Fugalaau

Phlox togavao totoina ma tausia Vaʻai faʻataʻitaʻiga Vaʻalele faʻasalalau i tafatafa o laau E tupu mai fatu

Phlox faʻatoʻaga faʻatoʻaga ma tausia ata i totonu o le togalaau

Phlox - o fugalaau pupula matagofie mai le aiga cyanotic, o loʻo teuteu, e faʻaaogaina i le fausiaina o moega fugalaau. O laau matagofie ua i ai ni tulaga lelei, mo le au fai togalaau na latou alolofa i lo latou le mautonu i la latou tausiga, o le malosi e ola ai i tulaga eseese o le malamalama, ma le ola i luga o soo se eleele. O Pusi e tu mo se taimi umi i le tipi - e masani lava ona maua pe a teuteuina totonu o potu nofo.

O tupu o Felu e ola i luga o fugalaau mo ni tausaga se tele, o feagai ma le taumalulu, malulu malulu. Na totoina e le au faʻatoʻaga le tele o ituaiga e eseese i le paolo, le maualuga o le laau, tumau, ma isi faailoga. O lenei ituaiga o laau totō o se tasi lea o mea sili ona lelei i totonu o le fugalaau mo le umi o le fuga, o le gafatia e ola ai gutu.

E mafai ona e maua lau oe lava laau e ala ile mauaina o fatu poʻo se aʻa. I auala uma e lua, e vave lava ona tupu le tuputupu ae o se tagata matutua, lea e amata ona fuga i le taimi sili ona puupuu.

Totoina o phlox i luga o le eleele avanoa ma tausia lelei

O Phlox e mafai ona ola i le toetoe lava o soo se eleele - e le lelei. Ae o mea e sili ona lelei e leaga. E fautuaina e faʻaopopo sina lime i le palapala e faʻaleleia ai le faʻatupulaia o tulaga o le laau.

E amata ona saunia le nofoaga i le tautoulu: latou teliina ma le totoʻa le eleele, lea e aveeseina ai rhizomes vao ma pebbles, talu ai i le amataga o le vaitau e le mafai e vao vao ona teena vao vao.

Filifili vaega sili ona malamalama o fugalaau fugalaau, aua e fiafia le phlox ile la. O le tuusaunoaga o le toto, o ana petals e mafai ona vave mou atu i le susulu o le la.

Afai e iai ni lanu uliuli o laʻau, e sili atu ona faʻafefiloi i latou i le malamalama, o le afiafi ma le aoauli o le a foliga mai e lelei le fugalaau.

E faapefea ona toto le phlox i le eleele tatou te tilotilo ai i le vitio:

O le tausia o le phlox e faigofie. E tatau ona faʻaauau ona faʻaauau pea le palapala palapala, e aveese vao i le taimi. Ina ia mafai e le fugalaau ona faʻamalieina faʻamaʻi vave, o lea taimi e manaʻomia ai ona e faia ni fomai.

Mo phlox panicled, e le afaina po o fea e tupu ai - i le paolo po o le la. Ae o ituaiga eseese e manaʻomia le la. O na ituaiga ma isi ituaiga o laau e manaʻomia ona faʻaleleia i le taimi nei ina ia latou vave vave ma oʻo i se taimi talafeagai e ola ai i fomu manaʻomia.

E tatau ona lava le folasia, ae pala. O le tuusaunoaga o vaiaso pe a vevela tele i fafo ma e itiiti lava le faʻafefe. Ona vave tele ai lea o le suavai o le eleele, o lea e manaʻomia ai ona e fafagaina le fale tele. O lenei faiga e faia i le aoauli, i le leva o le aoauli.

O se vaega o ituaiga o phlox i fua o fatu laau. Ae e le o se 100% faʻamaoniga. Ina ia mafai e le laau ona gaosia fatu, le maualuga o le vevela ole ea, tulaga lelei o le alualu i luma, ma le tausiga lelei. O le mea lea, aua e te popole pe afai e leai ni fatu - o se mea taatele lenei.

Autumn Phlox Care

Aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e manaʻomia le puipuia o phlox mai le malulu, faʻafefe i le eleele poʻo le humus, faʻalelei. O le mafiafia o le laasaga fautuaina o le 8-12 cm, lea e lava e puipuia ai gaʻo lalo ifo mai le malulu. O se faʻatagaga faʻatagaina e mo laau talavou 1 tausaga.

O Phlox, o loʻo maʻi i maʻi faʻamaʻi, e manaʻomia ona togafitia i le maʻi mama, lea e faia ia Oketopa, pe a faʻaumatia le tele o pupu.

E masani lava, o laau toto e faateleina le fatu, ae leai se taimi e faia ai lenei mea ao le i toʻa. Ina ia maua mai fatu, e aveeseina vao mai le fugalaau ma le palapala ma totō i totonu o fagu o loʻo teuina i totonu o le fale seia oʻo ina tumu atoatoa fatu.

Autumn o se taimi sili lea mo le toe faʻafouina o phlox ma le gafa, lea o le a talanoaina mulimuli ane.

Pe a faʻapipiʻi le phlox

O le phlox faʻavauvau o se mea totino e le manaʻomia ai le gaosiga masani. E lagona le toʻa i le 15 tausaga i le tasi nofoaga. Ae talu ai ona o le tupu aʻe o taamilosaga i fafo ma le matua o le ogatotonu o le laau, ua fautuaina e toe faia ma toe totoina ia le itiiti ifo ile 5-7 tausaga.

Faʻafefea ma le taimi e fafaga ai le phlox

Phlox fafaga i le tele o taimi i se vaitau:

  • I le tautotogo, i le masina o Me, ao le i fugaina - faatasi ai ma le kulimi ma le potassium. O le kulimi o le potassium e atoatoa.
  • I le amataga o Iuni, o le fafagaina o le toe faia, faaopoopo le superphosphate i le potassium nitrate, lea o le a faaosofia ai le fuga ma le fuga.
  • I le amataga o Iulai, fafagaina i le taimi lona tolu, faʻaitiitia le fua o le nitrogen.
  • I le tau faaiuiuga o Iulai, latou te fafaga na o le phosphorus ma le masima masima.
  • O le taimi mulimuli lea e fafagaina ai le phlox ia Aokuso, ona faʻamafanafana pea. Faʻaaoga fusi phosphoric ma potassium.

O le faʻaaogaina o fualaʻau taʻitasi ua fuafuaina e pei ona taua i lalo: o se faʻataʻitaʻiga o le faʻamalolo poʻo le granular (poʻo se faʻafefiloi) i le 10 lita o le vai. Faʻaalu lenei tali i sikuea sikuea.

O se mea sili ona lelei mo le phlox o fuga o manu felelei, lea e faʻalauiloaina aʻo lei tupu le phlox. Tuʻufaga 0.5 l. pulu mafiafia i luga o se pakete vai ma sasaa 1-2 lita o fofo i lalo o le togavao.

Faʻafouina o le phlox e ala i le vaevaeina o le vao

Soo se phlox e tatau ona vaevaeina i ni vaovao eseese ina ia latou masani ona atiae ma ia foliga lelei. O le faʻatinoga e faʻatinoina ia le itiiti ifo ma le tasi i le 5-7 tausaga, ae e mafai ma sili atu - i taimi taʻitasi 3-4 tausaga. Latou te le filifilia se vaitau faʻapitoa mo lenei, o le fevaevaeaʻiga e faia i soo se taimi mafanafana.

Ua eliina se togavao i se lio, ua aveeseina mai le eleele ma ua faapuupuuina pupule i le 10-15 cm le umi. E le gata i lea, o se matau, o se suo, o se naifi, o le vaomatua ua vaevaeina i ni vaega ma le 2-5 fatuga o le faafouina i totonu taʻitasi. Leai se mea e te popole ai i aʻa: e umi ma atiaʻe.

O lua e nofo ai le laau e tatau ona saunia muamua, o lona uiga, i le tautoulu ua sauniuni mo le tautotogo, ma i le tautotogo - mo le taumafanafana. O le mamao i le va o lua o le 60 cm mo le maualuga o palaka ma le itiiti ifo mo le malologa.

O le lua ua tumu i le faapalaga (0.5 pakete), mea faʻaleleia o minerale, lefulefu o se punavai o le pasela. Afai o le pH o le palapala o se mea manogi (pe itiiti ifo i le 5-7), e tatau ona sasaa se ipu malamalama i totonu o lua. Aʻo leʻi totoina le phlox, o mea uma o loʻo i totonu o le lua e faʻafefiloi lelei ina ia mafai ai ona aʻafia se aʻa.

E sasaa le vai i totonu o le lua ma tuʻuina se fatu. Latou te momoe faʻatasi ma se meaʻai, ia mautinoa o fatuga o le toe faafouina e ufitia le eleele i le 5 cm. Ona latou tosoina lea o le palapala, faʻapipiʻi pe a tatau ai.

O le vaega mulimuli o le totoina o le mulch o peat, leaf leafter or humus, o lona mafiafia e 10 cm. E manaʻomia lenei vaega e faia ai ni tulaga lelei i le eleele ma faʻavaveina ai aʻafiaga o laau fou, aua e tatau ona latou maua le taimi e faia ai lenei mea aʻo lei oʻo i le malulu.

Fesuiaiga o Phlox

E i ai isi auala e toe faʻaleleia ai laau toto. Latou te uuina se fao vaiti, maʻoti, e vavae ese ai le ogatotonu o le togavao, togafitia le nofoaga na tipiina i se vaifofo vaifofo o le palanala ma tuu ai le humus i luga. E mafai ona totoina le vaega o le laau i se isi nofoaga pe vaeluaina.

Faʻaleleia o Phlox e ala i tipi

Faʻaleleia o Phlox e ala ile tipi ata

O laulaau lanumeamata e faʻaaogaina mo le faʻalauteleina, lea e seleseleina pe a oʻo i le 15 cm le umi o le seleselega. O se taimi lelei lea e sili ona lelei ai aʻa, ona oʻo ai lea o le malosi i le gasologa o le tausaga.

O le tipi ese o le mama, ia mautinoa o loʻo ola pea le tina ma le itiiti ifo ma le toʻalua atinaʻe. O tamaiti laiti e tutu i totonu o le vai mo le itula e puipuia ai mai le saluina i le taimi o le totoina ma faatelevaveina le faagasologa. E le aoga le taofiofi o le gutu i le vai i se taimi uumi, ina ia aua le mafua ai le faagasologa o le faagasologa.

  • A o leʻi faʻapipiʻi le vaʻaiga i le eleele, ua vavae le fuʻa fugalaau, ua toso ese laulaau pito i lalo, o le vaega o totoe e vaeluaina ina ia faʻaitiitia ai le faʻaleleia.
  • O le umi o le fatu toto totō e 6-10 cm.

Lafoaʻi phlox ata

E mafai ona totō le fatu matua i totonu o le paolo i luga o se moega fugalaau pe uu i luga o se windowsill. Ua faateleina le sao o le phlox pe a ufiufi i pepa susu. O le tipi e faʻapipiʻi loloto i totonu o le eleele e na o le 2-3 cm, faʻapipiʻi le paluga o le palapala. Ia mautinoa e mataʻituina le susu o le eleele, e mafai ona e ufiufi le 'au ma se fagu paʻu paʻu ma aveese le tapuni mai le ua mo le lele. 6-14 aso i le maea ai o lenei taotoga, e tupu ai aʻa.

Le faʻaaogaina o vaomatua mo le toe gaosia o le phlox

O le seleseleina o le Autumn o se mea totō lelei mo le toe gaosia o le phlox. Aokuso-Setema e talafeagai mo le seleseleina, e ui lava i luma atu e mafai foi ona selesele totogo, totoina i nofoaga malulu o le togalaau. A totō le laau, o le a totogo lelei i le tautotogo.

E taua tele le totoina o lapisi, ma tuu le tele o alavai i lalo ole eleele, lea o le a mafua ai se taumalulu matagofie ma le tuputupu ae i le tautotogo.

Faʻasolo mai le phlox mai fatu

Phlox fatu photo Matou te tupu le phlox mai fatu

O fualaau o Phlox e matua lelei lava le totoina, o lea e totoina saʻo ai i le eleele i le tautotogo. E toatele tagata e fiafia e lulu le fatu o le phlox ao lei oo i le taumalulu, e faaaoga ai laau. Latou te tuua i latou mo le taumalulu i totonu o le togalaau ma i le vevela muamua latou te aumaia i totonu o le potu e vave totogo ai.

E tutupu faatasi fatu, o lea e tatau ai ona e lūlūina i latou i se mea itiiti e mafai ona aloese ai mai le pikiina. Ae ui i lea, faatasi ai ma laau toto, e sili atu le totoina o laau i ni ipu eseese ina ia maua ai ni fatu malolosi. O loʻo totoina i le eleele ia Me, pe a uma ona faʻamaʻiina laau.

O le a faʻamatalaina le vitio e uiga i le tuputupu aʻe o le phlox mai fatu:

Phlox ma Powdery Mildew O le a le mea e fai pe afai e liliu Phlox samasama

Phlox e le faigofie ona maua i faʻamaʻi, ae o le paʻu paʻu o se tagata asiasi masani i lenei fale. E le lelei i lena lanu lanumeamata ma fugalaau e ufiufi i le paʻepaʻe paʻepaʻe papaʻe, e faigata ona faʻaumatia. O le maualuga o le faʻamaʻi na tupu ia Iulai-Aukuso. O laʻau e mimilo pe a oʻo i le liona - o le fale na faʻaumatia. E tatau ona vave amata le taua faasaga i le faamaʻi.

O togafitiga e aofia ai le togafitia o fugalaau i le tautotogo o le autumn ma le sulfate paʻu poʻo le Bordeaux i le maualuga o le 1%, ma i le taumafanafana o le fungicides e faʻapipiʻi i le faʻalavelave, lea e faʻaaogaina e togafitia ai le fugalaau atoa i le tausaga (foundationazole, topaz, suauu lanumeamata, scor).

Afai e toe faʻaalia le maʻi, e tatau ona e suia le togafitiga ma togafiti lau laʻau i palu eletise i le faʻamamafa o: 2 tbsp. l suauu fefiloi ma le 50 g o le fasimoli ma se pakete vai. Bordeaux liquid (1%), o se fofo o le kopa ma le fasimoli (20-30 g o vitriol ma le 200-300 g o le fasimoli) e lelei foi ona lelei. Ae pe a le toe fuga le laau, ona aveese lea o toega o mea mamaʻi ma mago, pe a maeʻa ona toe togafitia le phlox i le maʻi.

O Filosese e matagofie i fafo, o laʻau tupuga lelei, o lea o le a avea ai i latou ma se faʻafefiloi matagofie i so o se togalaau, e aunoa ma le manaomia o mea faapitoa ma popolega.

Ituaiga o phloxes ma ata ma igoa

Mafaufau i ituaiga sili ona lauiloa ma ituaiga o phlox, lea e faapitoa lava le manaomia i le teuteuina o togalaau.

Sa atuatuvale Phlox pe faʻafefe Phlox paniculata

Sa faʻanoanoa Phlox pe faʻalavelave i le totoina o Phlox paniculata ma tausi le lanu eseese o le ata o le apu

Le ituaiga o laau sili ona lauiloa. E fuga mai i le masina mulimuli o le taumafanafana - amataga o le tautoulu. E eseese i le tele o meaʻai e aoina mai fugalaau manogi lanu eseese - paʻepaʻe, piniki, lanu eseese, lilac, violet. O le lanu samasama o petals ua toesea. Na totoina e le au faʻatoʻa ituaiga eseese ma fasi lanu lanu eseese i luga o petals.

O le maualuga o le vao e 0.4-1 m. Ua tumu i laulaau, lanu lauusiusi. O le vao lava ia e mafai ona aofia ai le sili atu i le 20 vaʻa, e tupu tele i le lautele e mafai ai.

Faʻafefete le phlox i le vaitau atoa. O le numera o ituaiga, o la latou eseesega e matua tele lava e mafai ai ona e filifilia ituaiga taumafanafana ma ituaiga o le autumn, ma faʻaopoopoina ai le tele o vaitau o le fugalaau i le tele o masina.

Phlox subula poʻo Phlox subulata

Phlox i lalo poʻo lalo o le Phlox subulata photo

O le laau laʻau o loʻo faʻaalia i le maualalo o le tupu (e le sili atu ma le 15 senitimita), ma le lilac vaivai poʻo le lilac-fugalaau fugalaau i le aofaʻi o 2-4 fasi vaega i le faʻaogaina. O fatu taitasi e aofia ai le tele o lala lea e muta i mea e tutupu. O le mea lea, o le phlox subloat e fausia ai se kapeta atoa, ua ufiufi i fugalaau matala, o loo i ai se paluga o le suauʻu. O le mea lea, e taua foi o le phlox soda. Taimi o fugalaau - Me-Iuni.

Phlox foliga mai White Delight White Delight ata o fugalaau

O le vaaiga e iloga i laʻau paʻu paʻu, e mafua ona o le lautele laititi ma pito pito i luga e pei o nila.

O le phlox e pei o le fuga o laau ua tupu e pei o se fugalaau fugalaau, ua faʻaaogaina mo le faʻavaveina, puipui faʻalanoa, totoina i fugalaau, fugalaau. E mafai ona e tipi, taumafai e fausia se fugalaau faatulaga o se foliga manaia.

Phlox Douglasii Phlox Douglas

Phlox Douglas Phlox douglasii totoina ma tausia ata

E oo lava i le maualuga o le laau (5 cm), lea e salalau ai se kapeta i luga o le fugalaau. E lua fuga i le tausaga, lea e sili ona lauiloa. Muamua e pau ia Me-Iuni, ma le lona lua i le tautoulu. O lanu ei ai lanu lanu-lanu meamata, o se lautele lautele. Fuga i le paʻepaʻe, piniki, pale paauli ma le lanumoana.

Phlox Faʻapipiina le ufiufi o le eleele

Phlox fola eleele e totoina ma tausia ata i le togalaau

E le gata i lea o se tamai laau e vave fuga mai. O le maualuga e na o le 15-20 cm. E faʻaalia i le leai o se malosi malosi nai lo isi laau totō faapena. Fugalaau e faʻapipiʻiina i faamalu, e mafai e tagata taʻitoʻatasi ona oʻo i le 10. Taimi faʻasolo - Me-Iuni. Lanu talafeagai o petals e piniki, lanu viole, mumu.

Phlox canadian poʻo le vaʻaia o Phlox divarcata

Phlox canadian poʻo faʻasaina Phlox faʻamatalaga i le ata photo May Breeze

O le tele o le laau ua sili atu le umi, o le maualuga o lona maualuga i le va o le 15-40 cm. I le faateleina o le tele o le laau, o le tele o fugalaau ua sili atu foi - e sili atu nai lo isi, ua sinasina, lanu viole, ma le lanu. O le limasefulu o le elemene autu - o le faamalu - o le 10 cm. O fatu pe a uma ona fuga, o le taimi ia Me-Iuni, e le o faia.

O lenei meaola e sili atu ona nofouta i le palapala nai lo isi. I luga o peat, eleele o vaomatua o le vaomatua, o le a vaivai, ae o eleele e faavae i luga o humus ma vaega eseese o le malamalama o le a lelei. E le tatau ona latou faaopoopo i ai ni peat, lau, togafiti fou.

E pei ona taʻua muamua, o le phlox ua atuatuvale o le mea sili lea ona lauiloa, ae e le o lona uiga o isi filifiliga e le tatau ona mafaufauina. Afai e te totoina ni phloxes e le o ni fatu e fuga mai i le amataga o Me-Iuni, o le a avea lenei ma mea matagofie mo le fugalaau i le tautotogo. Ma o le tele o ituaiga o meaola o le a faaauau pea ona fuga i le tuai o le taumafanafana ma le autumn. O le mea lea, o le ai ai se kapeta kapeta i luga o le saite i taimi uma, lea e mafai ona faʻaaoga e teuteuina ai le Alpine slide ma rockery.