima o laasaga ma le tele o mea e tupu i fua. E mafua ai ona tatu uma fua. O se tasi o laasaga e mafai ona tuputupu ae malosi, e amata ona taitaia e faatatau i isi ma avea ma autu autu.

Ina ia tutusa le fua o laulaʻau lanumeamata ma le numera o fualaau aina, fetuunai le avega, faʻaaoga le totoina o tomato i totonu o le kiona. O le aveʻesea lea o ni aʻa e le talafeagai i totonu o axils o le laʻau ao lei amataina le malosi o lo latou malosi.

E sili ona lelei le aveeseina ae leʻi tupu ae i se umi e le sili atu ma le 5 cm. E oo lava i lenei lapopoa, o le laasaga e fai sina mea itiiti e toso mai ai meaʻai ma aveeseina e le afaina ai le tamato. Afai e te aveesea i se taimi mulimuli ane, ua manua le tomato ma ua le toe maua ai le gaosiga.

O le a le taimi e tatau ona totoina ai se tamato?

O muamua laasaga ua mafai ona vaaia i fualaau. O le mea lea, pe a tulaʻi, e vave ona latou aveeseina uma le tele o tanu, lea e mafai ona tusa ma le 1 cm le umi. O se galuega galue, ae o le a laveaiina ai oe mai le avega mamafa o le tausiga o le galuega i totonu o le kiona.

A uma ona totō i le eleele i se nofoaga tumau, o tamato e amata ona faia ma le malosi ni laasaga. E tatau i taimi taʻitasi, a itiiti ifo, a maeʻa le 6-7 aso ona pasia lea o laina ma aveese ni aʻafiaga e le tatau ai ao le i amata ona ola.

Aveese tamaititi aoga i taimi uma. O le vele o le Tomato o se vaega taua o le galuega tausiga i faʻatoʻaga o tamato. I totonu o greenhouses, o lenei taotoga e faia e tusa lava pe amata le seleselega.

E faʻapefea ona tuʻu tamato?

O le faʻavaeina o laasaga i le faʻamaoni ma le le faʻamaonia o ituaiga o tamato e ese. Mafaufau i auiliiliga tulafono mo le totoina o tamato, e faalagolago ile ituaiga o vao.

Totoina o se tamato ma se vao vao

O ituaiga faʻalauiloaina e faʻaalia i le le faʻatapulaaina o le tuputupu aʻe o le apelaʻau autu ma laʻau uma. Afai e te le totoina ia laau totō, ona latou vave faʻaaogaina lea o le voluma atoa i totonu o le kiona, ma e le mafai ona e maua se fualaau maualuga.

E faʻapefea ona tuʻu tomato i totonu o se fale kati ma se ituaiga o vao? Faʻalagolago i la latou ituaiga, latou te faia, tuʻu ai le tasi, lua, faʻapea foʻi ma togi tetele e tolu.

A oʻo ina amataina, e aofia ai na o le tasi le mea, o laasaga uma i le axils o laulaau ua aveeseina, ma na o pupu autu lava e iai ni fugalaau suamalie. I totonu o greenhouses, e faasolosolo malie ona faʻaitiitia le tomato ma tuʻuina le au i luga o le palapala, ma o loʻo faʻaauau pea ona aveʻesea laasaga uma.

Faʻatuʻuina ile lua po o le sili atu faʻauʻau autu, i le faasologa, o le aofaʻiga o telelaʻau e totoe e tupu. Latou te liliu atu i ni fualaau suamalie ma avea ma faʻaʻau faaopoopo. O isi uma lava togi o loʻo faasolosolo malie lava ona aveeseina, ma puipuia ai i latou mai le galo.

Faʻaaogaina o se tamato ma se togavao faʻatau

Eseesega ma se ituaiga o vao e sili atu ona faigata nai lo le faʻamamaina. E i ai pea se avanoa e aveese ai le fana na manaʻomia, lea o le a faʻaauau pea le tuputupu ae o le fale atoa.

O le ata autu o le tomato o le tomato e masani lava ona maeʻa, o lona uiga. ua maeʻa le tuputupu ae, fai se pulumu i le pito. Afai o le taimi lava e tasi e aveese uma laasaga, ona leai lea o se tuputupu aʻe luga o le laau. E le o toe avea ai ni fuifui ma ni fugalaau fou ma laʻau. O le seleselega o sea tomato e faatapulaaina i fua na o fua muamua.

Ina ia aua le aveesea le fanau talafeagai e usitaia tulafono nei:

  • ua aveesea i latou nai lo le tuputupu ae i le 4-5 cm;
  • ao lei amataina le aveeseina, ua fuafuaina le stepon, lea o le a avea ma tupuga tuputupu ae autu;
  • pe a le masalosalo e uiga i le aveeseina o le pana, ua tuua e tupu, ona mafai lea ona faapipii, faatumu le tuputupu ae.

Pasynkovanie Tomato i ata e sili atu ona manino le faʻaalia o le nofoaga o le aveesea o le tele o tanu ma le fausiaina o se togavao.

Eseesega ma faʻapipiʻi faʻatasi ma se ituaiga e sili ona maualuga o le laʻauina o le vaomatua e iai a latou lava mea faʻapitoa i le tuiina. I le taimi nei, o ituaiga tamato e leai ni laasaga na fafagaina. Afai e te aveesea uma tisi moli i le pulumu muamua, ona sosoo ai lea, e mafai, i se tulaga aoao, ae le o le laasaga. O na tamato e aofia ai, mo se faataitaiga, Alaska, White filling 241, Vershok, Bonnie M, Gavrosh, Gribovskiy 1180, Moskvich, Rocket, preberc Siberian, Yamal.

O le tele o ituaiga faʻatoʻaga e ola i le malae vaʻaia e le o laʻau, aua e mafua ai ona faʻaitiitia le fua. Pasynkovka Tomato e sili ona talafeagai i tulaga o le lau vevela, aua latou te taumafai e maua le maualuga o le gaosiga, toe faʻaaogaina le tau o le tausia o se taugatagata.

E faʻapefea ona faʻaaoga le tui?

O le auala sili ona taatele e aveese ai pulu e vavae ese o latou lima.

E fautuaina e faia lenei mea i totini lima. Latou te faia le taotoga i le afa muamua o le aso, pe a sili atu le malie o laʻau, o le a vave ona momotu ese pupu.

O le stepon ua patipati i le limamatua ma le tamatamailima, ona luluina lea i itu faafeagai seia vavae ese mai le laau. O se manuʻa itiiti e aliali mai i le nofoaga o le pusa. Seʻi oʻo i le iʻuga o le aso, o le mea e faʻaumatia ai ma le faʻamaʻi pipisi o le a le ulu atu i ai.

E mafai foi ona tipiina ni laasaga i se naifi poo seleulu. A faʻaaogaina se meafaigaluega tipi, e tatau ona faʻaaoga tulafono nei:

  • e tatau ona faʻamafaʻi le taua i le mafiafia o le paʻu ina ia leaga le leaga i le taimi o le seleselega;
  • o suiga e tatau ona vave ma sao ina ia le faaleagaina ai le totogo o loʻo tupu pe o isi totoga taua;
  • pe a uma le taotoga i luga o se tasi laau, aʻo leʻi siitia atu i le isi, e tatau ona faʻaaogaina le meafaigaluega i se vaifofo vailaʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, 1% o le vailaʻau pisia poʻo le 1% o le potassium pati;
  • tuu se fasi ata e tusa ma le 1.5 cm e taofia ai le fausia o ni vaovao fou e le tatau ai i lenei nofoaga;
  • o le tipi ese vaega o loʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa ma ave i fafo mai le katevala ina ia le faʻaosofia ai le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi mai falemaʻi.

O nisi taimi pe a maeʻa le taʻavale, pe a mavae sina taimi i le nofoaga na vaʻaia ai le fana, o le a amata ona tupu se mea fou. E mafua mai i se fatuga moe, lea sa i totonu o le fatu. O le mea lea, e tatau ona e aveeseina pea laasaga.

O nisi taimi e amata ai ona tupu se pupu fou i le vaega pito i lalo o le tamato pe a mavae se taimi umi, pe a uma ona fai ni pulumu. O le sola ese mai foi o se mea e moe ai, ae o le a le mafai ona fausia i luga o lenei nofoaga. O lenei mea o se mea e ese mai le tele o mea taumafa, pe o le tomato e maua ai le tele o meaai paleni, o le mea lea o le foliga mai o isi toga ua faaosofia. Ina ia aua neʻi faʻaitiitia le laau ma aua nei faʻafefeina le totoina, o nei laasaga e tatau foi ona aveeseina i se taimi tatau.