Faatoaga

E faʻafefea ona tausia ni moa i totonu o se masini i le fale

O le taimi e faʻaolaina ai o se taimi tāua tele, e tatau ona e puleaina i aso uma le vevela ma le vevela, faʻapea foi le taimi e faʻamafanafana ai ma liliu ai fuamoa. O tagata amata e fefefe i lenei tiutetauave, o le mea lea, tatou te tuuina atu ai se seti o tulafono e faamatalaina ai le tolopoina o moa i totonu o se afi i le fale. Faamolemole ia matau o fautuaga uma e fusia, a leai o nisi o moa o le a oti i le pupu.

Filifili fua

O le manuia i pisinisi e le gata ina faalagolago i taumafaiga a lē e ona, ae faapena foi luga o le maualuga o fuamoa. O le mea lea, ao le i faia lelei le fagaina o moa i totonu o se afi, faʻalogo i la latou filifiliga. O le mea e malie ai, o le faagasologa o moa feʻaveaʻi e tatau ona amata i le moa. E moni lava, e tatau ona e mautinoa e le o maʻi o ia i soo se mea ma e leai sona gasegase. A leai, o genetics o moa o le a solia foi. Ma le isi, ia gauai i fuamoa, o faailoilo lelei e faapenei:

  • leai se mea, faʻafeeseeseaiga - faʻafefeteina, palasi, vine, mea faʻafefe ma isi mea manogi;
  • fou - faatasi ma se ola ola e lē silia le 5-7 aso;
  • teuina lelei - i le vevela e le o lalo ifo o le 10-12 ° C, oi latou na i totonu o le pusaaisa e tatau ona lafoaia;
  • foliga sili ona lelei - mo fuamoa moa, o se foliga faʻalelei lea e fai si vaapiapi i le tasi itu, e aunoa ma le tuputupu ae, o mea e maua ai. Faʻafeiloaʻiga poʻo soʻofaʻatasi ua faʻafeiloaia foi e noatia i le faaipoipoga;
  • leai se mea leaga - ia siaki lelei le atigi puʻe mo vavae ma nifo, o siama eleʻele elemene e mafai ona faatagaina i na o ni mea laiti;
  • mamafa sili ona lelei (50-60 g) - o tamaʻi moa e masani lava ona mai mai tamaiti iti, ma o lapoa lapopoʻa e foliga mai e lua faatasi ma le lua yolks.

O le atigi fuamoa o le pailava ina ia mafai e le ea ona ulu atu i totonu, ma e iai foʻi lana microflora. Aua le fufuluina pe solo meaʻai.

A siaki fuamoa, e tatau ona siakiina i se masini faapitoa - o se ovoscope. Pe a faʻafefe, faʻalogo i eseesega i ata o mea o loʻo i ai. E tatau ona e maua le isu ma le potu vaalele. O le togi e tatau ona i ai i le ogatotonu pe vavalalata vavalalata i le pito iʻuvale. E le mafai ona e ave se fuamoa lea e latalata i ai le isu i totonu o le atigi. O le potu malulu e tatau ona i ai i luga o le faʻamasinoga mataʻutia. O le masani masani mo lea mea e iai le teaspoon. E le fetaui se fuamoa ma se tamai potu malulu.

Le manuia

I taimi o filifiliga, faʻapea foʻi i le vaitau o moa i totonu o le incubator i le fale, e tatau ona asiasia mea o loʻo i totonu ma lafoai fuamoa i maʻi faʻalautele. Aʻo leʻi fausiaina moa i totonu o se mea faʻavevela, ia manatua mea le talafeagai i le matua o le pepe.

Stains

E masani lava ona aliali i lalo o le atigi, ona mafua mai i siama eseese. E mafai ona iai ni lanu ma ni lanu eseese.

Papatuila paʻu

Se ituaiga siama pipisi, lea e maua ai le polotini ma avea ai ma lauulu. E fua le fuamoa.

Sulu

Faatasi ai ma lenei togafitiga, o le mumu e oso i luga ma paʻu i totonu o le atigi. E mafai e le fuamoa ona i ai se manogi manogi.

Suauu toto

I lenei tulaga, o loʻo iai le toto i luga o le efuefu po o le polotini.

Krasyuk

Faatasi ai ma le siakiina, o mea e aofia ai e foliga tutusa ma se lanu mumu. E le o iloa le toso ma le potu vaalele.

Choke

O faʻasolosolo e atiaʻe pe a maeʻa le faaleagaina o le atigi gutu i le taimi e teu ai mo le silia ma le tasi le aso.

I nisi o nei maʻi, e tatau ona lafoaʻi le fuamoa; e le mafai ona faʻasusu pe kuka i latou mo le taumafaina.

Taimi e faʻasili ai

Mai lava i le taimi na tuʻu ai fuamoa, o le a amataina la latou masini. E maeʻa le taimi e faʻaolaina ai pe a maeʻa le tafaʻi mulimuli. O le gaosia o moa i totonu o se mea e ese mai le mea e ese ai le ese mai le lafoaʻi o goslings i taimi faʻalavelave, tausia o le vevela ma le susu.

Uunaina o masini i totonu o le incubator

Aʻo leʻi tuʻuina fuamoa i totonu o le incubator i le fale, ia saunia i latou ma le potu faʻapipiʻi. O le potu i totonu o le masini ua maeʻa ona faʻamaʻi ma faʻamalosi. A o sauniuni le afi mo le vela i le fale, e sili lava le tuua o fuamoa i le vevela o le potu mo le 8 itula ina ia vevela lemu ma ioe. E fautuaina le makaina o le peni ma le mataʻu ma se penitala e faʻaaoga ai se koluse poʻo se mea e leai se mea. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻatonutonuina o le liua o le masini.

Faʻasalaga faʻaogaina

E tatau ona mataitu le vevela ma le susu i totonu o le moa moa i itula uma. E tusa lava pe itiiti le suiga (0.5-1 ° C) o le a faʻagesegeseina ai le tuputupu ae poʻo le maliu o le masini. A uma ona utaina fuamoa, e tatau ona tulaʻi le vevela i le 37 ° C ile 3-4 itula. I le taimi atoa o le tau, o le vevela ma le susu o le a suia i le tele o taimi.

Polokalame faʻatupu

E vaevaeina le fausiaina o pepe i ni vaega se 4, o loʻo tuʻuina atu puupuu i le laulau faʻafefete o fuamoa moa i le incubator.

Vaega 1 - mai le 1 i le 7 aso. O le fatu, faʻamalositino ma le amataina o totoga i totonu. E le manaʻomia le vaʻavaʻai i le vaitau lenei, ae i le iʻuga, o loʻo manaʻomia muamua e le embryo le okesene. O le vevela sili ona lelei e 37.8 ° C. Ua faatumauina le suavai i le itulagi e 55%. E tatau ona fesuiaʻi laumei ile 6 itula, o lona uiga, 4 taimi i le aso. I le taimi lava e tasi, e matua fautuaina e le tatalaina le incubator.

E sili atu le faʻaogaina o le incubator i se fata ma le fuamoa fuamoa.

Vaega 2 - mai le 8 i le 14 aso. I le taimi lea, o le puʻu ma le gutu e faia i totonu o le pepe. O le vevela e talitutusa lava i le vaitaimi ua tuanaʻi, ae faʻaitiitia le faʻaitiitia o le suamalie ile 3-4 aso i le 45%. Sui le tulaga o fuamoa i le 4 itula - 6 taimi i le aso. E manaʻomia foʻi le ea i fuamoa mo le okesene, e tatau ona faia 2 taimi i le aso mo le 5 minute.

Vaega 3 - mai le 15 i le 18 aso. Suʻi fua ile faʻi 6 taimi i le aso, ao faʻaleleia le ea i le 15-20 minute, e 2 taimi i le aso. Ua faateleina le suavai i le 50%, o le vevela ua faia tutusa. I le faaiuga o le piriota, ma le manumalo o le moa, ua amata ona fai e moa ni leo e le o lagona ma liliu i totonu o le fuamoa.

Vaega 4 - mai le 19 i le 21 aso. Muamua lava, latou te taofi le liliu o fuamoa, o le moa ua lava le malosi ma faia ei latou lava. Faaitiitia le taimi o le airing e oo i le 5 minute faalua i le aso. Ua faateleina le suavai i le 65%, ua faaitiitia le vevela i le 37.3 ° C. I le faaiuga o lenei vaitau, o le vevela o moa e fai i totonu o le incubator.

Afai e te mulimulitai i tulafono uma o loʻo lisiina ma mataʻituina le faʻaogaina o masini, o le taimi lea o le a faasolo atu i le tele. O fuamoa laiti, o moa o le muamua lea e filifilia. A maeʻa le pulou, e mafai ona faʻamago le moa, maua le malosi, mulimuli ane o le moa mai le incubator e ave i lalo o le moa poʻo le vevela. O tulaga oi ai e le fetaui mo moa. A uma ona faʻafefeteina uma moa, e faʻamamaina ma faʻamaʻi le incubator.

Puleaina ma faʻafitauli

E oo lava i le sili ona maualuga o tagata e iai ma tagata e ona le pule e le saogalemu mai faalavelave faafuaseʻi. Mo le puipuia o oe lava ma au fua mai le malosi o le malosi, faʻatau mai faʻasolosolo ma se punaoa faʻaaogaina malosiaga. Afai e sili atu le tamaititi, e tatau ona e tatalaina le mea e faʻamafanafana ai ma faʻamafanafana ai fuamoa. I le maalili o le maalili, e mafai ona e ufiufi le ataata mo le 2-3 itula i le vevela vevela. O fesuiaiga o le fesuiaiga i le vevela ma le susu o le a le faaleagaina ai le talavou, ae o nei taualumaga uma e tatau ona vave faia.

O le mea moni, e tatau ona e mulimulitai i le fua o le taimi o le fuamoa fuamoa, ma e tatau foi ona e mataituina ma le totoʻa le tele o aso e faʻailoa mai ai moa i le incubator. O satauro ma tamatamaivae i luga o fuamoa e tatau ona fesoasoani i le faʻatulaga i le liliu o fuamoa.

E tatau foi ona faʻatautaia le atinaʻeina o moa e faʻaaoga ai ovoscopy. O fuamoa le atoatoa e tatau ona lafo vave. O le siakiina o loʻo fautuaina ile 6 ma le 11 o aso. I le aso lona ono, e tatau ona iloa toto toto ma le loto. I le sefulutasi aso, e tatau ona pogisa le fuamoa i luga o le itu taua.