Fugalaau

Fuga fugalaau

O tausaga uma lava, e pei lava o le fugalaau fugalaau uma, totō laau fou o le taumafanafana, moemiti i se togalaau e le masani ai, susulu ma sili ona le masani ai.

O le tausaga na teʻa nei, na ia faʻalagolago i le vaivai ma le faʻavaivaia.

I le avea ai ma se tama, sa ou mafaufauina lenei laau mai le aiga o Norian, ae o le tagata fai lafumanu na ou feiloai muamua ia te ia. E sili atu le manaia o le matamata pe o le a le malosi o laau toto mai laau toto, lea na faaali mai ai ni ata e lua-lanu-ata. E tele naua le tele o lanu felanulanuaʻi e leai se uiga e lisiina ai; vaʻavaʻai i ata.

Gubastik (Mimulus)

E tusa ai ma le tasi lomiga, o le igoa o le genus mimulus (Mimulus) o lona uiga o le "mime, magician" ma e sau mai le upu Latina mime. E tusa ai ma se isi faʻaliliuga - mai le latina Latin - "manuki" (o le siakiina o le fuga o le fuga foliga e pei o le paʻu o se manulele leaga). I le fale, i Amerika, latou te faaigoaina o ia - fugalaau manuki (fugalaau manuki). I Rusia, mo fugalaau e le masani ai - o le pito i luga na punou i tua ma o le pito i lalo na tulei i luma - ua taua o le fusi. I le faʻaopoopoga i laulaʻau, o le teuteuina o fugalaau e tuʻuina atu i lauulu, faʻapupulaina ai le aafiaga o le vevety i le pito i lalo. Ae le gata o se mea matagofie, o nei mea uma o le "faia-elu" e taua tele i le biologically, e pei ona faaalia ai iniseti le ala i le nectar.

O le tele o mea e aofia ai le tusa ma le 120 ituaiga taʻitasi ma faʻalauiloa. I luga o le faʻatau, o le mea sili ona taatele o paluga fefiloi o mimulus mimulus (Mimulus x hybridus), o matua e tele ituaiga o ituaiga, ma o le tele o migulus tiger, pe o le mea e lauiloa. O le mea moni, i tausaga talu ai nei, na faʻatau atu foʻi ituaiga faʻatoʻaga - faʻataʻitaʻiga, Viva ma samasama, Magic Spots i kulimi-paʻepaʻe, Calypso ma fugalaau lanumumu-lanu moli (naʻo le autu, lanu lanu o loʻo faailoaina, ae le o le lanu avanoa).

Ae maise lava mo le tautau o ato, na uʻuina e Peretania se ituaiga o manumanu Brasskey ma fugālaau moli matagofie. E tupu lelei ma fuga lelei i totonu o le paolo i le taimi o le taumafanafana, ma o le mea sili ona taua - e faʻafeiloaʻi lelei le mago o le meaʻai.

O fatu e laiti tele, na o le pefu, i le 1 kalama o latou mea e oʻo i le 7000 fasi vaega! E le mafai ona tufatufaina fatu ile luga o le meaʻai, o le mea lea o le a manaʻomia ai se togi i le vaega o 2-3 laʻau moni. E totoina fua i le masina o Mati-Aperila i pusa, lea e manaʻomia e puipuia ai le susu i tioata poʻo ata. I le vevela o le 15-18 ° pine e tulaʻi i le lua vaiaso. E sili atu le suamalie o fualaau mai le pamu moli - latou te matua vaivai lava. Ae o loo vave ona latou atinaʻe, ma e oo atu i le faaiuga o Me, a oo mai le taimi e totoina ai fatu laau i le togalaau, o laau laiti e tutupu ae e fuga mai.

Gubastik (Mimulus)

E mafai ona faʻalauteleina tamaiti e le gata i fatu, ae faʻapea foi i le vavaeina. E faigofie lava ona maua ni aʻa faaopoopo, e na o le vavae ese ma totoina ai laau fou.

O tusitusiga ua faailoa mai ai o le mimulus o se mea faʻapitoa, ae e mafai foi ona atiaʻe i se paolo malu. I laʻu togalaau, na ou aveina ai se nofoaga i luga o le pa. Mai le itu i saute ma sisifo, na tapunia ai togalaau ma fale ma laau, o lea na leai ai se paolo malulu, ae o se ata malulu, aemaise lava ona e masani ona timuga i le taumafanafana. E le gata i lea, mai tafega na taatia i luga o le taualuga o le fale, o le timu e timu pea lava pea, lea na paʻu saʻo i luga o laau totō, lea latou te fiafia i ai.

Na totogo fua mai Momi seia oo i le faaiuga o Iuni, ae na faasolosolo malie le fuga o fugalaau i le pito i luga, ma o taoto na taoto. Ma o laufanua mafiafia na liua i ni paʻu ma ni fugalaau laiti e seasea i luga o le pale. O le tuaoi na le mafaamatalaina, na tatau ai ona taina laau ma fafagaina i le fugalaau mafiafia ina ia mafai ai ona tupu pea lau fugalaau (o se auala sili ona lauiloa o le faaumiumi o le totoina o nisi o taumafanafana).

O le tele o kamupani Rusia e faʻatau fatu i fafo. I le taimi lava e tasi, o le mea e leaga ai, o le uluaʻi igoa - ituaiga o ituaiga e le o taimi uma e lolomiina i luga o afifi. Ia, afai e le o se faaliliuga i le gagana Rusia, e masani lava o "igoa" o loʻo fatuina. Ma e tupu foi le ituaiga o ituaiga o loʻo faʻatau atu i lalo o igoa eseese.

Gubastik (Mimulus)

O le taunuuga na sili atu nai lo oʻu faamoemoega. I le vaiaso mulimuli ane, na amata ai ona tutupu mai ai ni aʻa laiti, lea na amata ai ona tafe mai pupu. O le tele o furanuga na sili atu ona tele ma umi atu nai lo le mea muamua. Na o fulu muamua lava na taofia le tupu aʻe o le fala. E tusa ai ma loʻu poto masani, ou te fautuaina oe e teu ia laau e aunoa ma le faatali mo se toilalo atoatoa o la latou teuteuga, ona e faamemelo lea i le kapeta fugalaau seia oo i le faaiuga o le taumafanafana.

E le na o le lelei i le fugalaau. E mafai foi ona faʻaaogaina e pei o se atigi fagu, toto i fugalaau ma atigipusa i le pito i matu o le fale, ae i lenei tulaga e tatau ona maua pea le tele o vaiinu.

O le isi fusi - lanu samasama (Mimulus luteus) - e mafai ona totō e pei o se taumafanafana i luga o auvai o se vaʻa teuteu, lea e fua mai ai ma faʻalauteleina ai fatuga fatu.

O vao vao e mafai ona malulu i le potu. Ina ia faia lenei mea, i le tautoulu, o laau ua filifilia ua totoina i totonu o ipu, tipi latalata ile zero ma tuu i luga faamalama matala malulu.

Gubastik (Mimulus)

Tusitala: O. Signalova