Meaai

E faʻafefea ona ulaula le iʻa i totonu o se fale siʻosiʻomaga e ulaula-ulaula ina ia faigofie ai?

Iloaina le ulaina o iʻa i totonu o se asu ulaula-ulaula, e mafai ona e maua se meaʻai lelei ma maloloina lelei. O le mea e leaga ai, e le o tagata uma e iloa le umi e taofi ai le tino ina ia le talafeagai ma o le taimi lava e tasi e tumau ai ona mea uma. O le mea lea, e tatau ona e mulimulitai i tulafono ma fautuaga, ona avea lea o le ipu ma mea lelei tele ma o le a avea ma meaai sili ona lelei o se laulau fiafia. Ina ia iloa le ulaina o le iʻa i totonu o se fale asu, faitau le faʻamatalaga i lalo.

O le a le uiga ese o le taualumaga?

O le ulaula tapaa o se metotia o le gaosia o iʻa fou po o isi aano o manufasi e faʻaaogaina ai le asu, lea e aliali mai o se taunuuga o le alu malie o le pala. O gaʻo kuka i le fale e tele mea lelei. O le autu ma, masalo, o le mea autu o le iʻa e le faʻaolaina, e pei ona tupu pe a faʻaauau i faleoloa.

Ina ia mafai e le iʻa vevela vevela ona le gata ina matagofie, ae manogi foi, e tatau ona e iloa po o le fea o laupapa e sili ona lelei ona faʻaaogaina. O le filifiliga aupito sili lava o le alder ma le juniper. E na o le fesoasoani o ia fafie e mafai ona ausia ai le tofo maualuga. Afai e le maua le fafie e tatau ai, ona fautuaina lea e faʻaaoga isi laau, ae naʻo le vaega o fualaau aina.

E faasaina le faʻaaogaina o lālā faʻasoa. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o lo o aofia ai se aofaiga tele o resini, lea e mafai ona faʻatautu i iʻa.

Ina ia mafai ona faʻavasegaina le manogi o aano o meaʻai ulaula, e mafai ona e faʻaopoopo mea manogi e pei o:

  • ufi;
  • coriander;
  • meaola uma;
  • faga laʻau.

O le tele o meaʻai, ina ia mafai ai ona fai a latou mea e le masani ai, tuʻu se faʻafefiloi o le lanikisi lanu meamata, sukani, pi ma le pasili i le ulu ma le manava.

Auala e ulaula ai iʻa i totonu o se fale vevela vevela i se auala vave

O le tino ua saunia i lenei auala o se meaʻai moni mo le toatele. Ae le o tagata uma e iloa po o fea e sili ona lelei mo le ulaula i totonu o le falemaʻi e filifili ai ina ia le matutu. Ina ia ausia le mea e manaʻo i ai, e tatau ona e faʻatau ituaiga o gataifale ma meaola o le vaitafe. O se filifiliga lelei o le samasami, o le salmon, o le moa, tench, pike perch, carp.

Meaʻai

  • iʻa - tolu vaega;
  • masima e tofo;
  • gafatia mo le alofa.

Nofoaga o iʻa fai kuka:

  1. A o lei saunia le ipu, e tatau ona e filifilia le auala e ulaula ai. O nisi e manaʻo e fagota le iʻa, ae o isi e tuʻuina atu i totonu. I nei tulaga uma e lua, o le a avea le aano o se aano ma lelei. Pau lava le eseesega o le i ai o le vevela oona i le manava, lea e tele le alofa. O le mea lea, ina ia faʻamalieina ai ana malo uma, e sili atu le lelei o le tuʻuina atu o iʻa oona ma le eleelea i le falemaʻi.
  2. O le isi laasaga o le faʻafefe lea o le tino. Afai ei ai le tele o iʻa, ona tatau lea ona faʻavasega e le tele. O le paʻu taimi e fuafua i le mamafa o le oloa autu. Ole iʻa tele e tatau ona teuina i le masima mo le tusa o le 2.5 itula, 2 - 2 itula, ma le laʻititi - 1.5. E taua le tausisia o nei faailoilo. A uma, o le umi o le salting e aafia ai le iuga mulimuli. O le aano o aano o manu e mafaufauina pe a aliali mai se masini (yushka) i lalo o le fagu.
  3. A uma ona faʻafefe, e tatau ona mulumulu lelei le tino i le vai tafe. I lenei tulaga, e tatau ona malulu le vai. Ona faʻagogo lea o le iʻa i se solo pepa ma tautau ina ia mafai ai e le vai ona aveese mai i se auala masani.
  4. O le taimi lava e amata ai ona sui le lanu o le paʻu, e mafai ona amata ona sasuina i le suauu mata. O le ae manaomia foi le lubricate o le kuka.
  5. Faʻalautele iʻa e tatau ona i ai i ni vaitau laiti mai le tasi ma le isi. E le tatau ona fesootaʻi le tasi ma le isi. E taua tele lenei mea. A uma ona saunia le tino, e mafai ona e alu i le faiga o le ulaula lava ia.

A faʻamalieina iʻa, e te le manaʻomia le faʻaaogaina o soʻo se oloa.

O le ulaula o le fagota i totonu o se asu asu-faʻamafanafanaina e faʻalagolago i le tele o le tino oti. Mo se iʻa masani, e 40 minute o le a lava, e tatau ona tausia se lapoa tele pe a ma le 50 minute. I le taimi lava e tasi, o le ea vevela i totonu o le fale asu e tatau ona i totonu o le 70 C.

Delicious Hot Smoked Recipes Mangele

O lenei metotia e sili ona lauiloa i le va o tagata. O meaʻai a Carcass e saunia e tusa ai ma lenei fua, o le a faʻavaivai lava i lou gutu. Afai e faia mea uma e tusa ai ma faatonuga, ona mafai lea ona e mautinoa o le a talosagaina le ipu e oʻo lava ia i latou e le fiafia i le manogi ma le tofo o iʻa.

Mea mo le kuka:

  • 3 mea taufaasese;
  • masima (laitiiti);
  • palapala pepa.

Mo le ulaula, e mafai ona e faʻaaogaina uma le manulele fou ma le malulu. Tuu le iʻa na faʻatau i totonu o le pusaaisa ina ia liu mama. Fufulu le aano i le vai ma sina sina.

Tuu tino i totonu o se ipu loloto, masima ma le vaitau ma le palapala pepa. E tatau ona faia lenei mea ao leʻi auina atu le iʻa i le falemaʻi.

Tuu ni tamaʻi lima se tolu o laʻau mumu i le masini. E sili ona lelei mai le maina. Tuu iʻa i luga o le fagu ma tapuni le fagu ma se tapuni. Tuu le masini i luga o se afi afi. Taofi i lenei tulaga mo le tusa ma le 10 minute.

O le fausaga ma le tofo o aano o manufasi e faalagolago i le tele o le ulaula ulaula i totonu o le fale ulaula ulaula.

Ina ia aloese mai foliga o le oona, pe a uma le taimi atofaina, o le ae manaomia le siiina o le tapuni. A maeʻa ona faʻasaʻo muamua le ulaula, toe foʻi le tapuni i lona tulaga muamua ma faʻaauau pea ona ulaula mo le isi 20 minute.

O le saunia o iʻa e mafai ona fuafua i le lanu o le asu. Afai e sau mai le kulupu mama mai le masini, ona avea lea o se faailoga o le vaʻavaʻaina o le vai, samasama faʻaalia le susunuina o le iʻa, ma faʻamago ma se manogi manogi e faʻamaonia ai le mea ua maeʻa.

Amata amata ona tofo i le maketi pe a maeʻa ona manava. E tusa ma le 10 minute e fai ai le meaʻai o manu. A o lei tautua, ua fautuaina e teuteuina le ipu i fasi vela o lemoni fou ma lau lanu meamata.

E pei ona mafai ona iloa mai i fualaau faʻataʻitaʻi, e le faigata le kukaina o le ulaula vevela i le falemaʻi i le fale. Afai e te mulimulitai i tulafono uma o lenei faʻatinoga, ona faʻaalia lea o lenei gaioiga i tagata uma o le aiga, ma o le a gaoia e aano o manu fasi loto o i latou o loʻo auai.