Tala Fou

Totoina o fualaau aina i luga o taʻavale

O le tele o fai togalaau e feagai ma le faʻafitauli o le leai o se avanoa avanoa i luga o la latou saite. Mo se faʻataʻitaʻiga, e te manao e fai lau lava peina po o le apu, ma e lava le avanoa mo le 2 greenhouses ma ni nai moega. O se fofo sili ona lelei i lenei tulaga o le totoina o fualaau aina i luga o se ala e pipii i se lagolago. O lenei metotia sa muamua faʻaaogaina e tagata Peleki ma Farani.

E faapefea ona ola se laau i luga o se auala

A ola laau i le faʻaaogaina o auala, o loʻo i luga o se lagolago i le vaalele tutusa. O mea taua o lenei auala:

  • maualuga le malamalama;
  • faaititia le lamatiaga o faamai ona o le lelei o le feoaiga o le ea;
  • sili atu le aoga o le suavai pe a faatusatusa i se fua o laau fua masani;
  • fua lelei;
  • E talafeagai mo ituaiga uma o laau ma laau afu.

Taumafai e filifili ni laau laiti e tutupu lemu ma e le maualuga maualuga. Ia mautinoa e siaki ma le tagata faʻatau mea o loʻo faʻaaogaina pe afai o loʻo e faʻatau se fatu ile vasega pepe. O le tui e avea o se pule faʻatonutonu o le tupu aʻe o aʻa, ma e fesoasoani foi e faʻaititia le tele o le fua. E mafai foʻi e le faʻatauga ona faʻagata le maualuga o le laau lava ia. Mo se faʻataʻitaʻiga, ave lua apu o le ituaiga e tasi. O le tasi o le a oʻo atu i le 9 mita le maualuga, ma o le tuputupu aʻe o le isi o le a taofi i le 2 mita. O le faatosinaga lea o le faʻatauga.

Mo le tuputupu ae i luga o vao, ia faʻaaoga laau i luga o se faʻatauga o le a faʻagataina ai le tuputupu aʻe o le laau i le opo, poʻo le vaeluagalemu. O le laau ua fausia e le tatau ona sili atu i le 3.5 mita le maualuga.

Sue le pale

Cordon Horizontal

O lenei metotia e faʻaaogaina mo pears, plums ma apu. O le poloka e tatau ona tasi. O le a avea o se ituaiga o koluma. O lala tetele e lua ua salalau ese ma ua nonoa i le pa e tutusa ma le eleele. O auala i fafo e tatau ona tupu i le afa mita le umi, ona teuteuina lea. E mafai ona e filifilia la latou ala, tuʻuina atu foliga o loʻo manaʻomia mo mea faitino po o fuainumera. I le ala, pe a fai e tele atu leisi, ona taʻua lea o le "faalua faʻamau."

Fan

O le ogalaau o le laau e faapuupuuina i le afa mita, ma o laasaga lalata e taʻitaʻia e ave uʻamea ma faʻasolosolo. O isi totogo ua faia i luga ia i latou. O se auala lautele e faʻaaoga i ituaiga uma o laau.

Trellis ma le pama

O lala o le laau e tutusa lelei ma le eleele i le tele o vaega, o le mamao i le va e tatau ona tusa ma le 30 cm. O le paateta e eseese i le faasolosolo i luga o lala i le maualuga o le 45º.

Mo le nofoaga o le pa i le lumanaʻi, filifili nofoaga lelei. O le faavae o le mamanu o pou o loʻo faʻapipiʻiina ai laupapa laupapa, poʻo le uaea. O le ogalaau o le laau lava ia e faʻapipiʻiina i le pou. Lokaina ia lala i le tulaga manaomia ma faʻapipiʻi i luga o tagata osooso.

O manaoga mo le totoina o laau, le loloto o le lua, o le tuufaatasiga o le eleele ma le faasologa o le vai e tutusa ma le tulaga o laau masani. O le totoina e mafai ona vavalalata le tasi i le isi, faʻalagolago i le faʻavaa faʻavae.

Faatulaga ituaiga o laau ina ia maua ai le sili ona lelei o le felafolafoai.

O se mea manaia e mafai ona ausia e ala i le faʻapipiʻiina o se paʻu ma se pa puipui, lea e totoina ai laau i se vaitau e totoina ai o latou lala tuputupu aʻe, e tasi le lanu lanumeamata. E ese le matagofie, ma o fua e ola ai i luga e maua ai sea fale e sili atu le matagofie.

O le tele o foliga ma faʻailoga o le a alu i ai faʻalapotopotoga e faʻatapulaʻaina e ala i ou mafaufauga.

Teuteu

O le teuteuina o fualaau aina suamalie o le vaega sili lea ona taua o le faagasologa atoa. E talafeagai le faatumauina o le foliga o le pale, puipuia faʻamaʻi ma puipuia le tafe o pupu. O laau talavou e tatau ona teuteuina i le tausaga i le amataga o le tautotogo. O tuusaunoaga o cherry ma plum, lea e sili ona teuteuina i le tautotogo o le tautotogo - i le amataga o le taumafanafana.

A amata le fua, ona amata lea o le teuteuina o le taumafanafana. E tatau ai ina ia le faʻaaluina e le laau ia punaoa i le tuputupu aʻe ma le tuputupu ae o laulaau, ae tuʻu uma atu ia i latou e fua mai. Taumafai e tipi ese tipu i se taimi puupuu e mafai ai, ma aveese faʻamaʻi ma mamago lala.

E faaopoopo atu i le teuteuina, e tatau foi ona e toso ese fua. Ioe, o le a faʻaitiitia ai le fua o le gaosiga, ae o le a fesoasoani i le faʻaleleia o le tofo o fua o loʻo totoe.

O le auala faʻaaogaina o le fuaina o laau 'aina lelei e faigofie ona faʻaogaina, faasao nofoaga avanoa ma suia le togalaau e sili atu i le amanaiaina. Faʻamau i luga o le puipui o le fale tuai ma totō le peleni. O se fale e le malu puipuia o le a avea ma se mea matagofie. E tutusa lava le mea e mafai ona faia i le puipui o le fale poʻo le faletaavale, pe mafai foi ona e faia se laititi laititi o puipui lanumeamata i totonu o le lotoa, o le a ola ai fugalaau i le tautotogo, ma o le a mafai e lau fanau ona taʻalo iina mai le taeao seia oo i le afiafi.